Jump to content

Προσθήκη Ιχνοστοιχείων Σε Όσμωση

Aiolos

Recommended Posts

αν δεν κανω λαθος δεν παρακολουθεις αυτα που γραφω... ειμαι εναντια σε αλλαγες απο θαλασσα το εχω πει απο το 1ο ποστ που εκανα στο topic σου

και επιπλεον δεν μιλησα για το pro αλλα για το απλο RED SEA!!!!

αυτα τα γραφω ενοειτε με ολο τον σεβασμο που εχω προς εσενα για να μην παρεξηγηθω κατι που δεν το ηθελα

7,4 εως 7,8 ΚΗ απο αρκετους κουβαδες 25 λιτρους που εχω καταναλωσει και μετρησει

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα δεν συζητάμε για να παρεξηγηθούμε, αλλά για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα ο καθένας μας με τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του.

Τι άλλες μετρήσεις έχεις από το Red sea?

Μα δεν συζητάμε για να παρεξηγηθούμε, αλλά για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα ο καθένας μας με τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του.

+1000

;)

στην καλυτερη περιπτωση κανε το φυσικο 40% τεχνητο 60% αλλα παντα βεβαια με το ρισκο του φυσικου!!!

Σε παλιότερη συζήτηση που είχε ανοιχτεί, νομίζω ότι είπαν ότι δεν είναι καλό να τα μπλέξουμε μεταξύ τους... ίσως για τον λόγω που λες πιο πάνω για τις αντιδράσεις των χημικών.

Τι άλλες μετρήσεις έχεις από το Red sea?

την Κυριακη θα κανω μια αλλαγη και θα ποσταρω εδω στο topic...

βεβαια αυτο που με εκνευριζει στο συγκεκριμενο αλατι ειναι η θολουρα που κανει

Σε μένα αντίθετα το Coral pro μου έδωσε διαυγές νερό πολύ γρήγορα χωρίς κατάλοιπα και θολούρα.

ναι το pro ειναι τελειως διαφορετικο στην διαυγεια οπως επισεις και τελειως διαφορετικο στις τιμες δηλ αλανταλον χαχαχαχαχα

βεβαια σε μια τελευταια αλλαγη 200 λιτρων εσπασα το αλατι σε 48 ωρες και ειδα πολυ αποτελεσματα στην θολουρα καθαρισε αρκετα

εχω σκοπο να κανω οξυγονωση του νερου μπας και σπασει η θολουρα.. αν υπαρχει καποια αποψη πανω σε αυτο ασ βοηθησει παρακαλω!!!

Παλιά όταν έφτιαχνα το αλάτι είχα μέσα αερόπετρα, αλλά σε συζήτηση που είχα με το κατάστημα που πουλάει οσμώσεις μου είπε ότι δεν είναι ότι καλύτερο για το καθαρό νερό της όσμωσης γιατί μεταφέρονται με την αντλία ρύποι μέσα στο νερό.... κάτι σαν τον ναργιλέ δηλαδή !!!!

φαντάζομαι κάποιο κυκλοφορητή θα έχεις μέσα στο δοχείο ε?

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Γενικά στα αλάτια είναι συχνό το πρόβλημα οι τιμές να αλλάζουν απο παρτίδα σε παρτίδα.Στα 1200 λίτρα jimsalt δεν βλέπεις μεγάλη διαφορά έστω και 10% αλλαγές να κάνεις.Είναι τόσος ο όγκος του νερού και οι τιμές σε ένα στρωμένο σύστημα με τόσο όγκο αλλάζουν δύσκολα.Φυσικά είναι πολύ καλό αυτό γιατί δεν τουμπάρει με τίποτα και σου επιτρέπει και λάθη.Σε μικρά συστήματα τα πάντα φαίνονται αμέσως.Οι τιμές αλλάζουν εύκολα και δεν υπάρχει ισορροπία αν περάσεις τις γραμμές.Με τη μέθοδο light Balling τροφοδοτούμε και ιχνοστοιχεία στο σύστημα και φτάνουμε σε καλά επίπεδα.Αρκεί το νερό της αλλαγής να έχει χαμηλές τιμές.Κάτι που έχω βρεί στο KZ Reefers pro και στο νερό της Χαλκιδικής απο καθαρές θάλασσες και dΚΗ κάτω απο 8 πάντα που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ.Το μαγνήσιο όπως λέει και ο Αίολος είναι πεσμένο οριακά 1200 αλλά έχω προσαρμόσει τις ανάγκες το συστήματος σε αυτό με σωστές αλλαγές νερού και τροφοδοσία απο περισταλτικές καθημερινά και δεν αντιμετωπίζω διακυμάνσεις.

Φυσικά πέφτουν και αμινοξέα της Fauna Marin που χρειάζονται σε ένα ULNS όπως και ζωντανό φυτοπλανκτόν γενικά δεν το αφήνω να στεγνώσει ποτέ απο θρεπτικά.Βακτήρια δεν ρίχνω ποτέ μιάς και το νερό της Θάλασσας φέρει μια πανίδα ικανοποιητική που ταΐζει όλο το σύστημα και ο οργανικός άνθρακας συνεχίζει την διαδικασία απο-νιτροποίησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Γενικά όταν υπάρχουν πολλά στόματα τα πάντα καταναλώνονται.Παρόλα αυτά τα κοράλλια μου δεν τα έχω για πέταμα να τα ποτίζω με μολυσμένο νερό.Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία δεν θα έκανα αλλαγές με φυσικό νερό.Αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το κάνω σωστά και όπως πρέπει,μιάς και με τον καιρό έμαθα πράγματα και τελειοποίησα την τεχνική ώστε τα κοράλλια μου να μην έχουν παρενέργειες απο την αλλαγή και να μετράω πάντα ίδιες τιμές.Για το αλάτι της Red Sea έχω ακούσει για την σταθερότητα που έχει στις τιμές και σίγουρα θα το δοκιμάσω.Το Pro όμως με απογοήτευσε και έγινε αιτία να ξεφύγουν οι τιμές μου σε υπερβολικό βαθμό και σε συνδυασμό με την προβιοτική που εφαρμόζω το πλήρωσα πρίν κάποιους μήνες με STN.

Γενικά νομίζω οτι όποιος επιλέξει την θάλασσα για πηγή νερού για το ενυδρείο του δεν πρέπει να είναι επαναπαυμένος στην "ποιότητα" και στην "διαύγεια"και άλλες μπ@ρούφες. Πρέπει πάντα να ψάχνει την καλύτερη πηγή νερού πριν το κάνει,να φέρνει θερμοκρασία και αλατότητα στα ίδια και να κάνει την αλλαγή σε αρκετές ώρες και όχι γρήγορα-γρήγορα να τελειώνουμε.Με τις βενζίνες και την ταλαιπωρία βγαίνει πιο ακριβά απο ένα πολύ καλό συνθετικό αλάτι.Προσέχουμε για να έχουμε.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Παλιά όταν έφτιαχνα το αλάτι είχα μέσα αερόπετρα, αλλά σε συζήτηση που είχα με το κατάστημα που πουλάει οσμώσεις μου είπε ότι δεν είναι ότι καλύτερο για το καθαρό νερό της όσμωσης γιατί μεταφέρονται με την αντλία ρύποι μέσα στο νερό.... κάτι σαν τον ναργιλέ δηλαδή !!!!

φαντάζομαι κάποιο κυκλοφορητή θα έχεις μέσα στο δοχείο ε?

o νεος που ειναι ωραιος εχει προβλεψει τους ρυπους γιαυτον πολυ πιο πριν απο αυτον...

οι αλλαγες νερου γινονται σε 500 λιτρα βαρελι οποτε σωληνακι μεσα στο αερα του βαρελιου για να μην τραβαει ρυπους απο το περιβαλοντα χωρο

alex Δημητρης ειναι το ονομα μου και μπραβο που εγραψες αυτα που εγραψες ειχα αναγκη να τα ξανακουσω οπως και καποιοι αλλοι να τα διαβασουν για 1η φορα

γενικα παντως επιμενω στο τεχνητο νερο για να εχω ενα ελεγχομενο περιβαλλον με τα αρνητικα του αλλα προτιμω να τεχνητη βιολογια (ασ το πουμε ετσι) παρα μια καταστροφικη μολυνση στα ζωακια που τοσο πολυ τα αγαπω οπως ολοι μας βεβαια

alex Δημητρης ειναι το ονομα μου και μπραβο που εγραψες αυτα που εγραψες ειχα αναγκη να τα ξανακουσω οπως και καποιοι αλλοι να τα διαβασουν για 1η φορα

