gmarn 5 Αυγούστου 2012 #1 Share 5 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα 60lt ενυδρείο και αποφάσισα να το γεμίσω μόνο με guppy και να εξετάσω κατά πόσο θα έχουμε γέννες. Πριν πάρω όμως την απόφασή μου αυτή, είχα βάλει από πριν μέσα έναν μικρό μονομάχο και ένα μικρό αγγελόψαρο (scalari). Ο μονομάχος δεν δημιουργεί πρόβλημα από ό,τι βλέπω. Μάλλον θέλει την ηρεμία του. Αυτή τη στιγμή έχω μέσα 10 guppy (4 θυληκά και 6 αρσενικά) . Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα με τη γέννα ; Δεν θέλω να πάρω γεννήστρα. Έχω επίσης μέσα και δύο φυτά (σκέφτομαι να βάλω περισσότερα), και ενα καράβι διακοσμητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 5 Αυγούστου 2012 #2 Share 5 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα 60lt ενυδρείο και αποφάσισα να το γεμίσω μόνο με guppy και να εξετάσω κατά πόσο θα έχουμε γέννες. Πριν πάρω όμως την απόφασή μου αυτή, είχα βάλει από πριν μέσα έναν μικρό μονομάχο και ένα μικρό αγγελόψαρο (scalari). Ο μονομάχος δεν δημιουργεί πρόβλημα από ό,τι βλέπω. Μάλλον θέλει την ηρεμία του. Αυτή τη στιγμή έχω μέσα 10 guppy (4 θυληκά και 6 αρσενικά) . Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα με τη γέννα ; Δεν θέλω να πάρω γεννήστρα. Έχω επίσης μέσα και δύο φυτά (σκέφτομαι να βάλω περισσότερα), και ενα καράβι διακοσμητικό. Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ! Καλή η σκέψη σου για τα γκάπι, με τις κατάλληλες αναλογίες και συθήκες θα έχεις αμέτρητες γέννες! Το αγγελόψαρο το έχεις ακόμη στο ενυδρείο? Αν ναι, να βγάλεις άμεσα, μιας και πάει σε κοπάδια 6+ ατόμων και θέλει 200++ λίτρα με μεγάλο ύψος! Τώρα για τα γκάπι, η αναλογία κάθε χαρεμιού θα έπρεπε να είναι 1 αρσενικό για 3-4 θυληκά! Στα λίτρα χωράει ένα χαρέμι, οπότε καλό θα ήταν να έβγαζες τα 5 αρσενικά και να κράταγες 1, αντιθέτως θα στρεσσάρουν τα θυληκά σου με αποτέλεσμα να πεθάνουν! Καλή συνέχεια! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Αυγούστου 2012 #3 Share 5 Αυγούστου 2012 Καλημέρα και από εμένα και καλώς όρισες στο aquazone! Ένα ενυδρείο ζωοτόκων σε αυτά τα λίτρα είναι μια καλή επιλογή με τον σωστό αριθμό ψαριών όμως! Εγώ θα πρότεινα να βγάλεις τα ακατάλληλα για την επιλογή σου ψαριά (μονομάχο-σκαλαρι) και να μειώσεις και τον αριθμό των guppys σε 1 αρσενικό με 3 θηλυκά! Με τέσσερα στο σύνολο είσαι εντάξει σε 60 λίτρα αλλά σε λίγο καιρό θα έχεις ξανά πρόβλημα με της γέννες και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις τα μικρά! Επίσης ένας πλούσιους διάκοσμος με μπόλικα φυτά για να κρύβονται τα μικρά είναι απαραίτητος, όχι καραβάκια! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarn 13 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 13 Αυγούστου 2012 Παιδιά, έλειπα σε άδεια και τώρα είδα τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος