Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #26 Share 4 Αυγούστου 2012 αναφέρεσαι σε αυτήν? http://glassbox-design.com/2008/grotech-phytobreeder2-phytoplankton-reactor/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Αυγούστου 2012 Author #27 Share 4 Αυγούστου 2012 ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Αυγούστου 2012 #28 Share 4 Αυγούστου 2012 - Ειναι αναγκη να χρησιμοποιησεις αντλια για τις αρτεμιες? γιατι δεν τις ταιζεις απευθυας μεσα στα ψαρακια? - Μεγαλωνουν οι αρτεμιες ευκολα. Εγω εχω μεγαλωσει παρα πολλες και μαλιστα αναπαραγωντουσαν κιολας( η μια καβαλουσε την αλλη χεχε) Απλα θελουν τροφη (φυτοπλαγκτον ή αλλα σκευασματα) και σχετικα καθαρο νερο. Προφανως η αλγες που ειχαν αναπτυχθει στο ενυδρειο απορροφουσαν αμμωνια,νιτρωδη και τα σχετικα γιαυτο και ζουσαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Αυγούστου 2012 Author #29 Share 4 Αυγούστου 2012 Δεν θα βάλω περισταλτική για τα αρτεμια... για το φυτοπλαγκτόν λέω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 4 Αυγούστου 2012 #30 Share 4 Αυγούστου 2012 Παιδιά μία περισταλτική αντλία πόσο περίπου έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #31 Share 4 Αυγούστου 2012 Το κόστος διαφέρει...έχει και φτηνές ακριβές και πολύ ακριβές...οτι πληρώνεις πέρνεις...η μονή της grotech κάνει 75 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 4 Αυγούστου 2012 #32 Share 4 Αυγούστου 2012 (edited) Το κόστος διαφέρει...έχει και φτηνές ακριβές και πολύ ακριβές...οτι πληρώνεις πέρνεις...η μονή της grotech κάνει 75 ευρώ. Άουτςςς! Αυτή θεωρείται από τις καλές να φανταστώ? Υπάρχουν φθηνότερες? Edit: Από βδομάδα θα πάρω κάτι πράγματα από ένα παιδί που διέλυσε το νάνο του, και μου είπε ότι θα μου δώσει:Ζωοπλαγκτον Φυτοπλαγκτον Τι ακριβώς θα είναι αυτά?? Έγινε επεξεργασία 4 Αυγούστου 2012 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #33 Share 4 Αυγούστου 2012 Ολο και κάτι θα βρείς στα κινέζικα e-shop με τον φόβο πάντα του τελωνείου και της βόμβας που κάποια στιγμή θα σκάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Αυγούστου 2012 Author #34 Share 4 Αυγούστου 2012 Ότι πληρώνεις παίρνεις... είναι αλήθεια. Εγώ προσωπικά αν πάρω ποτέ τριπλή θα προτιμήσω επώνυμη από την Ελληνική αγορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 4 Αυγούστου 2012 #35 Share 4 Αυγούστου 2012 Τώρα αρχίζω και μπαίνω στο νόημα... Δηλαδή το Balling είναι 3πλη περισταλτική, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 4 Αυγούστου 2012 #36 Share 4 Αυγούστου 2012 Εγω παιδιά έχω αγοράσει κατεψυγμένα rotifers και μια φορα την εβδομάδα που ρίχνω γίνεται χαμός τα ψάρια πραγματικά το χαίρονται και τα κοραλια την επόμενη μέρα γίνονται τούμπανο το έχω δει τρεις φορές αυτο δεν νομίζω να είναι τυχαίο πλέον. Φανταστείτε τι θα γίνει με ζωντανά rotifers Φίλε submarine έτοιμα σου να προμηθευσεις λαό με rotifers xaxaxxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #37 Share 4 Αυγούστου 2012 Οταν χαλάσει αυτή που έχω θα πάρω την Vertex απο Αμερική...Έτσι και αλλιώς ετσι όπως πάνε τα πράγματα στην χώρα με βλέπω να την κάνω . Μην μπερδεύεις τις έννοιες και εσύ τώρα... Ο Balling ειναι χημικός και το 84 ανέπτυξε μια μέθοδο τροφοδότησης ενυδρείου υφάλου σε βασικά στοιχεία για την αποφυγή αλλαγών νερού και καλύτερη συντήρηση των τιμών κοντά στις τιμές του νερού της θαλασσας(οχι της μεσογείου).Περιλαμβάνει πολλές χημικές προσθήκες και σε καμία περίπτωση δεν είναι μονο οι δοσομετρικές...αλλά τα χημικά που προσθέτουμε.Εχουμε ασχοληθεί με το θέμα και υπάρχουν τα σχετικά βίντεο. Καλό είναι όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά να ρωτάμε τι είναι όπως εκανες και εσύ φίλε μου παρά να πετάμε έννοιες και να μπερδεύουμε τους υπόλοιπους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 4 Αυγούστου 2012 #38 Share 4 Αυγούστου 2012 Οταν χαλάσει αυτή που έχω θα πάρω την Vertex απο Αμερική...Έτσι και αλλιώς ετσι όπως πάνε τα πράγματα στην χώρα με βλέπω να την κάνω . Μην μπερδεύεις τις έννοιες και εσύ τώρα... Ο Balling ειναι χημικός και το 84 ανέπτυξε μια μέθοδο τροφοδότησης ενυδρείου υφάλου σε βασικά στοιχεία για την αποφυγή αλλαγών νερού και καλύτερη συντήρηση των τιμών κοντά στις τιμές του νερού της θαλασσας(οχι της μεσογείου).Περιλαμβάνει πολλές χημικές προσθήκες και σε καμία περίπτωση δεν είναι μονο οι δοσομετρικές...αλλά τα χημικά που προσθέτουμε.Εχουμε ασχοληθεί με το θέμα και υπάρχουν τα σχετικά βίντεο. Καλό είναι όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά να ρωτάμε τι είναι όπως εκανες και εσύ φίλε μου παρά να πετάμε έννοιες και να μπερδεύουμε τους υπόλοιπους. Οκ και συγγνώμη αν σας μπέρδεψα... Πάντως ευχαριστώ για την ανάλυση, μου φαίνεται πρέπει να κάτσω να ξαναδώ το βίντεο με το Balling... Και πάλι συγγνώμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #39 Share 4 Αυγούστου 2012 Μην ζητάς συγνώμη απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να προσπαθώ να εξηγώ με λεπτομέρειες έννοιες και κάποιοι να συνεχίζουν το χαβά τους...μπερδεύοντας και άλλους. Το χόμπι είναι για ανθρώπους που καταλαβαίνουν και κατανοούν όταν κάνουν λάθη.Ετσι γινόμαστε καλύτεροι χομπίστες.Όταν φτάνουμε στο σημείο να λέμε "ψαγμένα"πράγματα χωρίς να ξέρουμε τι λέμε κάποια στιγμή κάποιος θα αρχίσει ερωτήσεις και τελειώνει εκεί το παραλήρημα.Η ημιμάθεια σε όλους τους τομείς είναι χειρότερη της αμάθειας. Φυσικά και εγώ όταν δεν ξέρω κάτι ρωτάω δεν τα ξέρω όλα.Δεν είναι κακό να ρωτάς όταν δεν έχεις καταλάβει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 4 Αυγούστου 2012 #40 Share 4 Αυγούστου 2012 Οταν χαλάσει αυτή που έχω θα πάρω την Vertex απο Αμερική...Έτσι και αλλιώς ετσι όπως πάνε τα πράγματα στην χώρα με βλέπω να την κάνω . Μην μπερδεύεις τις έννοιες και εσύ τώρα... Ο Balling ειναι χημικός και το 84 ανέπτυξε μια μέθοδο τροφοδότησης ενυδρείου υφάλου σε βασικά στοιχεία για την αποφυγή αλλαγών νερού και καλύτερη συντήρηση των τιμών κοντά στις τιμές του νερού της θαλασσας(οχι της μεσογείου).Περιλαμβάνει πολλές χημικές προσθήκες και σε καμία περίπτωση δεν είναι μονο οι δοσομετρικές...αλλά τα χημικά που προσθέτουμε.Εχουμε ασχοληθεί με το θέμα και υπάρχουν τα σχετικά βίντεο. Καλό είναι όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι απλά να ρωτάμε τι είναι όπως εκανες και εσύ φίλε μου παρά να πετάμε έννοιες και να μπερδεύουμε τους υπόλοιπους. Από ότι είδα/άκουσα στο βίντεο, το να μην κάνουμε αλλαγές νερού δεν θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο λόγω αύξησης του χλωρίου? (σόρυ αν κατάλαβα λάθος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #41 Share 4 Αυγούστου 2012 Θα σε παρακαλούσα nick_d τις ερωτήσεις για την μέθοδο να τις κάνεις στην ανάλογη ενότητα να μην κουράζουμε το θέμα εδώ.Η μέθοδος όπως την ξεκίνησε o Balling ήταν πολύ πιο βαριά και πλήρες και μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση για την φούλ μέθοδο που περιλαμβάνονται πιο πολλά διαλύματα και άλατα για την αναπλήρωση της αλατότητας. Η ιδέα που είχε ήταν να εφοδιάζει το σύστημα με τα στοιχεία καθημερινά για να μην κάνει αλλαγές.Στην συνέχεια φυσικά είδε οτι χωρίς αλλαγές νερού αναπτύσσετε περίσσεια σε μερικά στοιχεία(χλωρίδια) βλαβερά για τον ύφαλο.Μερικά χρόνια αργότερα η Fauna Marin έβγαλε την Light παραλλαγή της μεθόδου με ιχνοστοιχεία μαζί με τα βασικά στοιχεία,που την παρουσιάζουμε και στο βίντεο.Ο Randy Holmes στην συνέχεια τελειοποίησε την μέθοδο προσθέτοντας το θείο μαζί με το μαγνήσιο και πετυχαίνοντας να διατηρήσει το ενυδρείο του 1 χρόνο χωρίς αλλαγή νερού(παρά μόνο την όποια αναπλήρωση και διόρθωση της αλατότητας απο την συλλογή του σκίμμερ) διατηρώντας παραμέτρους υφάλου. Αν θέλεις υπάρχουν όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες και λίνκς στην παρουσίαση του Γιώργου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 4 Αυγούστου 2012 #42 Share 4 Αυγούστου 2012 Σε τι επίπεδο γίνεται απαραίτητο το να προσθέτεις εσύ εξτρά φυτοπλακτόν στο σύστημα; ρωτάω γιατί όταν το έτρεξα το σύστημα καμμια μέρα πριν βάλω τα κοράλλια/ψάρια έβαλα μπόλι κοπίποδα φυτοπλακτόν και ότι άλλο μικροζωντανό μπορούσα να βρώ. Δεν προσθέτω πια ζωντανά μπόλια γιατί θεωρώ πως η αρχικές αποικίες έχουν πιάσει (+ ότι το μισό νερό ήταν από το προηγούμενο ενυδρείο). δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των κοραλλιών αν απαιτείται ή όχι η προσθήκη τους; Υπάρχει περίπτωση υπερδοσολογίας; κι αν ναι θα μπορούσε να επηρεάσει τις μετρήσεις μου ή απλά θα κάνει το νερό πρασινοπό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος