Frangisk 30 Ιουλίου 2012 #1 Share 30 Ιουλίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 23 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικό 200l/h με mini siporax - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): τρέχει 1 χρόνο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65072&st=0 - Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 μονομάχος - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα πρωί βράδυ (Atison's Betta PRO το πρωί bloodworms το βράδυ) ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,7 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): περίπου 5 - Θερμοκρασία: 27-29 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: ΑΡΙ -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Μονομάχος - Ιστορικό Ψαριού:Ενός έτους υγιές μέχρι σήμερα - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Πρησμένη κοιλιά και ταυτόχρονα σαν να ασπρίζει στο σημείο του πρηξίματος - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Από σήμερα ξεκίνησα melafix -Δοσολογία: 5ml ημερησίος -Χρόνος Χρήσης: θα γίνει για 7 ημέρες -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Την περασμένη περίπου εβδομάδα έκανα μια μεγάλη και στρεσογόνα αλλαγή στο ενυδρείο. Έβγαλα από μέσα μια κρυπτοκορίνα με πολύ βαθιά και απλωμένη ρίζα τόσο που μου σήκωσε το 1/3 του βυθού και θόλωσε όλο το ενυδρείο παρότι προσπάθησα να το κάνω αργά και απαλά. Δυστυχώς δεν είχα προνοήσει να τον βγάλω πριν το κάνω... Τώρα 10 μέρες περίπου μετά εμφανίζει αυτό. Λέτε να έχει σχέση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Ιουλίου 2012 Author #2 Share 30 Ιουλίου 2012 Επίσης να πω ότι κάθετε όλη τη μέρα στο βυθό και ανεβαίνει μονάχα στιγμιαία για να πάρει αέρα και ξανά κάτω ακίνητος... ανησυχώ για το μονομαχούλη μου... δεν θέλω να τον χάσω. Βοήθεια παιδιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Ιουλίου 2012 #3 Share 30 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, στην εικόνα παρατηρώ ανασηκωμένα λέπια η κάνω λάθος? Το melafix δεν κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση, ταΐσε λίγο βρασμένο αρακά που λειτουργεί σαν καθαρτικό μήπως έχει πρόβλημα με τα εντερικά του και βλέπουμε! Έχεις παρατηρήσει περιττώματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 30 Ιουλίου 2012 Αρακά προσπαθώ να ταΐσω από χτες. Έχω σταματήσει τις άλλες τροφές και δίνω λίγο αρακά κάθε πρωί αλλά τρώει ελάχιστο... Περιττώματα δεν έχω δει αυτές τις μέρες καθόλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Ιουλίου 2012 #5 Share 30 Ιουλίου 2012 Συνέχισε την προσπάθεια με τον αρακά γιατί θα των βοηθήσει πολύ, προσπάθησε να το παρατηρείς όσο μπορείς και βλέπουμε πως θα πάει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 31 Ιουλίου 2012 #6 Share 31 Ιουλίου 2012 Αφου δεν τρωει (και αν δεν ειναι βακτηριακη) κανε αναζητηση για "θεραπεια" με epsom salt (διατιθεται στα φαρμακεια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 31 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 31 Ιουλίου 2012 Επειδή με μια πρόχειρη ματιά (δεν πρόλαβα να ψάξω καλά) δεν έχω βρει δοσολογίες και τρόπο χρήσης ξέρεις κάτι πάνω σε αυτό; Επίσης θα το ζητήσω με αυτό το όνομα στο φαρμακείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 31 Ιουλίου 2012 #8 Share 31 Ιουλίου 2012 ναι ετσι το ζητας αναζητηση https://www.google.gr/search?q=epsom+salt+betta+consitipation&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a#hl=el&client=firefox-a&hs=2GB&rls=org.mozilla:el:official&sa=X&psj=1&ei=nbgXUIS4Fu7Y4QTTr4GQAw&ved=0CFsQvwUoAQ&q=epsom+salt+betta+constipation&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=8bbd9c2cc6a1b1e4&biw=1024&bih=468 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 2 Αυγούστου 2012 Author #9 Share 2 Αυγούστου 2012 Γύρισα χτες 4-5 φαρμακεία, κάποιος με έστειλε και στο Hondos Center αλλά τζίφος. Ξέρει κανείς που θα βρω epsom salt; Ο μονομάχος αρνείται να φάει τον αρακά και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... (είναι 3 μέρες νηστικός). Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Αυγούστου 2012 #10 Share 2 Αυγούστου 2012 κοιτα σε πιο κεντρικα φαρμακεια (μπορει να το ξερουν ως θειικο μαγνησιο - Magnesium sulfate), αλλιως αν εισαι κοντα στο ανω καλαμακι στειλε πμ να περασεις απο το σπιτι να σου δωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 2 Αυγούστου 2012 Author #11 Share 2 Αυγούστου 2012 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, είμαι υπόχρεος (πάω να ξαναψάξω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Αυγούστου 2012 #12 Share 2 Αυγούστου 2012 (edited) Το epsom ουσιαστικα το θελουμε να δρασει ως καθαρτικο. Η αιτια της δυσκοιλιοτητας στους μονομαχους ειναι συνηθως η σιτηση με την ιδια τροφη και συνηθως κατεψυγμενη . Προτεινω οταν γινει καλα να εμπλουτισεις τη διατροφη του και με ειδικες τροφες για μονομαχους οπως O.N atison's betta, (κι αλλες της ΟΝ), Sera fd bloodworms (αποξηραμενα). Γενικοτερα 3+ διαφορετικες τροφες να εχεις παντα και οταν τελειωνει καποια να παιρνεις μια διαφορετικη εκτος απο την atison που σου συνιστω να την εχεις για στανταρ τροφη. Κατεψυγμενη δινε πιο αραιια, 2 φορες την εβδομαδα και οχι συνεχως Bloodworms Υπαρχουν κι αλλες αρτεμια, λαρβες, δαφνια (δες το λινκ με τις τροφες της ON). Προληπτικα δινε μια φορα τη εβδομαδα ζεματισμενο αποφλοιωμενο και λιωμενο αρακα για "αδειασμα", Οι τροφες να ειναι εντος ημερομηνιας ληξης (για να μη χανουν τις βιταμινες τους) και να μην εχουν μεινει πανω απο 3-4 μηνες ανοιγμενες (για τον ιδιο λογο), Οποτε παιρνε μικρες συσκευασιες. Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Αυγούστου 2012 #13 Share 2 Αυγούστου 2012 Ο αρακας φρεσκος ή κατεψυγμενος, οχι κονεσρβα αλατισμενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 2 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 2 Αυγούστου 2012 (edited) Την attosons και τα αποξηραμένα της sera του δίνω, αλλά είχα πολύ καιρό να του δώσω αρακά και μάλλον εκεί την πάτησα...αρακά κατεψυγμένο έχω πάρει και τον βράζω λίγο (5 λεπτά) στο μπρίκι... Έγινε επεξεργασία 2 Αυγούστου 2012 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος