Jump to content

Ψαρακι Σε Sump

mitsaras

Recommended Posts

Παιδια επειδει εχω φρικαρει που θα κατσω στην Αθηνα την πληρωνει το κακομηρο το reefακι μου. Εχω ενα sumpακι 60λτ στο οποιο τα 30λτ περιπου εχουν ζ.βραχο και ζ.αραγονιτη. Η απορια μου ειναι αν μπορω να βαλω ενα ψαρακι που να ειναι ανθεκτικο και να καθαριζει το sump απο τα διαφορ υπολιματα που μαζευονται;

Δεν θα λύσεις το πρόβλημα έτσι.Βάλε μια κάλτσα στην κάθοδο και δεν θα έχεις θέμα.Και τι θα τρώει το ψαράκι? θέλει φωτισμό κτλ...εκτός αν έχεις άλγες και ρεφιούτζιουμ που αλλάζει το πράγμα.Γιατί δεν βάζεις μια Mantis ή κάτι άλλο παράξενο να το ευχαριστηθείς?

αυτο το μερος του σαμπ λειτουργει περιπου σαν ρεφιουτζιουμ εχει και φωτισμο ελεγα να βαλω χαετο αλλα μου ειπαν οτι τοτε πρεπει να αναβει αναποδα ο φωτισμος στο σαμπ δλδ τις ωρες που ειναι κλειστα τα φωτα στο ενυδρειο γιατι αλλιως θα σαπισει. Καλτσα λες να βαλω στον σωλινα που κατεβαινει απο την υπερχυλιση; Για μαντης δεν το ειχα σκεφτει αλλα αντε να βρεις ενας φιλος μου προτηνε να βαλω αστακο.

το ξερω ασε που φοβαμαι μην παει και κοψει και κανα καλοδιο και τρεχουμαι, δεν ειναι ευκολο αλλα ποτε δεν ξερεις.

μπορειτε να μου λυσετε την απορια μου σχετηκα με την χαετο φωτιζουμε παραλλιλα με το ενυδρειο η τις ωρες που ειναι σβυστο; Ρωταω γιατι ενω μου ηπαν οτι θελει σναποδα σε ολλα τα βιντεο βλεπω οτι φωτιζετε ταυτοχρονα με το ενυδρειο. Θελω να βαλω και κολαω σε αυτο.

Ο λόγος της αντίθετης φωτοπεριόδου είναι οτι σταθεροποιεί το pH με αυτόν τον τρόπο.Άλλα πράγματα θα έπρεπε να ψάχνεις όπως την κυκλοφορία και τον φωτισμό της άλγης.

Και η κάλτσα που ρωτάς πιο πάνω είναι μεγάλη ευκολία.Απλά πρέπει να την αλλάζεις συχνά(πάρε 2-3) γιατί γίνεται πηγή νιτρικών με αυτά που κρατάει.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

στο δικο μου ριφιουτζιουμ (που καποτε ειχα chaeto) ζει ενας παρανοικος .......

http://www.reeflex.net/tiere/1732_Amphiprion_ephippium.htm

τρωει τα παντα και κανει επιθεση (πηδαει εκτος νερου) σε οποιον προσπαθει να βαλει χερι μεσα

(οσοι τον εχουν γνωρισει καταλαβαινουν)

.Γιατί δεν βάζεις μια Mantis ή κάτι άλλο παράξενο να το ευχαριστηθείς?

Ωραία ιδέα αρκεί να μην βάλεις χέρια μέσα όπως

@!!!

στο δικο μου ριφιουτζιουμ (που καποτε ειχα chaeto) ζει ενας παρανοικος .......

http://www.reeflex.n...n_ephippium.htm

τρωει τα παντα και κανει επιθεση (πηδαει εκτος νερου) σε οποιον προσπαθει να βαλει χερι μεσα

(οσοι τον εχουν γνωρισει καταλαβαινουν)

Τέλειο, για να μάθεις να μην βάζεις χέρια μέσα στο ενυδρείο ..... :)

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

εχω και εγω εναν αλλα στο ενυδρειο κορυφαιο ψαρι, ο δικος μου παντος ειναι χαλαρος ουτε πηραζει αλλα ψαρια αλλα ουτε βοσκαει και ιδιετερα μονο οταν ριχνω τροφη αφυνιαζει και κανει σαν τρελος

road tail τελειο βιντεακι.Ο τυπος πηγενε γιρευοντας χα χα

road tail τελειο βιντεακι.Ο τυπος πηγενε γιρευοντας χα χα

mitsaras,

αυτό πρέπει να πόνεσε !! :bigemo_harabe_net-74:

Άμα ο άνθρωπος έχει πολλά @@@@@ καλά να πάθει.

Η ξανθιά τρώει και άλγες,,, η άλλη διάτομα, είναι καλή επιλογή για ενυδρεία με τέτοια πρόβλημα.

ααα σύντομα θα τις κάνω και προφίλ για να τις έχουμε.

:bigemo_harabe_net-74:

Η ξανθιά τρώει και άλγες,,, η άλλη διάτομα, είναι καλή επιλογή για ενυδρεία με τέτοια πρόβλημα.

ααα σύντομα θα τις κάνω και προφίλ για να τις έχουμε.

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

:bigemo_harabe_net-64: αν και νομιζω οτι θα δυσκολευτω να τις χωρεσω πιστευω θα τα καταφερω. ολλοι οι καλοι χωρανε :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

• 1 month later...

Απο τις 10 αυγουστου εχω βαλει στο σαμπ ενα lyretail wrasse(thalassoma lunare) μικρου μεγεθους το οποιο χωρια απο πανεμορφο κανει καταπλικτικη δουλεια και στο σαμπ, το εχει πεντακαθαρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...