odis 30 Ιουλίου 2012 #1 Share 30 Ιουλίου 2012 (edited) Καλησπερα παιδια να μαι και εγω τελικα με ενα pico 20 λητρα για αρχη αφου υπηρχε και με την κρηση ειναι τελειο και η ιδεα <<μικρο μου και φθηνο μου reef>> ηταν τελεια. Μπηκε αραγονητης και βραχος απο φιλο και νερο απο θαλασσα προσθεσα και 10% νερο βρησης και τρεχει εδω και μια εβδομαδα(δηστηχος δεν υπαρχει ακομα α/ο απο βδομαδα μαλον)και ουτε τεστ προς το παρον οποτε δεν εχω μετρισει ακομα για να σας παρουσιασω μετρησεις.... ενα ανεμηστηρακι στο καπακι προστεθηκε και η θερμοκρασια ειναι 26-27 βαθμοι σταθερα απο φως εχει μια λαμπα ροζ στο εργοστασιακο φωτηστικο για την φωτοπεριοδο η οπια ειναι προς το παρον 5 ωρες την μερα και σηφα σηγα αυξανω και μια αυτοματη αναπληρωση κραταει την σταθμη σταθερη τι αλλο πρεπει να προσεξω? α εβαλα μεσα και ενα κοματακι 6εκ. περιπου φικι για τον κυκλο του αζοτου καλα εκανα? μερικες φωτο http://s760.photobuc...247/odiss_2009/ 1)ποτε να κανω αλαγη μετα που θα ολοκληροθει ο κυκλος του αζοτου? 2)τι μπωρω να βαλω σε 20λ? ειδα καπια στο <<μικρο μου και φθηνο μου reef>>αλα μπενει και κανα ψαρακι μικρο μαζι με μερικα κοραλακια μ****α? η καπιος ιπποκαμπος? 3)ο φωτησμος ειναι αρκετος? σκεφτομαι να βαλω και μια λεντοτενια μπλε τι λετε? Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2012 - odis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιουλίου 2012 #2 Share 30 Ιουλίου 2012 Χαιρόμαστε που το άρθρο έχει ακόμη ανταπόκριση και καλώς ήρθες στο "μικρά" αλάτια !!! Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις... χθες κιόλας είναι να αντικαταστήσεις τη λάμπα που έχει, είναι τελείως ακατάλληλη για θαλασσινό και θα σου δημιουργηθούν άλγες. Θα βάλεις άσπρη και μπλε ή λεντοταινια άσπρη και μπλε. Αλλαγή νερού θα κάνεις κατά 50% μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος... έχεις μέρες ακόμη. Από εκεί και μετά θα αρχίσεις να σκέφτεσαι για ζωντανά.... αν έχεις υπομονή όλα θα πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 30 Ιουλίου 2012 #3 Share 30 Ιουλίου 2012 καλη αρχη και απο μενα στα αλατια!!! να ρωτησω καποιο φιλτρακι εχεισ μεσα για κυκλοφορια γτ δεν ειδα στισ φωτο? εκτος απο το φυκι που λες που δεν ξερω αν κανει δουλεια.. μπορεις να ριχνεις και βακτηρια για να βοηθησεις το στρωσιμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 30 Ιουλίου 2012 #4 Share 30 Ιουλίου 2012 Καλωσήρθες στην μεγάλη παρέα των μικρών θαλασσινών ενυδρείων. Μέτρα 20 ημέρες περίπου και αγόρασε τα 3 πρώτα σου τεστάκια (αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά) το διάστημα αυτό. Μετά τις 20 ημέρες η αμμωνία και τα νιτρώδη θα πρέπει να είναι μηδενικά. Εκεί θα έχεις τελειώσει τον κύκλο της αμμωνίας. Κάνε φυσικά αυτό που είπε ο Αίολος με τον φωτισμό και όλα θα πάνε καλά. Διάβασε τις παρουσιάσεις των Pico που έκαναν τα παιδιά και φυσικά διάβασε γενικότερα για το θαλασσινό. Ένα πολύ καλό άρθρο είναι αυτό που πρόσφατα ανέβασε ο Αίολος και επιμελήθηκε ο AlexPsycho. Υπομονή και θα ανταμειφθείς !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 30 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 30 Ιουλίου 2012 Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις... χθες κιόλας είναι να αντικαταστήσεις τη λάμπα που έχει, είναι τελείως ακατάλληλη για θαλασσινό και θα σου δημιουργηθούν άλγες. να την βγαλω τελιος την λαμπα η να την αφησω και να βαλω και μπλε και ασπρη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιουλίου 2012 #6 Share 30 Ιουλίου 2012 Τελείως.. πιο τελείως δεν γίνεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 30 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 30 Ιουλίου 2012 να ρωτησω καποιο φιλτρακι εχεισ μεσα για κυκλοφορια γτ δεν ειδα στισ φωτο? ναι φιλε lorentzo ξεχασα να το γραψω εχω ενα που ηδη υπηρχε στο ενιδριακι αυτο, δεν ξερω μαρκα και λιτρα εχω βγαλει τον καδο του πρως το παρον και θα βαλω ανθρακα και θα το βαλω μετα τον κυκλο του αζοτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 30 Ιουλίου 2012 #8 Share 30 Ιουλίου 2012 οπως θα σου πει σιγουρα ο φιλος aiolos βγαλτην τελειως γτ η ροζ λαπμες ειναι για τα φυτα και δεν κανει για θαλασσινο! καλυτερα να μην εχεις καθολου φως για λιγες μερες ετσι και αλλιως τωρα που στρωνει δεν το πολυ χρειαζεσαι το φως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 30 Ιουλίου 2012 #9 Share 30 Ιουλίου 2012 με προλαβε ειδες .. για το φιλτρακι αν σε παιρνει απο θεμα χωρου μπορεις να βαλεις και λιγο αντιφωσφορο θα βοηθησει αρκετα για τις αλγες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 30 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 30 Ιουλίου 2012 οκ Aiole τι προτινεις να βαλω στην θεση της μια μπλε και τενια ασπρη? η μπωρω να βαλω fiji purple στην θεση της και τενιες μπλε ασπρο να εχω και χροματακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 30 Ιουλίου 2012 Author #11 Share 30 Ιουλίου 2012 ok lorentzo για το αντηφωσφορο και αυχαρηστω παιδια για την γρηγωρη ανταπροκρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιουλίου 2012 #12 Share 30 Ιουλίου 2012 (edited) Γιατί επιμένεις στα ροζ... σαν κομμωτήριο θα φαίνεται, άσε που είναι τελείως ακατάλληλο για θαλασσινό... μόνο μπλε και άσπρο. Στα μεγάλα και στρωμένα συστήματα που υπάρχει περιθώριο να παίξει κάποιος με το φάσμα μπαίνει και η fiji purple...αλλά εδώ δεν έχει γίνει ακόμη ο κύκλος και αν βάλεις τέτοιο χρώμα θα το κάνεις φυτεμένο με άλγες. Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Ιουλίου 2012 #13 Share 30 Ιουλίου 2012 Γιατί επιμένεις στα ροζ... σαν κομμωτήριο θα φαίνεται, άσε που είναι τελείως ακατάλληλο για θαλασσινό... μόνο μπλε και άσπρο. Στα μεγάλα και στρωμένα συστήματα που υπάρχει περιθώριο να παίξει κάποιος με το φάσμα μπαίνει και η fiji purple...αλλά εδώ δεν έχει γίνει ακόμη ο κύκλος και αν βάλεις τέτοιο χρώμα θα το κάνεις φυτεμένο με άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 5 Αυγούστου 2012 Author #14 Share 5 Αυγούστου 2012 (edited) να ρωτησω κατι? αν παρω βραχο απο θαλασσα κανει για μπολι για να επηταχινω τον κυκλο του αζοτου η θα κανω μλκια? Έγινε επεξεργασία 5 Αυγούστου 2012 - odis Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 5 Αυγούστου 2012 #15 Share 5 Αυγούστου 2012 Για διάβασε εδώ, χρειάζεται μία επεξεργασία χρονοβόρα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=73881&hl=%E8%DC%EB%E1%F3%F3%E1&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 5 Αυγούστου 2012 Author #16 Share 5 Αυγούστου 2012 δεν ενοω για μονιμα εκτος και αν δεν κατλαβα καλα εγω τον θελω μονο και μονο για μπολι και μετα να βγει αντι για μπολι απο βραχο συνχομπιστα επιδι δεν υπαρχει ελεγα αν κανει να βαλω θαλασσας Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 5 Αυγούστου 2012 #17 Share 5 Αυγούστου 2012 Δεν νομίζω να γίνεται, όμως ας περιμένουμε κάποιον που ξέρει στα σίγουρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Αυγούστου 2012 #18 Share 5 Αυγούστου 2012 Δεν θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο, ο ζωντανός μεσογειακός βράχος είναι πολύ διαφορετικής "ζωής" απ ότι ο τροπικός. Αν θες βράχο μόνο για μπόλι, ζήτησε από κάποιο μέλος να σου δώσει ένα κομμάτι από το ενυδρείο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 5 Αυγούστου 2012 Author #19 Share 5 Αυγούστου 2012 μα δεν ειναι το ιδιο αφου εχω βαλει νερο θαλασσασ? θελω να πω το νερο αφου ειναι απο θαλασσα εχει ιδι τετια ζωη οποτε ειναι το ιδιο θεορητικα σοστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 5 Αυγούστου 2012 Author #20 Share 5 Αυγούστου 2012 επιδι δεν εχω καπιο να μ δοσει βραχο το λεω Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 9 Αυγούστου 2012 Author #21 Share 9 Αυγούστου 2012 λιπον μπηκε λεντοτενια τελικα ενα μετρο μπλε και 40 εκατοστα ασπρο και το αποτελεσμα ειναι αυτο http://s760.photobucket.com/albums/xx247/odiss_2009/ εχει και dimer και χαμηλωνει οποτε γινεται και moonlight στις φωτο ειναι τερμα ο φωτησμος πιτε μου την γνωμη σας αν ειναι οκ η θελει χαμηλομα η και αλλη τενια σε μερικες φωτο εχω κουνισει τους βραχους και ειναι θαμπο το νερο σε μερικες μερες θα ανεβασω και αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 11 Αυγούστου 2012 Author #22 Share 11 Αυγούστου 2012 πως σας φαινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Αυγούστου 2012 #23 Share 11 Αυγούστου 2012 Αυτές οι ταινίες έχουν μια τάση να πέφτουν σε ισχύ μετά απο ένα διάστημα αλλά για να βλέπεις λίγο χρωματάκι μια χαρά είναι για τώρα.Αγόρασε ένα καλό εργαλείο να μετράς αλλατότητα γιατί θα το χρειαστείς.Ασχολήσου ένα διάστημα χωρίς μεγάλα ανοίγματα σε εξοπλισμό απλά με συχνές αλλαγές νερού και χωρίς δύσκολα κοράλλια να μάθεις το ενυδρείο,να δείς αν σου κάνει,αν δεν σε κουράζει η ρουτίνα και όταν με το καλό αποκτήσεις τις γνώσεις και την τεχνογνωσία παίξε μπαλίτσα σύμφωνα με ένα λογικό σχέδιο και χωρίς να σε πιάσει ο πυρετός του νέου ενυδρείου. Όσο πιο πολύ καθυστερείς τις αγορές σου θα βρίσκεις όλο και καλύτερο εξοπλισμό και θα κάνεις καλύτερες επιλογές αποφεύγοντας λάθη και γλιτώνοντας χρήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 11 Αυγούστου 2012 Author #24 Share 11 Αυγούστου 2012 ναι ρε φιλε alex πολυ καλα τα λες και εισαι πολυ σωστος εμπηστευομαι την γνωμη σου ετσι θα το κανω εδω και 6 μηνες το καθυστερω και αρχησα απ αυτο ενω ειχα σχεδια για 100λ να δω πως λητουργει το πραμα και σιγα σιγα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
odis 18 Αυγούστου 2012 Author #25 Share 18 Αυγούστου 2012 ναι φιλε lorentzo ξεχασα να το γραψω εχω ενα που ηδη υπηρχε στο ενιδριακι αυτο, δεν ξερω μαρκα και λιτρα εχω βγαλει τον καδο του πρως το παρον και θα βαλω ανθρακα και θα το βαλω μετα τον κυκλο του αζοτου τελικα το φιλτρακι εινα 300 λ/ωρα και ειναι αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2570 ειναι οκ? η θελω μεγαλητερη κυκλοφορια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος