Jump to content

Αρχαριοι Κι Εμεις...

Recommended Posts

Παιδιά αυτό που βλέπετε δεν είναι sub, είναι ο πύργος υπερχειλίσεις του sub!

Επίσης το ενυδρείο σας πρέπει να το περιστρέψετε 180 μοίρες ώστε αυτό το πράγμα να πάει στην πίσω δεξιά πλευρα!

σωστος!!!

αυτο σκέφτηκα φιλε ebenos και ειπα να το βγαλουν μια φωτο απο τα πλαγια για να σιγουρευτουμε!!! :D

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά αυτό που βλέπετε δεν είναι sub, είναι ο πύργος υπερχειλίσεις του sub!

Επίσης το ενυδρείο σας πρέπει να το περιστρέψετε 180 μοίρες ώστε αυτό το πράγμα να πάει στην πίσω δεξιά πλευρα!

Οπότε αγαπητέ ebenos αν υποθέσουμε οτι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν εσωτερικό φίλτρο πιθανόν να χρειαστεί κάποιες αλλαγές ;Επειδή δεν ασχολόύμαι με τους πύργους ,εχει τρύπες για είσοδο -εξοδο νερού αν θέλει να βάλει μέσα κάποιο κυκλοφορητή;;

:)

σωστος!!!

αυτο σκέφτηκα φιλε ebenos και ειπα να το βγαλουν μια φωτο απο τα πλαγια για να σιγουρευτουμε!!! :D

Φαίνεται ξεκάθαρα στην δεύτερη φωτογραφεία!

Οπότε αγαπητέ ebenos αν υποθέσουμε οτι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν εσωτερικό φίλτρο πιθανόν να χρειαστεί κάποιες αλλαγές ;Επειδή δεν ασχολόύμαι με τους πύργους ,εχει τρύπες για είσοδο -εξοδο νερού αν θέλει να βάλει μέσα κάποιο κυκλοφορητή;;

Δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν sub αυτή η κατασκευή, το σωστότερο είναι να ζητήσουν τα παιδιά από τον προηγούμενο κάτοχο να τους δώσει και το κυρίως sub και μόνο τότε θα έχουν ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα φιλτρανσης!

Εννοούσα σαν εσωτερικό φίλτρο αλλά μάλλον και στενό μου φαίνεται και μάλλον θα χρειαστούν μετατροπές ,οπότε καλύτερα όπως λες και σύ να τους δοθει και το sub για να ολοκληρωθεί το κύκλωμα.

ας βγαλουν τα παιδια μια απο το πλαι του σαμπ να δουμε μηπως μπορει να γινει καμια μετατροπή, αλλιω το αφαιρουν εντελως αν δεν θελουν τα βαλουν καθολου σαμπ ή το κρατανε για μελλοντική χρηση!

ας βγαλουν τα παιδια μια απο το πλαι του σαμπ να δουμε μηπως μπορει να γινει καμια μετατροπή, αλλιω το αφαιρουν εντελως αν δεν θελουν τα βαλουν καθολου σαμπ ή το κρατανε για μελλοντική χρηση!

Τον πύργο εννοείς; φοβάμαι οτι επειδή είναι κολλημένος μην γίνει καμμιά μεγάλη ζημιά προσπαθώντας να το αφαιρέσουν ,απλά ή παίρνουν και το sub ή το αφήνουν όπως λες για το μελλον.

Από την στιγμή που υπάρχει το sub θα πρέπει να το πάρουν όπως και να έχει! Το ενυδρείο έχει στηθεί έτσι και δεν παίρνει εύκολα μετατροπές και φαντάζομαι ότι αφού είχε της προδιαγραφές και ήταν θαλασσινό το sub θα είναι μελετημένο!

Υ.Γ. Κυριάκο και Μαργαρίτα, θα ήταν πολύ φρόνιμο να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον! Είναι ένα μεγάλο ενυδρείο και πρέπει να στηθεί σωστά από την αρχή! Αφού τελικά αποφασίσατε να πάτε σε κιχλίδες Αφρικής και χρειάζεστε φίλτρο με μεγάλη υποστήριξη επικοινωνήστε με τον προκάτοχο του ενυδρείου να σας δώσει και το sub και βλέπουμε μετά πως θα κινηθούμε και τι εξοπλισμό θα πρέπει να πάρετε!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Από την στιγμή που υπάρχει το sub θα πρέπει να το πάρουν όπως και να έχει! Το ενυδρείο έχει στηθεί έτσι και δεν παίρνει εύκολα μετατροπές και φαντάζομαι ότι αφού είχε της προδιαγραφές και ήταν θαλασσινό το sub θα είναι μελετημένο!

Υ.Γ. Κυριάκο και Μαργαρίτα, θα ήταν πολύ φρόνιμο να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον! Είναι ένα μεγάλο ενυδρείο και πρέπει να στηθεί σωστά από την αρχή! Αφού τελικά αποφασίσατε να πάτε σε κιχλίδες Αφρικής και χρειάζεστε φίλτρο με μεγάλη υποστήριξη επικοινωνήστε με τον προκάτοχο του ενυδρείου να σας δώσει και το sub και βλέπουμε μετά πως θα κινηθούμε και τι εξοπλισμό θα πρέπει να πάρετε!

:thumbup: :thumbup:

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010766.jpg&s=826' type='text/javascript'></script><noscript>p8010766.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8020770.jpg&s=62' type='text/javascript'></script><noscript>p8020770.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8020771.jpg&s=225' type='text/javascript'></script><noscript>p8020771.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8020773.jpg&s=707' type='text/javascript'></script><noscript>p8020773.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8020774.jpg&s=204' type='text/javascript'></script><noscript>p8020774.jpg</noscript>

αυτο το τελευταιο πραγματακι μας ειπε το παιδι να μην το χασουμε,να μη σπασει γιατι ειναι κατι πολυ σημαντικο....ο σωληνας ειναι επανω στο ενυδρειο δε βγαινει ειναι ετσι.....νομιζω οτι το φιλτρο τσαμπα το παραγγειλαμα θα χρειαστει το σαμπ μια η αλλη αλλα οκ αν δε μπορω να κανω αλλιως θα το εχουμε καβατζα...

πηγαμε σημερα στο water inn αλλα να πω την αληθεια δε ενθουσιαστηκα,ωραιος χωρος δε λεω αλλα περιμενα περισσοτερα πραγματα. ειδαμε και ενα παιδι εκει απο το φορουμ και μιλουσαμε και μας ελεγε για θαλασσινο αλλα οκ παει τα διπλα χρηματα και λεμε να μεινουμε στην αποφαση μας,ειναι πολυ ομορφο σαν αποτελεσμα παντως..ααα και μας ειπε και για το φορουμ και του λεμε απο εκει προσπαθουμε να βγαλουμε μια ακρη..παντως τα κοι που εχει εξω θεικα.

Αυτό που κρατάτε είναι χτένι που μπαίνει στο πύργο υπερχείλισης για να μην ρουφήξει κανένα ψάρι! Επίσης το ενυδρείο σας είναι 600 λίτρα και όχι 500!

τωρα καταλαβα...λοιπον οπως ειπε ο ebenos στην αρχη οντως ειναι πυργος υπερχειλησης!ο σωληνας που μπαινει μεσα ειναι για την επιστροφή του νερου απο το σαμπ λογικα!

τωρα εχετε 3 επιλογες!η πρωτη ειναι να δουλεψετε το ενυδρειο με σαμπ!δεν πειραζεται τιποτα και περιμενεται το σαμπ και τα λεμε τοτε....η 2η ειναι να κλείσετε τις τρυπες απο και προς το σαμπ και να το δουλεψετε με το φιλτρο και η 3η ειναι να μετατρέψετε τον πυργο σε 1ο σταδιο εσωτερικου σαμπ με μερικες μετατροπές και να το δουλεψετε ετσι!

προτεινω την 1η λυση γιατι ειναι τα παντα ετοιμα!!αν και μπορει να φαινεται βουνο ενα σαμπ απο εκει που δεν εχεις ιδεα απο ενυδρεια αλλα πιστεψτε με θα σας ανταμείψει!!

δικια σας η επιλογη.. :D

τωρα καταλαβα...λοιπον οπως ειπε ο ebenos στην αρχη οντως ειναι πυργος υπερχειλησης!ο σωληνας που μπαινει μεσα ειναι για την επιστροφή του νερου απο το σαμπ λογικα!

τωρα εχετε 3 επιλογες!η πρωτη ειναι να δουλεψετε το ενυδρειο με σαμπ!δεν πειραζεται τιποτα και περιμενεται το σαμπ και τα λεμε τοτε....η 2η ειναι να κλείσετε τις τρυπες απο και προς το σαμπ και να το δουλεψετε με το φιλτρο και η 3η ειναι να μετατρέψετε τον πυργο σε 1ο σταδιο εσωτερικου σαμπ με μερικες μετατροπές και να το δουλεψετε ετσι!

προτεινω την 1η λυση γιατι ειναι τα παντα ετοιμα!!αν και μπορει να φαινεται βουνο ενα σαμπ απο εκει που δεν εχεις ιδεα απο ενυδρεια αλλα πιστεψτε με θα σας ανταμείψει!!

δικια σας η επιλογη.. :D

Συμφωνω απολυτα

Συγνώμη που θα φανώ απόλυτος,αλλά να πάρετε το σαμπ.Αυτο το ευδρείο με τισ σωληνώσεις και τις τρύπες χωρίς το σαμπ θα ειναι σαν "μισό" ενυδρείο

Από αυτον που σας το πούλησε να ζητήσεται και μια βοήθεια πως να το στήσετε,αντλίες κλπ αν είναι σωστός χομπίστας δεν πρέπει να αρνηθεί

Συγνώμη που θα φανώ απόλυτος,αλλά να πάρετε το σαμπ.Αυτο το ευδρείο με τισ σωληνώσεις και τις τρύπες χωρίς το σαμπ θα ειναι σαν "μισό" ενυδρείο

Από αυτον που σας το πούλησε να ζητήσεται και μια βοήθεια πως να το στήσετε,αντλίες κλπ αν είναι σωστός χομπίστας δεν πρέπει να αρνηθεί

+1000

λοιπον ακυρωσα το φιλτρο παιδια και αυριο δινω διαστασεις για να μου κανουν σαμπ καινουριο να το κανω απο την αρχη να ειμαστε κομπλε,το παιδι λειπει διακοπες και δε ξερω καν τι παιζει με το σαμπ που υπηρχε...σε οτι χρειαστουμε εννοειται πως θα μας βοηθησει,ειναι πολυ καλος ανθρωπος και το ενυδρειο μας το εδωσε υπερβολικα λιγα χρηματα....οποτε δε θα κατσω να περιμενω ποτε και πως και αν χωραει το σαμπ και πως θα το μεταφερω και ποτε θα το εχω,θα κανουμε ενα καινουριο να το εχουμε και να ειναι ολα καλα...πρεπει να μετρησω τις διαστασεις της βασης μου και τις διαμετρους(τις εσωτερικες)απο τις τρυπες που εχει για τις σωληνωσεις μου ειπε,τις εξωτερικες τις εχω μετρησει ηδη και απο βδομαδα θα παραγγειλω το βραχο....εκει θα μου φτιαξουν και το σαμπ. επισης μιλουσα σημερα με τον ανθρωπο απο την ocean nutricion που μου εκανε και ενα σχεδιαγραμμα πως θα γινει το σαμπ ωστε αν χρειαστει και καποια στιγμη στο μελλον να το γυρισουμε και θαλασσινο....τανγκανικα τελικα θα γινει η κατασταση....600 lt?απο τις διαστασεις το καταλαβατε? ελπιζω να μην σας εχουμε τρελανει......:)

Τι βράχο να παραγγείλεις;Γνώμη μου είναι πρώτα να αποφασίσετε τι θέλετε και με βάση αυτό θα δούμε τον διάκοσμο

Καλύτερα αυτός που θα το αναλαβει να έρθει και να το μετρήσει.Σίγουρα πραματα,μην κάνετε κάποιο λάθος από απειρία.Πάντως ξεκινάτε κάτι πολύ καλό.Μπορείς να δεις και στο youtube πως λειτουργεί ενα σαμπ,ας είναι και σε θαλασσινό πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνει,απλά τα υλικά φιλτραρίσματος διαφέρουν.

ΥΓ

τωρα το είδα καλύτερα ότι πάτε για ταγκανίκα καταστάσεις,ειδατε κάποια ψάρια που σας αρεσαν;Για να έχουμε μια βάση για τη συζήτηση

Έγινε επεξεργασία - gregog7

λεμε να παμε να δουμε διαφορους με πολλες κρυψωνες,τρυπες κτλ και να κανουμε και καποια συνθεση ισως η να δημιουργησουμε κρυψωνες αν δε βρουμε κατι αναλογο με οτι εχουμε στο μυαλο μας,οσο για το ποιες μας αρεσουν θα πω ολες,μου αρεσουν τα παντα κοιτουσα και αυτο το θεμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086 απο εδω και τις κοιταξα οσες ειχε και ειλικρινα μακαρι να γινοταν να μπουν ολα :P,κατω θα εχει αμμο λευκη ψιλη δε θυμαμαι πως την λενε καπως μου την ειπανε,οι φροντοζες μου αρεσουν πολυ εμενα,του κυριακου του αρεσουν τα μεγαλα σε μεγεθος ψαρια και τα πλεκο παρα πολυ και γενικως λεμε να κανουμε ενα πολυχρωμο ενυδρειο αλλα και ενδιαφερον για τους κατοικους και εσωτερικους και εξωτερικους......:)

η αληθεια ειναι οτι το εχουμε καιρο στα σκαρια,λεγαμε να μετακομισουμε και μονιμα λευκαδα και ειχαμε πει να μη κανουμε τπτ μεχρι να παμε κατω,ομως δυστηχως η ευτυχως τα σχεδια δεν ειναι αμεσα πραγματοποιησημα οποτε ειπαμε αφου θα κατσουμε που θα κατσουμε να το στησουμε να το φτιαξουμε να το χαρουμε κιολας..οι μετρησεις δεν ειναι κατι δυσκολο,επι της ουσιας μονο το εσωτερικο του σωληνα πρεπει να μετρησω η βαση δεν ειναι τπτ αλλα εχω πως το λενε αυτο?μετρονομο?που μετραει και εσωτερικα και εξωτερικα?ενα σαν μικρο λεπτο καβουρακι στο περιπου οποτε οκ.

Και οι φροντόζες γίνονται τεράστιες να ξέρεις,απο τα ωραιοτερα ψαρια της ταγκανίκα

Αν πάτε για μεγάλα τελικά μεγεθη τότε θα χρειαστεί να πάρετε και μεγαλούτσικες πέτρες για να χωρούν τα ψάρια.

Κοίτα και την ομάδα των tropheus,ψαρια με μεσαίο τελικό μεγεθος,αλλά πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα

Πλεκο δεν πάνε με αφρικάνες θα ταλαιπωρηθούν από αυτές και από τις συνθήκες του νερού που επικρατούν σε αυτά τα ενυδρεία

Και προσεχτε μην μπερδέψετε τις λίμνες

Πράγματι ενδιαφέρουσες διαστάσεις και για μια ομάδα φροντόζες.Πέτρες θα βάλετε οχι βράχο ,μεγάλες για να γίνουν οι κρυψώνες και τα περάσματα.Διάβασμα χαλαρά και χωρίς βιασύνη.Φτιάξτε το sub και βλέπουμε.Μην ξεχνάτε και την λίμνη malawi

η οποια ειναι επισης φανταστικη....ενα βιντεο εχω δει πολυ ωραιο....εχω αρχισει και ξεψαχνιζω τα αρθρα του φορουμ,εχω διαβασει αρκετα,αλλα ειναι τοσα που θελω ακομη να μαθω,γενικως ειναι ενας καινουριος κοσμος για εμενα προσωπικα σαν μαργαριτα,το οτι εχω τοσα να μαθω με ιντριγκαρει και το κανει ακομη πιο ενδιαφερον,παντα μου αρεσε να μαθαινω για πραγματα,ειδικα σε οτι αφορα τα ζωα ειναι παντα ευχαριστο και δυστηχως δεν ειχα ασχοληθει με ψαρακια μεχρι τωρα..ηρθε ο καιρος λοιπον:)

θα μπορουσαμε να κανουμε καποια συνθεση με βραχο αλλα και πετρες να τα ταιριαξουμε ομορφα μαζι?ο βραχος που εχω στο μυαλο μου ισως να μην ειναι απαραιτητα ενα κομματι βραχου αλλα πολλα μαζι σε μια συνθεση οπως ακριβως πρεπει για το καταλληλο περιβαλλον,να εχει κρυψωνες, σπηλιτσες,διαδρομακια κτλ αλλα να ειναι και ασφαλες παραλληλα για τα ψαρια μας.

για malawi ισως κατι τετοιο να εχω στο μυαλο μου...

μου αρεσει και το οπτικο,και τα ψαρια,η επιλογη δλδ των χρωματων γιατι αν εχει κανει καποια γκαφα δεν μπορω να γνωριζω αλλα και ο φωτισμος... μπορει καποιος να μου πει τι ψαρια ειναι αυτα εκει ωστε να τα δω κι εγω με τη σειρα μου στο google και στο βιβλιο που εχω? ευχαριστω παιδια για τις συζητησεις,βρισκω πολυ ενδιαφεροντα τα οσα λεμε.

βεβαια απο αυτο το βιντεο λειπουν τα πλεκο τα οποια και αρεσουν στο κυριακο..τι θα μπορουσαμε να κανουμε να εχουμε και πλεκο?δεν υπαρχει καποιο πλεκο το οποιο να κανει με αυτα τα ψαρακια?

βεβαια απο αυτο το βιντεο λειπουν τα πλεκο τα οποια και αρεσουν στο κυριακο..τι θα μπορουσαμε να κανουμε να εχουμε και πλεκο?δεν υπαρχει καποιο πλεκο το οποιο να κανει με αυτα τα ψαρακια?

Οι pleco ζουν σε διαφορετική Ήπειρο και χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες από τις κιχλίδες της Αφρικής. Δειτε την οικογένεια των synodontis με την υποσημείωση ότι δύσκολα θα δείτε γέννες, μιας και τρέφονται και με τα αυγά των κιχλίδων.

Έγινε επεξεργασία - ΚΩΣΤΗΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...