Rik 30 Ιουλίου 2012 #26 Share 30 Ιουλίου 2012 Οτι και να πουμε, ο νομος της ζουγλας ειναι πολυ αυστηρως και δεν κανει διακρησεις. Δυστηχως ετσι ειναι και οταν αντιλαμβανονται οτι αυτος ειναι ο αδυναμος κρικος τοτε βαρανε ολα μαζι! Τελος παντων στην Αφρικη τα πραγματα ειναι αρκετα δυσκολα με τις σφαλιαρες που πεφτουν και αλλο οταν λεμε κοπαδι πολλων ατομων και αλλο ενα ζευγαρι και δυο πιτσιρικια. Αν και δεν παροτρηνο κανεναν στο να εχει μια φαρμακοαποθηκη εγω παντα ομως εχω την καβατζα μου, ειδικα εμεις οι επαρχιωτες που δεν εχουμε την ανεση της ποικιλιας προιοντων. Απο εκει και περα θα το ξεπερασεις οπως το ξεπερασαμε ολοι μας αλλωστε καποιο ασχημο συμβαν, απλα οταν θα το σκεφεσαι καμια φορα θα λες .................................... Κουραγιο φιλε και αυτο μεσα στο προγραμμα ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2012 #27 Share 30 Ιουλίου 2012 Δεν εχω παρα να συμφωνήσω.....και αναρωτιέμαι τι θα γινόταν σε τετοιες περιπτώσεις αν ο παθών ειχε μια καραντινα 250λίτα.... Θελω να πιστευω πως σιγουρα θα ειναι καλυτερα. Εγω εχω δυο καραντινες αυτη την στιγμη. Μια μικρη των 15 λιτρων και μια των 100 λιτρων. Αν και τα λιτρα κανουν την διαφορα εχω την εντυπωση πως οταν το ψαρι ειναι στρεσαρισμενο λογο ασθενειας το οτι αλλαζει περιβαλλον του δημιουργητε παντα μια ψυχολογικη ασταθεια ας πουμε. Ειχα ενα Trimac το οποιο εχω δωσει πια και στην πρωτη θεραπεια του εκανα αγωγη στο 15 λιτρο. Ενω γινοταν καλα σιγα σιγα με την αγωγη, δεν ετρωγε τιποτα ομως και αυτο μιλαμε σχεδον για ενα μηνα μια που ηταν πολυ αρρωστο. Ε οταν τον εβαλα μεσα παλι στο 500αρι εφαγε αμεσως και ζωντανεψε παλι. Οταν σε καποια φαση μου ξαναρρωστησε αυτη την φορα ποιο ελαφρα, τον εβαλα για μια εβδομαδα στο κατοσταρη αυτη την φορα και παλι η συμπεριφορα του αλλαξε και δεν ετρωγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 30 Ιουλίου 2012 #28 Share 30 Ιουλίου 2012 κριμα ρε γαμωτο..ειλικρινα ξενερωσα με την ολη εξελιξη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 30 Ιουλίου 2012 #29 Share 30 Ιουλίου 2012 Πραγματικά φίλε Βασίλη κρίμα. Δεν μασάμε όμως, κοιτάμε μπροστά. Όλα είναι στο πρόγραμμα... Ευτυχώς ή δυστυχώς. Φρόντισε να κάνεις τις αλλαγές που θες όσο πιό σύντομα μπορείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 31 Ιουλίου 2012 #30 Share 31 Ιουλίου 2012 Δεν αποκλείεται Βασίλη......και 2 ωρες ειναι αρκετες για να το φέρει σε αυτη την κατασταση! Και λιγότερο απο 2 ώρες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Ιουλίου 2012 #31 Share 31 Ιουλίου 2012 Θελω να πιστευω πως σιγουρα θα ειναι καλυτερα. Εγω εχω δυο καραντινες αυτη την στιγμη. Μια μικρη των 15 λιτρων και μια των 100 λιτρων. Αν και τα λιτρα κανουν την διαφορα εχω την εντυπωση πως οταν το ψαρι ειναι στρεσαρισμενο λογο ασθενειας το οτι αλλαζει περιβαλλον του δημιουργητε παντα μια ψυχολογικη ασταθεια ας πουμε. Ειχα ενα Trimac το οποιο εχω δωσει πια και στην πρωτη θεραπεια του εκανα αγωγη στο 15 λιτρο. Ενω γινοταν καλα σιγα σιγα με την αγωγη, δεν ετρωγε τιποτα ομως και αυτο μιλαμε σχεδον για ενα μηνα μια που ηταν πολυ αρρωστο. Ε οταν τον εβαλα μεσα παλι στο 500αρι εφαγε αμεσως και ζωντανεψε παλι. Οταν σε καποια φαση μου ξαναρρωστησε αυτη την φορα ποιο ελαφρα, τον εβαλα για μια εβδομαδα στο κατοσταρη αυτη την φορα και παλι η συμπεριφορα του αλλαξε και δεν ετρωγε. Να κανω μια διευκρινηση παιδια για να μην περεξηγηθει το ολο θεμα. Τα ψαρια μου στην καραντινα, στις περισσοτερες περιπτωσεις εγιναν καλα και εχω χασει μονο καποια τα οποια ηταν προ τετελεσμένο το μελλον τους! Στην περιπτωσει σου Βασιλη μαλλον ειχε ηδη ταλαιπωρηθει αρκετα. Μην μου στεναχωριεσαι γιατι ολοι μας εδω περα ξερουμε τη καλο παλικαρι εισαι και ποσο νοιαζεσαι για τα ζωντανα σου και οταν υπαρχει δουλεια στη μεση ειδικα τετοιες εποχες τα περιθωρεια στενευουν και δεν υπαρχει χρονος ουτε για , αλλαγη νερου. Φιλε μου καλη σου μερα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Ιουλίου 2012 Author #32 Share 31 Ιουλίου 2012 Αγαπητη μου φιλοι,σας ευχαριστω για την συμπαρασταση σας.Το ψαρι το εβγαλα σημερα το πρωι,το επιασα στα χερια μου,και ηταν πολυ πιο μεγαλο απο οτι το εβλεπα στο ενυδρειο,και βαρος περιπου 100 γραμμαρια ψαρουκλα.Εβγαλα φωτογραφιες ,αλλα προτιμησα να μην τις δειξω ,γιατι ηταν σε κακα χαλια. Σας ευχαριστω ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #33 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Καλη σας μερα φιλοι μου Δυστυχως συνεβει το αναμενομενο.Μου χτυπησε και το δευτερο <αρσενικο>.Το πρωι το ψαρι ηταν μια χαρα.μετα την αλλαγη που εκανα,ενω παντα και αυτο κρυβοταν,το βλεπω να περιφερεται ασκοπα στο κεντρο του ενυδρειου,και να μου το τσιμπανε τα μικρα. Αυτο δεν ειναι σαν το πρωτο ασχημα,γιατι μαλλον το προλαβα,το εβαλα σε καραντινα.Εβαλα melafix.Σημερα το πρωι,κολυμποσε κανονικα,του εριξα δυο φυλαρακια,αλλα δεν τα εφαγε. Φωτο αυριο θα βαλω. Ερωτηση. Για 7 μερες βαζω την αντστοιχη ποσοτητα melafix? Exω και stress cout,να βαλω και απο αυτο μεσα?Στο τελος της θεραπειας,να κανω 60% αλλαγη και να βαλω ανθρακα? Τα φωτα σας αδελφια Τωρα ο Κυρ, Σταματης θα μου τα χωσει ,αλλα εγω θα ρωτησω.Να βαλω και 2 κουταλιες σουπας αλατι στα 60 λιτρα? Έγινε επεξεργασία 16 Σεπτεμβρίου 2012 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 16 Σεπτεμβρίου 2012 #34 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 ειχα μια παρομεια περιπτοση στον αρσενικο δευτερο προτομελας... απο το στρες που τον κυνηγουσα πηγε και στρημοχτηκε καπου και κολησε εκει.οταν το ειδα μετα απο ωρες ..το ξεκολησα και ηταν πολυ πιο χαλια απο της φωτο που ανεβασες. αμεσως γρηγορα το εβαλα σε ενα 20λιτρο (φοριτο ψυγειακι ) νοσοκομειο με μελαφιξ... δεν πιστευα στα ματια μου πως ξαναηρθε τελειως φυσιολογικα μετα απο 1 βδομαδα περιπου. ειχα και αεραντλια μεσα. για αλατι δεν ξερω...αν θα εβαζα θα εβαζα epson salt 1 κουταλακι στα 100 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Σεπτεμβρίου 2012 #35 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Βασίλη νομιζω πως το melafix, μια αεραντλία καθως και καποιο αντιχλώριο με aloe vera θα κανουν εξαιρετική δουλειά και θα βοηθήσουν πολυ το ψαρι να επανέλθει και να αναπτύξει ξανα την εξωτερική του μεμβράνη! Αλατι Βασιλη εννοείς μαγειρικό??? Εγω πραγματικά δεν βρισκω το λογο..... Και οσο για το epsom Σακη θεωρω πως μεταβάλλοντας τις τιμές του νερού μπορει να προκαλέσει και αλλο στρες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #36 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Να ειστε καλα παιδια,ναι Κωστη μαγειρικο μου ειπαν,καναι καλο για μολυνσεις. Βαζω καθε μερα για 7 μερες melafix? και μετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Σεπτεμβρίου 2012 #37 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Βασίλη κάνε την θεραπεία με το melafix και μετά το πέρας της εβδομάδας μια αλλαγή 30% και είσαι εντάξει! Το melafix περιέχει aloe vera οπότε δεν χρειάζεται να βάλεις και αντιχλωριο, ούτε άνθρακας χρειάζεται μετά! Αν και είμαι μέγας λάτρης του αλατιού στην περίπτωση σου μάλλον είναι περιττό οπότε μην βάλεις! Αεραντλία στο φουλ και περιμενουμε και φωτογραφιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #38 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Βασίλη κάνε την θεραπεία με το melafix και μετά το πέρας της εβδομάδας μια αλλαγή 30% και είσαι εντάξει! Το melafix περιέχει aloe vera οπότε δεν χρειάζεται να βάλεις και αντιχλωριο, ούτε άνθρακας χρειάζεται μετά! Αν και είμαι μέγας λάτρης του αλατιού στην περίπτωση σου μάλλον είναι περιττό οπότε μην βάλεις! Αεραντλία στο φουλ και περιμενουμε και φωτογραφιες! Να εισαι καλα Νικολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 16 Σεπτεμβρίου 2012 #39 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 ελπιζω να πανε ολα καλα με το φροντοζακο μου...μηπως τελικα το ιδανικο σε αυτα τ αψαρια ειναι να υπαρχει μονο ενας αρσενικος μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #40 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 ελπιζω να πανε ολα καλα με το φροντοζακο μου...μηπως τελικα το ιδανικο σε αυτα τ αψαρια ειναι να υπαρχει μονο ενας αρσενικος μεσα? Να ειαι καλα φιλε μου. Δεν νομιζω,γιατι στο δικο μου ενυδρειο ,πιεζονται πολυ απο τα χαπς και ενω δεν ειναι πετροψαρα οπως ξερεις,συνεχεια ειναι σε μια τρυπα.Και οταν κανω αλλαγες η οταν ειναι να ζευγαρωνουν,τοτε ξεσπαν στον αδυνατο.Αυτο εγινε την ιδια μερα που μπουκωσε την θηλυκια.Γιαυτο βγαζω αυτο το συμπερασμα.Εσυ εχεις παραπανω απο ενα αρσενικο?και πως συμπεριφερεται ο αρχηγος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 16 Σεπτεμβρίου 2012 #41 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο φροντοζακο σου εννοουσα...εγω εναν αρσενικο εχω κα ι3 θηλυκα..αλλα σκεφτομαι να παρω 3-4 θηλυκα ακομα και να τον αφησω μονο του αυτον να παιξει μπαλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Σεπτεμβρίου 2012 Author #42 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο φροντοζακο σου εννοουσα...εγω εναν αρσενικο εχω κα ι3 θηλυκα..αλλα σκεφτομαι να παρω 3-4 θηλυκα ακομα και να τον αφησω μονο του αυτον να παιξει μπαλα.. Και καλα θα κανεις,γιατι εγω πιστευω,αν ειναι να υπαρχουν και αλλα αρσενικα,πρεπει να ειναι μαζι απο την αρχη ,και οχι εκ των υστερων να βαλαιες.Αυτα οταν τα εβαλα ηταν 4 ποντους μεσα,και αυτος 20.Παρολα ταυτα,αυτα τα δυο τα κυνηγουσε απο τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Σεπτεμβρίου 2012 #43 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Βασίλη, κανένα νέο από τον αφρικανό ασθενή μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #44 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Μες το μυαλο μου εισαι Νικολα,ολα τα σκεφτεσαι. Τωρα θα σας τα ελεγα. Λοιπον το ψαρι ειναι μια χαρα,το melafix κανει θαυματα τελικα.Σχεδον ολα τα πτερυγια του επανακολλησαν,κολυμπαει κανονικα. Υπαρχει ομως ενα προβλημα.Δεν τρωει καθολου,εδω και 7 μερες,και η κοιλιτσα του μπηκε μεσα.Σημερα ειναι η τελευταια μερα θεραπεις,οποτε σταματαω το melafix,και αυριο που εχω ρεπο θα κανω αλλαγες νερου.Και λεω να πεταξω ολο το νερο,για να φυγει το φαρμακο,και να τογεμισω 60% απο το μεγαλο και 40% φρεσκο νερο.Ποια ειναι η γνωμη σου -σας? Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2012 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Σεπτεμβρίου 2012 #45 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Από την στιγμή που βρίσκετε σε ενυδρείο καραντίνας και όχι σε ενυδρείο που κινδυνεύει να επηρεαστεί η βιολογία δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις! Καλή η σκέψη σου! Αν ήταν στο κεντρικό ενυδρείο θα σου έλεγα ότι με 30% είσαι οκ γιατί το melafix δεν κάνει κανένα απολυτός κακό! Τώρα το ότι δεν τρώει είναι θέμα φίλε Βασίλη! Καμία από της τροφές? Απέχει τελείως? Μούλιασε λίγο την τροφή σε καμιά βιταμίνουλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 22 Σεπτεμβρίου 2012 #46 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ούτως η άλλος το μελαφιξ είναι διασπώμενο φυτικό προιόν που δεν επηρεαζει? Ποιος ο λόγος λοιπόν να το κάνεις αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #47 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Από την στιγμή που βρίσκετε σε ενυδρείο καραντίνας και όχι σε ενυδρείο που κινδυνεύει να επηρεαστεί η βιολογία δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις! Καλή η σκέψη σου! Αν ήταν στο κεντρικό ενυδρείο θα σου έλεγα ότι με 30% είσαι οκ γιατί το melafix δεν κάνει κανένα απολυτός κακό! Τώρα το ότι δεν τρώει είναι θέμα φίλε Βασίλη! Καμία από της τροφές? Απέχει τελείως? Μούλιασε λίγο την τροφή σε καμιά βιταμίνουλα! Ουτε καν πλησιαζει Νικο,βιταμινες δεν εχω,για πες μου ποιες να παρω. Ούτως η άλλος το μελαφιξ είναι διασπώμενο φυτικό προιόν που δεν επηρεαζει? Ποιος ο λόγος λοιπόν να το κάνεις αυτό? Εχεις δικιο Παναγιωτη,αλλα ειναι το ιδιο νερο με το μεγαλο,οποτε λεω γιατι να μην το κανω?και να φυγει ολο το φαρμακο,που ουτος η αλως ειναι κατι χημικο.Και εφοσον εχω λυση ,γιατι να μην το κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 22 Σεπτεμβρίου 2012 #48 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Aν θες κάντο! Περιμένουμε εξελίξεις! Όσον αφορά την τροφή, μούλιασε την σε σκορδόζουμο για κανα 3λεπτο και μετά δώστου την! Αποκλείεται να αντισταθεί! Αν πάλι δεν, δοκίμασε καμια κατεψυγμένη, ή ζωντανή να του κινήσει την περιέργεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #49 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Aν θες κάντο! Περιμένουμε εξελίξεις! Όσον αφορά την τροφή, μούλιασε την σε σκορδόζουμο για κανα 3λεπτο και μετά δώστου την! Αποκλείεται να αντισταθεί! Αν πάλι δεν, δοκίμασε καμια κατεψυγμένη, ή ζωντανή να του κινήσει την περιέργεια! Δεν το σκεφτηκα,και εχω φτιαξει diy και δινω στο μεγαλο,αλλα ειπα να μην το επιβαρυνω,το βραδυ θα του δωσω ,μια που αυριο θα κανω αλλαγη νερου.Να εισαι καλα Παναγιωτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Σεπτεμβρίου 2012 #50 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Είτε κάνεις τον έναν τρόπο με την αλλαγή είτε τον άλλον είναι ακριβός το ίδιο πράγμα! Μην σε απασχολεί για το melafix κάνε ότι θεωρείς καλύτερο για να μπει όσο πιο φρέσκο νερό γίνετε! Βιταμίνες να πάρεις της sera fishtamin η και σκορδοζουμο που λέει και ο Παναγιώτης! Πρέπει να φάει, έχει μείνει πολλές μέρες νηστικό και δεν το βοηθαει στην αναρρωση! Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος