Jump to content

Αρχαριοι Κι Εμεις...

Recommended Posts

λοιπον επειτα απο σκεψη και διαβασμα ειπαμε να ξεκινησουμε κι εμεις το ενυδρειο μας...οπως πολλοι θα ξερετε εχουμε αγορασει ενα μεταχειρισμενο ενυδρειο 500 λτ το οποιο εειναι ακομη αρκετα βρωμικο,το καθαρισαμε οσο μπορουσαμε απο τα χοντρα αλλα ακομη εχει μεσα μπολικο πραγμα... οποτε μπορεσω θα ανεβασω και φωτογραφιες ωστε να δειτε περι τινος προκειται να μου πειτε μια αποψη.

οπως επισης θα ειδατε ειπαμε να ξεκινησουμε με pufferakia δλδ ιδεα του κυριακου μιας και του αρεσουν πολυ και σε εμενα δλδ αλλα θα προτιμουσα ενα ενυδρειο πολυχρωμο και με αλλα ψαρακια μεσα ας πουμε,θελω να γινεται ο χαμος :P τυπου αφρικανικο αν δεν κανω λαθος,η γνωμη σας?

ποια βηματα πρεπει να ακολουθησουμε...τι θα χρειαστουμε για να ειναι κομπλε?τι φυτα θα μπορουσαμε να βαλουμε τα οποια θα κανουν με pufferakia,η με αφρικανες αντιστοιχα αν τον ψησω :P

αυτο που θα θελαμε ειναι να μας πειτε κατα την γνωμη σας καποιες εταιριες,καταστηματα και μαρκες απο προιοντα που χρειαζεται να αγορασουμε(φιλτρα,φωτισμο,και οτι χρειαζεται ενα ενυδρειο δλδ.) και να ειναι καλα πραγματα.

ηδη σημερα ηρθε ο μαραγκος να παρει μετρα της βασης να μας φτιαξει το επιπλο απο κατω,αυριο θα ξερουμε και τιμη..επισης το παιδι που το πηραμε μας ειπε οτι εχει και φιλτρο/α τα οποια δεν ξερω τι εταιρια ειναι και αν μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε αλλα θα ηθελα να ξερω και εγω ποια να προτιμησω αν χρειαστει να αγορασω καποιο καινουριο.

γενικα τι θα χρειαστει ενα στησιμο ενος καινουργιου ενυδρειου....εγω ειμαι η μαργαριτα εγω τα λεω τοσο μπερδεμενα συνηθως :P

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν διαβαζα την τελευται παραγραφο θα συμμβουλευα αλλως τα πραγματα :D

Λοιπον Μαργαριτα,ενας λογος που επεισα την γυναικα μου να βαλω μεγαλο ενυδρειο,ηταν οτι της αρεσαν οι Αφρικανες,γιατι εχουν πολυ ταλεντο κινηση ,αναπαραγωγη και χρωμα.Ειναι σχετικα ευκολη η συντηρηση του,δηλ.νερακι απο την βρυση κτλ.

Με αλλα ψαρια ,και απο αλλα μερη δεν κανουν μαζι.

Για μαγαζια ψαξε εδω μεσα που εχουν βημα στο φορουμ,και θα βρεις πολλα.

Τωρα ειναι η ωρα να αποφασισετε,Αν ψυφιζετε αφρικη θα τα λεμε πιο συχνα :)

Απλη κ λιτη η επιλογη της αφρικης αλλα πολυ ενδιαφερουσα, κινητικη κ θα σε ανταμειψει πληρως!!! Χωρις να εχει πολλα εξοδα(για παραδειγμα φωτα, λιπασματα κτλ) οπως ειπε κ ο κιχλιδατος νερακι της βρυσης κ απλα θα σε καταπληξουν τα ψαρακια:) :) :) Η επιλογη δικη σας

ok κιχλιδες λοιπον...μαλλον παλι ειμαστε εκτος θεματος...εχω ενα βιβλιο στα χερια μου που εχει και ολα τα ειδη κιχλιδων και ολα τα ειδη γενικως αλλα δε ξερω ποια πανε με ποια και ποια απο αυτα μπορουν να ερθουν ελλαδα...μπορει καποιος να με βοηθησει?να μου πει τα ειδη δλδ που μπορουν να μπουν μαζι δλδ ωστε να κανω μια επιλογη απο αυτα που μου αρεσουν και απο αυτα που μπορουμε να εχουμε...επισης απο βδομαδα θα παμε να διαλεξουμε καποιο βραχο καταλληλο για το μεγεθος του ενυδρειου με κρυψωνες κτλ...επισης σημερα παραγγειλαμε σημερα ενα fluval x5 kai 3 τσουβαλακια λευκη αμμο(που μας αρεσει) απο 25κιλα το καθενα για αρχη,αυριο θα ξερω τιμες για το επιπλο ωστε να παρω και μια δευτερη γνωμη και προχωραμε....δεν το καθαρισα ακομη γιατι δυστηχως η βαση του ειναι σιδερενια και ειναι ψηλα για μενα οποτε αυτο θα γινει οταν μου παρουν τη βαση να την ντυσουν και να μπορεσω να το καθαρισω απο τις κοραλινες κτλ που εχει.....στελνω και καποιες φωτο απο την τωρινη του κατασταση....<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010762.jpg&s=17' type='text/javascript'></script><noscript>p8010762.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010765.jpg&s=191' type='text/javascript'></script><noscript>p8010765.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010769.jpg&s=191' type='text/javascript'></script><noscript>p8010769.jpg</noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010767.jpg&s=812' type='text/javascript'></script><noscript>p8010767.jpg</noscript>

και εδω απο το πλαι...

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=p8010768.jpg&s=607' type='text/javascript'></script><noscript>p8010768.jpg</noscript>

μη το βλεπετε ετσι θα το κανουμε κουκλα :)

Θάλασσα ήταν ετσι?

Ξύδι και θα φύγουν όλα..βλέπω και ένα σάμπ στο πλάι...θα γίνει μια αφρικάνα όλα τα λεφτά.

ναι θαλασσινο ειχε το παιδι..οσο για το sub εχω βρει και το ενυδρειο αλλα δεν εχω τροπο να παω να το παρω αμεσα οποτε θα το δουμε εν καιρο... μου ειπαν πετσετες με ξυδι στα τζαμια και την αλλη μερα καθαρισμα να εχει ποτισει,ισχυει?

ειστε πολυ τυχεροι αφου το δικο σας ενυδρeiο εχει εσωτερικο σαμπ!!κατα την γνωμη μου οτι καλυτερο!!

το καλυτερο θα ηταν ενας συντονιστής να μεταφερει το θεμα στη σωστη κατηγορία και μετα ετοιμαστείτε για προτασεις....... :D

Αφού έχει σαμπ γιατί αγοράσατε εξωτερικό φίλτρο;Με το σαμπ σε αυτά τα λίτρα πετυχαίνεις την τέλεια φίλτρανση.

Αν αποφασίσετε για αφρική θα σου προτείνω κάτι:αν δεν πηγατε διακοπές και έχεται σκοπό να πάτε μπορείς να βρεις εκεί που

θα πάτε αρκετές πέτρες για το στήσιμο του ενυδρείου.

Για τις κοραλίνες θα σου προτείνω να πας σε ένα μαγαζί με σιδηρικά και να ζητήσεις μια ξύστρα σαν αυτήν http://www.stefanakis.gr/store/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,297/category_id,39/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/ και προσεκτικά θα το καθαρίσεις.Ετσι καθάριζα τις κοραλίνες από το reef με μηδέν γρατσουνιές

Έγινε επεξεργασία - gregog7

ναι δυστηχως παλι ειμασταν εκτος θεματος...συγνωμη αλλα τωρα μαθαινω και το φορουμ και τα ψαρακια και ολα...βλεπω εδω διαφορα ειδη ψαριων που κανουν με αφρικανες και ανυπομονω....γραφω τωρα κωδικους και ειδη να τα εχω...ευτυχως το παιδι που μας το εδωσε μας βρηκε και το αλλο ενυδρειο που σας λεω για σαμπ. ευχαριστω για τα καλα σας λογια βλεπω τωρα μαθαινω διαβαζω σα τρελη εχω τρελαθει....φιλτρο και αμμος και φαρμακα για αρχη κανα 250 ολα μας ειπαν...το επιπλο περιμενω να δω τι θα μου πει ο μαραγκος....ενα απο τα ψαρακια που μου αρεσουν ειναι το marble angel fish(pterofyllum scalare),φανταστικο και τωρα βλεπω plecos...πανεμορφα ειναι ολα...εχω παθει πλακα...

Τα ψάρια που βλέπεις είναι μεν κιχλίδες αλλά Αμερικάνικες και ίσως να χρειάζονται επεξεργασία στο νερό

για να τα κρατήσεις σε καλό επίπεδο

Άντε Αφρικάνοι,βοηθάτε :)

διακοπες δε προβλεποντε...5 μερες θα παρω αδεια και αυτες με το ζορι :( οσο για το σαμπ δεν εχω το αλλο ενυδρειο και δε ξερω ποτε θα μπορω να το εχω..οποτε λογικα ενα φιλτρο χρειαζεται....γι αυτο ειπα εν καιρο να το δω να το μονταρουμε καλα το ολο θεμα...ρε γαμωτο ρωτησα για ξυστρα και μου ειπαν αυτο ακριβως οτι θα γρατζουνιστει κτλ και να το καθαρισω οσο μπορω και μολις θα εχει νερο μεσα που θα μαλακωσουν θα ειναι πιο ευκολο...δε ξερω...παω το σκυλο μια βολτα και θα απαντησω σε μιση ωριτσα...

το σκαλαρι ειδα σε ενα σαιτ οτι κανει με κιλχιδες...και το κοιτουσα...γι αυτο το ανεφερα...

ενα τετοιο θελω να κανω

....αυτο πισω ειναι λαβα η βραχος κανονικος?

Σόρρυ κιόλας,αλλά αυτό δεν είναι ενυδρείο,αλλά έκθεση ψαριών.Καλύτερα να αποφύγεις κάτι τέτοιο

γιατί ούτε συμπεριφορές θα δεις ούτε τπτ άλλο παρά ψαράκια να πάνε πέρα-δώθε :)

υγ

καλή βόλτα

Έγινε επεξεργασία - gregog7

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε πρώτα από εδώ!

Διαβάστε, ενημερωθείτε, και εδώ είμαστε!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

Ποιές είναι οι ολικές διαστάσεις του ενυδρείου και ποιές είναι οι διαστάσεις του ενυδρείου και του εσωτερικού φίλτρου ξεχωριστά ;

δεν γνωριζω δε το εχω μετρησει καθολου,ξερω μονο τα λιτρα...θα το κανω ευχαριστως αυριο γιατι τωρα δεν ξερω που ειναι το μετρο..το εσωτερικο εννοεις το σαμπ?

Καλημερα.

Καταρχην θα σας συμβουλευα να προχωρατε βημα βημα,και να μην κανετε τιποτα απο μονοι σας.Γιατι θα γλυτωσετε χρημα,χρονο,και θα φτιαξετε ενα σωστο ενυδρειο ,με τις συμβουλες ολων των παιδιων,που επεθαν και εμαθαν.

Καταρχην παρτε ξινο απο το σ/μ στα μπαχαρικα,βαλτο σε μια κουπα 3 κουταλιες του γλυκου,διαλυσετο με νερο,παρε και ενα σφουγγαρι,βαλτο στην πρασινη (σκληρη)πλευρα του και τρυβε τα αλλατα που εχει.Λεπτομερεια-το διαλυμα δεν πρεπει να μενει για πολυ ωρα πανω στο γυαλι,οποτε μολις καθαρισεις το ενα σημειο,αμεσως το ξεβγαζεις με νερο,

Αφου εχει σαμπ το ενυδρειο,με μια αντλια των 20 ευρο,θα μπορουσατε να εχετε πολυ καλυτερη φιλτρανση

Τι ασπτη αμμο πηρατε?Γιατι θα μπορουσατε να την παρετε απο μια καθαρη παραλια τζαμπα που ειναι και πολυ καλη για τις αφρικανικες κιχλιδες.

Κιχλιδες υπαρχουν πολλες και παντου,εμεις μιλαμε για τις αφρικανικες,τα σκαλαρια ειναι κιχλιδες,αλλα ειναι αμμαζωνιου,οποτε δεν κανουν με τις αφρικανες.

http://www.cichlid-forum.com/profiles/index.php

Κοιτα εδω,σχεδον ολες οι αφρικανες ειναι μεσα

Οποτεξεκινιστε βημα βημα και ολα θα σας πανε καλα.

Τι δισταση εχει το καθαρο ενυδρειο? + το σαμπ =

το σαμπ ειναι το ενυδρειο που μπαινει κατω απο το ενυδρειο που θα εχω τα ψαρια? αν ειναι αυτο δε το εχω...και ενδεχομενος να ειναι μεγαλυτερο και απο αυτο που εχω το ενυδρειο και να μην χωραει αποκατω,και εκτος αυτου δεν εχω μεταφορικο να παω να το παρω και να το μεταφερω και εκτος αυτου το παιδι λειπει εκτος αθηνων για διακοπες,γι αυτο και παρηγγειλα το φιλτρο. αμμο πηραμε μια πολυ ψιλη λευκη,την παραγγειλαμε δλδ δεν την εχουμε ακομη . το ενυδρειο δε το μετρησα δεν ξερω που ειναι το μετρο,δουλευα απο τις 7 και δε προλαβα να ψαξω. σημερα θα παμε και απο το water inn να δουμε γενικα.

το sump ειναι αυτο που λες...ενα ξεχωριστο ενυδρειο που μπαινει κατω απο το κυρίως ενυδρειο..το εσωτερικο sump ειναι μεσα στο κυριως ενυδρειο ενας ξεχωριστος χωρος οπως αυτος που εχεις εσυ στο πλαι! :D

αν μπορεις να το βγαλεις και καμια φωτο απο τα πλαγια να το δουμε καλυτερα θα μας βοηθουσες πολυ!!

η αμμος ειναι καλο το οτι ειναι ψιλοκκοκη γιατι θα βοηθησει τα ψαρια...το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι λευκη γιατι υπαρχει περιπτωση να στρεσαριστουν τα ψαρια αλλα δεν ειναι κανονας αυτο! :)

απλα μην αγοραζεται διαφορα πραγματα αν δεν συμβουλευτειται το φορουμ για τον απλουστατο λογο οτι μπορει να πεταξεται αδικα λεφτα!

Το σάμπ είναι μια δεξαμενή που χρησιμεύει για φίλτρανση βιολογικό υλικό και κρύψιμο εξοπλισμού.Στην περίπτωση σας έχει ένα χώρισμα αριστερά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν σάμπ οπότε να μην χρειάζεται κάποιο άλλο εξωτερικό φίλτρο ή άλλο ενυδρείο.Οι θαλασσινοί βάζουν σάμπ κάτω απο το ενυδρείο για μεγάλο εξοπλισμό όπως σκιμμερ και ρεφιούτζιουμ και βράχο.Μην πάρετε όλο το μαγαζί.Οι Αφρικάνες λίγα πράγματα και καλά θέλουν και πάνε μόνες τους καλό υλικό για βιολογία και κυκλοφοριτές γιατί τους αρέσει η κίνηση.Παίζουν και κάτι θέματα για DIY background πιο πολύ θα είχα αυτό στο μυαλό μου στη θέση σας γιατί είναι μια διαδικασία που κάνεις στην αρχή και το ενυδρείο σου έχει κάτι μοναδικό που θα το χαρείς αρκετό καιρό.Η κοραλίνη αν είναι μέρες στεγνό το ενυδρείο θα φέυγει πολύ έυκολα και με μια τηλεκάρτα αλλά θέλει πολλές φορές γέμισμα και άδειασμα το ενυδρείο σας μέχρι να έρθει στα ίσια του δεν είναι να βάλετε τίποτα σε σύντομο διάστημα.

αααα ωστε αυτο το κουτακι μεσα ειναι εσωτερικο φιλτρο?ουτε που το ηξερα...:Pρε παιδια μηπως ειναι καλυτερα να παρουμε το φιλτρο το αγοραστο που εχει και οδηγιες γιατι ειμαστε εντελως ασχετοι δλδ ουτε σε τι χρησιμευει αυτο δεν ξερω,τι θα του βαλω μεσα?πως θα το κανουμε να λειτουργησει? ενω με το αλλο εχει οδηγιες οποτε θα τη παλεψουμε μεχρι τουλαχιστον να τα μαθουμε ολα αυτα και βλεπουμε στη πορεια?η αμμος μας αρεσε αυτη απο παντα, εν τω μεταξυ ρωτησαμε κιολας και μας ειπαν οκ δε θα υπαρχει θεμα....μαζι με το ενυδρειο τοτε μας εδωσε και ενα πραγματακι που ειναι σα γυαλινο με κατι σαν κρυσταλλακια αποπανω μακροστενο και μας ειπε να το προσεχουμε πολυ,θα το βγαλω και αυτο μια φωτο να το δειτε μαζι με το πλαινο μερος του ενυδρειου..

Το εσωτερικο σαμπ που εχετε κανει την ιδια δουλεια με το φιλτρο το εξωτερικο.Για να λειτουργησει θα πρεπει να παρετε μια αντλια για να ανεβαζει το νερο πανω και βιολογικα υλικα οπως σφουγγαρι και sera siporax.Με το εσωτερικο σαμπ θα γλυτωσετε αρκετα λεφτα.Στην πορεια αν δειτε οτι δεν σας φτανει το εσωτερικο σαμπ λογο μεγαλης ιχθυοφορτωσης που μπορει να εχετε τοτε αγοραζετε και το εξωτερικο φιλτρο.Μη πετατε ασκοπα λεφτα,οι καιροι ειναι δυσκολοι..

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε πρώτα από εδώ!

Διαβάστε, ενημερωθείτε, και εδώ είμαστε!

http://www.aquazone....showtopic=18301

Σε συνέχεια του ποστ του φίλου ebenos, δείτε και εδώ...

Γενικά διαβάστε την αρθρογραφία που θα βρείτε στο φόρουμ.

Εάν καταλήξετε στην Αφρική, μπορείτε να ρίξετε μιά ματιά κι εδώ.

Ότι χρειαστείτε, μην διστάσετε... Εδώ είμαστε :)

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

Παιδιά αυτό που βλέπετε δεν είναι sub, είναι ο πύργος υπερχειλίσεις του sub!

Επίσης το ενυδρείο σας πρέπει να το περιστρέψετε 180 μοίρες ώστε αυτό το πράγμα να πάει στην πίσω δεξιά πλευρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...