fmnstr 1 Αυγούστου 2012 #1 Share 1 Αυγούστου 2012 Φιλοι τα φωτα σας. Εδω και 2-3 μερες παρατηρω ενα demasoni στο πανω μερος του βραχου του να καθεται σχεδον ακινητο. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν λιγο φοβισμενο γιατι τον τελευταιο καιρο ολα μου παιζουν κρυφτουλι. Σημερα που το παρατηρησα καλυτερα ειδα οτι ανασαινει βαρια, οτι δεν εχει αλλαξει καθολου θεση και οτι δεν ηρθε να φαει... Ολα κακα και φοβαμαι για bloat. Δεν μπορω να διακρινω ομως την κοιλιτσα του αν ειναι ασπρη. Τα υπολοιπα αν και λιγο κρυμμενα συμπεριφερονται κανονικα και τρωνε οπως παντα λαιμαργα. Επομενως τραβηξα 2 βιντεακια να το δειτε.. στο πρωτο ειναι μονο του, στο δευτερο ταιζω να δειτε τα υπολοιπα και στο δευτερο μισο του βιντεο παλι το demasoni σε αρκετη ωρα. Ταιζω ποικιλια τροφων, ολα flakes, 3 γευματα την ημερα (πρωι-μεσημερι-βραδυ), διαιτα μια φορα την εβδομαδα που αλλαζω νερο: Tropical Malawi καθημερινα Ocean Cichlid Vegi σχεδον καθημερινα Tropical Spirulina καθε 2η μερα Tropical Spirulina Forte 36% καθε τεταρτη 2 ή 1 ταισμα Tropical Vegetable (την προμηθευτηκα κανα 2 βδομαδες τωρα) σχεδον καθε 2η μερα Tropical Kelp Algae Flakes (την εχω μια βδομαδα) εχω ταισει 4-5 φορες Ocean Nutrition Mysis κατεψυγμενη εχω ταισει 2 φορες ανα 15 μερες Γενικα προσεχα παρα πολυ με τη διατροφη τους. Νερο αλλαζω καθε εβδομαδα περιπου 80 λιτρα απο ~240 του ενυδρειου(οχι καθαρα αλλα μεικτα) μετρησεις αμμωνια, νιτρωδη 0. Νιτρικα 20, ειναι για αλλαγη τωρα. ph 8,2 . kh 9 , gh 13 περιττωματα κλωστουλες δεν εχω παρατηρησει.. Πως το βλεπετε και τι να κανω? Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Αυγούστου 2012 #2 Share 1 Αυγούστου 2012 Πρώτη φορά το βλέπω αυτό! Πιστεύω πως είναι bloat, αλλά καθεται σε 1 σημείο και δεν κουνιέται. Ύποπτο. Επίσης να συμπληρώσω για τις τροφές σου πως είναι όλες καλές, αλλά θα σου πρότεινα την Mysis να μην την ταίζεις καθόλου, την tropical vegetable Να την ελλατώσεις και την tropical kelp algae να την δίνεις 2, άντε 3 φορές την βδομάδα το πολύ. Την tropical malawi κάθε 2η μέρα, και την tropical spirulina Κάθε μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 1 Αυγούστου 2012 #3 Share 1 Αυγούστου 2012 Την Tropical Vegetable μην την ξαναδωσεις ποτε.Εχασα 4 demasoni απο αυτην την τροφη.Και την κατεψυγμενη κοψτην.Οι αλλες τροφες που δινεις ειναι πολυ καλες και δοκιμασμενες οτι δεν δημιουργουν προβλημα στην πεψη.Το ψαρι φαινεται να εχει bloat αν μπορεις να το πιασεις και να το βαλεις σε ενυδρειο καταντινα για να κανεις θεραπεια με flagyl.Παρατηρισε και τα αλλα ψαρια προσεκτικα αν δεις και αλλο ψαρι να απομονώνετε η θεραπεια πρεπει να γινει στο ενυδρειο και γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 1 Αυγούστου 2012 Author #4 Share 1 Αυγούστου 2012 Μαλιστα.. Στο 15 λιτρο ενυδρειο του jumbo θα κανουμε δουλεια αφου δεν διαθετω καραντινα? ή πρεπει να βρω μεγαλυτερο..? πχ πλαστικο food grade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 1 Αυγούστου 2012 Author #5 Share 1 Αυγούστου 2012 Επισης, αν δεν καταφερω να το πιασω γτ εχω και πολυ πετρα, μπορω να κανω θεραπεια σε ολο το ενυδρειο, ισως και προληπτικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 1 Αυγούστου 2012 #6 Share 1 Αυγούστου 2012 Επισης, αν δεν καταφερω να το πιασω γτ εχω και πολυ πετρα, μπορω να κανω θεραπεια σε ολο το ενυδρειο, ισως και προληπτικα? Προληπτικα δεν βαζω κανενα φαρμακο στο ενυδρειο μου αν δεν ειμαι 100% σιγουρος.Αν καταφερεις και το πιασεις κανε θεραπεια στο μικρο που εχεις.Στο ΙΚΕΑ εχει πλαστικα διαφανει δοχεια 40λ και 60λ με 6 και 12ευρω ειναι πολυ χρησιμα για τετοιες καταστασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 1 Αυγούστου 2012 Author #7 Share 1 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ Μάρκο. Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου αλλα δεν ήξερα που θα το βρω. Μακάρι να το πιάσω. Θα νιώσω κ πιο σιγουριά για τα υπόλοιπα. Παντως αυτο για την vegetable παίζει αφου την προμηθευτηκα πριν λίγο καιρο. Mysis έχω ταισει μόνο δυο φορές απο ενα κυβακι σε απόσταση 15 ημερών ίσα για να χαρούν λίγο τα labido. Θα δειξει.. Πάω αύριο να προμηθευτώ τα απαραίτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 1 Αυγούστου 2012 #8 Share 1 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ Μάρκο. Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου αλλα δεν ήξερα που θα το βρω. Μακάρι να το πιάσω. Θα νιώσω κ πιο σιγουριά για τα υπόλοιπα. Παντως αυτο για την vegetable παίζει αφου την προμηθευτηκα πριν λίγο καιρο. Mysis έχω ταισει μόνο δυο φορές απο ενα κυβακι σε απόσταση 15 ημερών ίσα για να χαρούν λίγο τα labido. Θα δειξει.. Πάω αύριο να προμηθευτώ τα απαραίτητα. Αυτη η παλιο τροφη δεν ξερω τι εχει μεσα και τα δημιουργει bloat τι σκ@@τ@ vegetable ειναι.Και εγω για ποικιλια την πειρα σαν και σενα αλλα την πατησα.Απο τοτε δεν ξανα περνω τροφη που δεν ειναι δοκιμασμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Αυγούστου 2012 #9 Share 2 Αυγούστου 2012 H vegetable μπορεί να λέει ότι είναι για χορτοφάγα, αλλά εκτός απο φυτικές πρωτείνες έχει και πολύ ζωική πρωτείνη. Τα demasoni σου είναι φυτοφάγα και καθημερινή τροφή απο αυτή ίσως να τους έκανε ζημιά. Εγώ στην θέση σου με τις τροφές που έχεις θα τάιζα με τον εξής τρόπο: Tropical Malawi κάθε 2η μέρα Ocean Cichlid Vegi καθημερινα Tropical Spirulina καθημερινά Tropical Spirulina Forte 36% καθε τρίτη μέρα Tropical Vegetable μια φορά την βδομάδα, όσως και καθόλου. Tropical Kelp Algae Flakes 2 με 3 φορές την βδομάδα Ocean Nutrition Mysis καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 3 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 3 Αυγούστου 2012 Πφφ... Ποτε μη χρειαστειτε να πιασετε ψαρι σε αφρικανικο νταμαρι. Ξεκινησα σιγα σιγα με 2 αποχες να περικυκλωνω το βραχο. το ψαρι εγινε ενα με μια σχισμη του βραχου.. Με τα πολλα αρχισα να αφαιρω βραχια...και να αφαιρω....και να αφαιρω..... Μολις μειναν μονο οι πετρες στηριξης στη βαση καταφερα να το βρω και να το πιασω. Ευτυχως που εβγαλα το βιντεο για να σιγουρευτω οτι επασα το σωστο.. Τα υπολοιπα γιναν σαν φαντασματα χλωμα απο το φοβο τους... Κατα τις 5.00 το πρωι τελειωσα με το στησιμο του ενυδρειου, αλλαγες νερου κλπ. Το ψαρακι εχει μπει σε μια δεξαμενη 65λτ του ικεα και ξεκινησα τη θεραπεια. Μακαρι να γινει καλα και να μην χρειαστει ποτε να ξανακανω κατι τετοιο.. Μια ερωτηση, διαβασα οτι το epsom salt βοηθαει στο να αποβαλει το ψαρι το νερο που κραταει.. Που μπορω να το προμηθευτω? Στα ενυδρειακα? Πως το βαζω? Νομιζω οτι ειδα οτι μπαινει σε αναλογια με απλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 3 Αυγούστου 2012 #11 Share 3 Αυγούστου 2012 Πίστεψε με, όλοι μας έχουμε ξεστήσει νταμάρια για να πιάσουμε ψάρι. Το θέμα είναι οτι εσύ το είχες παρακάνει λίγο με την πέτρα! Αν είναι bloat δεν χρειάζεσαι αλάτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Αυγούστου 2012 #12 Share 3 Αυγούστου 2012 Αυτη η παλιο τροφη δεν ξερω τι εχει μεσα και τα δημιουργει bloat τι σκ@@τ@ vegetable ειναι.Και εγω για ποικιλια την πειρα σαν και σενα αλλα την πατησα.Απο τοτε δεν ξανα περνω τροφη που δεν ειναι δοκιμασμενη. Tι ακριβως εννοεις;Με ποιον ακριβως τροπο να ειναι δοκιμασμενη; Οι αλλες τροφες που ταιζεις ειναι; Τη mysis γιατι την απορριπτεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Αυγούστου 2012 #13 Share 3 Αυγούστου 2012 Η μοναδικη επικινδυνη τροφη που βλεπω εγω στο θεμα ειναι η Tropical Spirulina Forte 36% Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 3 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 3 Αυγούστου 2012 Υποτιθεται οτι εβαλα τοσο πετρα για να μην στρεσαρονται τα ντεμασονι και παθουν bloat.... Παντως ισως να ηταν και στρες, καθως μαλλον ειναι αρσενικο (πιο ζωηρα χρωματα σε σχεση με κατι αλλα), δευτερον τα χειλια του ηταν κατασπρα, οποτε μαλλον σε κανα τσακωμο ειχε μπλεξει και μαλλον εχασε. Η θεση που ειχε διαλεξει ηταν στην κορυφη του ενυδρειου, μαλλον σπιναλογκα για τους χαμενους.. Απο αυριο θα ταιζω μονο σπιρουλινα και cichlid veggi για καμια βδομαδα στο κυριως ενυδρειο για σιγουρια. Σημερα δεν ταιζω να ηρεμησουν..Αν και τωρα το πρωι καλα φαινονταν, αφου εχουν παλι το νταμαρι τους. Εχω μια ακομα τροφη κλειστη, την omega one veggi pelets , την οποια την πειρα για να την εβαζα σε αυτομ.ταιστρα αν εφευγα για διακοπες.. Αυτη τι λεει? Παντως την tropical vegetable πολλοι την προτεινουν για ντεμασονι. Βεβαια χρονικα συμπιπτει με την εισαγωγη της στη διατροφη των ψαριων μου. Οσο για την tropical forte ταιζω μονο καθε τεταρτη απο μια, ισως 2 δοσεις.. Ποσο νερο αλλαζω πρν τη δοση του φαρμακου το 8αρο...? Εγω αλλαξα περιπου 15λιτρα απο τα ~65 της καραντινας. Το ψαρακι εχει παραμεινει εκει κατω απο τα βραχακια που εβαλα στην καραντινα..το απογευμα θα δοκιμασω αν φαει με σπιρουλινα βουτηγμενη σε flagyl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 3 Αυγούστου 2012 #15 Share 3 Αυγούστου 2012 Tι ακριβως εννοεις;Με ποιον ακριβως τροπο να ειναι δοκιμασμενη; Οι αλλες τροφες που ταιζεις ειναι; Τη mysis γιατι την απορριπτεις; Σε συζητησεις με αλλους χομπιστες στα forum για τις τροφες που δινουμε στα mbuna και απο προσωπικη εμπειρια.Οι τροφες που δινω ειναι Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake,Ocean Nutrition Spirulina Flake,Tropical KELP ALGAE FLAKE,Tropical Malawi,Tropical Spirulina Flakes,Tropical Super Spirulina Forte 36% Τις κατεψυγμενες γενικα τις απορριπτω.Το μονο που δινω απο την καταψυξη ειναι σπανακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 3 Αυγούστου 2012 #16 Share 3 Αυγούστου 2012 (edited) Υποτιθεται οτι εβαλα τοσο πετρα για να μην στρεσαρονται τα ντεμασονι και παθουν bloat.... Παντως ισως να ηταν και στρες, καθως μαλλον ειναι αρσενικο (πιο ζωηρα χρωματα σε σχεση με κατι αλλα), δευτερον τα χειλια του ηταν κατασπρα, οποτε μαλλον σε κανα τσακωμο ειχε μπλεξει και μαλλον εχασε. Η θεση που ειχε διαλεξει ηταν στην κορυφη του ενυδρειου, μαλλον σπιναλογκα για τους χαμενους.. Απο αυριο θα ταιζω μονο σπιρουλινα και cichlid veggi για καμια βδομαδα στο κυριως ενυδρειο για σιγουρια. Σημερα δεν ταιζω να ηρεμησουν..Αν και τωρα το πρωι καλα φαινονταν, αφου εχουν παλι το νταμαρι τους. Εχω μια ακομα τροφη κλειστη, την omega one veggi pelets , την οποια την πειρα για να την εβαζα σε αυτομ.ταιστρα αν εφευγα για διακοπες.. Αυτη τι λεει? Παντως την tropical vegetable πολλοι την προτεινουν για ντεμασονι. Βεβαια χρονικα συμπιπτει με την εισαγωγη της στη διατροφη των ψαριων μου. Οσο για την tropical forte ταιζω μονο καθε τεταρτη απο μια, ισως 2 δοσεις.. Ποσο νερο αλλαζω πρν τη δοση του φαρμακου το 8αρο...? Εγω αλλαξα περιπου 15λιτρα απο τα ~65 της καραντινας. Το ψαρακι εχει παραμεινει εκει κατω απο τα βραχακια που εβαλα στην καραντινα..το απογευμα θα δοκιμασω αν φαει με σπιρουλινα βουτηγμενη σε flagyl. Κοιτα εδω τα λεει ολα http://www.aquazone....showtopic=35259 μη ξεχασεις η αυξηση της θερμοκρασιας παιζει πολυ σημαντικο ρολο στην επιτυχια της θεραπειας οπως και η μερικη αλλαγη μετα απο 8 ωρες και ξανα την δοση για τα λιτρα του ενυδρειου σου. Έγινε επεξεργασία 3 Αυγούστου 2012 - markos145 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 3 Αυγούστου 2012 #17 Share 3 Αυγούστου 2012 Tι ακριβως εννοεις;Με ποιον ακριβως τροπο να ειναι δοκιμασμενη; οι αλλες τροφες που ταιζεις ειναι; τη mysis γιατι την απορριπτεις; Όντως Στράτο,σε κουβέντα που είχαμε με το Μάρκο και με άλλους,έχει διαπιστωθεί θέμα με την συγκεκριμένη τροφή στα demasoni όμως. Η forte γιατί να είναι επικινδυνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 3 Αυγούστου 2012 #18 Share 3 Αυγούστου 2012 Παιδιά ξεκινήσατε με την διατροφή και μείνατε εκεί και δεν ρωτησε κανενας τον φιλο fmnstr ποσα demasoni εχει μεσα στο ενυδρειο κατι πολύ βασικό!!!!......Bloat δεν προκαλεί μονο η διατροφή, προκαλεί και το στρες...... Οσο για την συζήτηση που γινεται περι τροφών ειναι πολύ ενδιαφέρουσα και καθαρα απο περιέργεια θα ηθελα να σας ρωτησω πως καταλήξατε στο συμπέρασμα οτι η vegetable προκαλέι bloat...τάιζε κάποιος μονο την συγκεκριμένη τροφή και συνεβει το μοιραίο? Αν θελετε δωστε καποια παραδειγματα οσοι εχετε καταλήξει στη συγκεκριμένη άποψη για την τροφή αυτη! Ομολογω πως δεν την εχω χρησιμοποιήσει, αλλα εχω δει σε ενυδρειο μια ομάδα tropheus(φυτοφαγα και επιρρεπή στο bloat) να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται τα τελευταια δυο μιση περιπου χρόνια χωρις πρόβλημα! Επίσης θα ηθελα να αναφέρω πως εστιάζετε πολύ στο συχνό τάισμα σπιρουλίνας.Συχνότερο θα επρεπε να είναι το τάισμα με τροφες λαχανικών κατα τη γνώμη μου! Σε συζητησεις με αλλους χομπιστες στα forum για τις τροφες που δινουμε στα mbuna και απο προσωπικη εμπειρια.Οι τροφες που δινω ειναι Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake,Ocean Nutrition Spirulina Flake,Tropical KELP ALGAE FLAKE,Tropical Malawi,Tropical Spirulina Flakes,Tropical Super Spirulina Forte 36% Τις κατεψυγμενες γενικα τις απορριπτω.Το μονο που δινω απο την καταψυξη ειναι σπανακι. Φιλε Μαρκο βλέπω τις παρακάτω τροφες που δινεις και αναρωτιέμαι πως εμπιστεύεσαι την Ocean Nutrition Spirulina Flake για τα συγκεκριμένα ψαρια η οποία εχει 48% πρωτεϊνη και στα συστατικά της αναφέρει ψαρια και υποπροϊόντα αυτών(οπως οι περισσότερες) καθώς και Krill ....ενω απορρίπτεις τα κατεψυγμένα mysis.... Και τα δικά μου ψαρια φυτοφαγα είναι και επίσης αρκετα επιρρεπή στο bloat, αλλα ταϊζω και Ocean Nutrition Spirulina Flake και mysis. Το θεμα για μένα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα ηθελα να εκφράσετε τις απόψεις σας για να βγάλουμε ενα ωραιο συμπερασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 3 Αυγούστου 2012 Author #19 Share 3 Αυγούστου 2012 Εγραψα κατι μεγαλο απλα επειδη λογω Browser χαθηκε θα ειμαι συντομος... εχω 11 demasoni και 8 labido απο μωρα. Περιμενω την αναδειξη χαρεμιου για να βγαλω τα επιπλεον labido. Πληροφοριες στο θεμα μου. Παντα ειχα στο νου μου για bloat, γι αυτο και οι πολλες πετρες, και προσεχτικη αναζητηση στο φορουμ για τις τροφες..Ολες οι τροφες που πηρα αναφερονται πολυ συχνα σε αναζητηση. Το θεμα σπιρουλινα- vegetable για καθημερινη αναφερεται πολυ συχνα, ετσι ακολουθησα τη μεση λυση να τη σπασω ανα μερα.. Επισης προτιμουσα να συνδυαζω τροφες με υψηλη πρωτεινη με χαμηλες την ιδια μερα.. αλλα υπαρχουν πολλα ταισματα απο ιδιοκτητες, πχ καποιος τα ταιζε μονο σπιρουλινα χωρις προβλημα. Τελικα, αυτο που καταλαβα ειναι κατι που ανεφερε ο Κλεοβουλος καποτε, κοιτας συστατικα και με τη σειρα που αναφερονται ειναι η περιεκτιοκοτητα απο μεγαλυτερη σε μικροτερη. Επισης εχει διαφορα η ζωικη πρωτεινη με τη φυτικη. Τωρα κοιτωντας αυτο θα δειτε οτι πολλες απο τις κορυφαιες τροφες κατι δεν παει καλα στα συστατικα τους. αυτο με ειχε παραξενεψει.. Πιο ασφαλεις βρηκα την Ocean Nutricion Vegi Flakes, Tropical Malawi και Spirulina της Tropical... Ετσι ταιζα περισσοτερο με αυτες και σε μικροτερες δοσεις για ποικιλια απο τις αλλες. Πχ. ηθελα να δοκιμασω τις NLS αλλα φοβομουν + οτι προκειται για pellets. Εκτος της χρονικης συγκυριας με την προσθηκη των εν λογω τροφων, οπως ειπα το ψαρακι ειχε ασπρα χειλια, πραγμα που υποδηλωνει καποιον τσακωμο..επισης, τις δυο τελευταιες εβδομαδες ειχαν γινει πιο κρυμμενα απο οτι συνηθως.. Ισως εφτασαν σε ηλικια που αρχισαν το πολυ ξυλο..Παντως οσο ειμαι εκει δεν εχω δει ακομα μεγαλο τσακωμο , αλλιως θα ειχα προβει σε καποια αλλαγη. Ολα καναν ενα κυνηγι ενος εκατοστου, οπου ο αντιπαλος εξαφανιζοταν μεσα στα βραχια..καμία μεγαλη αψιμαχια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3 Αυγούστου 2012 #20 Share 3 Αυγούστου 2012 Γνώμη μου η μεγάλη ποικιλία στις τροφές ,ποικιλία εννοώ τροφές που πάνε στα ψάρια μας ανάλογα τις διατροφικές τους σηνήθειες. Μου κάνει εντύπωση όμως τα λεγόμενα των φίλων πιο πάνω για την tropical vegetable ,εγώ τυγχάνει να φιλοξενώ tropheus πιθανόν τα πιο προβληματικά όσον αφορά την εκδήλωση bloat ,την δίνω την τροφή ,βέβαια μαζί με άλλες 8-10 όσες αναφέρονται σαν vegetable ανεξάρτητα μάρκας και δεν είχα τα τελευταία 2,5 χρόνια κανένα πρόβλημα.Επίσης ταίζω και μια φορά την εβδομάδα Mysis ,krill. Και βέβαια συμφωνώ με τον PRINCE που αναφέρει οτι αιτία bloat δεν είναι μόνο η διατροφή. Κάποτε πρίν αρκετό καιρό είχα δει ενα άρθρο για την διατροφή ειδικά στις tropeus που ανάφερε οτι η πρωτείνη που δίνουμε εξαρτάται και τι ποιότητα είναι αν με ρωτάτε τι εννοεί ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω. Κάτι τώρα για την σπιρουλίνα ,ταίζω την απλή της τροπικαλ αλλά μια φορά την εβδομάδα ταίζω forte η fauna marin η οποία αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 50% ,λοιπόν συμπέρασμα δικό μου ποικιλία και μέτρο, καλό aquascaping όσον το δυνατό σωστές συμβατότητες και ακολουθούμε τις ρουτίνες μας χωρίς υπερβολικούς ξαφνικούς χειρισμούς. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos145 3 Αυγούστου 2012 #21 Share 3 Αυγούστου 2012 (edited) Παιδιά ξεκινήσατε με την διατροφή και μείνατε εκεί και δεν ρωτησε κανενας τον φιλο fmnstr ποσα demasoni εχει μεσα στο ενυδρειο κατι πολύ βασικό!!!!......Bloat δεν προκαλεί μονο η διατροφή, προκαλεί και το στρες...... Οσο για την συζήτηση που γινεται περι τροφών ειναι πολύ ενδιαφέρουσα και καθαρα απο περιέργεια θα ηθελα να σας ρωτησω πως καταλήξατε στο συμπέρασμα οτι η vegetable προκαλέι bloat...τάιζε κάποιος μονο την συγκεκριμένη τροφή και συνεβει το μοιραίο? Αν θελετε δωστε καποια παραδειγματα οσοι εχετε καταλήξει στη συγκεκριμένη άποψη για την τροφή αυτη! Ομολογω πως δεν την εχω χρησιμοποιήσει, αλλα εχω δει σε ενυδρειο μια ομάδα tropheus(φυτοφαγα και επιρρεπή στο bloat) να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται τα τελευταια δυο μιση περιπου χρόνια χωρις πρόβλημα! Επίσης θα ηθελα να αναφέρω πως εστιάζετε πολύ στο συχνό τάισμα σπιρουλίνας.Συχνότερο θα επρεπε να είναι το τάισμα με τροφες λαχανικών κατα τη γνώμη μου! Φιλε Μαρκο βλέπω τις παρακάτω τροφες που δινεις και αναρωτιέμαι πως εμπιστεύεσαι την Ocean Nutrition Spirulina Flake για τα συγκεκριμένα ψαρια η οποία εχει 48% πρωτεϊνη και στα συστατικά της αναφέρει ψαρια και υποπροϊόντα αυτών(οπως οι περισσότερες) καθώς και Krill ....ενω απορρίπτεις τα κατεψυγμένα mysis.... Και τα δικά μου ψαρια φυτοφαγα είναι και επίσης αρκετα επιρρεπή στο bloat, αλλα ταϊζω και Ocean Nutrition Spirulina Flake και mysis. Το θεμα για μένα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα ηθελα να εκφράσετε τις απόψεις σας για να βγάλουμε ενα ωραιο συμπερασμα! Συμφωνω και πιστευω καλυτερα να ανοιγαμε αλλο θεμα για να πουμε τις αποψης μας που να εχει και τον αναλογο τιτλο και να ασχοληθουμε εδω πως ο φιλος fmnstr θα σωσει το ψαρακι του. Να σας πω λοιπον γιατι λεω οτι η συγκεκριμενη τροφη προκαλει bloat για μενα Οταν ξεκινησα να ασχολουμε με τα demasoni πειρα μια ομαδα 11 ατομων 4-5εκ σε μεγεθος.Ολα κυλουσαν ομαλα αν εξαιρεσεις κατι αψιμαχιες που ειχαν 2 αρσενικοι.Οταν πειρα την συγκεκριμενη τροφη (tropical vegetable) μετα απο μια βδομαδα αρχισαν και τα συμπτωματα απο bloat οχι μονο σε demasoni αλλα και στα acei που ειναι και αυτα φυτοφαγα.Δεν αλαξα τιποτα στις ρουτινες μου και ηταν ευκολο να καταλαβω απο που ηρθε το προβλημα.Εχασα 6 demasoni και 1 acei 12εκ θυλικο.Επαναλαμβανω δεν ειχα κυνηγημενα ψαρια ουτε κριμενα για να προκληθηκε bloat απο stress!Για την σπιρουλινα της osean αφου με ρωτας φιλε μου εχει οντως 48% πρωτεινη το θεμα ειναι απο που προερχεται αυτη η πρωτεινη!Γενικα θεωρω οτι οι τροφες τις ocean ειναι απο τις καλυτερες και τα συστατικα τους ειναι πολυ προσεγμενα για τα ψαρια που προοριζεται η καθε τροφη. Έγινε επεξεργασία 3 Αυγούστου 2012 - markos145 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3 Αυγούστου 2012 #22 Share 3 Αυγούστου 2012 Οσον αφορά τα κατεψυγμένα ,τα εχουμε γράψει ξανά αυτά, διαβάζοντας την βιβλιογραφία όπως τον Δρ Konings ειδικό στις λίμνες αυτές αναφέρει σαφώς οτι τα ψάρια μας ανεξάρτητα αν είναι χορτοφάγα ή οχι μπορούμε να ταίσουμε mysis krill ή και cyclops προσωπικά προτιμώ τα πρώτα δύο και πάντα με μέτρο λέω εγώ. Υπάρχουν λόγοι που προτείνονται αυτά τα κατεψυγμένα στα ψάρια αυτά αλλά αγαπητοί φίλοι επειδή είμαι σε διακοπές να μου επιτρέψετε να μην μπώ σε αναλύσεις ,αυτές είναι για τον χειμώνα :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 3 Αυγούστου 2012 #23 Share 3 Αυγούστου 2012 Όταν με το καλό τελειώσουν οι διακοπές περιμένουμε ανάλυση των παραπάνω,αφου θα έχουμε ανοίξει ένα ωραίο θέμα περί τροφών Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 5 Αυγούστου 2012 Author #24 Share 5 Αυγούστου 2012 Περιμενω και γω με ενδιαφερον τις αποψεις σας για τη διατροφη τους... Χρησιμη θα ηταν και μια λιστα με δοκιμασμενες τροφες ή επικινδυνες για τροφεους ή ντεμασονι. Οσο για το αρρωστο ψαρακι μου βρισκομαι στη 4η μερα θεραπειας σε καραντινα και τηρω πιστα τις αλλαγες και προσθηκη flagyl ανα οχταωρο. Δειχνει καλα σημαδια, ειναι πιο κινητικο οσο περνανε οι μερες. Μια φορα την ημερα κανω αποπειρα με λιγο τροφη βουτιγμενη στο φαρμακο. Χτες πηγε προς την τροφη και τσιμπησε 2 flakes. Δεν ασχοληθηκε αλλο. Σημερα παλι πηγε τσιμπησε κατι, αλλα τα εφτυσε. Ισως τον ενοχλει η γευση ή ακομα δεν ειναι ετοιμο..Παντως δεν τον βλεπω ιδιαιτερα πρησμενο. Τα υπολοιπα μαθαινουν τα καινουρια τους σπιτια στο ενυδρειο αφου αλλαξα ολη τη διαρρυθμιση. Μπορω να πω οτι τα βλεπω περισσοτερο, κυνηγιουνται λιγο, τσακωνονται αλλα ελαφρα, χωρις πολυ ξυλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 9 Αυγούστου 2012 Author #25 Share 9 Αυγούστου 2012 Update για το ψαράκι. Κλείνουμε μια βδομάδα θεραπείας σήμερα με 3 δόσεις την ημέρα. Το ψαράκι εδω και 2 μέρες είναι αρκετά κινητικό και μέσα στην περιεργεια. Επισης 2 μέρες τώρα έφαγε το φαγητο βουτηγμένο σε φάρμακο. Χτες του είχα βάλει κ σκορδοζουμο στο φαγητο του. Δεν ήταν λαιμαργος αλλα σιγα σιγα έφαγε αρκετό. Πρησμενο δεν είναι πια απλα έχει χάσει λίγο το χρωμα του αλλα το θεωρώ λογικό. Λέω σήμερα το βράδυ με κλειστά τα φώτα να το επιστρέψω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος