Jump to content

Τι Υλικα Βαζουμε Στο Φιλτρο Ενος Reef Εκτος Απο Σκιμερ!

submarine1981

Recommended Posts

Διαβαζοντας το θεμα "φιλτρανση" υπαρχουν "σκορπιες" απαντησεις στο τι πρεπει καποιος να βαλει στο φιλτρο υποχρεοτικα και το τι προεραιτικα. Οπωτε ισως ειναι ευκαιρια με την απορια που μου γεννηθηκε να εχουμε και ενα ποιο ολοκληρωμενο θεμα με υλικα φιλτρανσης ειτε σε sump ειτε σε εξωτερικο φιλτρο ή εσωτερικο( sump στην πλατη του ενυδρειου). Το σκιμερ το θεωρω δεδομενο παντως!!

Ξεκιναω.....

- Τι υλικα φιλτραρισματος πρεπει να εχει ενα reef ενυδρειο το οποιο θα φιλοξενει ψαρια,κοραλλια και ανεμωνες ? Σιγουρα την κυρια δουλεια την κανει ο βραχος. Αλλα τι αλλο πρεπει να βαλουμε ?

- Η χρηση υαλοβαμβακα ή καποιου σφουγγαριου με μεγαλους πορους στο πρωτο σταδιο σαν μηχανικο φιλτρο το προτεινετε? ή θα μαζευει χρησιμους οργανισμους (κοπιποδα,δεκαποδα και γενικα ζωοπλαγκτονικους οργανισμους) οι οποιοι καθως θα πλενουμε το υλικο (ειτε υαλοβαμβακας ειτε σφουγγαρι) θα τους πεταξουμε στο ξεπλυμα? Στο γλυκο νερο εγω εβαζα υαλοβαμβακα και κραταγε πολυ πραμα και ειχα αρκετα διαυγες νερο.

- Εμενα π.χ το ενυδρειο εχει στην πλατη του το φιλτρο με διαμερισματα. Τι θα μπορουσα να βαλω? (το ενυδρειο ειναι 130 λτ) Μονο αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα και ειμαι ετοιμος? (το ενυδρειο ειναι σε φαση στρωσιματος και μολις ολοκληρωθηκε ο κυκλος του)

Εκφραστε τις γνωμες σας.

Βγάλτα όλα.Κατασκεύασε ένα media pack σαν το δικό μου (φωτός θα δείς στην 2η σελίδα νομίζω)να βγάζεις και να βάζεις υλικά γρήγορα και ωραία.Μιλάω για άνθρακα-αντιφώς άντε και κανένα purigen για νιτρικά.Υαλοβάμβακα ή σφουγγάρι μόνο στην είσοδο κρατάει μπίχλα αλλά θέλει καλό καθάρισμα και αντικατάσταση γιατί μολύνει με αυτά που κρατάει όταν φορτώσει.Μία ένσταση ακόμα στην χρησιμοποίηση του είναι οτι μειώνει την ροή στο διαμέρισμα του σάμπ.Δεν χρησιμοποιώ.

υαλοβαμβακα,βαλε,πετα συχνα,και το χημικο(αντιφωσφορο-ανθρακα).τιποτα αλλο.ολα τα αλλα θα μαζευουν νιτρικα.

Αλεξ δεν βρισκω αυτο το Media pack. ειναι ευκολο να μου στειλεις λινκ?

Παντος καταλαβα οτι ο υαλοβαμβακας ειναι και προεραιτικος. Αμα εχει διαυγεια το νερο μπορω και να μην χρησιμοποιησω.

Σαν συμπερασμα :

Απαραιτητα: αντιφωσφορο, ανθρακα

Προεραιτικα και αναλογος το ενυδρειο : υαλοβαμβακας ή σφουγγαρι(ενυδρειακο) και υλικο απορροφησης νιτρικων

το σφουγγαρι οχι,μην το σκεφτεσαι καν....

Ναι ήθελα να πάρω του StevieT που είναι απο πλέξι αλλά μαζί με τελωνεία και μεταφορικά έβγαινε πάνω απο 120 ευρώ... οπότε κατασκεύασα απο πλέγμα πλαστικό και δεματικά κάτι ανάλογο με πολλούς ορόφους για διάφορα υλικά που βγαίνει έυκολα και γρήγορα χωρίς να μπλέξεις κάλτσα πάνω σε κάλτσα έτσι χύμα.

IMAG0175.jpg

και απο το πλάι

post-819-0-85508700-1335446050_thumb.jpg

Δυστηχώς δεν έχω μια πλήρη..αλλά υπολόγισε 4 διαμερίσματα να περνάει άνετα νερό μέσα απο το υλικό.

Απο οσο καταλαβα απο τις φωτος εφτιαξες κουτακια απο πλεγμα πλαστικο (ισως να κανει και σιτα με το καταλληλο ματι για να μην βγαινουν τα υλικα εξω) και βαζεις τα υλικα σου μεσα. Το νερακι περναει αβιαστα πλεων(χωρις καλτσες, βουλωματα κλπ) και φυσικα οταν θες να το καθαρισεις απλα τραβας το πλεγμα προς τα πανω και βγαινει ολο το συστημα. Σωστα?

- Οκ. σφουγγαρια και υαλοβαμβακες οχι :)

Οχι ακριβώς αλλά κοντά είσαι.Δες το γνήσιο

1261630614753-8725954.jpeg

τα υλικά σε δίχτυ τα κρεμάς απο τις τρύπες.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

• 3 months later...

γεια σας παιδια,ηθελα να ρωτησω που μπορω να βρω αυτην την πλαστικη σιτα?και αν ξερετε ποσο περιπου κοστιζει.

γεια σας παιδια,ηθελα να ρωτησω που μπορω να βρω αυτην την πλαστικη σιτα?και αν ξερετε ποσο περιπου κοστιζει.

παρε ενα κομματι πλεξι στις διαστασεις που θες και με ενα τρυπανακι πλακωσε το στις τρυπες ......

αλλιώς αγορασε eggrate Η στα Ελληνικα ( κυψελες οροφης λευκες ) απο ενα καταστημα που πουλαει πολυκαρμπονικα και πλεξι γκλας

white_eggrate.jpg

Έγινε επεξεργασία - Geosid

• 1 month later...

Καλησπέρα.

Στο κατάστημα που κάνω τις αγορές μου , μου είπαν να βάλω τα μπλέ σφουγγάρια , υαλοβάμβακα και το βιολογικό υλικό καθαρισμού

και να μην βάλω τα πράσινα και το μάυρο του άνθρακα.

Απο μια ματιά που έριξα στο forum σχετικά με αυτό το θέμα , οι περισσότεροι προτείνουν μόνο άνθρακα - αντιφώσφορο και προαιρετικά

υαλοβάμβακα.

Τελικά τι λέτε να κάνω?

το τελευταιο,εκτος και αν γουσταρεις νιτρικα στην πορεια.....

Και κάποιες βρωμιές που χρειάζεται να καθαριστούν στο ενυδρείο , χωρίς σφουγγάρια πως θα απομονωθούν.?

δεν ξέρω γι αυτο ρωτάω..

Αν υπάρχει sump,καλή λύση είναι και το filtershock.

Με καθάρισμα και αυτό κάθε 2 ημέρες το πολύ.

Όχι δεν υπάρχει sump.

Έχω το rio 180 το οποίο θα λειτουργήσει με το μανάτο φίλτρο του και θα βάλω ακόμα ένα skimmer.

Οπότε θέλω να ακούσω την καλύτερη λύση για το τι πρέπει να βάλω στο φίλτρο.

Πληροφοριακά , το skimmer που θα βάλω μάλλον θα είναι το deltec mce 300 οπότε δεν θα μπορέσω να τοποθετήσω κάτι εκεί.

• Like 1

Aφού θα βάλεις το mce 300 τότε βάλε και ένα εξωτερικό φιλτρο για χημικά υλικά. Κατα προτίμιση με αργή ροή για να περνάει καλά το νερό ανάμεσα. Θα βάλεις μόνο ανθρακα και αντιφώς. Τα χοντρά τα κρατάει το σκίμερ.

Δυστυχώς στο rio, το εσωτερικό φίλτρο είναι κολλημένο με σιλικόνη και δεν βγαίνει .

Οπότε θα βάλω εκεί μόνο άνθρακα και αντιφώσφορο?

Δυστυχώς στο rio, το εσωτερικό φίλτρο είναι κολλημένο με σιλικόνη και δεν βγαίνει .

Nαι.

Αν κρατησεις το εσωτερικο φιλτρο μπορεις να βαλεις και ενυδρειακο βαμβακι στην εισοδο του.

Με την προυποθεση να το αλλαζεις καθε 2-3 μερες, εξαλου ειναι ευκολοχρηστο.

Και θα κραταει και τροφη που δεν προλαβαινουν να φανε τα ψαρια.

το εσωτερικο φιλτρο βγαινει παντως αν θελεις να το βγαλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...