γενικα παντως επιμενω στο τεχνητο νερο για να εχω ενα ελεγχομενο περιβαλλον με τα αρνητικα του αλλα προτιμω να τεχνητη βιολογια (ασ το πουμε ετσι) παρα μια καταστροφικη μολυνση στα ζωακια που τοσο πολυ τα αγαπω οπως ολοι μας βεβαια

Φυσικά Δημήτρη όλοι μας έχουμε επενδύσει ένα ποσό σε ζωντανά και φυσικά κάνουμε τις επιλογές μας για να το δούμε να μεγαλώνει και να ωριμάζει πιο γρήγορα και με καλό χρωματισμό.Το οτι την ψάχνω την δουλειά και "πειραματίζομαι" με άλλα πράγματα ώστε να βγάλω συμπεράσματα είναι καθαρά δική μου επιλογή.Οι πιο πολύ χομπίστες χρησιμοποιούν συνθετικό αλάτι όπως και εγώ φυσικά γιατί το τελευταίο 6μηνο την ψάχνω με το θαλασσινό.Δεν θα έλεγα ποτέ σε νέο χομπίστα να χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό αν δεν ξέρει πχ να κάνει ένα τέστ να δεί που βρίσκεται ή δεν έχει καλιμπραρισμένο διαθλασήμετρο και δεν έχει την εμπειρία να κάνει κάτι τέτοιο.Εύκολα παρερμηνεύεται ο γραπτός λόγος και γίνονται λάθη και μετά σε κατηγορούνε απο πάνω χωρίς να υπάρχει λόγος γιατί είπες αυτό ή το άλλο.Κάθε ενυδρείο είναι ο κάτοχος του τελεία και παύλα.

Το τελευταίο διάστημα ( 2 εβδομάδων) λόγω αυξημένης ιχθυοφόρτισης οι μετρήσεις μου είναι χαμηλά και έχω αναφερθεί σε σχετικό θέμα.

Λόγω του ότι τους τελευταίους δυό μήνες οι αλλαγές μου γίνονται εβδομαδιαίως με θαλασσινό και με νερό α/ο, οι ανάγκες για συμπληρώματα

είναι αυξημένες.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες ξεκίνησα ρουτίνα προσθέτοντας Ca και kH καθημερινά κρατώντας τα σταθερά στα 410 και 8.0 αντίστοιχα.

Σήμερα το απόγευμα αύξησα και το Mg με το νέο συμπλήρωμα που προμηθεύτηκα και ανέβηκε από 1140 στα 1270.

Σήμερα λοιπόν και μετά την παρότρυνση του Άλεξ αλλά και του συγκεκριμένου θέματος έβγαλα το αλάτι (Grotech) απ' το ντουλάπι και

είπα να κάνω μια αλλαγή με συνθετικό να ανεβάσω λιγάκι τα νούμερα αντί για να συμπληρώσω στοιχεία.

Έτσι με 15% αλλαγή νερού τα αποτελέσματα ήταν

kH=12.1 (τραγική αύξηση αφού επι μια εβδομάδα το κρατάω σταθερό με μόλις 1ml την ημέρα),

Ca=380(σαν να μην άλλαξα νερό, αφού το νούμερο ήταν με φυσιολογική πτώση 1ας ημέρας) και

Mg-1300 (λιγάκι ανέβηκε από το απογευματινό συμπλήρωμα)

Κατ' εμέ όλη αυτή η ρουτίνα είναι τόσο σύνθετη και για να κρατηθούν σταθερά τα νούμερα είναι τόσο πολύπλοκο.

Παρήγγειλα σε πρώτη φάση μια ρητίνη να βελτιώσω το νερό μου, καθώς και μια βαθμίδα προσθήκης ιχνοστοιχείων και

νομίζω ότι θα συνεχίσω με τις αλλαγές θαλασσινού και ΜΟΝΟ χρησιμοποιώντας για την ώρα χειροκίνητα τα συμπληρώματα

μέχρι να έρθει η δοσομετρική και να ξεκινήσω το balling σε μια ρουτίνα με εβδομαδιαίες αλλαγές θαλασσινού κατά 15% από

το secret spot που για την ώρα έχει αποδειχθεί ασφαλές.

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Κωνσταντίνε μπερδεύεις τις έννοιες.Τα ιχνοστοιχεία είναι οι πολύ μικρές ποσότητες απο στοιχεία στην στήλη του νερού.Aν διαβάσεις το παρακάτω άρθρο θα δεις οτι όλα αυτά υπάρχουν σε ένα συνθετικό αλάτι.και αν δεν αρκούν αυτά στις ανάγκες του ενυδρείου μας υπάρχουν ειδικά ζουμιά ισορροπημένα για περαιτέρω προσθήκη σε απαιτητικά συστήματα χτισμένα για να μεγαλώνουν αποικίες και κοράλλια σε μέγεθος μπάλας.

http://www.advancedaquarist.com/2004/9/aafeature

εγώ έχω κολλήσει με αυτά της Fauna Marin που μπαίνουν στα μπουκαλάκια των βασικών στοιχείων που πέφτουν καθημερινά.Η ποσότητα αυτών δεν ξεπερνάει τα 5ml στο λίτρο δηλαδή με 5ml ιχνοστοιχεία βγάζω κανένα 4μηνο.

Kαμία μονάδα εμπλουτισμού ιχνοστοιχείων που είναι για πόσιμο νερό δεν κάνει για περιβάλλον κοραλιογενούς υφάλου.

Αν διαβάσεις όπως γράφω συγκεκριμένα ο λόγος που θέλω αλκαλικότητα 7-8 μάξιμουμ είναι γιατί ακολουθώ προ-βιοτική μέθοδο(Bio-pellets) με πηγή οργανικού άνθρακα (καμία σχέση με τον ενεργό άνθρακα) και λόγω διαύγειας του νερού αν η αλκαλικότητα στο σύστημα μου ξεπεράσει το 8 αρχίζουν και ασπρίζουν οι βάσεις απο τα σκληρά κοράλλια μου και νεκρώνονται σιγά σιγά(STN).Φυσικά αυτό γίνεται σε περιβάλλον με πάρα πολύ χαμηλά ΝΟ3 0-1 ΡΟ4 0.01 και ταίζω 4-5 φορές την ημέρα κοράλλια και ψάρια για να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα θρεπτικά στο νερό γιατί αν οι τιμές αυτές μηδενιστούν το ενυδρείο μου θα στεγνώσει.Η αναλογία οργανικός άνθρακας-ΝΟ3-ΡΟ4 πού τόσο κόπο έκανα να φτιάξω θα χαλάσει και το ενυδρείο μου θα αρχίσει να πεθαίνει.

Φυσικά αυτά δεν ισχύουν για ένα ενυδρείο χωρίς καθημερινή δόση άνθρακα και συγχωρεί τιμές αλκαλικότητας με εύρος 8-12 dKH.

Κάθε ενυδρείο έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

Σε ένα μικρό ενυδρείο με λίγα μαλακά κοράλλια λίγα ζοάνθους και 1 montipora το μόνο που καταφέρνεις όσο το φορτώνεις απο άχρηστο εξοπλισμό είναι να το κάνεις πιο πολύπλοκο,ογκώδες χωρίς λογική κάτι που δεν είναι στην φιλοσοφία του Nano-reef.Ότι εξοπλισμό και να φορτώνεις δεν μπορείς να ξεπεράσεις σε κανένα τομέα ένα ισορροπημένο σύστημα με ρεφιούτζιουμ άλγες δυνατό σκίμμερ (3 φορές και πάνω τα λίτρα που δίνει ο κατασκευαστής αν θέλεις να ασχοληθείς με σκληρά κοράλλια είναι must)και μεγαλύτερο όγκο νερού (Berlin φιλοσοφία) με σάμπ που κατα την γνώμη μου αυτή είναι και η κατεύθυνση που θα έπρεπε να ψάχνεις.Οσο πιο απλό είναι ένα σύστημα τόσο το καλύτερο.Λιγότερα προβλήματα, όσο γίνεται λιγότερος εξοπλισμός λιγότερη συντήρηση λιγότερα λάθη ,και ειδικά όταν μιλάμε για αρχάριο χομπίστα που πάει να μπεί στα βαθειά.

Keep it simple όπως λέει και ένας φίλος....

Είναι σωστή αυτή η σειρά συνδεσμολογίας, αφού έχω αγοράσει όλα τα δοχεία και πρέπει να τα συναρμολογήσω .....

Προφίλτρο, φίλτρο ενεργού άνθρακα, μεμβράνη, ρητίνη, φίλτρο εμπλουτισμού ιχνοστοιχείων.

Ευχαριστώ

.... ναι σωστά είναι, αλλά το φίλτρο ιχνοστοιχείων από την συζήτηση που κάναμε εδώ μάλλον είναι περιττό και την στιγμή που ανεβάζει και το ΚΗ .. ακατάλληλο.

Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι επιθυμητή η αύξηση του kH όπως η δική μου κι έτσι να μην είναι απαραίτητη η προσθήκη καθημερινά συμπληρώματος του για την αύξηση του.

Είδωμεν και ποστάρωμεν ..... αργότερις ! :P

Αφού το αγόρασες κάνε μέτρησεις να επιβεβαιώσεις και τις θεωρίες μας.Τουλάχιστον μπορείς να κόψεις το εμφιαλωμένο νερό τώρα.

Αφού το αγόρασες κάνε μέτρησεις να επιβεβαιώσεις και τις θεωρίες μας.Τουλάχιστον μπορείς να κόψεις το εμφιαλωμένο νερό τώρα.

Αν εννοείς εμφιαλωμένο για πόσιμο, να σε διαβεβαιώσω ότι πίνουμε εδώ και ένα τρίμηνο νερό απ΄την βρύση και το φίλτρο Digipure 9000S και είναι εξαιρετικό. Το μόνο που έχει είναι υψηλό TDS. Λες να μας πειράξει ??? axaxaxxaaaxaxa

Μετρώντας τις καταναλώσεις μου καθημερινά τις τελευταίες επτά ημέρες,

και με την αυξημένη ιχθυοφόρτιση του θαλασσινού μου ενυδρείου, κατέληξα ότι πρέπει να συμπληρώνω

κάποια ιχνοστοιχεία (τουλάχιστον τα βασικά) και σε συγκεκριμένες ποσότητες σε καθημερινή βάση.

Φυσικά μιλάω για προσθήκη σκευασμάτων που αυξάνουν το Ca, το Mg και φυσικά την kH.

Αυτό μπορεί να επιτυχθεί είτε χειροκίνητα είτε με κάποια περισταλτική αντλία αλλά είναι άλλο το θέμα.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα που άνοιξε σχετικά με τον εμπλουτισμό του νερού που λαμβάνουμε από την α/ο

με ιχνοστοιχεία μέσω της ειδικής προσθήκης στην όλη λειτουργία της διαδικασίας α/ο θα μπορούσαμε να πούμε

ότι είναι χρήσιμο να κάνουμε χρήση την συγκεκριμένη λειτουργία για τους ακόλουθους λόγους.

- Χρησιμοποιώντας κάνουμε οικονομία στα συμπληρώματα που χρησιμοποιούμε και αναλογικά είναι συμφερότερο.

- Όταν κάνουμε χειροκίνητη ρίξη συμπληρωμάτων και χρειαστεί να απουσιάσουμε κάποιες μέρες, τότε το νερό της α/ο

θα προσφέρει μέρος των στοιχείων που χρειαζόμαστε.

Ίσως να είναι και άλλοι οι λόγοι χρήσης αυτής της βαθμίδας, όμως δεν πάει το μυαλό μου αυτή την στιγμή.

Σίγουρα όμως όλα αυτά και οι δόσεις και τα συμπληρώματα απαιτούν μετρήσεις και την δημιουργία ρουτίνας για να

επιτύχουμε σταθερά νούμερα, αφού όλο το μυστικό όπως λέει και ο γείτονας, είναι τα σταθερά νούμερα στο θαλασσινό.

:)

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Η μονάδα πρόσθεσης ιχνοστοιχείων είναι άχρηστη για την χρήση σε ενυδρείο αφού προορίζεται για πόσιμο νερό μόνο.

Άλλα τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος και άλλα αυτά που χρειάζεται για να οικοδομηθεί ένας ύφαλος.Αυτά δεν είναι μόνο δικά μου συμπεράσματα αλλά όλων όσων ασχολούνται ενδελεχώς σε όλο τον κόσμο με το θέμα "νερό" μιάς και οι προβληματισμοί είναι κοινοί.Κανένας δεν προτείνει τέτοια μονάδα.Ο λόγος είναι απλός.Το νερό μας το θέλουμε καθαρό και άδειο να το χτίσουμε όπως θέλουμε και όχι με λότο μετρήσεις που μπορεί να ανατρέψει ότι έχουμε χτίσει.Αν θέλεις έχω 3 μπουκαλάκια ιχνοστοιχεία να σου δώσω λόγω πειραματισμού που δεν τα χρειάζομαι και μπορείς να δοκιμάσεις.

και ξαναλέω τα στοιχεία είναι 3... Διττανθρακικό-Ασβέστιο-Μαγνήσιο.Τα ιχνοστοιχεία είναι πολύ μικρές ποσότητες απο άλλα συμπλέγματα στοιχείων που ένα καλό αλάτι τα περιέχει.Είναι μεγάλο δίλημμα ακόμα είναι αν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ή όχι έξτρα ιχνοστοιχεία σε ένα ενυδρείο.Πολλοί λένε οτι χρειάζονται και κάνουν καλό άλλοι οτι απλά είναι εμπορικό τρίκ και δεν κάνουν τίποτα.

Οι σταθερές μετρήσεις είναι σημαντικό μέρος ενός απαιτητικού συστήματος που προορίζεται για σκληρά κοράλλια.Όλα τα υπόλοιπα είδη συγχωρούν.Και όπως έχω γράψει σε άρθρο (http://www.aquazone....showtopic=77219)καλύτερα να προσαρμόσουμε τις τιμές στα κοράλλια που έχουμε ή θέλουμε να φιλοξενήσουμε πράγμα δύσκολο και αποτελεί μεγάλη πρόκληση απο μόνο του.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δεν γνωρίζουμε τη σταθερότητα όμως στη διάρκεια της χρήσεις του......

Χρησιμοποιώντας το tds_hm_dm1.jpg μετράω 8-18 στην έξοδο της μεμβράνης καθώς μετά την έξοδο της ρητίνης μετράω 0-1.

Τοποθετώντας την μονάδα εμπλουτισμού ιχνοστοιχίων και μετακινώντας το TDS μετά την μονάδα κια όχι μετά την ρητίνη το νούμερο που έβγαλε είναι 210-187.

Προφανώς δεν πρέπει να μετακινούμε τον μετρητή του TDS μετά την μονάδα αλλά να τον αφήνουμε μετά την ρητίνη.

Παρατηρήσεις επ' αυτού και απόψεις ?

Ευχαριστώ

ps Σύντομα θα καταθέω μετρήσεις πριν και μετά το νερό της α/ο με την μονάδα εμπλουτισμού.

την μοναδα εμπλουτισμου........τι την ηθελες??

Χρησιμοποιώντας το tds_hm_dm1.jpgμετράω 8-18 στην έξοδο της μεμβράνης καθώς μετά την έξοδο της ρητίνης μετράω 0-1.

8-18 εχεις κανει κακη ρυθμιση η η μεμβρανη ειναι για πεταμα θα πρεπει να βγαζει το πολυ 2

η εξοδο της ρητηνης θα πρεπει να ειναι 0 αλλιως αλλαγη η ρητηνη

Τοποθετώντας την μονάδα εμπλουτισμού ιχνοστοιχίων και μετακινώντας το TDS μετά την μονάδα κια όχι μετά την ρητίνη το νούμερο που έβγαλε είναι 210-187.

το νουμερο που θα πρεπει να βγαζει ειναι απο 23 εως 28 αλλιως θελει αλλαγη η μοναδα εχει ληξει και να υποθεσω οτι ειναι μοναδα για ποσιμο νερο!!!

Προφανώς δεν πρέπει να μετακινούμε τον μετρητή του TDS μετά την μονάδα αλλά να τον αφήνουμε μετά την ρητίνη.

ο μετρητης θα πρεπει να μετραει και μετα την μεμβρανη, και μετα την μοναδα και μετα την ρητηνη καθε φορα αλλαγη η βγαλε βαλε σωληνακια η αγοραζεις ενα χειρος της ιδιας εταιριας

Παρατηρήσεις επ' αυτού και απόψεις ?

Ευχαριστώ

ps Σύντομα θα καταθέω μετρήσεις πριν και μετά το νερό της α/ο με την μονάδα εμπλουτισμού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...