leosamaras 11 Αυγούστου 2012 #1 Share 11 Αυγούστου 2012 Χθες το μεσημέρι ακολουθώντας τις οδηγίες από εδώ http://i949.photobuc...s/CO2/CO2-2.jpg έφτιαξα το μιγμα και το έβαλα στο ενυδρείο σκέτο αφού ακόμα δε μου έχει έρθει η σκάλα διάχυσης και μέχρι σήμερα το πρωί έχει βγάλει 2 - 3 φυσαλίδες. το μόνο που δεν μέτρησα είναι η θερμοκρασία του νερού (έβαλα απ τι βρυση κατευθείαν) πως να το υπολογίσω. τι μπορει να φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 11 Αυγούστου 2012 #2 Share 11 Αυγούστου 2012 (edited) Ψαξε το συστημα σου για διαρροες.Συνηθως ειναι στο καπακι του μπουκαλιου.Ισως βεβαια φταιει και η θερμοκρασια του νερου.Επισης εγω ειχα προβλημα που δεν ειχα διαλυσει καλα την μαγια και την ζαχαρη με νερο πριν τα ριξω στο μπουκαλι Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2012 - sailor247 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 11 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 11 Αυγούστου 2012 Ακολούθησα ευλαβικά τις οδηγίες.... το νερό κατά προσεγγισμένη αν δεν είναι 26 είναι 24 βαθμούς. Και όσο αφορά για διαροεσ τρύπησα το καπάκι και το έκλεισα με το σωληνάκι και σιλικόνη. πριν λίγο πιστεύατε μήπως είχε πρόβλημα η μαγιά και πήγα και πήρα απ το φούρνο γιατί τα σακουλάκια του super market είναι ξηρή μαγιά. Το έφτιαξα πριν 5 λεπτά ελπίζω να δουλέψει... Πόση ώρα να περιμένω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 11 Αυγούστου 2012 #4 Share 11 Αυγούστου 2012 βαλε ζαχαρη.... πρεπει να φαει..... συμβουλη.... μην βαζει diy co2 το εκανα κι εγω αλλα αν παρεις συστημα co2 με ph \controller... θα δεις τι αποτομες μεταβολες γινονται.... το h ανεβοκατεβαινει σαν τραμπαλα με το diy.... σκεψου τον εαυτο σου να σε βαζουν συνεχεια απο το φουλ αξυγωνο στο διοξειδιο.... ασε που εγω στο 110λιτρο μου επρεπε να αλλαζω τη μαγεια καθε 5 μερες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 11 Αυγούστου 2012 #5 Share 11 Αυγούστου 2012 Καποιες ωρες θελει για να λειτουργησει οχι λεπτα.Οταν λεω για το καπακι εννοω και για το σπειρωμα του.Εχεις βαλει ταινια τεφλον?Μπορει να χανει απο εκει.Συμβαινει σε πολλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 11 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 11 Αυγούστου 2012 Όχι ταινία τεφλον δεν έχω βάλει άρχισε σιγά σιγά και βγάζει αλλά μι φυσαλίδα στα 5 λεπτά.... kalmixali να βάλω παραπάνω ζάχαρη δλδ? Δεν είναι καιρός για Πρίγκιπες φιάλη μανόμετρα και ph controler θα παει κανα 500 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 11 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 11 Αυγούστου 2012 Είμαι πολύ συγκινημένος βγάζει μια ανα 3 δευτερόλεπτα. Απ την μια πλευρά της σιλικόνης επερνε λιγο αερα και εβαλα και τεφλον στο καπακι οπως ο ειπε ο Sailor. Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 21 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 21 Αυγούστου 2012 Γιατί μου κρατάει 4 ημέρες με σταθερό ρυθμό κ μετά κόβει η ταχύτητα παροχής? π.χ της 4 πρώτες μέρες βγάζει 1 φυσαλίδα ανά δευτερόλεπτο κ μετά μια το λεπτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 21 Αυγούστου 2012 #9 Share 21 Αυγούστου 2012 μαλλον βαζεις πολυ μαγια και σου τρωει γρηγορα την ζαχαρη.προσθεσε και λιγη μαγειρικη σοδα.λενε οτι κραταει πιο πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 21 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 21 Αυγούστου 2012 Βάζω σόδα θα ξανακοιτάξω τη μαγιά μου. Αν δεν είναι αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 21 Αυγούστου 2012 #11 Share 21 Αυγούστου 2012 Πιστευω οτι αυτο ειναι.Κοιταξε το οταν ξαναφτιαξεις και τα λεμε.Παω να φτιαξω κι εγω το δικο μου γιατι επεσε κι εμενα !καλη μας επιτυχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 22 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 22 Αυγούστου 2012 Πόσες ημέρες κάνει να σου πέσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2012 #13 Share 22 Αυγούστου 2012 Με τι κανεις την διαχυση φιλε μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 22 Αυγούστου 2012 #14 Share 22 Αυγούστου 2012 εμενα κραταει γυρω στις 10 μερες το μειγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 23 Αυγούστου 2012 Author #15 Share 23 Αυγούστου 2012 Προσωρινά γίνετε με αεροπετρα αλλά περιμένω το διάχυτη μου από μέρα σε μέρα http://www.ebay.com/itm/180810114353?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 23 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 23 Αυγούστου 2012 Προσωρινά γίνετε με αεροπετρα αλλά περιμένω το διάχυτη μου από μέρα σε μέρα http://www.ebay.com/itm/180810114353?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Αυγούστου 2012 #17 Share 23 Αυγούστου 2012 Η αεροπετρα θελει πολυ πιεση για να βγαλει,οπωτε ειναι πολυ πιθανο να μη βλεπεις φυσαλιδες γι αυτο το λογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 23 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 23 Αυγούστου 2012 Τι είναι καλύτερο η σκάλα ή αυτό που πήρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Αυγούστου 2012 #19 Share 23 Αυγούστου 2012 Η σκαλα! Αυτο που πηρες δεν θα σου δουλεψει με το diy, ειναι για ολοκληρομενα συστηματα co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 23 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 23 Αυγούστου 2012 Δείξε μου κάτι... Προς τα που να κινηθώ? Μην κάνω βιαστικές κουνήσεις πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Αυγούστου 2012 #21 Share 23 Αυγούστου 2012 Οριστε μια πολυ καλη και δοκιμασμενη λυση για diy co2! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=64857 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Αυγούστου 2012 #22 Share 23 Αυγούστου 2012 Εγώ δουλεύω μόνο σκάλα γιατί έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Αυγούστου 2012 #23 Share 23 Αυγούστου 2012 Εγώ δουλεύω μόνο σκάλα γιατί έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρηστο, εχω δουλεψει και σκαλα στο παρελθον αλλα με το diy διαχυτηρα που εφτιαξα βλεπω πολυ καλητερα αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Αυγούστου 2012 #24 Share 23 Αυγούστου 2012 Εγώ και με την μπουκάλα βλέπω καλυτέρα αποτελέσματα, δεν ξέρω ίσος να είναι και ιδέα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Αυγούστου 2012 #25 Share 23 Αυγούστου 2012 Εγώ και με την μπουκάλα βλέπω καλυτέρα αποτελέσματα, δεν ξέρω ίσος να είναι και ιδέα μου. Σιγουρα με την μπουκαλα τα πραγματα ειναι πολυ καλητερα με οτι τροπο και αν κανεις την διαχυση αφου η παραγωγη co2 ειναι σταθερη οτι και αν γινει. Στο diy ομως παιζουν πολλα ρολο,αν εχεις πετυχει το μειγμα,οι αναλογιες του μειγματος,η θερμοκρασια του μειγματος,η θερμοκρασια δωματιου που εχεις το μπουκαλι με το μειγμα,η διαχυση.Ολα αυτα οπως πολυ καλα ξερεις επιρεαζουν το diy.Με τη πατεντα του diy διαχυτηρα καταφερνεις μια σχεδον τελεια διαχυση με diy co2 γιατι αυτος ο διαχυτηρας δεν χρειαζεται καθολου πιεση απο το μειγμα για να ωγαλει φυσαλιδες.Οποιοι το εχουν δοκιμασει εμειναν ευχαριστημενοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος