Jump to content

Συμβατότητα Γαρίδας Καθαριστή & Γαρίδας Μποξέρ (Με Δαγκάνες)

Recommended Posts

Καλησπέρα,

η ερώτησή μου είναι αν μπορούν να συμβιώσουν δυο γαρίδες,

μία Scarlet Skunk Cleaner Shrimp (Lysmata amboinensis) και μια Banded Coral Shrimp (Stenopus hispidus)

Κάποιος που έχει και από τα δυο είδη στο ενυδρείο του αν μπορεί να με διαφωτίσει.

Επιπλέον ας ληφθεί υπ' όψιν ότι το ενυδρείο μου είναι μόλις 60L και

είναι σχετικά μικρό αν τίθεται θέμα χώρου για μεταξύ τους συμβίωση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κ

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Επιπλέον φυσικά για όποιον ξέρει,

πόσο αρμονικά μπορούν να συμβιώσουν τα παραπάνω μαζί και με ένα Porcelain Anemone Crab (Neopetrolisthes ohshimai)

Ευχαριστώ και πάλι

ps Και μια ακόμα παρατήρηση : Είναι απαραίτητη - υποχρεωτική η ύπαρξη ανεμώνης για την παραμονή του Anemone Crab στο ενυδρείο μας ?

Στα 60 λίτρα ίσως υπάρξει πρόβλημα με τις γαρίδες, αφού οι boxer είναι επιθετική προς τις άλλες.

Πάντως στα 200+ μου, είχα και boxer και sexy και cleaner αλλά και peppermint και συμβίωναν... βέβαια η boxer έπαιζε κυνηγητό με τις cleaner, αλλά χαλαρά πράγματα.

Κάβουρα είχε και ο Αλέξης ο οποίος συμβίωνε με την Xenia,, ο δικός μου είχε την ανεμώνη του αλλά μετά το τελευταίο aquascape πρέπει να τον τραυμάτισα κατά λάθος και δεν τον βλέπω πια.

Όλα αυτά ζούσαν μαζί...

Λοιπόν εγω σου προτείνω αυτή http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+2227&pcatid=2227 και δεν έχω πρόβλημα με την cleaner. Α και έχω και το porcelain crab και πάλι δεν έχω πρόβλημα μια Χαρα ζει χωρίς ανεμωνη.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά μάλλον δεν θα ρισκάρω με την boxer γαρίδα αφού ο καινούργιος μου γαριδάκης

είναι ο 3ος κατα σειρά και δεν θέλω να έχω κανένα ατύχημα. Η Gold περιπιπτόντως είναι κούκλα.

Όσο για τον καβούρη είναι πανέμορφος και ελπίζω να βολευτεί κάτω από μια από τις 3 ξενία μου και τις 2 ευφυλίες.

Ανεμώνη δεν του βάζω !!

εγω απο ασπονδυλα στο 60αρι εχω τις γαριδες που σου ειπα ενα καβουρα pom pom και τον porcelain δυο κοκκινους εριμητες δυο nasarious δυο turbo και ενα μικρο αχινο αυτα τα ολιγα :D !

εγω απο ασπονδυλα στο 60αρι εχω τις γαριδες που σου ειπα ενα καβουρα pom pom και τον porcelain δυο κοκκινους εριμητες δυο nasarious δυο turbo και ενα μικρο αχινο αυτα τα ολιγα :D !

:thumbup:

Έτσι λέω κι εγώ να αποκτήσω το πρώτο μου καβούρι !!

Από ασπόνδυλα δεν έχω και λίγα (δες στην υπογραφή μου) και είναι και κανα δυο λαθρεπιβάτες σαγιγκάρια. :)

για καβουρι παντως αμα βρεις βαλε mithrax ειχα μια περιοδο πολυ καλος αλοφαγος καβουρης..!! εμενα παντως μου αρεσει και ο κοκκινος αστεριας που εχεις ολο αραχτο τον βλεπω στις φωτο σου!!

για καβουρι παντως αμα βρεις βαλε mithrax ειχα μια περιοδο πολυ καλος αλοφαγος καβουρης..!! εμενα παντως μου αρεσει και ο κοκκινος αστεριας που εχεις ολο αραχτο τον βλεπω στις φωτο σου!!

Φίλε lorentzo,

αν βρεις τέτοιον αστερία πάρτον ανεπιφύλακτα.

Τον έχω απ΄τον 2ο μήνα του ενυδρείου μες τις άλγες και τα φωσφορικά και

αποδειχτηκε ανθεκτικός παρά του ότι λένε ότι είναι ευαίσθητος.

Μετακινείται σε όλο το εύρος του ενυδρείου έως και το πάνω χείλος του τζαμιού

και αράζει στις πιο απίθανες στάσεις που μπορείς να φανταστείς.

Ένα πόδι στον έναν βράχο και το άλλο στο τζάμι ή πάνω στο σκίμμερ. :lol:

Πέραν απ΄τα κοράλια που έχουν άλλη χάρη τα υπόλοιπα ζωντανά (ψάρια & ασπόνδυλα)

έιναι όλα τα λεφτά στο ενυδρείο. Από χτες ο καινούργιος μου ένοικος σαλάριας αλγη μπλένυ

κάθεται ανάσκελα ή στο πλάι ξάπλα και η γαρίδα τον έχει στο καθάρισμα και στο μασάζ !! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...