ebenos 22 Αυγούστου 2012 #51 Share 22 Αυγούστου 2012 Ουτε εγω προσπαθω να σε πεισω οτι το σκορδοζουμο ειναι η αιτια του θανατου του ψαριου.Τη γνωμη μου ειπα μεσα απο την μικρη εμπειρια 3 χρονων που ασχολουμε με τα mbuna.Το καθε ενυδρειο ειναι ενα διαφορετικο συστημα κατι που σε σενα πηγε καλα δεν παει να πει οτι θα παει καλα και σε μενα. Τέλος πάντων, φίλε μάρκο αν και φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο post 29 και 36 ρίχνεις της ευθύνες για τον θάνατο του ψαριού στην χρήση του σκευάσματος θα έλεγα να αφήσουμε στην άκρη την συνεχόμενη αντιπαράθεση και να κρατήσει ο καθένας μας τα συμπεράσματα του! Προτείνω λοιπόν να ασχοληθούμε με το πρόβλημα του φίλου μας και το πώς θα προφυλάξει τα ψάρια του από ανεπιθύμητους θανάτους μιας και οι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του ψαριού μπορεί να είναι πολλοί! Όσο για αυτό που λες ότι το κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δεν έχει να κάνει εδώ η χρήση η όχι του σκόρδου! Υ.Γ. Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 22 Αυγούστου 2012 #52 Share 22 Αυγούστου 2012 Τέλος πάντων, φίλε μάρκο αν και φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο post 29 και 36 ρίχνεις της ευθύνες για τον θάνατο του ψαριού στην χρήση του σκευάσματος θα έλεγα να αφήσουμε στην άκρη την συνεχόμενη αντιπαράθεση και να κρατήσει ο καθένας μας τα συμπεράσματα του! Προτείνω λοιπόν να ασχοληθούμε με το πρόβλημα του φίλου μας και το πώς θα προφυλάξει τα ψάρια του από ανεπιθύμητους θανάτους μιας και οι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του ψαριού μπορεί να είναι πολλοί! Όσο για αυτό που λες ότι το κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δεν έχει να κάνει εδώ η χρήση η όχι του σκόρδου! Υ.Γ. Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και να το χαίρεσαι! Τα προσπερναω ολα σιγουρα συμφωνησαμε οτι διαφωνουμε! Να εισαι καλα φιλε καποια στιγμη θα κανω μια παρουσιαση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 22 Αυγούστου 2012 #53 Share 22 Αυγούστου 2012 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας οτι το καθε ενυδρειο ειναι ενα διαφορετικό σύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται...όμως πιστεύω οτι ο θάνατος των demasoni,γενικά,οφείλεται σε άλλους λόγους παρά στην διατροφή τους!Όπως ξανα είπα,είναι ποοοολύ περίεργα ψάρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Αυγούστου 2012 #54 Share 22 Αυγούστου 2012 Για ποιο λογο;Μπορεις σε παρακαλω να αιτιολογησεις; up ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 22 Αυγούστου 2012 #55 Share 22 Αυγούστου 2012 up ??? Δια ξαναλεω στα demasoni και γενικα στα mbuna ειμαι αντιθετως στην χρηση του garlic guard εχω χασει ψαρια οταν τους εδωσα τροφη ποτισμενη σε αυτο.Να σου το αιτιολογισω κι ολας οι ρουτινες μου ηταν σταθερες και δεν ειχα κανενα θεμα απο κυνηγιτα για να προηλθαν απο στρες οι θανατοι.Μετα απο μια βδομαδα απο την χρηση του σκορδοζουμο ηρθαν οι ξαφνικοι θανατοι.Ολα τα ψαρια εδειχναν να εχουν πρησμένη κοιλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #56 Share 22 Αυγούστου 2012 Δια ξαναλεω στα demasoni και γενικα στα mbuna ειμαι αντιθετως στην χρηση του garlic guard εχω χασει ψαρια οταν τους εδωσα τροφη ποτισμενη σε αυτο.Να σου το αιτιολογισω κι ολας οι ρουτινες μου ηταν σταθερες και δεν ειχα κανενα θεμα απο κυνηγιτα για να προηλθαν απο στρες οι θανατοι.Μετα απο μια βδομαδα απο την χρηση του σκορδοζουμο ηρθαν οι ξαφνικοι θανατοι.Ολα τα ψαρια εδειχναν να εχουν πρησμένη κοιλια. Μια μικρή παρένθεση Μάρκο και χωρίς να θέλω να ξανά αναπτύξουμε την συζήτηση θα σου πω απλά ότι οι παράγοντες που μπορούν να στρεσάρουν ένα ψάρι είναι αμέτρητοι και ακραίοι όπως για παράδειγμα μια αναμμένη τηλεόραση στον χώρο η το απότομο σβήσιμο του χρονοδιακόπτη που έχουμε στα φώτα και δεν μιλαω συγκεκριμένα για τα demasoni αλλά γενικά για όλα τα ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 22 Αυγούστου 2012 #57 Share 22 Αυγούστου 2012 Μια μικρή παρένθεση Μάρκο και χωρίς να θέλω να ξανά αναπτύξουμε την συζήτηση θα σου πω απλά ότι οι παράγοντες που μπορούν να στρεσάρουν ένα ψάρι είναι αμέτρητοι και ακραίοι όπως για παράδειγμα μια αναμμένη τηλεόραση στον χώρο η το απότομο σβήσιμο του χρονοδιακόπτη που έχουμε στα φώτα και δεν μιλαω συγκεκριμένα για τα demasoni αλλά γενικά για όλα τα ψάρια! Σωστα ολα οσα ειπες.Αυτο το καταλαβαινεις περισοτερο αν εχεις ασχοληθει με δισκους που αντιδρουν αμεσως αν στρεσαριστουν απο κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Αυγούστου 2012 #58 Share 23 Αυγούστου 2012 Να μια καλή ερώτηση να κάνετε στον Κύριο Bleher αν δηλαδή προτεινει ή οχι και πόσες φορές τον μήνα την χρήση υγρού σκόρδου μαζί με τροφή και είδικά στα mbuna και αν οχι ποιοί οι λόγοι ,Κύριε Συντνονιστά ..... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Αυγούστου 2012 #59 Share 23 Αυγούστου 2012 Δια ξαναλεω στα demasoni και γενικα στα mbuna ειμαι αντιθετως στην χρηση του garlic guard εχω χασει ψαρια οταν τους εδωσα τροφη ποτισμενη σε αυτο.Να σου το αιτιολογισω κι ολας οι ρουτινες μου ηταν σταθερες και δεν ειχα κανενα θεμα απο κυνηγιτα για να προηλθαν απο στρες οι θανατοι.Μετα απο μια βδομαδα απο την χρηση του σκορδοζουμο ηρθαν οι ξαφνικοι θανατοι.Ολα τα ψαρια εδειχναν να εχουν πρησμένη κοιλια. Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι εισαι απολυτος.Δεν εξηγεις πως εισαι τοσο σιγουρος οτι φταιει το σκορδο. Εχω ταισει απειρα mbuna με σκορδο(και σκορδοζουμι) στα χρονια που ασχολουμαι με την Αφρικη,συμπεριλαμβανομενων και των demasoni τα οποια ειχα αναπαραγει παρα πολλες φορες,χωρις το παραμικρο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 23 Αυγούστου 2012 Author #60 Share 23 Αυγούστου 2012 Σας διαβαζω με προσοχη. Πιστευω δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης, αρκει να συμφωνησετε οτι διαφωνειτε. Το σκορδο το χρησιμοποιησα και γω λογω των ιδιοτητων του, αφου το εχω δει να χρησιμοποιειτε και σε σπιτικες συνταγες για mbuna. Δεν περιμενα οτι μπορει να αποτελεσει κινδυνο. Ισχυει οτι εδω εχουμε πολλους παραγοντες που δεν μπορουμε να συγκρινουμε ή να ελεγξουμε. Διαφορετικα ενυδρεια, στρεσαρισμα κλπ. Επισης, μπορει το συγκεκριμενο προιον να εχει καποιο θεμα ή η συσκευασια (πχ. θελει ψυγειο? το εχω απλα σε σκιερο μερος) κλπ. Γενικα το περιεργο για μενα ηταν οτι ηταν ξαφνικο, μετα απο ταισμα και δεν το ειχα παρατηρησει να εχει θεμα.. Βεβαια σε ολα αυτα υπαρχει πολυ το σχετικο του θεματος. Εγω ευχομαι και ελπιζω απλα να μην υπαρξει αλλος θανατος και συνεχιζω να τα παρατηρω. Ταιζω με τις πιο ακινδυνες και κατα κοινη ομολογια αθωες τροφες και βλεπουμε. Ριξτε και κανα ξεματιασμα αν δεν σας κανει κοπος Δεν πιστευω οτι υπαρχει αναγκη για διαξιφισμους, ο καθενας οπως ειπωθηκε κανει το καλυτερο που μπορει για το ενυδρειο του. Εδω να τονισω οτι τις τροφες τις αγορασα ολες απο προτασεις εδω στο φορουμ και μετα απο αναζητηση στο νετ για μερικες πιο υψηλες σε πρωτεινη τροφες και κρουσματα για bloat. Ημουν δηλαδη συνειδητοποιημενος με τον κινδυνο bloat. Τεσπα. Εδω να ζητησω και εγω με τη σειρα μου την δημιουργια καποιου thread με τροφες για mbuna και ειδικα για τα πιο επικινδυνα tropheus. To καλυτερο ειναι να συγκεντρωσουμε διατροφες χωρις προβληματα απο φιλους με επιτυχημενη διατηρηση και αναπαραγωγες οπως ανεφερε ο Διας. Ετσι μπορουμε να εχουμε ενα καλυτερο στατιστικο δειγμα των αποτελεσματων. Τελος, ειναι πολυ σημαντικες τετοιες παρατηρησεις για θανατους απο επικινδυνες τροφες, οι οποιες ανετα μπορουν να εξαλειφθουν απο θεμα ακριβειας απο το παραπανω στατιστικο δειγμα. Αυτο θα ειναι ενας πολυ καλος οδηγος διατροφης για νεους στη προσπαθεια διατηρησης αυτων των ομορφων πλασματων. Αν δεν υπαρξει καποια στιγμη μπορει να το ανοιξω και εγω.. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Αυγούστου 2012 #61 Share 23 Αυγούστου 2012 Φιλε μου καλε,να σε διαβεβαιωσω πως απο τη μερια μου δεν υπαρχει καμια απολυτως διαθεση για διαξιφισμο η αντιπαραθεση.Απλα κατεθεσα την αποψη μου,υστερα απο πολλα χρονια στο χομπυ,ειδικα με τις Αφρικανικες κιχλιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 23 Αυγούστου 2012 #62 Share 23 Αυγούστου 2012 Ετσι ειναι ο καθενας κατεθεσε την αποψη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 23 Αυγούστου 2012 #63 Share 23 Αυγούστου 2012 Mια ερωτηση προς τα παιδια που δηλωσαν προβλημα με το σκορδο: Ποσο συχνα ταιζετε και ποια η αναλογια με τον συνολικο αριθμο γευματων των ψαριων; Προσωπικα χρησιμοποιω χρονια σκορδο ειτε σε ζωμο ειτε σε πελλετς,ουδεποτε υπηρξε πηγη προβληματων,αντιθετως θα ελεγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 24 Αυγούστου 2012 #64 Share 24 Αυγούστου 2012 Mια ερωτηση προς τα παιδια που δηλωσαν προβλημα με το σκορδο: Ποσο συχνα ταιζετε και ποια η αναλογια με τον συνολικο αριθμο γευματων των ψαριων; Προσωπικα χρησιμοποιω χρονια σκορδο ειτε σε ζωμο ειτε σε πελλετς,ουδεποτε υπηρξε πηγη προβληματων,αντιθετως θα ελεγα. Κανω 3-4 ταισματα την ημερα το garlic guard το χρησιμοποιησα για μια βδομαδα.Τους εδινα μερα παρα μερα ενα γευμα ποτισμενο σε σκορδοζουμο.Σε μια βδομαδα μετα τη χρηση του χανω 3 ψαρια σε διαστημα 2 ημερων ετσι ξαφνικα.Μετα το θανατο τους φαινοταν οτι ειχαν ενα ελαφρυ πριξιμο στην κοιλια. Δεν γνωριζω αν επαιξε ρολο οτι τους εδινα μερα παρα μερα.Αν τους κανει καλο δεν θα υπηρχε προβλημα να το δινουμε και καθε μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 24 Αυγούστου 2012 #65 Share 24 Αυγούστου 2012 Κανω 3-4 ταισματα την ημερα το garlic guard το χρησιμοποιησα για μια βδομαδα.Τους εδινα μερα παρα μερα ενα γευμα ποτισμενο σε σκορδοζουμο.Σε μια βδομαδα μετα τη χρηση του χανω 3 ψαρια σε διαστημα 2 ημερων ετσι ξαφνικα.Μετα το θανατο τους φαινοταν οτι ειχαν ενα ελαφρυ πριξιμο στην κοιλια. Δεν γνωριζω αν επαιξε ρολο οτι τους εδινα μερα παρα μερα.Αν τους κανει καλο δεν θα υπηρχε προβλημα να το δινουμε και καθε μερα. Και οι βιταμίνες κάνουν καλό, αλλά αν δίνουμε στα ψάρια κάθε μέρα θα έχει εξίσου άσχημα αποτελέσματα με την αβιταμίνωση. Άποψη μου είναι ότι δεν υπήρξε πρόβλημα από το σκόρδο, αλλά περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποίησες στην διατροφή των ψαριών σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2012 #66 Share 25 Αυγούστου 2012 Να μια καλή ερώτηση να κάνετε στον Κύριο Bleher αν δηλαδή προτεινει ή οχι και πόσες φορές τον μήνα την χρήση υγρού σκόρδου μαζί με τροφή και είδικά στα mbuna και αν οχι ποιοί οι λόγοι ,Κύριε Συντνονιστά ..... :) Συγνώμη που παρεμβαίνω απλά ήθελα να έχω μια απάντηση στη πιο πάνω πρόταση που έκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Αυγούστου 2012 #67 Share 25 Αυγούστου 2012 Συγνώμη που παρεμβαίνω απλά ήθελα να έχω μια απάντηση στη πιο πάνω πρόταση που έκανα Κ. Σωκράτη η κατηγορία των δυο ερευνητών είναι ανοιχτή για τις ερωτήσεις όλων των μελών και αυτή όντως θα ηταν μια ερώτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προτρέπω κι εγώ με την σειρά μου όλους τους φίλους να μπούν και να κάνουν την ερώτηση τους, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν Αγγλικά, μιας και τα κείμενα μεταφράζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2012 #68 Share 25 Αυγούστου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 26 Αυγούστου 2012 Author #69 Share 26 Αυγούστου 2012 Ειχα παρει μια τροφη της Omega One Super Veggie Kelp Pellets για χρηση με την αυτοματη ταιστρα. Ακομα δεν την εχω ανοιξει. Γνωμες? Ασφαλης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 26 Αυγούστου 2012 #70 Share 26 Αυγούστου 2012 Ναι και πολύ καλή! Την χρησιμοποιώ χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος