Jump to content

Χαμηλή Ροή Σε Eheim 2213

vagelis87

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Πήρα χθες το συγκεκριμένο φίλτρο μεταχειρισμένο και η ροή του είναι πολύ χαμηλή.

Κάνει και ένα τρίξιμο ανά χρονικά διαστήματα.

Το άνοιξες καθόλου να του κάνεις ένα καθάρισμα μήπως είναι βουλωμένο από κάτι?

Μάλλον θέλει αλλαγή η φτερωτή άνοιξε το καπάκι και δες αν η φτερωτή είναι σταθερή ή αν έχει μπόσικα.

Μάλλον θέλει αλλαγή η φτερωτή άνοιξε το καπάκι και δες αν η φτερωτή είναι σταθερή ή αν έχει μπόσικα.

Είναι καλά σφηνωμένα τα λαστιχάκια στον άξονα της φτερωτής.

Πως καταλαβαίνω αν έχει μπόσικα η φτερωτή??

Το άνοιξες καθόλου να του κάνεις ένα καθάρισμα μήπως είναι βουλωμένο από κάτι?

Το καθάρισα αρκετά καλά και τα λάστιχα είναι καινούρια.

Τότε πιασε και την φτερωτή με το χέρι και κούνα την, αν έχει μπόσικα θα το νιώσεις!

Δώσε προσοχή στην τοποθέτηση.Ειδικά στις σωληνώσεις.

post-16491-0-39647600-1344544929_thumb.jpg

Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις συμβουλές σας!!!!

Μόλις άλλαξα μόνο φτερωτή, ούτε καν αξονάκι και εγινε συντριβάνι!!!!!!!!! :-D :-D :-D

Ούτε εξαέρωση δεν χρειάστηκε!!!

Το μόνο αρνητικο της όλης υπόθεσης είναι ότι πάνω κάτω μου ήρθε σαν να το έπαιρνα καινουρειο.

Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις συμβουλές σας!!!!

Μόλις άλλαξα μόνο φτερωτή, ούτε καν αξονάκι και εγινε συντριβάνι!!!!!!!!! :-D :-D :-D

Ούτε εξαέρωση δεν χρειάστηκε!!!

Το μόνο αρνητικο της όλης υπόθεσης είναι ότι πάνω κάτω μου ήρθε σαν να το έπαιρνα καινουρειο.

:bigemo_harabe_net-64:

• 2 weeks later...

Παιδια πήρα και εγω πρόσφατα το ίδιο φιλτρο αφού το Ecco pro που είχα έσπασε σε ένα σημείο και έτρεχε νερό...:( την ημέρα που έφευγα για διακοπές.

Το φιλτρο αυτο είναι πιο μεγάλο αλλα η ροή είναι μειωμένη... Ο σωλήνας της εξόδου κάνει μια μικρή κουρμπα... Αλλα έτσι ήταν και στο προηγούμενο.

Επίσης έβαλα το substrat pro απο το άλλο αλλα είναι άδειο. Και πήρα και siporax. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν προσθέσω και άλλο υλικό; Είναι μικρο 60 αρι το ενυδρειο.

Αν τοποθετησεις τα υλικα συμφωνα με τις οδηγιες της εταιρειας δε θα εχεις κανενα προβλημα.Δυστυχως η σειρα ecco εχει προδοθει απο τα πλαστικα της.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι παιδιά!!!

Επαναφέρω και πάλι το τοπικ γιατί αντιμετωπίζω κάποιο θεματάκι με τη ροή του φίλτρου.

Μέσα σε 1 βδομάδα το πολύ 10 μέρες η ροή του φίλτρου πέφτει σε μεγάλο βαθμό και απ' ότι έχω ελέγξει οφείλεται στο ότι βουλώνει και πιάνει "γλίτσα" το μπαστούνι και η ο σωλήνας της εισαγωγής.

Αυτή η γλίτσα όταν καθαρίζω το μπαστούνι είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ βιολογίας και διαφανής "λγίτσας".

Το έχω διαπιστώσει ότι οφείλεται εκεί γιατί ανοίγω το φίλτρο, το καθαρίζω και η ροή δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Μετά καθαρίζω την εισαγωγή και η ροή επανέρχεται στη φυσιολογική της.

Επίσης, διακρίνεται και απ' το σωλήνα καθώς το φίλτρο είναι σε λειτουργία και τρέχει το νερό.

Τέλος,να προσθέσω ότι οι σωλήνες ολοκαίνουργοι της EHEIM (πράσινοι), τρέχουν ούτε μήνα και τους έχω καθαρίσει 4 φορές!!!

Είναι φυσιολογικό όλο αυτό????

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!! :-)

μήπως έχεις βάλει προφίλτρο (σφουγγάρι) στο μπαστούνι εισαγωγής;

όσο είχα το προφίλτρο κάθάριζα τους σωλήνες κάθε βδομάδα γιατί μπούκωναν, τώρα που το έχω βγάλει θέλουν καθάρισμα κάθε 1,5 μήνα περίπου.

Όχι δεν έχω προφίλτρο (σφουγγάρι) στην εισαγωγή, μόνο το πλαστικό προστατευτικό που έχει το μπαστούνι.

Από εκεί και πέρα, το φίλτρο στο εσωτερικό του έχει το μπλε σφουγγάρι που το είναι για το EHEIM 2213 (μετά βιολογικό υλικό) και το filter wool που βάζω πάνω πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...