corsar7 2 Αυγούστου 2012 #1 Share 2 Αυγούστου 2012 παιδες καλησπερα...να κανω μια ερωτηση...λογο εξατμισης συμπληρωνω τακτικα νερακι στο 20λιτρο ενυδρειακι μου.η συμπληρωση να γινεται με γλυκο νερο η με προετοιμασμενο θαλασσινο???ρωταω γιατι λογικα εφοσον το αλατι δεν εξατμιζεται αν κανω συμπληρωση με θαλασσινο δεν θα ξεφυγει η αλατοτητα?και απο την αλλη μηπως κανω κακο αν βαζω σκετο νερο απο προφιλτρα οσμωσης???ψαχνομαι να βρω γιατι τα νιτρικα μου ειναι συνεχως στο κοκκινο και η πρασινη αλγη εχει ξεφυγει.ασε πο ενα βραχακι ολο ζωη που εβαλα μεσα τεινει να νεκρωθει εντελως...αρχιζω και απογοητευομαι τοσο πολυ που το μεγαλο με τους δισκους που εχω το θεωρω παιδικο ενυδρειο με μονομαχο.help please Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Αυγούστου 2012 #2 Share 2 Αυγούστου 2012 νερο αναπληρωσης αυστηρως απο αντιστροφη οσμωση. ΥΓ.αυτο με τα προφιλτρα δεν το καταλαβα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Αυγούστου 2012 #3 Share 2 Αυγούστου 2012 Μόνο με τα προφίτλρα μιας όσμωσης δεν κάνεις τίποτα, απλά κατακρατούνται οι χοντρές βρομιές και το χλώριο.... τη δουλειά την κάνει η μεμβράνη της όσμωσης και το τελικό στάδιο με ρητίνη, τελείως απαραίτητη σε reef ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 2 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 2 Αυγούστου 2012 klaz προφιλτρα ,αυτο που ειπε ο αιολος...αν ειναι υποχρεωτικη να την βαλω την μεμβρανη.δεν την χρησιμοποιησα ποτε λογο του πεταμενου νερου που θα ηθελα για αλλαγη 100λ καθε βδομαδα(στο μεγαλο δισκαδικο)αλλα για 7-8 λιτρα μικρο το κακο.με τα νιτρικα μπορειται να μου πειτε τι να κανω???ειναι δυνατον μετα απο αλλαγη να ξαναμετραω νιτρικα?δεν εχω καθολου βιολογια ?τι γινεται δεν μπορω να καταλαβω...και κατι κουλο ακομα...το ph απο 8.1 πηγε 7.7 πως εγινε αυτο?ολα χαλασαν στο ενυδρειο μετα το χαλασμενο χρονοδιακοπτη που δεν μου εκλεισε τα φωτα για ενα σκ ολοκληρο με την θερμοκρασια να ανεβαινει στους 30... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 2 Αυγούστου 2012 #5 Share 2 Αυγούστου 2012 Μόνο με τα προφίτλρα μιας όσμωσης δεν κάνεις τίποτα, απλά κατακρατούνται οι χοντρές βρομιές και το χλώριο.... τη δουλειά την κάνει η μεμβράνη της όσμωσης και το τελικό στάδιο με ρητίνη, τελείως απαραίτητη σε reef ενυδρείο +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Αυγούστου 2012 #6 Share 2 Αυγούστου 2012 Αν το νερό του δικτύου έχει νιτρικά και μάλιστα πολλά (τα μέτρησες ποτέ?), η όσμωση δεν μπορεί να τα "καταφέρει" από μόνη της. Η λύση είναι στο τελικό της στάδιο να βάλεις ρητίνη, η και ακόμη ένα δοχείο με ρητίνη απονιτροποίησης. Αυτό το πρόβλημα είχε ένα μέλος από μια περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη.... 100+ νιτρικά στη βρύση, 25 μετά την όσμωση (τριών σταδίων), και η πρόταση γνωστού καταστήματος με οσμώσεις ήταν η χρήση ρητινών στο τελικό στάδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 2 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 2 Αυγούστου 2012 λες???στο αλλο ενυδρειο εχω νιτιρκα σχεδον μηδεν με αρκετη ιχθυοφορτωση....βεβαια με παρα πολυ καλη βιολογικη φιλτρανση...θα κανω ενα κοπο να μετρησω το νερο των προφιλτρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 2 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 2 Αυγούστου 2012 οχι ενταξει το νερο των φιλτρων ειναι ενταξει απο μιτρικα..0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Αυγούστου 2012 #9 Share 2 Αυγούστου 2012 (edited) ...οπότε και το νερό της όσμωσης δεν έχει νιτρικά.... άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στο ενυδρείο σου. Το ότι δεν έχεις στο ένα και έχεις στο άλλο αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, και δυο ίδια ενυδρεία να έχεις το ένα δίπλα στο άλλο πάλι διαφορετικά θα είναι μεταξύ τους, πόσο μάλλον σε σένα που είναι και διαφορετικού τύπου ενυδρεία. Οι παράγοντες για να έχεις νιτρικά είναι πάρα πολλοί.... πολύ τάισμα... πολλά ψάρια... μη σωστή και επαρκή βιολογία (ποσότητα / ποιότητα βράχου)... αν υπάρχουν νιρτογόννα υλικά (βαμβάκι / σφουγγάρι) που δεν αντικαθιστώνται, και ειδικά αν το ενυδρείο δεν έχει στρώσει καλά, πάντα θα υπάρχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Αυγούστου 2012 #10 Share 2 Αυγούστου 2012 (edited) ... θα σου αναλύσω λίγο το τελευταίο, για το στρωμένο ενυδρείο δηλαδή. Πάντα προσπαθούσα με διάφορους τρόπους να έχω χαμηλά νιτρικά και φωσφορικα, με υλικά απορρόφησης, με υγρά, με chaeto, με λίγο τάισμα, με αλλαγές νερού κλπ κλπ, πάντα όμως αν ξέφευγα σε κάτι απ αυτά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Στην παρούσα φάση που το ενυδρείο μου έχει στρώσει για τα καλά, ταΐζω πολύ περισσότερο, έχω περισσότερα ψάρια, δεν έχω "ειδικά" υλικά πέρα από άνθρακα / αντιφώσφορο και δεν έχω το παραμικρό είδος άλγης.... Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 3 Αυγούστου 2012 Author #11 Share 3 Αυγούστου 2012 πολυ ταισμα δεν κανω πολλα ψαρια μονο 2 νεμο ολα και ολα...βαμβακι η σφουγαρι δεν εχω αλλα παμε στην υποψια μου για την βιολογια..ειναι σχεδον 3 μηνων το ενυδρειο και εστρωσε με υπομονη..(νιτρικα αμμωνιες 0)....να βαλω βακτηρια θα βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 4 Αυγούστου 2012 #12 Share 4 Αυγούστου 2012 κάθε πότε κάνεις αλλαγές και πόσο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 6 Αυγούστου 2012 Author #13 Share 6 Αυγούστου 2012 καθε 5-6 μερες το 1/3 του νερου....το μονο που δεν εχω μετρησει ειναι το νερο οταν ειναι ετοιμο αλατισμενο πριν το βαλω στο ενυδρειο...υπαρχει περιπτωση το αλατι να μου κανει την ζημια?(tropic marine) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Αυγούστου 2012 #14 Share 6 Αυγούστου 2012 μέτρα και αυτό να είσαι σίγουρος.. κάποια αλάτια ή παρτίδες, μπορεί να έχουν κάποια ποσοστά νιτρικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 6 Αυγούστου 2012 #15 Share 6 Αυγούστου 2012 Να σου πω δώσε μας μια τις μετρήσεις σου. Αίολε μπορεί το αλάτι να έχει τόσα νιτρικά; λέει είναι στα κόκκινα. αν τα προφίλτρα της όσμωσης είναι παλιά δεν νομίζω να δουλεύουν. άρα μήπως βάζεις τόσο καιρό κανονικό μη αποχλωριομένο νερό; Σε τροπικ μαριν έχω βρεί μέχρι 5 νιτρικά. Για να λέει το παιδί κόκκινα μιλάμε για 80+. αλλά έτσι θα έπρεπε να έχει και αμμωνίες και νιτρώδη αν δεν κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 6 Αυγούστου 2012 #16 Share 6 Αυγούστου 2012 Ψάξε λίγο το δοχείο που μαζεύεις το νερό σου..μπορεί να εκπλαγείς καμία φορά με το πόσο μπίχλα μαζεύεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Αυγούστου 2012 #17 Share 6 Αυγούστου 2012 Νιτρώδη και αμμωνία λίγο απίθανο να έχει ένα αλάτι, αλλά νιτρικά και φωσφορικά έχουν μετρηθεί σε κάποια.... Αυτό που είπε και ο Άλεξ... αν το δοχείο δεν είναι καθαρό μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος