corsar7 3 Αυγούστου 2012 #1 Share 3 Αυγούστου 2012 στην προσπαθεια μου να βρω ενα ζωακι να με βοηθησει στην καταπολεμηση την τριχοειδους πρασινης αλγης μεχρι να στρωσουν νιτιρκα και φοσφωρικα,επεσα σε ενα κειμενο που ελεγε να βαλουμε μεσα ballon moly και η αλγη θα γινει φαγητο...λεω και εγω δεν διαβασα καλα..ψαρακι γλυκου η εστω υφαλμυπου οπως ελεγε νερου σε θαλασσινο.....μην το πολυλογω το δοκιμασα....χθες μπηκε μεσα ενα μολυ...μετα απο μια ωρα προσαρμογη με συνεχως προσθηκη θαλασσινου νερου στην σακουλα του το ψαρακι μπηκε στο ενυδρειο....μετα απο μιση ωρα και μερικες περιεργες ανασες αρχισε να τρωει ακαταπαυστα αλγη!ολα καλα λεω αλλα κατσε να δουμε αυριο.πριν λιγο λοιπον που γυρισα απ την δουλεια λεω κατσε να δω ζει?και τι να δω?το ψαρακι ειχε γεννησει κιολας και καμια 6-7 μωρακια κολυμπουσαν αμεριμνα...αμεριμνα μεχρι που ανοιξα τα φωτα γιατι ,ετα οσα δεν κρυφτηκαν στον βραχο εγιναν αμεσως τροφη απο την ιδια τους την μαμα...και ουτε ενα νεκρο στον αραγωνιτη ομως.....βεβαια εχει αρχισει και μου ψιλοκυνηγαει τους δυο κλοουν και σκεφτομαι να το βγαλω αλλα ποσα κουλα ακομα θα δουμε ακομα με τα ενυδρεια μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Αυγούστου 2012 #2 Share 3 Αυγούστου 2012 έχω την εντύπωση (και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) ότι δεν μπορείς να το κάνεις επιστροφή πάλι στο γλυκό νερό.... δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.!!! Πάντως η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε καθημερινά πράγματα, γνώριζα ότι ζούνε στο θαλασσινό και τα βάζουν (μάλλον τα έβαζαν) για το κύκλο του αζώτου, αλλά ότι θα έτρωγαν και άλγες, ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 3 Αυγούστου 2012 Author #3 Share 3 Αυγούστου 2012 ναι το εχω ακουσει οτι δεν επιστεφουν στο γλυκο....θα δειξει γιατι δεν νομιζω να το αφησω να κυνηγαει και να τσιμπαει τα νεμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Αυγούστου 2012 #4 Share 3 Αυγούστου 2012 Σε οποιαδήποτε αλατότητα? Γιατί άλλο να το κρατάς σε θαλασσινό με ψάρια και αλατότητα 1.020 και άλλο σε ύφαλο 1.026 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 3 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 3 Αυγούστου 2012 1.025 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 3 Αυγούστου 2012 #6 Share 3 Αυγούστου 2012 Σήκωσε φωτό να λιποθυμήσουμε. Να δω reef με κλοουν και μολυ και τι στον κόσμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 3 Αυγούστου 2012 #7 Share 3 Αυγούστου 2012 Σήκωσε φωτό να λιποθυμήσουμε. Να δω reef με κλοουν και μολυ και τι στον κόσμο... 1000+!!!!!!!!!!! αυτο ειναι που λενε οι αμερικανοι "damn nature, you're scary"!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Αυγούστου 2012 #8 Share 3 Αυγούστου 2012 Σήκωσε φωτό να λιποθυμήσουμε. Να δω reef με κλοουν και μολυ και τι στον κόσμο... Eυκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 3 Αυγούστου 2012 #9 Share 3 Αυγούστου 2012 Eυκολο φωτό δεν βλέπω όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Αυγούστου 2012 #10 Share 3 Αυγούστου 2012 Φωτο δυστυχως δεν εχω,αλλα αν θες μπορω να σου πω πως θα πας να το δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Αυγούστου 2012 #11 Share 3 Αυγούστου 2012 Συμφωνω με δια.το εχω δει αρκετες φορες σε παλιους στο χομπι. Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 4 Αυγούστου 2012 #12 Share 4 Αυγούστου 2012 Οκ ακούγομαι δύσπιστος το ξέρω. Δηλαδή μια ώρα προσαρμογή και το μόλυ έγινε θαλασσινό; χωρίς να του κόβω την ζωή στους 2 μήνες; Γίνεται Σολωμός το Μόλυ; Σόρρυ ρε παιδιά δεν σας κοροιδεύω απλά δεν σας ακούγεται ολίγον κουλό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 4 Αυγούστου 2012 #13 Share 4 Αυγούστου 2012 The sailfin molly is a tolerant species, as it can exploit the thin film of oxygen-rich surface water with its upturned mouth, so is able to survive oxygen-depleted habitats. A euryhaline species, the sailfin molly may be found in a variety of saline environments, tolerating salinities as high as 87 ppt[6] and breeding in brackish waters. απο το wikipedia δλδ λεει οτι μπορει να βρεθει σε υψηλα επιπεδα αλατοτητας και να αναπαραχθει σε υφαλμυρα νερα αρα δεν ειναι και τοσο κουλο που λες...! και μαλιστα σημερα το ειδα σε μαγαζι στο πειραια και μου ειπαν οτι το εχουν βαλει για να τρωει τισ αλγες αλλα ξεχασα να ρωτησω ποσο καιρο το εχουν σε θαλασσινο νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Αυγούστου 2012 #14 Share 4 Αυγούστου 2012 The sailfin molly is a tolerant species, as it can exploit the thin film of oxygen-rich surface water with its upturned mouth, so is able to survive oxygen-depleted habitats. A euryhaline species, the sailfin molly may be found in a variety of saline environments, tolerating salinities as high as 87 ppt[6] and breeding in brackish waters. απο το wikipedia δλδ λεει οτι μπορει να βρεθει σε υψηλα επιπεδα αλατοτητας και να αναπαραχθει σε υφαλμυρα νερα αρα δεν ειναι και τοσο κουλο που λες...! και μαλιστα σημερα το ειδα σε μαγαζι στο πειραια και μου ειπαν οτι το εχουν βαλει για να τρωει τισ αλγες αλλα ξεχασα να ρωτησω ποσο καιρο το εχουν σε θαλασσινο νερο! Για το ιδιο ψαρι μιλησα κι εγω.Ειναι στην κοραλιερα παρα πολλους μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 4 Αυγούστου 2012 #15 Share 4 Αυγούστου 2012 κοίτα άλλο το να πάει να αναπαραχθεί σε υφάλμηρα νερά και μετά πίσω στο γλυκό νερό και άλλο να ζει μόνιμα στην θάλασσα. Εκεί είναι που κολάει ο εγκέφαλος μου. Ντάξει οι μαρτυρίες είναι πολλές δεν είναι κάτι που έγινε μια φορά οπότε αποδεκτό και μάλλον τσιμπάω δευτέρα μόλυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Αυγούστου 2012 #16 Share 4 Αυγούστου 2012 Οντως και γω το εχω δει σε μαγαζι στον πειραια και απο οτι θυμαμαι το ψαρι ειναι πανω απο 6 μηνες μεσα στο θαλασσινο νερο με κοραλια και αλλα ψαρια μεσα και τρωει και την αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Αυγούστου 2012 #17 Share 4 Αυγούστου 2012 Και επιστρέφει στο γλυκό το ίδιο εύκολα ..... πλατς .... πλούτς !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 6 Αυγούστου 2012 Author #18 Share 6 Αυγούστου 2012 οντως,το δικο μου ειναι στο γλυκο ενυδρειο του αδερφου μου τωρα(το εβγαλα γιατι τσιμπουσε τα νεμο)τωρα εχω μεσα τα 5-6 μωρακια του που κρυβονται στα βραχια....θα δω αν μπορεσω να βγαλω καμια καλη φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 6 Αυγούστου 2012 #19 Share 6 Αυγούστου 2012 Λοιπόν το δοκίμασα το πρωί…. Έβαλα 4 ψαράκια έκανα προσαρμογή και μετά από 1 ώρα βλουμ μέσα! Όλα καλά κολυμπάγανε και έκαναν βόλτες χωρίς κανένα πρόβλημα .. μέχρι που άνοιξαν τα φώτα… έσκασε μύτη το Wrasse και τα 3 πήγαν άκλαυτα.. έτοιμα για party τα Nassarius το 4ο μια χαρουλα!! Θα δω το βράδυ τι θα γίνει με αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 6 Αυγούστου 2012 #20 Share 6 Αυγούστου 2012 Είναι απίστευτο που εν γνώση σας διακινδυνεύετε την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ψαριών. Όντως ο τίτλος του θέματος δικαιώνει τοπυς πειραματισμούς με τα ζωντανά, ένα πράγμα απαράδεκτο κατά την γνώμη μου. Και παρά την άσχημη κατάληξη των τριών ψαριών που βρήκαν το θάνατο απ' το wrasse το τέταρτο απλά περιμένουμε να δούμε τον ...... θάνατό του ???????? Ντροπή ρε μάγκες, αφού ολόκληρες αναφορές και θέματα υπάροχυν στο νετ για τις συμβατότητες μεταξύ ζωντανών κι εσείς πειραματίζεστε με τις ζωές τους ?? Λυπάμαι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος