Jump to content

Ιδεες Καυστηρας Ξυλου...! Τα Φωτα Σας!

Recommended Posts

καλησπερα ψαροκαμενοι! σκευτομαι πολυ σοβαρα να αλαξω τον καυστηρα πετρελαιου με εναν ξυλολεβητα...γνωριζει κανενας? εχει βαλει - τοποθετισει? ακουσα πως υπαρχουν και καυστηρες που καινε και αλλα υλικα εκτος ξυλου.ειναι καλυτεροι? το σπιτι μου ειναι στα 150 τετραγωνικα. θα ηθελα της γνωμες και την βοηθεια σας πανω στο θεμα. εχω ψαξει αρκετα στο ιντερνετ αλλα εχω μπερδευτει.... τα φωτα σας!

Πολύ καλη κίνηση,με μοναδικό μειονέκτημα τη συνεχη τροφοδότηση με ξύλο.Σε 2 διαμερισματα 1ος &2ος λίγο μικρότερα από το δικό σου η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από 23-24 C με κόστος εγκατάστασης 1300€

Στο πατρικό μου αυτό θα κάνουμε φέτος αλλά επειδη τα τετραγωνικά ειναι γύρω στα 130 το κόστος είναι 650-700€ και όσο για τον κοπο της τροφοδοσίας όσοι λειτουργούν τζάκι συστηματικά θα τους φαίνεται παιχνιδάκι.Ενα καλό γέμισμα με ξύλα το βραδάκι και σε πάει μέχρι το πρωί

Όσο για τα pellets όσους ξέρω που βάλαν δεν ήταν και πολύ ικανοποιημένοι

Και η σύνδεση γίνεται παραλληλα,δεν καταργείς το πετρέλαιο

Έγινε επεξεργασία - gregog7

να δω που θα βρεθουν τοσες χιλιαδες τονοι ξυλα για ολους......πανε τα δεντρακια γιατι κακακτα ψεμματα η παρανομη υλοτομια οργιασε περσι και καθε χρονο και χειροτερα....

Έχεις σκεφτεί για ενεργειακό τζάκι;

εχω τζακι αλλα οχι ενεργειακο ..δεν αξιζει να το χαλασω και να ττοποθετισω ενα ενεργειακο... επιδη εχω και αυτονομεια σε σπιτι-γκαρσονιερα-μποιλερ δεν ειναι εφικτο .. ηλπιζα αν καποιος εχει τοποθετισει καποιον και εχει μεινει ικανοποιημενος.. klaz δεν εχεις αδικο..καθε χρονο καιμε στο τζακι 10 τονους ξυλο..με αυτην την κινηση τουλαχιστον με 10 τονους θα ζεστενετε ολο το σπιτι.το απλο τζακι που εχω εχει απολεια θερμοτιτας 90% αφου εχω ακουσει πως τα απλα τζακια μονο το 10% μπενει σαν ζεστη μεσα στο σπιτι.. gregog7 για πιο μοντελο ξυλολεβητα μιλας με 1300? οι τιμες παιζουν πολυ και δεν ξερω τι να εμπιστευτω...

έχω ενεργειακό τζάκι και είναι πολύ καλό.

Το βασικό είναι να μπορεί να συνδέσεις το αεραγωγό με τα υπόλοιπα δωμάτια, θα πρέπει να είναι βολική η διαρρύθμιση του σπιτιού.

Το τζάκι θέλει πιο συχνά τροφοδοσία από το λέβητα. Πολλοί στα μέρη μου έβαλαν ξυλολέβητες ΚΟΥΜΑΝ, το κόστος κυμαίνεται ανάλογα την περίοδο αγοράς και σίγουρα το μέγεθος του. Από εταιρείες έχω ακούσει για τους ΚΙΤΟΥΡΑΜΙ πολύ καλά λόγια.

Δυστυχώς παιδιά με την τιμή του πετρελαίου να τρέχει στα ύψη δεν θα μείνει δάσος, αλλά δυστυχώς δεν αντέχουμε οικονομικά. Μακάρι να επανέλθει η τιμή 0,60 και τότε κανείς δεν καίει ξύλα.

βασικο για να μιλαμε για ζεστη ειναι η μονωση.εαν δεν εχει μονωση το σπιτι,την εχετε πατησει απο θεμα οικονομικο.

εχω τζακι αλλα οχι ενεργειακο ..δεν αξιζει να το χαλασω και να ττοποθετισω ενα ενεργειακο... επιδη εχω και αυτονομεια σε σπιτι-γκαρσονιερα-μποιλερ δεν ειναι εφικτο .. ηλπιζα αν καποιος εχει τοποθετισει καποιον και εχει μεινει ικανοποιημενος.. klaz δεν εχεις αδικο..καθε χρονο καιμε στο τζακι 10 τονους ξυλο..με αυτην την κινηση τουλαχιστον με 10 τονους θα ζεστενετε ολο το σπιτι.το απλο τζακι που εχω εχει απολεια θερμοτιτας 90% αφου εχω ακουσει πως τα απλα τζακια μονο το 10% μπενει σαν ζεστη μεσα στο σπιτι.. gregog7 για πιο μοντελο ξυλολεβητα μιλας με 1300? οι τιμες παιζουν πολυ και δεν ξερω τι να εμπιστευτω...

Μη με ρωτάς μάρκες,φίλος και ένας συνάδελφος τα βάλανε και σε κουβέντα που κάναμε ειπώθηκαν τα παραπάνω

για τους κιτουραμι εχω ακουσει και διαβασει και γω τα καλυτερα αλλα η τιμη τσιμπαει λιγο...

http://www.mirisiotis.gr/proionta.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1664&category_id=289

http://www.energ.gr/j15/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=28&id=3994&Itemid=83

υπαρχει καποιος αλλος που να εχει βαλει καποιον ξυλολεβητα?

Καταρχήν χρόνια πολλά, η Μεγαλόχαρη να μας χαρίζει όλους υγεία! το όνομα μου είναι Θωμάς και θα σου πρώτινα τον ξυλολέβητα της Viessmann Vitoligno 100S. εγώ τον έβαλα τον Γενάρη που μας πέρασε,μένω σε μια παλιά δυόροφη μονοκατοικία 150τ.μ. και από μόνωση το σπίτι μου; (Μόνωση,μόνωση,κάτι μου λέει αυτή η λέξη αλλά δεν παίρνω και όρκο)!!!! Παρόλα ταύτα , η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από 23-24 C! Τον συγκεκριμένο, τον πρότεινα και σ΄ένα συνάδελφό μου και τον τοποθέτησε αμέσως, βλέπεις το κρύο στην Βέροια δεν βαστιέται.

Καλησπερα στην παρεα.επειδη εργαζομαι σε εταιρεια που πουλαει γενικα λεβητες και οτι εχει σχεση με θερμανση,να αναφερω οτι υπαρχουν και ξυλολεβητες οι οποιοι με μια μικρη σχετικα μετατροπη, μπορουν να παρουν και καυστηρα πετρελαιου.εννοειται βεβαια πως δεν δουλευουν και με τα δυο ταυτοχρονα,ή το ενα θα δουλευει ή το αλλο.

καρσλης τι τιμη εχει ο συγκεκριμενος ξυλολεβητας και ποσους τονους ξυλο εκαψες περιση? και γω στα 150 τετραγωνικα ειμαι χωρις καλη μωνοση... τακιςcorfou μπορεις να μας πεις πιο συγκεκριμενα τι θα μου προτινες με τιμες? αν ηταν δηλαδη για το δικο σου σπιτι τι θα επελεγες? σας ευχαριστω παιδες για την βοηθεια...καθε πληροφορια μετραει!

Επειδη δεν θυμαμαι ακριβως τωρα τις τιμες και επειδη παιζει μεγαλο ρολο το ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι και ποσες απωλειες εχει,αρα θα καταναλωνει περισσοτερες θερμιδες οι τιμουλες παιζουν απο 1500€ και πανω.αναλογα βεβαια και τι μαρκα θα αγορασεις.

Η τιμή είναι από τις πιο ακριβές,αλλά και τα υπέρ πολλά. 3500 ευρώ. Παλικάρια για να μην παραξηγηθώ δεν πουλάω λέβητες κι εμένα μου τον πρώτινε άλλος.Λυπών, επειδή με το γράψιμο στο P.C.δεν τα πάω καλά (2΄η λέξη), το τηλ. μου είναι 6945891947. Μακάρι να τα πούμε από κοντά να πιούμε κανένα τσιπουράκι και να φανώ χρήσιμος.

ευχαριστω αγορινα μ! και αν τυχει να περασεις απο δω,θα πιουμε οσα τσιπουρακια θες! απλα τα λευτα ειναι πολλα για τον συγκεκριμενο ξυλολεβητα.αυριο θα περασω απο 2 μαγαζια με καυστηρες και ξυλολεβητες να δω τι παιζει και εκει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...