Jump to content

Fish Flakes

takiscorfu

Recommended Posts

Εχετε αναρωτηθει τι περιεχουν οι τροφες με την μορφη flake και pellet που δινουμε στα ψαρακια μας;

Κατα ποσο ειναι καλες αυτες οι διαφορες τροφες που αγοραζουμε;

Διαβασα σε καποιο αρθρο οτι χρησιμοποιουνται ολα τα υπολειματα απο τα ψαρια που δεν μπορει να καταναλωσει ο ανθρωπος!

Νομιζω οτι το εχω διαβασει και εγω αυτο το αρθρο και το εψαχνα για να το ανεβασω αλλα δεν το βρισκω πλεον..ειναι ενα θεμα..:/

Προσωπικά κάποιες εταιρίες τις εμπιστεύομαι.. πχ Ocean Nutrion, Tropical

Oχι πχ οτι η JBL δεν είναι καλή, μια χαρά τροφή είναι και χρονιά ταΐζω τα ΚΟΙ μου, αλλά υπάρχει κάποια πιθανότητα αν έδινα Hikari να μεγάλωναν πιο γρήγορα!

Από εκεί και πέρα ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει σπιτική τροφή.

Μπορεί όμως αυτή να περιέχει τόσες βιταμίνες, να μην χαλάσει σύντομα και να την τρώνε τα ψάρια;

Πως γινεται να φτιαξεις σπιτικη τροφη?αν ξερεις αρχισε να γραφεις... :)

Υπαρχουν αρκετα αρθρα και βιντεο για το πως μπορεις να τροφη,απλα σκεπτομουν γενικως οτι ψαχνομαστε παρα πολυ με τα σκιμμερ,οσμωσεις,καλη ποιοτητα νερου και καλες συνθηκες στα ενυδρεια μας τα οποια προφανως εχουν πολυ μεγαλη σημασια αλλα αμελουμε ισως το πιο σημαντικο θεμα,την τροφη.

Εγω χρησημοποιω τις ocean nutricion.ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ καλες τροφες.

Έγινε επεξεργασία - takiscorfu

Kαι φυσικά καλής ποιότητας κατεψυγμένη και ζωντανή :)

Η ποικιλία είναι το μυστικό πιστεύω..

Εγώ χρησιμοποιώ από Ocean Nutrition Brine Shrimp Plus Flakes, Prime Reef Flakes, Formula One. :D

Εχετε αναρωτηθει τι περιεχουν οι τροφες με την μορφη flake και pellet που δινουμε στα ψαρακια μας;

Κατα ποσο ειναι καλες αυτες οι διαφορες τροφες που αγοραζουμε;

Διαβασα σε καποιο αρθρο οτι χρησιμοποιουνται ολα τα υπολειματα απο τα ψαρια που δεν μπορει να καταναλωσει ο ανθρωπος!

Μην ανησυχειτε γι'αυτο.Μην ξεχνατε πως και στη φυση καταναλωνονται ολα.Δεν παει τιποτα χαμενο.

Μην ανησυχειτε γι'αυτο.Μην ξεχνατε πως και στη φυση καταναλωνονται ολα.Δεν παει τιποτα χαμενο.

Σωστος!

Αυτά γίνονται σε όλες της τροφές κατοικίδιων ζώων.

Υπολείματα τα θεωρούμε αλλά τυπικά σωστά είναι υποπροιόντα.

Παράδειγμα μια εταιρία τροφίμων για τα ψάρια μας μπορεί να έχει συνεργασία με εταιρία που φτιάχνει τόνο σε κονσέρβα για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα πτερύγια αντί να πάνε χαμένα τα δίνουν στης εταιρίες τροφίμων για κατοικίδια ψάρια. Είναι υποπροιόν, κάτι το οποίο δεν μπορεί ή δεν είναι αποδεχτό για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το κακό είναι τα συντηριτικά τα οποία βάζουν μέσα και της κακής προέλευσεις υλικών.

Η καλύτερη εταιρία νομίζω σε συστατικά είναι η Omega One.

Εχεις δικιο μαλλον τα χειροτερα ειναι οντως τα συντηρητικα που χρησημοποιουν για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης

Εχεις δικιο μαλλον τα χειροτερα ειναι οντως τα συντηρητικα που χρησημοποιουν για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης

Ακριβως αυτο.

οπως ειπε κ ο στρατος παραπανω παιδια,νομιζω πως ειναι πολυ σημαντικο να υποαρχει ποικιλια στη τροφη τους!

τα καλυτερα αποτελεσματα στα χρωματα των ψαριων τα εχω δει οταν ταιζα μεσα στην εβδομαδα τα παντα!

τα χρωματα των ψαριων σαν να φωτιζαν πεισσοτερο κ ηταν κ εντονοτερα.

δηλ εριχνα 4-5 διαφορετικα flakes,4-5 διαφορετικες μπιλιες,κ απο τα τρια Nori που εβρισκα(καφε,πρασινη,κοκκινη).οτι κατεψυγμενο

ειχα απο ετοιμα(mysis,artemia,bloodworm κτλ) κ ενα μειγμα σπιτικου φαγητου που εφτιαχνα στο blender και

ειχε καλαμαρια,μυδια,στρειδια,καβουρι,αχινο ολα αυτα οσα μπορουσα φρεσκα,τα υπολοιπα κατεψυγμενα.

μια φορα τα ειχα βαλει οοοολα τα παραπανω μεσα σε ενα Blender κ αυτο που βγηκε το εβαλα σε

θηκες για παγακια ωστε να ταιζω σε κυβους!

οταν τα εριχνα μεσα στο νερο γινοταν χαμος οχι τοσο απο τα ψαρια(αυτα κανουνε χαμο ετσι κ αλλιως σε ολα τα ενυδρεια) αλλα απο

τους πολυποδες των κοραλιων sps και μη!

απλα μετα δεν ηξερα τι διαρκεια ζωης ειχαν οι κυβοι αυτοι στο ψυγειο.

μπορει δηλ τα flakes η οι μπιλιες να αλλοιωνονται μενοντας στη καταψυξη!

μπορει να λεω κ βλακειες αλλα δεν ηθελα να ρισκαρω,οποτε οποτε το φτιαχνω αυτο απλα

κανω μικρη ποσοτητα ωστε να ριξω μονο για 2 μερες περιπου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...