Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 #1 Share 8 Αυγούστου 2012 Λοιπον παιδια, Εισαγωγη: Εχω 2 ενυδρεια που παιζουν ρολο στα ερωτηματα αυτα. 1) 590 λιτρα με χρυσοψαρα (εξωτερικα φιλτρα eheim 2217 & 2028) 2) 125 λιτρα με convicts (εξωτερικο φιλτρο jbl 120) Προβλημα: Χτες μου εσπασε ενα εξαρτημα απο την φτερωτη του JBL και τωρα δουλευει με μισο και σπασμενο εξαρτημα αλλα φυσικα δεν μπορω να το αφησω και να παω διακοπες ετσι. Οποτε ψαχνω να αλλαξω φιλτρο. Κατι που δεν βρισκω φιλτρο στις αγγελιες, κατι που τα καινουρια ειναι πανακριβα και δεν ειμαστε για τετοια, κατι που δεν προλαβαινω να το ψαξω πολυ το θεμα, ελεγα μηπως εβγαζα το ενα φιλτρο απο το 590αρι και να το βαλω στο 125αρι. Ερωτησεις 1) Οπως βλεπετε στα λινκ http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=1519 http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=1564 τα δυο φιλτρα που εχω στο μεγαλο φτανει και το καθενα μονο του για τα λιτρα του. Δε θα εχω καποιο προβλημα να αφησω μονο το ενα ετσι? 2) Θα εχω προβλημα αν βαλω τετοιο δυνατο φιλτρο σε μικροτερο ενυδρειο? 3) Το ενυδρειο με τα χρυσοψαρα ειχε περασει καποιες ασθενειες και δεν ειμαστε καν σιγουροι αν εχουν ξεπεραστει ακομα. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι. Αν τελικα το κανω αυτο, υπαρχει περιπτωση να μεταφερω τιποτα ασθενειες απο το αλλο ενυδρειο στο μικροτερο? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Αυγούστου 2012 #2 Share 8 Αυγούστου 2012 Για τα υπολοιπα θα στα πουν τα παιδια.Εγω σου λεω τωρα σταματα να δουλευεις με σπασμενη φτερωτη,γιατι θα χαλασεις την φωλια,επειδη γυρνα παρακεντρα,και κοιτα να βρεις μια καινουργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 8 Αυγούστου 2012 δεν μπορω να το σταματησω πριν βρω κατι αλλο ρε κιχλιδατε. θα μου χαλασει τη βιολογια και ερχονται σημερα καινουρια ψαρακια. μεσα στη μερα θα εχω βρει αλλο φιλτρο μαλλον. πηρα κατι μαγαζια για ανταλλακτικα αλλα μεχρι δευτερα δε θα τα εχουν αλλα εγω φευγω διακοπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Αυγούστου 2012 #4 Share 8 Αυγούστου 2012 απο τη στιγμη που δεν εισαι σιγουρος για τις ασθενειες καλυτερα να μην το μεταφερεις ( τουλαχιστον εγω δεν θα το εβαζα ) . Φαντασου οτι ψαχνουμε κατα καιρους να παρουμε μπολι απο ενυδρεια οπου δεν εχουν περασει ( οσο γινεται ) ασθενειες και εσυ θες να μεταφερεις ολη τη βιολογια απο ενα ενυδρειο οπου δεν εισαι σιγουρος οτι εχει ξεπερασει καποια ασθενεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Αυγούστου 2012 #5 Share 8 Αυγούστου 2012 Βγαλε ολη την βιολογια,βαλτην σε ενα καλσον,ριχτην μεσα στο ενυδρειο,μπροστα στην εξοδο του φιλτρου,και δεν θα εχεις προβλημα.Αν συνεχισεις με σπασμενη φτερωτη,σιγουρα θα θελεις καινουργιο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 8 Αυγούστου 2012 απο τη στιγμη που δεν εισαι σιγουρος για τις ασθενειες καλυτερα να μην το μεταφερεις ( τουλαχιστον εγω δεν θα το εβαζα ) . Φαντασου οτι ψαχνουμε κατα καιρους να παρουμε μπολι απο ενυδρεια οπου δεν εχουν περασει ( οσο γινεται ) ασθενειες και εσυ θες να μεταφερεις ολη τη βιολογια απο ενα ενυδρειο οπου δεν εισαι σιγουρος οτι εχει ξεπερασει καποια ασθενεια . μα δε θα βαλω το υλικο. το υλικο θα το πεταξω. και σκεφτομαι στον κουβα και τα λαστιοχα να τα πλυνω με οινοπνευμα. αυτο δε θα σκοτωσει ολες τις ασθενειες? Βγαλε ολη την βιολογια,βαλτην σε ενα καλσον,ριχτην μεσα στο ενυδρειο,μπροστα στην εξοδο του φιλτρου,και δεν θα εχεις προβλημα.Αν συνεχισεις με σπασμενη φτερωτη,σιγουρα θα θελεις καινουργιο φιλτρο αυτο δεν το καταλαβα. τι μπροστα απο την εξοδο του φιλτρου βρε? αφου αν το κανω αυτο θα το κλεισω το φιλτρο! και δεν μπορω ναβαλω 5 λιτρα υλικο ετσι χυμα μεσα στο ενυδρειο! ετσι κι αλλιως θα παρω φιλτρο. δε μπορω να το αφησω ετσι για 20 μερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Αυγούστου 2012 #7 Share 8 Αυγούστου 2012 αυτο δεν το καταλαβα. τι μπροστα απο την εξοδο του φιλτρου βρε? αφου αν το κανω αυτο θα το κλεισω το φιλτρο! και δεν μπορω ναβαλω 5 λιτρα υλικο ετσι χυμα μεσα στο ενυδρειο! ετσι κι αλλιως θα παρω φιλτρο. δε μπορω να το αφησω ετσι για 20 μερες... Η βιολογια θελει οξυγονο,οποτε βαζοντας την μπροστα στην εξοδο,θα την χτυπα και θα περνει το οξυγονο της,αν εχεις και μια αεραντλια ,βαλτην απο κατω του καλσον να δουλευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 8 Αυγούστου 2012 κιχλιδατε με μπερδευεις! βρε αγορινα αυτο με το τη βιολογια μεσα στο ενυδρειο αντι μεσα στο φιλτρο μου το λες για να μην δουλευει η σπασμενη φτερωτη ετσι? μα αμα θες να την βαλω μπροστα απο εξοδο φιλτρου που δουλευει ΠΑΛΙ δε θα δουλευει η φτερωτη? ποια η διαφορα? κανεναν τροπο 100% απολυμανσης εχουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Αυγούστου 2012 #9 Share 8 Αυγούστου 2012 κιχλιδατε με μπερδευεις! βρε αγορινα αυτο με το τη βιολογια μεσα στο ενυδρειο αντι μεσα στο φιλτρο μου το λες για να μην δουλευει η σπασμενη φτερωτη ετσι? μα αμα θες να την βαλω μπροστα απο εξοδο φιλτρου που δουλευει ΠΑΛΙ δε θα δουλευει η φτερωτη? ποια η διαφορα? κανεναν τροπο 100% απολυμανσης εχουμε? χαχαχα Ρε συ ,δυο φιλτρα δεν εχεις?Σταματας αυτο με την σπασμενη φτερωτη,αδειαζεις ολη την βιολογια σε ενα καλσον η ακομα και σε δυο,και τα κρεμας απεναντι στην εξοδο αυτου που δουλευει. Βρισκεις την φτερωτη,και μετα βαζεις παλι μεσα την βιολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 8 Αυγούστου 2012 οχι ρε συ! τα δυο ειναι στα χρυσοψαρα! στο 120αρι ενα εχω μονο! τελοσπαντων, εβγαλα το ενα απο τα χρυσοψαρα, το απολυμανα και σε λιγο θα το βαλω στο 120αρι. μενει να δω τι θα κανω με ροη κτλ μιας που το φιλτρο αυτο ειναι για 600αρι και θα το βαλω σε μικροτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #11 Share 8 Αυγούστου 2012 Αρε Βαγγο, και σου ειπα προσεχε και να που εγινε η στραβη. Βαλε το 2217 με την βιολογια απο το jbl στο 120 σου. Για την υπερβολικη ροη σπαστη πανω στο εσωτερικο τζαμι ή βαλε κανενα σπραυ μπαρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 8 Αυγούστου 2012 εσυ με γρουσουζεψες! χαχα νομιζω το αλλο φιλτρο εβγαλα και ετοιμαζω. μου φαινεται πιο αξιοπιστο, ασε που ειναι πιο ευκολο στο βγαλε βαλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #13 Share 8 Αυγούστου 2012 Axxxx, που να ξερα οτι θα καταληγε ετσι η ολη ιστορια, πιπερι στο στομα μου επρεπε να ριξω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 8 Αυγούστου 2012 χααχχαχ ελα μωρε δε τα πιστευω αυτα! το φιλτρο τρεχει εδω και καμια ωρα και ειναι μια χαρα, εβγαλε οτι εβγαλε βεβαια οπως καθε φορα που ανοιγουν αλλα οκ, το καθαρισμα το εκανα καλα ελπιζω. βεβαια τα λαστιχα ειναι τεραστια οποτε πρεπει να παω να βρω (αν βρω γωνιες κτλ). εχει αρκετα αυξημενη ροη αλλα τα κονβικτς νομιζω αρεσκονται ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #15 Share 8 Αυγούστου 2012 Τις μ@.....ς τις δικε σου δεν θα τις πληρωνουμε εμεις!!! Που να μην σου ελεγα και προσεχε, αυτη την στιγμη θα ηταν ολο το φιλτρο για πεταμα!!! Περα απο τη πλακα τα convict δεν χαμπαριαζουν , ειναι απο τις σκληροτραχιλες κιχλιδες απλα οταν γυρίσεις κοιτα να δεις τη θα κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 8 Αυγούστου 2012 τι εννοεις? δεν εχω να κανω κατι! ετσι οπως ειναι θα μεινει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #17 Share 8 Αυγούστου 2012 τι εννοεις? δεν εχω να κανω κατι! ετσι οπως ειναι θα μεινει! Καλα οταν γυρισεις θα μου πεις. Κοιτα τωρα να περασεις καλα. Θα λειψεις πολλες ημερες; Θα ειναι καποιος που θα τα προσεχει τα ψαρια σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 8 Αυγούστου 2012 μωρε ακουσς τι λες!? γιατι να θελω να πειραξω αυτα που με τοσο κοπο τους εφτιαξα σημερα? μια χαρα ετσι ειναι. αν δεν παει κατι στραβα "χτυπα ξυλο" ετσι θα μεινουν. οχι κανεις δε θα τα προσεχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #19 Share 8 Αυγούστου 2012 Βρε μια χαρα ειναι, αλλα με τα χρυσοψαρα ησουν μαθημενος διαφορετικα στην φιλτρανση τους και τωρα μπορει να μην σε ικανοποιει η μηχανικη φιλτρανση οταν θα γυρισεις και θα δεις με τον καιρο οτι μαζευονται αρκετα αποβλυτα στο ενυδρειο σου. Επισης καλο ειναι να εχεις καποιο ακομα φιλτρο καβατζα εν λιτουργεια γιατι βλεπεις τη γινεται ξαφνικα και μετα θα τρεχεις και δεν θα φτανεις αν σου κατσει καμια στραβη με τα φιλτρα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 8 Αυγούστου 2012 δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τη μηχανικη φιλτρανση και γιατι να ειναι διαφορετικα τα πραγματα και να μη με ικανοποιει. δεν καταλαβαινω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #21 Share 8 Αυγούστου 2012 Εως τωρα δεν ειχες κουμπομενα και τα δυο φιλτρα πανω στο μεγαλο; Αρα ο κυκλος μηχανικης φιλτρανσης και η κυκλοφορια του νερου ηταν μεγαλυτερη ανα ωρα. Θα δεις στην πορεια την διαφορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #22 Share 8 Αυγούστου 2012 ναι αλλα αυτο ισχυει για τα χρυσοψαρα! τωρα μιλαμε για τα κονβικτς. εννοεις μηπως θελησω να βαλω πισω το δευτερο στα χρυσοψαρα? για πολλους λογους, δεν παιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #23 Share 8 Αυγούστου 2012 Τα convict μια χαρα θα ειναι για το μεγαλο σου ενυδρειο μιλω μηπως ξανασκεφτεις να ξαναπροσθεσεις καποιο αλλο φιλτρο παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 8 Αυγούστου 2012 Author #24 Share 8 Αυγούστου 2012 οχι οχι δεν παιζει. να δωσω καπου τα χρυσοψαρα σκεφτομαι. εχω χτυπηθει πολυ απο αυτα (και την ολη ιστορια απο αυτο το ενυδρειο) που απλα ΔΕΝ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Αυγούστου 2012 #25 Share 8 Αυγούστου 2012 Τη να σου πω, εσυ ξερεις καλυτερα φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος