isildur_13 4 Αυγούστου 2012 #1 Share 4 Αυγούστου 2012 Καλησπερα... υστερα απο εναν χρονο αφρικη.. αποφασισα να κανω αλλαγη στο ενυδρειο μου..! ακομα ειμαι μπερδεμενος για το αν συνεχισω με κιχλιδες αφρικης (ειτε Ταγκανικα ειτε Μαλαουι) αν θα ειναι κιχλιδες αμερικης... ή αν μπορω να φιλοξενησω δισκους.....!! Το ενυδρειο μου ειναι DiY 90 μηκος 50 πλατος και 60 υψος συνολικου ογκου 270 λιτρων...και ποσταρω στην κατηγορια σας για να μου λυθει η απορια.... ΜΠΟΡΩ να φιλοξενησω -ικανοποιητικα για τα ψαρια- δισκους??? ξεκιναω απο αυτο και μετα βλεπω τις λεπτομερειες... γιατι αποσα ξερω οι δισκοι ειναι οτι πιο ευαισθητο και απαιτητικο για τα ενυδρεια γλυκου νερου... σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Αυγούστου 2012 #2 Share 4 Αυγούστου 2012 εγω θα ελεγα οτι στις συγκεκριμενες διαστασεις ΔΕΝ μπορεις να βαλεις δισκους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 4 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 4 Αυγούστου 2012 μαλιστα.... μαλλον αρχιζω να ακουω τα ΔΕΝ που φοβομουν!! Ειναι μεγαλη συζητηση εε? εγω καταλαβαινω το γιατι... εχω διαβασει αρκετα!! αλλα ξερετε τι με τσιγκλαει?? Το οτι βλεπω ενυδρεια και αναλογα και ακομα μικροτερα απο τα δικα μου που τρεχουν δισκους για πολυ καιρο... Θα μου πεις και καρχαρια πετας μεσα οκ.... αλλα....δεν ξερω...! Ειλικρινα θελω να κανω μια προσπαθεια.. ξερω μια τυπικη αναλογια 40-50 λιτρων ανα ενηλικο.. ξερω επισης οτι ειναι απαιρατητος ενας μινιμουμ αριθμος 7-8 ατομων... αλλα απο αυτο το ποστ θα εξαρτηθει αν θα βαλω μπρος ή οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Αυγούστου 2012 #4 Share 4 Αυγούστου 2012 μαλιστα.... μαλλον αρχιζω να ακουω τα ΔΕΝ που φοβομουν!! Ειναι μεγαλη συζητηση εε? εγω καταλαβαινω το γιατι... εχω διαβασει αρκετα!! αλλα ξερετε τι με τσιγκλαει?? Το οτι βλεπω ενυδρεια και αναλογα και ακομα μικροτερα απο τα δικα μου που τρεχουν δισκους για πολυ καιρο... Θα μου πεις και καρχαρια πετας μεσα οκ.... αλλα....δεν ξερω...! Ειλικρινα θελω να κανω μια προσπαθεια.. ξερω μια τυπικη αναλογια 40-50 λιτρων ανα ενηλικο.. ξερω επισης οτι ειναι απαιρατητος ενας μινιμουμ αριθμος 7-8 ατομων... αλλα απο αυτο το ποστ θα εξαρτηθει αν θα βαλω μπρος ή οχι.. τα 2 κοκκινα δεν κολανε μεταξυ τους θα ελεγα παλι σε αυτες τις διαστασεις να μην το δοκιμασεις , τους λογους μπορεις να τους βρεις σε διαφορα θεματα που εχουν ανοιχτει κατα καιρους στη συγκεκριμενη ενοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 4 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 4 Αυγούστου 2012 Οπως ειπα τους λογους τους καταλαβαινω... δεν ανοιξα τυχαια το ποστ...για να περασει η ωρα..! ασχολουμε αρκετες ωρες για να διαβαζω σε αρκετα fora...και το γεγονος οτι βλεπω τετοιες προσπαθειες και διαφορετικες γνωμες με ωθησε να ζητησω τις αποψεις απο το καλυτερο μου forum...συνεπως δεν ειναι τοσο αντιφατικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Αυγούστου 2012 #6 Share 4 Αυγούστου 2012 Οπως ειπα τους λογους τους καταλαβαινω... δεν ανοιξα τυχαια το ποστ...για να περασει η ωρα..! ασχολουμε αρκετες ωρες για να διαβαζω σε αρκετα fora...και το γεγονος οτι βλεπω τετοιες προσπαθειες και διαφορετικες γνωμες με ωθησε να ζητησω τις αποψεις απο το καλυτερο μου forum...συνεπως δεν ειναι τοσο αντιφατικο.. δεν ειπα κατι τετοιο . Ας μιλησει και καποιος δισκας ισως σου πει κατι καλυτερο και ποιο ευχαριστο απο αυτα που σου ειπα εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 4 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 4 Αυγούστου 2012 Το θεμα δεν ειναι να ειναι ευχαριστα... και σεβομαι τη γνωμη σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Αυγούστου 2012 #8 Share 4 Αυγούστου 2012 μαλιστα.... μαλλον αρχιζω να ακουω τα ΔΕΝ που φοβομουν!! Ειναι μεγαλη συζητηση εε? εγω καταλαβαινω το γιατι... εχω διαβασει αρκετα!! αλλα ξερετε τι με τσιγκλαει?? Το οτι βλεπω ενυδρεια και αναλογα και ακομα μικροτερα απο τα δικα μου που τρεχουν δισκους για πολυ καιρο... Θα μου πεις και καρχαρια πετας μεσα οκ.... αλλα....δεν ξερω...! Ειλικρινα θελω να κανω μια προσπαθεια.. ξερω μια τυπικη αναλογια 40-50 λιτρων ανα ενηλικο.. ξερω επισης οτι ειναι απαιρατητος ενας μινιμουμ αριθμος 7-8 ατομων... αλλα απο αυτο το ποστ θα εξαρτηθει αν θα βαλω μπρος ή οχι.. Καλό είναι μιας και είμαστε χομπιστες ότι κάνουμε να το κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούμε! Δεν λέω ότι εγώ είμαι αλάνθαστος, και έχω κάνει και εγώ λάθη αλλά σε 240 λίτρα δεν θα έβαζα δίσκους! Αν μόνος σου υπολογίσεις αυτό που έγραψες το αποτέλεσμα είναι 400 λίτρα οπότε δεν θα μπορείς να έχεις ένα σωστό αποτελέσματα, απλά έτσι μπορείς να έχεις ένα ενυδρείο που θα έχεις βάλει μέσα…δίσκους! Νομίζω ότι μια εναλλακτική λύση θα ήταν να φτιάξεις ένα πολύ ωραίο βιοτοπικο και να βάλεις 5 σκαλαρια και μερικά corys και θα έχεις ένα πολύ όμορφο και σωστό συνδυασμό! Υ.Γ. Aν είχες και ένα μέτρο μήκος θα ήταν ακόμα καλύτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Αυγούστου 2012 #9 Share 4 Αυγούστου 2012 Καλό είναι μιας και είμαστε χομπιστες ότι κάνουμε να το κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούμε! Δεν λέω ότι εγώ είμαι αλάνθαστος, και έχω κάνει και εγώ λάθη αλλά σε 240 λίτρα δεν θα έβαζα δίσκους! Αν μόνος σου υπολογίσεις αυτό που έγραψες το αποτέλεσμα είναι 400 λίτρα οπότε δεν θα μπορείς να έχεις ένα σωστό αποτελέσματα, απλά έτσι μπορείς να έχεις ένα ενυδρείο που θα έχεις βάλει μέσα…δίσκους! Νομίζω ότι μια εναλλακτική λύση θα ήταν να φτιάξεις ένα πολύ ωραίο βιοτοπικο και να βάλεις 5 σκαλαρια και μερικά corys και θα έχεις ένα πολύ όμορφο και σωστό συνδυασμό! Υ.Γ. Aν είχες και ένα μέτρο μήκος θα ήταν ακόμα καλύτερα! Θα διαφωνισω,τα σκαλαρια θελουν τον ιδιο χωρο με τους δισκους. Στο θεμα μας,αν βαλεις τελικα δισκους,βαζεις δυσκολα στον εαυτο σου.Καποιοι κρατουν απλα ενα ζευγαρι,κατι γινεται τοτε.Πολλοι χομπιστες εχουν κρατησει δισκους σε 250 λιτρα,οπως και εγω στο παρελθον με επιτυχια(λιγο μεγαλυτερο απ'αυτο που αναφερεις).Δεν ειναι ευκολο,ειδικα για αρχαριο στο ειδος.Το μηκος ειναι σημαντικο,μιας και οταν στριμωχτουν τα ψαρια θα πεσει πολυ ξυλο.Αρα καθε φορα που αφαιρεις ποντους σε μηκος,παιζεις με την τυχη,κατι που γινεται αλλωστε στην συντρηπτικη πλειοψηφια των κιχλιδων και οχι μονο με στους δισκους.Ο μυθος του δισκου εκτροφης,ειναι μεγαλυτερος απο την δυσκολια του.Δεν λεω οτι ειναι παιχνιδι. Μην βαλεις δισκους επισης,γιατι βαρεθηκα να ακουω αμεσως"βαλε δισκους'' ή ''καντο ριφ'',ελεος πια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 4 Αυγούστου 2012 #10 Share 4 Αυγούστου 2012 Θα διαφωνισω,τα σκαλαρια θελουν τον ιδιο χωρο με τους δισκους. Στο θεμα μας,αν βαλεις τελικα δισκους,βαζεις δυσκολα στον εαυτο σου.Καποιοι κρατουν απλα ενα ζευγαρι,κατι γινεται τοτε.Πολλοι χομπιστες εχουν κρατησει δισκους σε 250 λιτρα,οπως και εγω στο παρελθον με επιτυχια(λιγο μεγαλυτερο απ'αυτο που αναφερεις).Δεν ειναι ευκολο,ειδικα για αρχαριο στο ειδος.Το μηκος ειναι σημαντικο,μιας και οταν στριμωχτουν τα ψαρια θα πεσει πολυ ξυλο.Αρα καθε φορα που αφαιρεις ποντους σε μηκος,παιζεις με την τυχη,κατι που γινεται αλλωστε στην συντρηπτικη πλειοψηφια των κιχλιδων και οχι μονο με στους δισκους.Ο μυθος του δισκου εκτροφης,ειναι μεγαλυτερος απο την δυσκολια του.Δεν λεω οτι ειναι παιχνιδι. Μην βαλεις δισκους επισης,γιατι βαρεθηκα να ακουω αμεσως"βαλε δισκους'' ή ''καντο ριφ'',ελεος πια! Για αυτούς ακριβώς τους λόγους Δημήτρη του προτείνω να μην βάλει δίσκους και να βάλει σκαλαρια, σαν όχι και τόσο δύσκολα και απαιτητικά ψάρια όσο οι δίσκοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Αυγούστου 2012 #11 Share 4 Αυγούστου 2012 (edited) Για αυτούς ακριβώς τους λόγους Δημήτρη του προτείνω να μην βάλει δίσκους και να βάλει σκαλαρια, σαν όχι και τόσο δύσκολα και απαιτητικά ψάρια όσο οι δίσκοι! Τα σκαλαρια ειναι πιο κινητικα ωστοσο και μεγαλωνουν,παρα πολυ!Γιαυτο λεω οχι,ασε που σε συμπεριφορα κατα 80% ειναι δισκοι,με οτι συνεπαγεται σε τσαμπουκα... Ας μεινει ο φιλος ωστοσο στον αμαζονιο αν θελει,ψαρια υπαρχουν πολλα! Έγινε επεξεργασία 4 Αυγούστου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 5 Αυγούστου 2012 #12 Share 5 Αυγούστου 2012 Αν έχεις βάλει στο μυαλό σου τελεσίδικα να βάλεις δίσκους να το κάνεις αλλά πρέπει να ξέρεις ότι ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα. Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση σου ήταν να βάλω 5 μικρά δισκάκια. Όταν με το καλό τα μεγάλωνα θα τα έδινα και θα έβαζα άλλα μικρά. Για τα λίτρα σου όμως να ξέρεις ότι βασικός κανόνας θα είναι οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 5 Αυγούστου 2012 #13 Share 5 Αυγούστου 2012 Αν έχεις βάλει στο μυαλό σου τελεσίδικα να βάλεις δίσκους να το κάνεις αλλά πρέπει να ξέρεις ότι ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα. Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση σου ήταν να βάλω 5 μικρά δισκάκια. Όταν με το καλό τα μεγάλωνα θα τα έδινα και θα έβαζα άλλα μικρά. Για τα λίτρα σου όμως να ξέρεις ότι βασικός κανόνας θα είναι οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Η θα πηγαινα σε μεγαλυτερο ενυδρειο , εαν δεν ηθελα να τα δωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 5 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 5 Αυγούστου 2012 Παιδια περαν της τρελας και της ιδεας που μου σκαλωσε τωρα εμενα για δισκους... ξερω οτι ειμαι λαθος.. δε το συζητω..! Απο θεμα εμπειριας.. αν και ολα ειναι σχετικα φυσικα... ασχολουμε εδω και 4 χρονια.. δεν ειναι πολλα... δεν ειμαι και ασχετος! Αν κατι στησω σε δισκους...κατι που δε νομιζω τελικα..θα ειναι γιατι με τσιγκλανε τα ποστ σε ολα τα fora..με δισκοενυδρεια 240 και 250 λιτρων που τρεχουν και πανω απο 2 χρονια... Εμενα ειναι 270.. οκ απαγορευτικο... το ξερω... αλλα νιωθω οτι με εχουν κερδισει αυτα τα ψαρια...(τι σας λεω και σας τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Αυγούστου 2012 #15 Share 5 Αυγούστου 2012 Εγώ είμαι της άποψης ότι οι δίσκοι και το θαλασσινό είναι τα πιο απαιτητικά συστήματα από άποψη λίτρων, εξοπλισμού και παραμέτρων! Αν τελικά το θέλεις τόσο πολύ, τότε μαζί σου! Ετοιμάσου για Α/Ο, χαμήλωμα PH συχνές αλλαγές και προχωραμε! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 5 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 5 Αυγούστου 2012 Βλεπω φιλε μου ebenos Malawi αρκετη στις πληροφοριες σου... ιδια παθηση!!! ετοιμαζομαι για ολα... αλλα ακομα θελει μελετη αρκετη το θεμα!! Το να αλλαξεις ενα αφρικανικο σε δισκαδικο θελει πολλες συμβουλες και γνωσεις.. και ακομα δεν ειμαι 100% σιγουρος.... ισως ειμαι αρκετα πιο κατω απο τα ορια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Αυγούστου 2012 #17 Share 5 Αυγούστου 2012 Η εμπειρία αποκτάται σιγά σιγά μέσα από προβληματισμούς, πειραματισμούς και λάθη! Αν έχεις θέληση και αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα μονό θετικά μπορεί να είναι! Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 5 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 5 Αυγούστου 2012 Ευχαριστω πολυ... αν και επιμενω... ειμαι λαθος.. δεν θελω να πω οτι οτι μου ειπαν τα παιδια παραπανω ειναι λαθος... αντιθετως!!! Απορια νουμερο 1.... γυριζω σε αμαζονιου το αφρικανικο η΄ ξεστηνω τελειως και ξεκιναω απο την αρχη? εχω 2fluval...205 kai 305 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος