Jump to content

Tunze 6015 Vs Koralia 900 Σε 120Lt Juwel Lido

Recommended Posts

Καλημερα, αγορασα ενα μεταχειρισμενο juwel lido 120lt που λειτουργουσε ως FOWLR. Ο σκοπος ειναι σιγα σιγα να γινει ενα light reef, ισως και κατι περισσοτερο.

Το ενυδρειο εχει διαστασεις 61x41x58

Απο κυκλοφορια εχουμε:

-εσωτερικο φιλτρο της juwel 600lt/h

-maxijet με σπασμενη εξοδο, (κυκλοφορια στην επιφανεια χωρις δυνατοτητα κατευθυνσης για μεγαλη αναταραξη λογω σπασμενου στομιου) σκοπος ειναι να αλλαχθει. κυκλοφορια 900λτ/ω

-resun κυκλοφορητης 2000λτ/ω , δανεικος απο το μεγαλο ενυδρειο μου, στοχευμενος πανω στο βραχο. πρεπει να επιστραφει γιατι οι κιχλιδες μου τον ψαχνουν.

Ξερω οτι καλη κλυκλοφορια ειναι 20x (2400λτ/ω). Οποτε κρατωντας το φιλτρο για αναταραξη μας μενουν 1800 λτ/ω που μπορουν να καλυφθουν ειτε με μια tunze 6015 (ονομαστικη ροη 1800λτ/ω) σε διαταξη να κοιταει τον βραχο απο μπροστα-αριστερα, αντιθετα με το φιλτρο που κοιταει επιφανεια (για αναταραξη υπαρχει και το σκιμμερ red sea prizm στην πλατη του ενυδρειου). Ειτε με δυο koralia nano 900 σε διαταξη αντιδιαμετρικα στα πλαινα τζαμια. Η μια στο αριστερο προς τα πισω να κοιταει τον βραχο, η αλλη στο δεξιο ψηλα να κοιταει επιφανεια ή το βραχο..

Τι προτεινετε? απο επιλογη, διαταξη? καποια αλλη προταση? Ευχαριστω..

Κατ' αρχήν μεγειές !!!

Για αυτή τη διάσταση θα πρότεινα 2 Koralia nano 900 αντιδιαμετρικά (απέναντι η μια στην άλλη) έτσι ώστε να γίνεται μια κυκλική ροή

αλλά και να έχεις ικανοποιητική ροή (χαμηλή και μεσαία) για εύκολα κοράλια και κάποια LPS.

Θα πρότεινα να μην στοχεύουν οι κυκλοφορητές τον βράχο.

Αναμένουμε φωτογραφίες ...........

Κατι τετοιο σκεφτομουν και γω. Λες να μην στοχευω το βραχο ε? Θα το εχω υποψην, μολις ολοκληρωθει το set up.

Στα 120 λίτρα βάλε την TunzeΧ2(δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες) ή 2 Χ1600 κοράλλια.Οι 900 άρες δεν θα σου κάνουν τίποτα.Σκέψου και τα κινεζάκια πάντως που για τα λεφτά τους είναι αρκετά τίμιες.Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις οτι το πρόβλημα είναι ο χώρος σε τέτοια σετάπ όσο πιο μικρός εξοπλισμός τόσο καλύτερα.

Στα 120 λίτρα βάλε την TunzeΧ2(δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες) ή 2 Χ1600 κοράλλια.Οι 900 άρες δεν θα σου κάνουν τίποτα.Σκέψου και τα κινεζάκια πάντως που για τα λεφτά τους είναι αρκετά τίμιες.Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις οτι το πρόβλημα είναι ο χώρος σε τέτοια σετάπ όσο πιο μικρός εξοπλισμός τόσο καλύτερα.

To x20 δεν ειναι ο χρυσος κανονας? Δεν εχω κοραλια ακομα αρα δεν μπορω να ξερω τι θα βολευε καλυτερα, απλα δεν θελω να κανω λαθος αγορες.

Το μικρο μηκος του ενυδρειου δεν κανει διαφορα οπως προτεινε ο RoadTail σε σχεση με τα λιτρα?

Λεω να παρω μια tunze 6015 για αρχη και βλεπουμε αναλογα με τις αναγκες..

Βεβαια μου εβαλες την ιδεα για τις κινεζικες. Εχω αυτηResun wavemaker Mini 2000lt/h αλλα προσωπικα δεν εχω εντυπωσιαστει. Ασε που ειναι και χωρις μαγνητη. Αραγε παιρνει αυτο απο τις Sun sun?

Αυτη εδω τι λεει Sun sun JVP101B 3000lt/h ? Πολυ μεγαλος ογκος?

Επισης αυτη, Resun Nano Wave Maker for 300 Litres Tank WM-0151800lt/h ? 25 watt καταναλωση? καφε ψηνει?

Απέφυγε να πάρεις κυκλοφορητή με βεντούζες γιατί έτσι και κάνει πως πέφτει στον αραγωνίτη θα γίνει μπάχαλο το ενυδρείο με σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό !!

Ο sunsun με τα 10$ είναι καλή λύση απλά να ξέρεις ότι με τον καιρό μειώνονται οι στροφές του, αλλά 10$ είναι αυτά. Υπολόγισε το κόστος αποστολής απ' τον fish street που είναι τσουχτερό !!

Πάρε μια tunze χ2 που λέει ο έμπειρος Αίολος (κατι θα ξερει) και βλεπεις συμπληρωματικα αν θα χρειαστεις κι αλλη ....

Καλή επιλογή.

Είχα πάρει μια sunsun με μαγνήτη απο e-bay 8 ευρώ με μεταφορικά... αθόρυβη και καλή..περίπου 2000 βγάζει...Η tunze είναι θηρίο και πάντα μα πάντα βγάζει παραπάνω απο όσα λέει....Κοίτα πώς θα κάνεις την δουλειά σου με απλά και εύκολα μηχανήματα και άσε τα wave maker...αν θές τέτοιο πάρε vortech και καθάρισες.

Προτείνω 2 αντλίες την μία απέναντι απο την άλλη στις γωνίες μία μπροστά και μία πίσω διαγώνια ίσως στην επιφάνεια ίσως και πιο χαμηλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...