x-nos 31 Ιουλίου 2012 #1 Share 31 Ιουλίου 2012 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους φίλους του θαλασσινού.... ποιον από τα δύο είδη προτιμάτε και γιατί; Αξίζει άραγε τα λεφτά του ο ζωντανός και πόσο "ζωντανός" είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 Ιουλίου 2012 #2 Share 31 Ιουλίου 2012 Ενα μείγμα κι απ τα δύο θα έλεγα οτι καλό θα είναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 31 Ιουλίου 2012 #3 Share 31 Ιουλίου 2012 Εγω στο δικο μου εβαλα 3 τσουβαλακια νεκρο και 1 ζωντανο. Τωρα για το αν αξιζει τα λεφτα του.....δεν μπορω να πω γιατι δεν εχω στρωσει πολλα ενυδρεια reef για να εχω αποψη. Αυτο ομως που θα ηταν καλο και οικονομικο, ειναι μηπως εβρισκες ζωντανο αραγωνιτη απο καποιον απο το φορουμ οπου ειτε θελει να το διαλυσει το ενυδρειο του ειτε να σου δωσει λιγο για να πιασει βακτηριακη πανιδα το νεκρος σου αραγωνιτης. Ριξε καμια ματια στις αγγελιες. Εγω τον ζωντανο τον χρυσοπληρωσα.....και να σου πω την αληθεια το μετανιωσα που τον εβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Ιουλίου 2012 #4 Share 31 Ιουλίου 2012 προσωπικα δεν πιστευω καθολου στα ''μαγικα''του ζωντανου αραγωνιτη.μαλιστα πιστευω πως ειναι και υπερκοστολογημενος.μεχρι τωρα 2 ενυδρεια που εχω στησει,μονο με νεκρο αραγωνιτη και απροβληματιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 31 Ιουλίου 2012 #5 Share 31 Ιουλίου 2012 Θεωρητικά λόγω της αμμωνίας που έχει ο "ζωντανός" μπορεί κάποιος να φτιάξει το ενυδρείο του χωρίς βακτήρια...και σίγουρα έχει πιο ζωντανή όψη.Αλλά αν είναι ζωντανός ή όχι σίγουρα είναι ζωντανός κάτι έχει επάνω του απο τα μέρη που τον περισυνέλεξαν.Πάντα ένα στρώμα καλού αραγωνίτη καλό κάνει σε καινούργιο ενυδρείο.Απο κοκκομετρία αν βρεις αυτό που ψάχνεις το αγοράζεις.Πρόσεχε μόνο τις συσκευασίες να είναι καλά αεροστεγές συσκευασμένος δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στην διατήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-nos 1 Αυγούστου 2012 Author #6 Share 1 Αυγούστου 2012 Ετοιμάζω ένα 50L fish only with live rock και σκέφτομαι κατά πόσο χρειάζομαι τον ζωντανό αραγωνίτη από την στιγμή που θα μπει και ο ζωντανός βράχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 1 Αυγούστου 2012 #7 Share 1 Αυγούστου 2012 προσωπικα δεν πιστευω καθολου στα ''μαγικα''του ζωντανου αραγωνιτη.μαλιστα πιστευω πως ειναι και υπερκοστολογημενος.μεχρι τωρα 2 ενυδρεια που εχω στησει,μονο με νεκρο αραγωνιτη και απροβληματιστα. +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-nos 3 Αυγούστου 2012 Author #8 Share 3 Αυγούστου 2012 τελικά μπήκε νεκρός γύρο στα 6,5 κιλά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Αυγούστου 2012 #9 Share 4 Αυγούστου 2012 χρησταρα τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλεις στο 50λιτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-nos 5 Αυγούστου 2012 Author #10 Share 5 Αυγούστου 2012 (edited) Κώστα σκέφτομαι για ένα ζευγάρι Ocellaris, θέλω να βρω κανένα μικρό gramma loreto, κανένα Nemateleoris decora και μετά κανένα goby. Δεν θέλω να το φορτώσω... 4-5 ψάρια το πολύ Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2012 - x-nos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Αυγούστου 2012 #11 Share 5 Αυγούστου 2012 Καλη αρχη να εχεις φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-nos 5 Αυγούστου 2012 Author #12 Share 5 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ πολύ Αιθέριε Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Αυγούστου 2012 #13 Share 5 Αυγούστου 2012 Τετοια ψαρια θελω να βαλω και γω στο δικο μου (130λτ) Ειναι πολυ ωραια και τα εχω δει εδω και πολυ καιρο αλλα δεν ηξερα πως ονομαζονται! Αρκει να ειναι ησυχα ψαρακια και φιλικα προς τα αλλα. Γιατι τους τσαμπουκαδες και τους ταραξιες δεν τους μπορω καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 5 Αυγούστου 2012 #14 Share 5 Αυγούστου 2012 4-5 ψάρια στο 50 λιτρο είναι πάρα πολλά..Στη θέση σου θα έβαζα 2 το πολύ όπως και έχω κάνει σε 60λιτρο με καλά αποτελέσματα.Γοβιούς και σαλιάρες αν είναι ανοιχτό το ενυδρείο σου να ξέρεις οτι σε λίγα λίτρα έχουν την τάση να κάνουν άλματα εκτός ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Αυγούστου 2012 #15 Share 5 Αυγούστου 2012 Κώστα σκέφτομαι για ένα ζευγάρι Ocellaris, θέλω να βρω κανένα μικρό gramma loreto, κανένα Nemateleoris decora και μετά κανένα goby. Δεν θέλω να το φορτώσω... 4-5 ψάρια το πολύ 4-5 ψάρια στο 50 λιτρο είναι πάρα πολλά..Στη θέση σου θα έβαζα 2 το πολύ όπως και έχω κάνει σε 60λιτρο με καλά αποτελέσματα.Γοβιούς και σαλιάρες αν είναι ανοιχτό το ενυδρείο σου να ξέρεις οτι σε λίγα λίτρα έχουν την τάση να κάνουν άλματα εκτός ενυδρείου. Πολυ σωστα αυτα που επισημαινει ο φιλος Alex.Και τα decora εχουν την ταση να πηδουν εξω..... Εγω θα εβαζα ενα μικρο loreto,και δυο μικρα ocellaris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-nos 5 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 5 Αυγούστου 2012 Ναι προς το παρόν είναι ανοιχτό από πάνω μέχρι να τελειώσει η φάση με τους μηχανισμούς. Μετά σκέφτομαι να βάλω ένα κομμάτι plexiglass αλλά επειδή το ενυδρείο από μπροστά είναι καμπυλωτό θα είναι λίγο δύσκολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος