Jump to content

Αλλαγές Νερού Από Θάλασσα Επιπτώσεις…

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί διαβάζοντας πολλοί από εδώ κάνουν αλλαγές από θάλασσα και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα…

Έτσι και εγώ μετά από 7 μήνες λειτουργίας(όλα τα ξεκίνησα από νεκρά.. για ποιο ελεγχόμενα..) είπα να κάνω μια αλλαγή από θάλασσα..

Τα αποτελέσματα στις φωτογραφίες παρακάτω..

Την έξαρση κυανού την καταπολέμησα αλλά δεν κράτησα φωτογραφίες. Οι πρασινάδες μπροστά στο κυανό είναι τίποτα…

Οπότε μετά από όλα αυτά η γνώμη η δίκια μου είναι να μην κάνετε αλλαγές από θάλασσα δεν ξέρετε τι μπορεί να μεταφέρετε στην δεξαμενή σας!!

Είναι θλιβερό να γυρίζεις μετά από 10 μέρες διακοπές και να αντικρίζεις έτσι το ενυδρείο σου!!!

http://s1242.photobu...riptosi1/aqua2/

Δεν θα είναι καλύτερα πριν δημιουργούμε εντυπώσεις ότι οι θαλασσινές αλλαγές είναι "κακό πράγμα" και να τις αποφεύγουμε,

να δίνουμε κάποιες πληροφορίες γενικότερα σχετικά με το ενυδρείο μας και την κατάστασή του, όπως χρόνο λειτουργίας,

μηχανήματα υποστήριξης κτλ

Γιατί κατ' εμέ η πιθανότερη αιτία είναι μια καλή διακοπή ρεύματος και όχι οι αλλαγές από θαλασσινό χωρίς να το αποκλείω.

Τουλάχιστον περισσότερα από πέντε άτομα κάνουμε αλλαγες από συγκεκριμένο secret spot στην Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε

αντιμετωπίσει πρόβλημα έως τώρα.

Οπότε φίλε, αν θέλεις βέβαια, πάρτο απ' την αρχή γιατί μου λες ότι το νερο της φύσης είναι ακατάλληλο ενώ το χημικό νερό είναι το ιδανικό ?

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Να ξεκινήσω και να πω ότι και άλλο μέλλος του φόρουμ έχει το ίδιο πρόβλημα και έπαιρνε νερό από άλλο μακρινό σημείο

Οκ ας τα πάρουμε από την αρχή!

Φωτισμός 6χ54 11 ώρες φωτισμού

Σκιμερ τις H&S F201 νομίζω δεν θυμάμαι καλά

300L main και 110 sump

75 κιλά βράχο

Κυκλοφορία 2 χ 6000 L & 2χ3000

Δοσομετρητής για kh, mg , ca (τιμες στα 9,3 1350 & 430)

Νιτρικα στα 1,2

Φωσφορικά δεν μετριούνται βγαίνουν 0

Διακοπή ρεύματος δεν έχει γίνει με τίποτα υπάρχει μπαταρία που κρατά το ενυδρείο πάνω από 10 ώρες και μετά μπαίνει σε λειτουργία γεννήτρια..(πέρα από αυτά δεν είχε διακοπή)

Τι άλλη πληροφορία χρειάζεσαι??

καλησπερα! μετρησεις απο εκει που περνεις νερο εχεις παρει η το εβαλες ετσι!? σιγουρα το φυσικο νερο ειναι ρισκο καμια φορα!! και εγω εχω κανει αλλαγες νερου με φυσικο νερακι αλλα τωρα το καλοκαιρι σταματησα γτ παιζει πολυ βρωμα εδω στην αθηνα.

Ναι και μετρήσεις κάναμε και όλα έδιναν μια χαρά!! Και βουτιά κάναμε και παίρναμε νερό από βάθος…

δλδ μονο αλγες ειχες μετα το νερο που εβαλες? τα ζωντανα σου ειναι ενταξει? οταν το εβαλες το περασες απο ανθρακα?

Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι λυπάμαι για την ζημία που υπέστη το ενυδρείο σου όμως

σκέψου θετικά αφού τα ζωντανά φαίνονται υγιή στις φωτογραφίες.

Η δική μου άποψη είναι ότι μαζί με το νερό μεταφέρθηκαν φύκια και άλγη,

δηλαδή ήταν αμφίβολη η καθαρότητα του νερού.

Όμως η ποσότητα της άλγης δεν μου φαίνεται να είναι 10 ημερών μόνο

ή το ενυδρείο δεν μου φαίνεται για ένα στρωμένο ενυδρείο 7 μηνών

αν συγκρίνω με το δικό μου που τόσες άλγες πράσινες είχα 3ο και 4ο μήνα.

Θα προτιμούσα όμως να τοποθετηθεί κάποιος έμπειρος για τους λόγους που μπορεί να προκλήθηκε

κάτι τέτοιο χωρίς απώλειες στα ζωντανά και που μπορεί να οφείλεται.

Φιλικά

Κωνσταντίνος

για την μικρη μου εμπειρια αυτο που καταλαβαινω ειναι πως το νερο περιειχε και μια πολυ καλη σπορα αλγης.

το ενυδρειο μου τρεχει 8 μηνες τωρα αποκλειστικα με νερο θαλασσας(100 λιτρα την εβδομαδα στα 200 που ειναι το ενυδρειο) και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.και δεν βγαινω και μεσοπελαγα.απο ενα βραχωδη σημειο στν Ν.Λουτσα περνω νερο.

το να συμβει κατι κακο μπορει να συμβει και απο κακη παρτιδα επωνυμου αλατιου.μην ειμαστε απολυτοι.

για την μικρη μου εμπειρια αυτο που καταλαβαινω ειναι πως το νερο περιειχε και μια πολυ καλη σπορα αλγης.

Αυτό πιστεύω και εγώ, μπορεί οι μετρήσεις να ήταν καλές σε όλα τα επίπεδα, αλλά έχουμε να κάνουμε με θαλάσσια ρευματα που δεν γνωρίζουμε τι και από που θα φέρουν κάτι.

Αν μπορέσεις ανέβασε την περιοχή από το google maps.

Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 7 μήνες.. δεν έχω λόγο να σας λέω άλλα και να κάνω άλλα! Εξάλλου σε αυτόν τον κόσμο που λέγετε ενυδρείο μπορείς να δεις τα πάντα!!

Του άλλου παιδιού τρέχει 1,5 χρόνο..(μια από τα ίδια και αυτό!!)

Όλα τα ζωντανά είναι μια χαρά δεν έχουν κανένα απολυτός πρόβλημα!!!

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι αλγες!! Και ναι όσο απίστευτο και αν φαίνετε είναι αλγες 10 ημερών!!!

Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να περνάμε το νερό από άνθρακα και uv ποιος ο λόγος να παίρνουμε νερό από την θάλασσα???το κόστος για το αλάτι? Το ρεύμα που θα κάψω είναι μια η άλλη.. η ταλαιπωρία πήγαινε πάρε νερό και πίσω για αλλαγή ?? αν περάσω το νερό όλα αυτά νομίζω ότι θα κάνω αλλαγή νερού μεν αλλά με φυσικό αλάτι οποτε ποιο το νόημα???

P.S

Όλα αυτά είναι προβληματισμοί και προσωπικά βιώματα!! Δεν λέω ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές από θάλασσα αλλά ούτε μόνο με χημικό αλάτι!! Ψάχνουμε την χρυσή τομή!!(το λέω αυτό για να προλάβω καταστάσεις)

Αν μπορέσεις ανέβασε την περιοχή από το google maps.

Θα προσπαθήσω να βρω τα σημεία αλλά δεν υπόσχομαι

Χοντρικά είναι περιοχή Σουνίου , Μαραθώνας και κάλαμος αττικής

Ρίξε μια ματιά και εδώ μήπως και είναι από εκείνη την περιοχή ή ήρθαν ρεύματα από αυτά τα σημεία.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77154

Γενικα το να τραβας-παιρνεις νερο απο θαλασσα ειναι ενα ρισκο οσο αφορα οργανισμους που θα φερεις και κυριος για ασθενειες.Εγω καποτε για 2 χρονια επαιρνα νερο για το μεσογειακο μου απο Πειραια περιοχη μικρολιμανο-πασαλιμανι. Δεν ειχα κανενα προβλημα. ομως καποια στιγμη πρεπει να τσιμπησα καποιο παρασιτο και ειχαν γεμισει τα ψαρια ασπρες κιληδες. Με φαρμακο τα εστρωσα και δεν ειχα απολειες. ομως δεν με απασχολουσε και τοσο γιατι τα ψαρια τα ειχα ψαρεμενα. Και ολο το συστημα να μου χαλαγε θα του εκανα απολυμανση και παλι απο την αρχη. Στα τροπικα ομως ψαρακια με κοραλια μεσα κλπ ειναι λιγο ποιο δυσκολα τα πραγματα αν παθουν κατι.

Το θεμα με το UV ειναι οτι θα σου σκοτωσει και οργανισμους που τους θελεις μεσα στο ενυδρειο (κοπιποδα, δεκαποδα κλπ). παντος περιεργο τοσο γρηγορα να σου μαζεψει αλγη.

Αν δεις αχινούς ατον βυθό βάλε άφοβα νερό, αν όχι παίζεις τζόκερ με τις άλγες. Και αν τις πιάσεις ?

Είναι θέμα επιλογής...Αν το livestock σου ξεπερνάει ένα αξιόλογο ποσό το σκέφτεσαι πολύ να βάλεις νερό απο άλλη πηγή πέρα απο την αποστειρωμένη αντίστροφη όσμωση και ένα συνθετικό αλάτι που δεν γίνεται να πάει τίποτα στραβά.Απο την άλλη έχω παρατηρήσει καλά πράγματα με νερό θάλασσας...Αμφιταλαντεύομαι ακόμα για το ποια είναι καλύτερη πηγή.Το κόστος πάνω κάτω βγαίνει το ίδιο..ίσως το θαλασσινό βγαίνει πιο ακριβό λόγω βενζίνης.Αν κάτι δεν μου αρέσει πχ μυρίζει το πετάω χωρίς 2η σκέψη.Θέλει πολύ καθαρό νερό απο καθαρές θάλασσες γιατί πολλά μπορούν να πάνε στραβά και τα βακτήρια και οι σπόροι δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.Θέλει σεβασμό και όχι βιασύνες.Θέλει διαδικασία σωστή και όχι να τελειώνουμε γρήγορα.Με το livestock που έχω δεν με παίρνει να γεμίσω μύδια...Τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο απο την άλλη έχουν χτιστεί με συνθετικό αλάτι.Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει αλάτι στην άκρη...

Αν είναι να κόψουμε τις αλλαγές νερού... και αυτό γίνεται με καλά αποτελέσματα αλλά δεν θα το έκανα.

Μένω πειραια και κάνω αλλαγές απο θαλασσα(πειραικη) περίπου απο τον Μάρτιο και 30 λίτρα την φορά (ανα 15 μέρες) και δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στο ενυδρειο μου!

Ο λόγος που εγώ το κάνω είναι όχι για να αποφύγω το αλάτι αλλα γιατί πιστεύω ότι είναι πιο φυσικός τροπος!

Για εμένα κάτι έχεις κάνει λάθος και δεν ευθύνεται το θαλασσινό νερο(εφόσον κανείς μετρήσεις και είναι εντάξει)!

Το συμπέρασμα μου είναι ότι η θάλασσα μπορεί να σου παρέχει τα πάντα!! Αλλά είναι ρίσκο! Μια φορά θα την πάθεις.. μπορεί να είναι μια απλή άλγη μπορεί όμως και κάτι άλλο.. προσωπικά δεν θα ξαναβάλω το σύστημα μου στην ρουλέτα!! Αυτό το λέω μετά από προσωπική εμπειρία χωρίς να είναι απόλυτο. Έτσι και αλλιώς το όλο σύστημα που έχω δημιουργήσει είναι ένα πείραμα που κάνω για να μάθω και να προετοιμαστώ κατάλληλα για το επόμενο monster reef μου, πιστεύω ότι όταν έχεις επενδύσει σε ένα ενυδρείο δεν πρέπει να παίζεις κορόνα γράμματα…

Σε όσους κάνουν αλλαγές από θάλασσα καλή συνέχεια και ελπίζω να μην σας συμβεί τίποτα ποτέ!!!

Αν δεις αχινούς ατον βυθό βάλε άφοβα νερό, αν όχι παίζεις τζόκερ με τις άλγες. Και αν τις πιάσεις ?

Αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές αλλά δεν το καταλαβαίνω.

Ο Αχινός τρώει φύκια/αλγη. Οπότε εκει που βρίσκεις Αχινούς είναι περιοχές που έχουν τροφή. Το ότι δεν βλέπουμε άλγες φταίει ο Αχινός. Αλλά στην περιοχή κάτι υπάρχει που δημιουργεί αυτή την τροφή για τον Αχινό.

Αν σου πω ότι σε αυτο το βουνό υπάρχουν λύκοι θα σκεφτόσουν ότι πιθανόν σε αυτό το βουνό να υπάρχουν και πρόβατα.

μάλλον επειδή ο αχινός θέλει πολύ καθαρά νερά;

Δεν εχει κανει πουθενα λαθος στην συγκεκριμένη περίπτωση ευθηνεται το θαλασσινο νερο απο την στιγμη που ολες οι μετρισεις του ειναι ενταξει.
Ο ποιο φυσκος τροπος μπορει να ειναι αλλα οχι ο ποιο ασφαλεις,οι μετρησεις που περνουμε απο την θαλασσα μπορει να ειναι ενταξει αλλα οι οργανισμοι που εχει δεν μπορεις να τους δεις ειναι δικοπο μαχαιρι η αλλαγη απο θαλασσα(σ αυτο ολοι συμφωνουμε) μια φορα θα σου κατσει κ ξεκινας απο την αρχη.Ενω στο αλατι στη χειροτερη να μην σου δωσει τις τιμες που θες αλλα κ παλι μπορεις να τις ξανα φερεις εκει που θες.Προσωπικα δεν το ρισκαρω απο θαλασσα προτιμω τον πιο ασφαλη τροπο για αλλαγη με αλατι κ ας φτιαχνω τις τιμες μετα εγω παρα την αλλαγη απο θαλσσα κ να ειμαι με το ανχος μετα απο καθε αλλαγη αν πανε ολα καλα.

μάλλον επειδή ο αχινός θέλει πολύ καθαρά νερά;

Οπότε βρίσκεται εκει που βρίσκεται λόγου της ποιότητας του νερού και όχι επειδί έχει τροφή?

Όσοι ασχολούνται με καταδύσεις, ψαροτούφεκα και τα σχετικά το λένε. Απλά δεν καταλάβαινα το γιατί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...