Jump to content

20Gal Θαλασσινό Προς Νέους Ναυτιλομένους Και Όχι Μόνο

Recommended Posts

Επειδή πολλοί, όπως κι εγώ στην αρχή, μπορεί να έχουν λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το στήσιμο

ενός μικρού θαλασσινού ενυδρείου, σκέφτηκα να ποστάρω το παρών θέμα, αφού τα δυο βίντεο που πέτυχα στο γιουτιούμπ,

δείχνουν ακριβώς πως ένας έμπειρος χομπίστας (ή επαγγελματίας) ξεκινάει την δημιουργία ενός μόλις 20gal ενυδρείου.

Γιατί κάπως έτσι θεωρώ ότι στήνεται ένα mini reef με προοπτική και

δεν είναι τόσο εύκολο τελικά για έναν νέο χομπίστα σε προσπάθεια, εμπειρία αλλά και φυσικά κόστος εξοπλισμού !!

Το

με το ξεπακετάρισμα, το φωτιστικό (όλα τα λεφτά), το σάμπ, ο ριάκτορας, ο ζβ στο σάμπ, η χαέτο κτλ

Στο

, τα πρώτα ασπόνδυλα, τα ψαράκια, τα κοραλάκια κτλ

Ελπίζω να το πόσταρα στην σωστή κατηγορία

Πόσο θα ήθελα να ανοίξω και γώ μια φορά αυτά τα περίφημα πακετάκια απο το liveaquaria.com...

Οι Αμερικάνοι έχουν μια ποιότητα Α και λογικό είναι.Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο.Πιο παλιά τα βλέπαμε μόνο σε βιβλία και στο ίντερνετ...

Επειδή κατά 99% ο φιλαράκος μου Αίολος θα πλαγιοκοιτάξει την αναπλήρωση αφού .......

Αϊολε είναι αυτή στο ebay και βγαίνει μόλις 77$ + 15$ μεταφορικά = 92$ ~ 78€

Καλούτσικη τιμή για συσκευή και 2 σένσορες χωρίς αντλία. Προσοχή είναι 110V !!

edit γιατί η Vortec είναι ....... Vortec παντού !!!

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Πόσο εύκολο φαίνεται στα βίντεο..... αλλά δεν είναι δυστηχώς! :(

Κών/νε έχει και βίντεο-απντέιτ, για δες τι τούμπανο έχει γίνει!!! :)

Μετά από 5 μήνες στο θαλασσινό ακόμα κοιτάω σαν χαμένος τα σάμπ, τους ριάκτορες, τις περισταλτικές αντλίες, τις φιάλες co2 ....

Για δώσε το update να δούμε τα τούμπανα και να πάμε για ύπνο !!

ωραιο στησιμο βραχου εκανε παντως..

Φανταστικα κομματια βραχου,που βοηθησαν στο το τοσο απλο αλλα καταπληκτικο κατ'εμε στησιμο.!

Παρα πολυ καλο ενυδρειο!!!

Θα κρατήσω σαν ιδέα την βάση της Ευφυλίας για να μπορέσω κι εγώ να στήσω τις ξενίες μου στον βράχο και

να μην είναι στον αραγωνίτη που τριγυρνάει το σαλάριας .....

και με τη βαση δειχνουν ασχημες...εαν βρεις το σημειο που γουσταρουν,κολλησε τες στο βραχο με εποξικη.

Φίλε το έχω κάνει χωρίς να δώ το βίντεο του Αμερικάνου.Καλό είναι να την κολλήσεις σε βραχάκι μικρό και απλά να την ακουμπήσεις πάνω στο βράχο.Να την βγάζεις και για κόψιμο άνετα...

Το 2005 εφίλια μόνο στο ίντερνετ είχε....

Και για να μην ανοίξω νέο θέμα με το παρακάτω

που βρήκα στο γιουτιούμπ το ποστάρω εδώ ........

Ρϊξτε μια ματιά ένα 25gal όπως λέει, τούμπανο με μπλού τανκ, χαβανέζο, μπαικόλορ, ράσσε και κλόουν και άλλα και

τον πατέρα του και την μάνα του έχει βάλει μέσα από ανεμώνες και κοράλια. Και είναι μόλις 9 μηνών !!???!!???

Καλημέραααααα! Απ΄ ότι είδα χθες βράδυ, ο τυπάς με το 20gal είχε και άλλο βίντεο (πιο πρόσφατο, τον ιούνιο 2012) στο οποίο είχε αλλάξει φωτισμό και από Τ5 έβαλε λεντ, όχι όμως μπάρες ή DIY, αλλά Par38 και μου έκανε εντύπωση μιας και ο φωτισμός ήταν πολύ δυνατός, αλλά καλύτερα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα για να μην γεμίζουμε εδώ... :)

Ωραίες αντανακλάσεις στον κυματισμό δημιουργούν αυτού του είδους τα led... κάτι δυστυχώς που δεν γίνεται με τις Τ5

Καλημέραααααα! Απ΄ ότι είδα χθες βράδυ, ο τυπάς με το 20gal είχε και άλλο βίντεο (πιο πρόσφατο, τον ιούνιο 2012) στο οποίο είχε αλλάξει φωτισμό και από Τ5 έβαλε λεντ, όχι όμως μπάρες ή DIY, αλλά Par38 και μου έκανε εντύπωση μιας και ο φωτισμός ήταν πολύ δυνατός, αλλά καλύτερα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα για να μην γεμίζουμε εδώ... :)

και μάλιστα αυτές είναι οι νέες του λάμπες. Τελικά όλοι σε LED θα καταλήξουμε κάποτε ....... !!

Γκούχου γκούχου :D

Ας το αφήσουμε καλύτερα, μιας και οι λάμπες Par εδώστην Ελλάδα έχουν 100ευρώ η μία+40 ευρώ το στήριγμα για κάθε λάμπα.. Πάω να ψάξω Ebay! :D

Kάθε μια απο αυτές βγάζει λίγο παραπάνω απο μια μετάλου 150W

http://www.kessil.com/products/a150_led_aquarium_light.php

Αλλη μια γενιά led...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...