Jump to content

Led Φωτισμος Για Reef.

takiscorfu

Recommended Posts

Τι led φωτισμο προτεινετε για reef 240 λιτρων;

Εχω στην κατοχη μου ενα rio 240l με τ5 φωτισμο και συγκεκριμενα δυο marine 54w,μια ακτινικη 54w και μια fiji purple 39 w.

Θελω να αλλαξω τον φωτισμο σε led για λογους αποδοσης και φυσικα οικονομιας.

Φιλοξενω κοραλλια μαλακά ως επι των πλειστων αλλα μπορει αργοτερα και σκληρα ελπιζω και εννοειται και διαφορα ψαρακια!

Υπαρχουν ειδικα led για ενυδρεια reef ή τα κοινα λευκα και μπλε του εμποριου κανουν την ιδια δουλεια;

Έγινε επεξεργασία - takiscorfu

Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!

Τα led αποδιδουν τοση θερμοκρασια ωστε απαραιτητα να χρειαζοντε ψυξη με ανεμιστηρακια για παραδειγμα;

Αποδιδουν περισσοτερο απο τος τ5 σε θερμοκρασια;

Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!

Τα led αποδιδουν τοση θερμοκρασια ωστε απαραιτητα να χρειαζοντε ψυξη με ανεμιστηρακια για παραδειγμα;

Αποδιδουν περισσοτερο απο τις τ5 σε θερμοκρασια;

Ποσο μπορει να στοιχοισει περιπου μια κατασκευη ενος φωτιστικου με led; Έγινε επεξεργασία - takiscorfu

Ναι απαιτούν ψύξη.Οχι μόνο ανεμιστήρες αλλά και ένα καλό αλουμίνιο ή heatsink.Δεν βγάζουν τόσο ζέστη όσο οι Τ5 αν αυτό εννοείς .Μην νομίζεις οτι είναι κάτι φτηνό το φωτιστικό με τα λέντ και ισχύει ο κανόνας ότι πληρώσεις πέρνεις.Μπορείς να κάνεις την έρευνα σου πάνω στα σάιτ που αναφέρει ο Νικόλας στο άρθρο που ετοίμασε και νομίζω είναι αρκετά πλήρης. Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις και διάφορα DIY φωτιστικά που παρουσιάστηκαν στην DIY-Φωτισμός ενότητα του ΑΖ ή να δείς για κάτι εργοστασιακό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...