nikos gn 10 Αυγούστου 2012 #1 Share 10 Αυγούστου 2012 Ποια ειναι η αποψη σας? Υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καποιο προβλημα με κυκλο του αζωτου και την βιολογια μελλοντικα? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Αυγούστου 2012 #2 Share 10 Αυγούστου 2012 Θα ήθελα να ακούσω και εγώ τις απόψεις σας, μιας και με ενδιαφέρει το θέμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 10 Αυγούστου 2012 #3 Share 10 Αυγούστου 2012 Εγώ προσωπικά είμαι κατά. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις κάτι και να τρέχεις Για να το κάνεις safe θα πρέπει να το περάσεις από uv τουλάχιστον 12 ώρες έτσι όμως θα έχεις σκοτώσει και καλά πράγματα μέσα στο νερό. Μετά θα πρέπει να σπάσεις την αλατοτιτα γιατί οι θάλασσες μας έχουν περισσότερη. Βαλε και την ταλαιπωρία που πας να πάρεις ς νερό μεταφορικά και όλα αυτά…. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια η άλλη από θέμα κόστους, με το χημικό αλάτι είναι πολύ ποιο safe και ελεγχόμενο. Βέβαια για να τα λέμε και όλα έχω δει ενυδρεία που κάνουν αλλαγές από θάλασσα και είναι όχι τουμπανα… απλά αλλού!!! Για εμένα όμως δεν αξίζει το ρίσκο!!!(την έχω πατήσει και το λέω αυτό) Θα σου πουν και τα παιδιά από Θεσσαλονίκη ξέρουν καλύτερα τις εκεί θάλασσες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 10 Αυγούστου 2012 #4 Share 10 Αυγούστου 2012 +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Αυγούστου 2012 #5 Share 10 Αυγούστου 2012 (edited) Χμμμ.... Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά εγώ είμαι δίπλα στη θάλασσα! Με το ποδήλατο πάω άνετα... Περιμένω απόψεις από τους Βόρειους, που ξέρω ότι είναι πιο θετικοί Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2012 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 10 Αυγούστου 2012 #6 Share 10 Αυγούστου 2012 Και μην ξεχνάμε το εξής τώρα είναι καλοκαίρι όλα καλά φοράς μαγιό πλατς πλουτς μαζεύεις το νεράκι… το χειμώνα με τις κακοκαιρίες και το κρύο?? Αν και ο Aiolos έχει κάνει την πατέντα του…!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Αυγούστου 2012 #7 Share 10 Αυγούστου 2012 (edited) Το θέμα το έχουμε συζητήσει. Έχει τα ρίσκα του αλλά στο παρακάτω πόστ θα βρείς δικές μας περιοχές με μετρήσεις.Μην αρχίζεις να σηκώνεις νερό απο όπου να ναι..Ειδικά εντός Θερμαϊκού κόλπου. Να επιλέγεις μέρη με καθαρό νερό. Μακροπρόθεσμα αν βάλεις και τις βενζίνες και την ταλαιπωρία σου βγαίνει πιο άκριβα απο ένα πολύ καλό συνθετικό αλάτι. http://www.aquazone....pic=44936&st=40 http://www.aquazone....1%F3%F3%E1&st=0 Φυσικά θα χρειαστείς ένα καλό όργανο να μετράς το αλάτι θερμοστάτη, ωσμωτικό νερό,τεστάκια κτλ... Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Αυγούστου 2012 #8 Share 10 Αυγούστου 2012 Και μην ξεχνάμε το εξής τώρα είναι καλοκαίρι όλα καλά φοράς μαγιό πλατς πλουτς μαζεύεις το νεράκι… το χειμώνα με τις κακοκαιρίες και το κρύο?? Αν και ο Aiolos έχει κάνει την πατέντα του…!!! Χε χε... ναι τρομερή ευκολία για τους χειμερινούς μήνες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37943&view=findpost&p=649073 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 10 Αυγούστου 2012 Author #9 Share 10 Αυγούστου 2012 Εγω με τους χειμερινους μηνες δεν θα εχω κανενα προβλημα.. βουταω για ψαροτουφεκο χειμωνα καλοκαιρι, οσον αφορα τα οργανα τ εχω ολα ετοιμα γιατι ειχα ξανα θαλασσινο απλα ελειψα διακοπες , γυρναω ειχε πεσει ο γενικοσ του σπιτιου και πεθαναν ολα δυστηχως.. Ο μονος λογοσ που ρωταω για νερο απο θαλασσα ειναι οτι θα τα εχει ολα ετοιμα και ο κυκλος τ αζωτου θα γινει πιο γρηγορα. Νερο σκεφτομαι να παρω απο ανατολικο Πηλιο που εκει οι θαλασσες ειναι πολυ καθαρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Αυγούστου 2012 #10 Share 11 Αυγούστου 2012 (edited) Εγώ το προτείνω άνετα!Διατηρώ 250 λίτρα ενυδρείο με αλλαγές από θάλασσα και μέχρι στιγμής όλα πάνε κατ' ευχήν!Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι αλλά το νεράκι της φύσης δεν παρασκευάζεται εύκολα...έχω πάρει περί τα 400 λίτρα μέχρι στιγμής,χωρίς UV,και όλα πάνε ρολόι!Τον χειμώνα παίρνεις νεράκι με αντλία αν δεν μπορείς να βουτήξεις,ή καθυστερείς την αλλαγή με πιο εντατική χρήση βακτηρίων!Στην αρχή ήμουν κι εγώ πολύ σκεπτικός για το όλο εγχείρημα,αλλά το έκανα και ειλικρινά το ενυδρείο μου πέρασε σε άλλο επίπεδο....!Απλά το μόνο πρόβλημα σου θα είναι το χαμηλό KH που έχουμε στην θάλασσα μας (6-6.5) και η αλατότητα,αλλά η τελευταία εύκολα διορθώνεται!Πιστεύω πως και ο κύκλος του αζώτου θα ολοκληρωθεί πολύ μα πολύ πιο γρήγορα και αν παίξεις με ζωντανό βράχο και αραγωνίτη,τότε δεν θα το πιστεύεις για πότε θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ζωντανά το ενυδρείο σου! Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2012 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Αυγούστου 2012 #11 Share 11 Αυγούστου 2012 Aν είναι να τρέχεις Πήλιο για νερό... απλά πρέπει σε 2 ωρες το πολύ να το έχεις έτοιμο για αλλαγή.Μετά απο 2-3 ώρες αρχίζει και πεθαίνει αφήνοντας οσμές,αμμωνία και νιτρικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 12 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 12 Αυγούστου 2012 Το Πηλιο το ειπα για αυτες τις μερες που ειμαι εκει διακοπες.. φυσικα το χειμωνα θα πηγαινω στη χαλκιδικη, παντως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην ξανακανω θαλασσινο στα κοντα , μαλον θα το γυρισω σε γλυκο και οταν θα περασει και η κριση ισως να ξανακανω θαλασσινο .. θα δουμε ειναι δυσκολη αποφαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος