Jump to content

Τι Εχει Το Demasoni Μου?

fmnstr

Recommended Posts

Update για το ψαράκι. Κλείνουμε μια βδομάδα θεραπείας σήμερα με 3 δόσεις την ημέρα.

Το ψαράκι εδω και 2 μέρες είναι αρκετά κινητικό και μέσα στην περιεργεια. Επισης 2 μέρες τώρα έφαγε το φαγητο βουτηγμένο σε φάρμακο. Χτες του είχα βάλει κ σκορδοζουμο στο φαγητο του. Δεν ήταν λαιμαργος αλλα σιγα σιγα έφαγε αρκετό. Πρησμενο δεν είναι πια απλα έχει χάσει λίγο το χρωμα του αλλα το θεωρώ λογικό.

Λέω σήμερα το βράδυ με κλειστά τα φώτα να το επιστρέψω στο ενυδρείο.

Άς το 2 μέρες ακόμα και μετά βάλτο με ιδιαίτερη προσοχή!

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Άς το 2 μέρες ακόμα και μετά βάλτο με ιδιαίτερη προσοχή!

+1000

• 2 weeks later...

Δυστυχως εχασα ενα απο τα ντεμασονι. Δεν ειναι αυτο που ειχε αρρωστησει το οποιο το εχω επιστρεψει στο ενυδρειο και δεν παρουσιαζει καποια σημαδια της ασθενειας. Ειναι βεβαια κρυμμενο σε μια σπηλια στο πανω κομματι του ενυδρειου αλλα ειναι σχετικα κινητικο και το εχω δει να τσιμπαει και τροφη. Ενα αλλο φοβομουν, το μεγαλυτερο της παρεας γιατι δεν το βλεπω ιδιαιτερα ορεξατο στο φαγητο αλλα ειναι κινητικο, κυνηγαει καποια απο τα υπολοιπα κ λογω μεγεθους. Δεν τα εχω παρατηρησει καλα γιατι ελειπα την προηγουμενη εβδομαδα. Απο την στιγμη της εκδηλωσης της ασθενειας ταιζω μονο Ocean Nutrition Cichlid Veggie Flakes, Tropical Spirulina και Tropical Malawi. Ενα γευμα το βουταω σε σκορδοζουμο.

Τεσπα στο θεμα μας, το συγκεκριμενο ουτε που το περιμενα. Βεβαια δεν εχω παρατηρησει το ενυδρειο οπως ειπα αλλα οταν γυρισα δεν ειδα καποια σημαδια περιεργα. Χτες αλλαξα νερο και τους εκανα νηστεια. Σημερα ταισα το πρωι κανονικα και το μεσημερι μετα το ταισμα, εβαλα χερι μεσα να φτιαξω κατι σωληνακια αεραντλιας και μετα απο λιγο το βλεπω να επιπλεει στα πανω βραχια. Τι να πω..

Το ψαρι δεν φαινεται ιδιαιτερα φουσκωμενο και ετσι απο περιεργεια πηρα την αποφαση να το ανοιξω το καημενο να δω την κοιλιτσα του. Δεν μου φανηκε κατι πολυ περιεργο. Ασπρο ζουμι και οχι καποια ιδιαιτερη μυρωδια. Εβγαλα φωτο να μου πειτε την γνωμη σας. Ακαταλληλες...

th_IMG_0622.jpg th_IMG_0621.jpg η τελευταια που το εχω ανοιξει http://i253.photobuc...um/IMG_0623.jpg

Ποιο σκορδοζουμο χρησιμοποιεις?Μην τους ξαναδωσεις βουτηγμενη τροφη σε σκορδοζουμο.Οι τροφες που ανεφερες ειναι μια χαρα.

Δεν είναι μόνο θέμα τροφής..μην πω σχεδόν καθόλου θέμα τροφής...

Δεν είναι μόνο θέμα τροφής..μην πω σχεδόν καθόλου θέμα τροφής...

Αν θυμαμε καλα το ενυδρειο του φιλου ειχε πολλες πετρες που εδινε τη δυνατοτητα στα πιο αδυναμα ψαρια να κρυφτουν.

Εγώ απλά πιστεύω οτι το bloat οφείλεται περισσότερο στο στρες παρά στην τροφή..

Ποιο σκορδοζουμο χρησιμοποιεις?Μην τους ξαναδωσεις βουτηγμενη τροφη σε σκορδοζουμο.Οι τροφες που ανεφερες ειναι μια χαρα.

Της Seachem Garlic Guard. Λες να φταιει αυτο?

Οσο για πετρα γεματο ειναι το ενυδρειο.. Τσακωμους εντονους δεν παρατηρω, Περιοδικα κηνυγητα αλλα ουτε το μηκος του ενυδρειου δεν φτανουν. το ψαρακι ολο και σε καποιο βραχο θα εχει μπει. Να πιαστουν στομα με στομα αντε να τα χω δει 2 φορες, τα κιτρινα, παλαιοτερα. Απο ιεραρχια ειναι κανα δυο τσαμπουκαδες που δεν αφηνουν τπτ διπλα τους αλλα οπως ειπα εχουν να κρυφτουν.

Απο τις φωτο το ειδατε για bloat?

Για ποιο λογο;Μπορεις σε παρακαλω να αιτιολογησεις;

Της Seachem Garlic Guard. Λες να φταιει αυτο?

Οσο για πετρα γεματο ειναι το ενυδρειο.. Τσακωμους εντονους δεν παρατηρω, Περιοδικα κηνυγητα αλλα ουτε το μηκος του ενυδρειου δεν φτανουν. το ψαρακι ολο και σε καποιο βραχο θα εχει μπει. Να πιαστουν στομα με στομα αντε να τα χω δει 2 φορες, τα κιτρινα, παλαιοτερα. Απο ιεραρχια ειναι κανα δυο τσαμπουκαδες που δεν αφηνουν τπτ διπλα τους αλλα οπως ειπα εχουν να κρυφτουν.

Απο τις φωτο το ειδατε για bloat?

Το Seachem Garlic Guard το ειχα δοκιμασει και εγω στα δικα μου demasoni για μια βδομαδα περιπου το αποτελεσμα ηταν να χασω 2 ψαρια ετσι ξαφνικα οπως το δικο σου.

Για ποιο λογο;Μπορεις σε παρακαλω να αιτιολογησεις;

Εχω χασει ψαρια κανοντας χρηση του GarlicGuard ετσι ξαφνικα οπως γραφει και ο φιλος παραπανω.

Εχω χασει ψαρια κανοντας χρηση του GarlicGuard ετσι ξαφνικα οπως γραφει και ο φιλος παραπανω.

Απλα ΕΛΕΟΣ...!! Αν το εχασα το ψαρακι απο αυτο ειναι μεγαλη Μ**κια.. Κ εμενα το ξαφνικο της υποθεσης με παραξενευσε. Αν εσωσα το αλλο απο bloat και την επαθα απο το garlic τι να πω.. Βεβαια ενα γευμα την ημερα με σκορδοζουμο το τρωνε μια βδομαδα τωρα... Και τι εφαγε και μπαμ κ κατω... ??? Κατι δεν μου κολλαει.. Απο τις φωτο σας φαινεται για bloat?

Η χρήση του σκόρδου δεν αποτελεί κομμάτι της διατροφής του, η χρήση του σαν πρόσθετο στης τροφές βοηθαει κυρίως στην πρόληψη εσωτερικών παρασίτων αλλά και στη ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος!

Συνεπώς στη περίπτωση του φίλου μας μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει!

Έχω χάσει και εγώ demasoni έτσι ξαφνικά..ποτέ δεν έφταιξαν οι τροφές τους πιστεύω!!Πολύ περίεργα ψάρια.... :bigemo_harabe_net-88:

Ποιος ειναι ο λογος να βαζεις κατι που δεν ειναι στην διατροφη τους προληπτικα?

Η χρήση του σκόρδου δεν αποτελεί κομμάτι της διατροφής του, η χρήση του σαν πρόσθετο στης τροφές βοηθαει κυρίως στην πρόληψη εσωτερικών παρασίτων αλλά και στη ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος!

Συνεπώς στη περίπτωση του φίλου μας μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει!

Νομίζω ότι εδώ είμαι ξεκάθαρος για το ποιος είναι ο λόγος!

Νομίζω ότι εδώ είμαι ξεκάθαρος για το ποιος είναι ο λόγος!

Ελα που στα demasoni δεν κανει αυτο που γραφεις αλλα ακριβως το αντιθετο.

Ελα που στα demasoni δεν κανει αυτο που γραφεις αλλα ακριβως το αντιθετο.

Νομίζω ότι σε ρώτησε και ο Δίας, μπορείς κάπου να το τεκμηριώσεις?

Το ότι έχασες κάποιο ψάρι κατά την διάρκεια που τάιζες προσθέτοντας στην τροφή και σκορδοζουμο δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και η αιτία!

Τέλος πάντων παιδιά, για να λήξει εδώ το θέμα, όποιος θέλει ταίζει ότι θέλει και θεωρεί καλύτερο για τα ψάρια του. Εφόσον ο φίλος θεωρεί ότι το σκορδόζουμο δεν είναι καλό(για τα ντεμασόνι) το λέει για να το έχουμε υπόψην μας. Όποιος θέλει το εφαρμόζει, όποιος θέλει δεν το εφαρμόζει.

Εγώ προσωπικά ταίζω τα ψάρια μου μόνο με ότι πρέπει και δεν βάζω πρόσθετες τροφές και πάντα βάζω δοκιμασμένες.

Ο καθένας πράτει ανάλογα....

Οπως γραφει και ο φιλος παραπανω ο καθενας ταιζει οτι θελει τα ψαρια του.Τη γνωμη μας λεμε μεσα απο τις εμπειριες μας.Ασχολουμε 3 χρονια με τα mbuna και εχω βγαλει καποια συμπερασματα για την διατροφη τους.Ειδικα στα demasoni που εχω συνεχες αναπαραγωγες.

Έγινε επεξεργασία - markos145

Μarkos145 πιο αναλυτικά η θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου για να σου λυθούν οι απορίες!

Α) Ακρως άνοσοδιεγερτικό

Β) Αυξάνει την όρεξη

Γ) Βοηθά στην πέψη

Δ) Προσφέρει αντισηπτική δράση

Ε) Ισχυρό παρασιτοκτόνο

Ζ) Ισχυρό μικροβιοκτόνο

Η) Βοηθά την καλή λειτουργιά της καρδίας και των βραγχίων

Θ) Πηγή βιταμίνης C

Ι) Πηγή βιταμίνης B6

Μarkos145 πιο αναλυτικά η θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου για να σου λυθούν οι απορίες!

Α) Ακρως άνοσοδιεγερτικό

Β) Αυξάνει την όρεξη

Γ) Βοηθά στην πέψη

Δ) Προσφέρει αντισηπτική δράση

Ε) Ισχυρό παρασιτοκτόνο

Ζ) Ισχυρό μικροβιοκτόνο

Η) Βοηθά την καλή λειτουργιά της καρδίας και των βραγχίων

Θ) Πηγή βιταμίνης C

Ι) Πηγή βιταμίνης B6

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα τα ψαρια μου εχουν αντιθετη αποψη δες και μονο σου!

post-42418-0-47003300-1345649634_thumb.jpg

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα τα ψαρια μου εχουν αντιθετη αποψη δες και μονο σου!

Αγαπητέ φίλε δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι ούτε να σου αλλάξω γνώμη απλά παραθέτω στα λεγόμενα σου ότι το σκορδοζουμο οφείλετε για τον θάνατο του ψαριού!

Πάντως ξαναλέω ότι δεν είναι δείκτης αναφοράς η απώλεια που υπήρξε στο ψάρι σου λόγο της ταυτόχρονης χρήσης του σκόρδου ώστε να μας δώσει ασφαλή και αποδεδειγμένα συμπεράσματα!

Τι ακρυβως ομως να δω?

Αγαπητέ φίλε δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι ούτε να σου αλλάξω γνώμη απλά παραθέτω στα λεγόμενα σου ότι το σκορδοζουμο οφείλετε για τον θάνατο του ψαριού!

Πάντως ξαναλέω ότι δεν είναι δείκτης αναφοράς η απώλεια που υπήρξε στο ψάρι σου λόγο της ταυτόχρονης χρήσης του σκόρδου ώστε να μας δώσει ασφαλή και αποδεδειγμένα συμπεράσματα!

Τι ακρυβως ομως να δω?

Ουτε εγω προσπαθω να σε πεισω οτι το σκορδοζουμο ειναι η αιτια του θανατου του ψαριου.Τη γνωμη μου ειπα μεσα απο την μικρη εμπειρια 3 χρονων που ασχολουμε με τα mbuna.Το καθε ενυδρειο ειναι ενα διαφορετικο συστημα κατι που σε σενα πηγε καλα δεν παει να πει οτι θα παει καλα και σε μενα.

η γνωμη μου ειναι πως το σκορδοζουμο ειναι πολυ καλο αλλα οταν το χρεισιμοποιουμε συνεχεια κανει κακο... μονο 2 φορες την εβδομαδα χρειαζεται.. τα demasoni ειναι αρκετα επιθετικα..μηπως το χτυπησε κανενα αλλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...