kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 #1 Share 30 Ιουλίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ξεθωριασε ολο το σωμα του,ξεφτισαν ολα τα πτερυγια του,εβγαλε παντου,ακομα και στο κεφαλι του ασπρους λεκεδες,(δεν ειναι σαν χνουδι)και θολωσαν τα ματια του.Δεν τρωι ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:700 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):7 λιτρα syporax,και σφουγγαρια - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 χρονια - Ψάρια (είδη και αριθμός):πολλααααα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλαγη νερου 40 με 50 %την εβδομαδα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):20-40 - Θερμοκρασία:27 με 28 τωρα ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ΑΡΙ -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Φροντοζα - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στο ενυδρειο εχω ενα ζευγαρι φροντοζα που ο αρσενικος εχει μηκος 25 ποντους,και τα εχω 3 χρονια,αυτο μαζι με αλλα 3 τα πηρα περσηκαι ειναι 13 -14 ποντους,και ειναι το πιο ανεπτυγμενο,και 90%αρσενικο.Ο μεγαλος μολις εβλεπε αυτον ,παντα του την εριχνε .Αυτος κρυβοταν,αλλα ετρωγε κανονικα μεχρι και προχθες.Χθες βραδυ που πηγα σπιτη ,τον ειδα σε αυτην την κατασταση,και τον εβαλα σε αλλο ενυδρειο ,μονο του.Χθες στο μεγαλο ενυδρειο παραπαιε,σημερα το πρωι τον ειδα πιο σταθερο,του εβαλα 1 φυλαρακι για να δω αν θα φαει,αλλα τιποτα. Το μονο φαρμακο που εχω ειναι Tremazol της sera ,κανει? Μου ειναι δυσκολο να βρω κατι αλλο ,γιατι το μαγαζι που συνεργαζομαι ,εκλεισε για διακοπες,και εδω δεννννννννν. Τα φωτα σας αδελφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2012 #2 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασιλη το ψαρι της αρπαξε και ειναι πολυ στρεσαρισμενο! Μην το ξαναβαλεις στο ενυδρειο με τα αλλα ειδικα τωρα που εχουν εξαψεις. Θα συνελθει αλλα προσεχε τον για την ωρα μην σου παθει καμια μολυνση. Καθαρο νερο βιταμινες και ταιζε τον καλα μεχρι να παρει τ`απανω του. Θα μπορουσες να ριξεις και λιγο melafix ή stress coat. Με courirer πιστευω πως σε κανα δυο ημερες θα σου τα εχουν στειλει, εαν περιγραψεις το προβλημα σου θα σε εξυπηρετησουν αμεσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασιλη το ψαρι της αρπαξε και ειναι πολυ στρεσαρισμενο! Μην το ξαναβαλεις στο ενυδρειο με τα αλλα ειδικα τωρα που εχουν εξαψεις. Θα συνελθει αλλα προσεχε τον για την ωρα μην σου παθει καμια μολυνση. Καθαρο νερο βιταμινες και ταιζε τον καλα μεχρι να παρει τ`απανω του. Θα μπορουσες να ριξεις και λιγο melafix ή stress coat. Με courirer πιστευω πως σε κανα δυο ημερες θα σου τα εχουν στειλει, εαν περιγραψεις το προβλημα σου θα σε εξυπηρετησουν αμεσα! Να εισαι καλα Ριχαρδε,λες οτι ειναι μονο απο σφαλιαρες?και δεν ειναι αρωστο ? Δεν τρωι ομως,παντος σημερα το ειδα καπως καλυτερα νομιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2012 #4 Share 30 Ιουλίου 2012 Ειμαι, 99% σιγουρος. Το οτι δεν τρωει και αυτο ειναι λογικο μια που μπηκε απο μια πισινα σε μια μπανιερα και αισθανεται στριμοκολα. Βαλτου και κανα διακοσμητικο, κατι για να μπορει να κρυβεται οταν θελει, θα αισθανεται μεγαλυτερη ασφαλια. Υπομονη φιλε μου, θα συνελθη αλλα μετα δεν ξερω εαν ειναι καλη ιδεα να τον ξαναβαλεις μαζι με τα αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 30 Ιουλίου 2012 Ειμαι, 99% σιγουρος. Το οτι δεν τρωει και αυτο ειναι λογικο μια που μπηκε απο μια πισινα σε μια μπανιερα και αισθανεται στριμοκολα. Βαλτου και κανα διακοσμητικο, κατι για να μπορει να κρυβεται οταν θελει, θα αισθανεται μεγαλυτερη ασφαλια. Υπομονη φιλε μου, θα συνελθη αλλα μετα δεν ξερω εαν ειναι καλη ιδεα να τον ξαναβαλεις μαζι με τα αλλα. Μακαρι φιλε μου.Ουτος η αλλος στα τελη σεπτεβρη,θα κανω αλλαγη,απο malaw σε tanganika,αλλα εγω ηξερα οτι ανεχονται και αλλα αρσενικα αυτα τα ψαρια,και το ειδα με τα ματια μου στο μαγαζι που προμηθευομαι 35 ποντους πολλα αρσενικα και θηλυκα μαζι,προφανος ο δικος μου κολλησε συνηθιες malaw που θελει το χαρεμι του Το κακο ειναι οτι υποψιαζομαι οτι εχω και αλλο αρσενικο μικρο μεσα,αλλα γιαυτο αδιαφορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2012 #6 Share 30 Ιουλίου 2012 Ξερεις πως ειναι φιλε μου, ειναι να μπει στην μύτη σου καποιος! Μπορει ο συγκεκριμενος μικρος να ηταν πολυ θρασης. Πιθανοτατα τον βλεπει και σαν μελλοντικο ανταγωνιστει ή μπορει να πλησιαζε πολυ τα λιμερια του και να του την καρφωσε του μεγαλου. Αυτο μονο εσυ το ξερεις που τα βλεπεις τα ψαρια σου καθημερινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 30 Ιουλίου 2012 #7 Share 30 Ιουλίου 2012 ευχομαι να πανε ολα καλα με το φροντοζιερη σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #8 Share 30 Ιουλίου 2012 ευχομαι να πανε ολα καλα με το φροντοζιερη σου... Να εισαι καλα φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Ιουλίου 2012 #9 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασίλη, εχει δικιο ο Rik......άρπαξε πολύ ξύλο το ζωντανό... Φροντισε όταν βρεις χρόνο να κάνεις άμεσα την αλλαγή στη σύνθεση του ενυδρείου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασίλη, εχει δικιο ο Rik......άρπαξε πολύ ξύλο το ζωντανό... Φροντισε όταν βρεις χρόνο να κάνεις άμεσα την αλλαγή στη σύνθεση του ενυδρείου!! Ασε Κωστη,ειμαι πολυ στεναχωρημενος,πηγε η γυναικα μου σπιτι και το βρηκε αναποδα να κυκλοφορει με με την κυκλοφορια του νερου,αλλα δεν μπορει να το κοιταξει αν ειναι νεκρο η οχι.Το βραδυ που θα παω ,θα δω τι εγινε,αλλα μαλλον πεθανε. Εχεις απολυτα δικιο,αλλα ξερεις ,εβγαλα και αγγελια να τα δωσω,αλλα δεν βρηκα ετοιμο ενυδρειο.Τωρα πια τελος σεπτεβρη,δεν εχω χρονο ουτε να τα χαζεψω,και ισως να το προλαβαινα να το σωσω,γιατι το εβλεπα ο βλακας που τρωι ξυλο,αλλα αυτο κρυβοταν καλα.Αν το δεις ειναι αρσενικο και ειχε μεγαλωσει πιο πολυ απο τα αλλα,γυρο στους 15 ποντους,και προφανος δεν χωρουσε στις παλιες φωλιες, τον βρηκε το γουμαρι και τον τσακισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Ιουλίου 2012 #11 Share 30 Ιουλίου 2012 Ασε Κωστη,ειμαι πολυ στεναχωρημενος,πηγε η γυναικα μου σπιτι και το βρηκε αναποδα να κυκλοφορει με με την κυκλοφορια του νερου,αλλα δεν μπορει να το κοιταξει αν ειναι νεκρο η οχι.Το βραδυ που θα παω ,θα δω τι εγινε,αλλα μαλλον πεθανε. Εχεις απολυτα δικιο,αλλα ξερεις ,εβγαλα και αγγελια να τα δωσω,αλλα δεν βρηκα ετοιμο ενυδρειο.Τωρα πια τελος σεπτεβρη,δεν εχω χρονο ουτε να τα χαζεψω,και ισως να το προλαβαινα να το σωσω,γιατι το εβλεπα ο βλακας που τρωι ξυλο,αλλα αυτο κρυβοταν καλα.Αν το δεις ειναι αρσενικο και ειχε μεγαλωσει πιο πολυ απο τα αλλα,γυρο στους 15 ποντους,και προφανος δεν χωρουσε στις παλιες φωλιες, τον βρηκε το γουμαρι και τον τσακισε Πολύ κριμα......... Αν μπορεσεις και το δεις αμεσα και αναπνέει...φτιαχτου μια σπηλια με 2-3 πέτρες να μην το παρασύρει η ροή, να νιωθει ασφαλεια και να μην βλέπει φως...και αν εχεις αντιχλώριο με aloe vera ριξε....και βάλτου και αεραντλία!!! Στο μελλοντικό set up θα φροντισεις οι σπηλιές που θα δημιουργεις να ειναι τοσες ωστε να χωράνε τα ψαρια ακομα και στο τελικό τους μέγεθος...... Υπομονή και εύχομαι να μην τελειωσαν ολα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 30 Ιουλίου 2012 Κωστη αφου ειναι κοπαδοψαρο,γιατι δεν τον ανεχοταν καθολου?Εγω ετσι οπως τα εβλεπα τα πραγματα,και μονο αυτα να υπηρχαν στο ενυδρειο,αυτον θα τον τσακιζε,απο την αρχη ,οταν ηταν μωρα ,παντα αυτον κυνηγουσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Ιουλίου 2012 #13 Share 30 Ιουλίου 2012 Μου έχει συμβει και εμένα αλλά όχι με φροντόζες. Ίσως να έφαγε τόσο ξυλο γιατί τον στρίμωξε σε τρύπα-φωλιά που δεν έχει διέξοδο. Εμένα έτσι είχε γίνει όταν μια θηλυκιά saulosi είχε στριμώξει την άλλη στη γωνία και δεν την άφηνε να βγει. Μόλις έκανε να βγεί έτρωγε τσιμπιές. Ευτυχώς που το πήρα είδηση πριν να είναι αργά και την πρόλαβα και την ξεσκάλωσα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεφτυσμένα πτερύγια, κομμένη ουρά και απο την μια μεριά της έλειπαν λίγα λέπια. Αλλά μέσα σε ένα μήνα δεν φαινόταν ότι είχε πάθει τίποτα. Προφανώς ο δικός σου ήταν σακάτης έτοιμος....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Ιουλίου 2012 #14 Share 30 Ιουλίου 2012 Κρίμα ρε φίλε, τέτοιο ψάρι! Ας ελπίσουμε ότι θα ζει μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι και θα τον προλάβεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 30 Ιουλίου 2012 Κρίμα ρε φίλε, τέτοιο ψάρι! Ας ελπίσουμε ότι θα ζει μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι και θα τον προλάβεις! Να εισαι καλα Νικο,αλλα τωρα που με πηρε τηλ.μου ειπε οτι ειναι νεκρο,και εχει διαλυθει η σαρκα του πλεον.Τουλλαχιστον το ειδα χθες και δεν μου πεθανε μεσα,να μου ανεβασει την αμμωνια στα υψη,ολοκληρο ψαρι. Επαθα και εμαθα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Ιουλίου 2012 #16 Share 30 Ιουλίου 2012 Κωστη αφου ειναι κοπαδοψαρο,γιατι δεν τον ανεχοταν καθολου?Εγω ετσι οπως τα εβλεπα τα πραγματα,και μονο αυτα να υπηρχαν στο ενυδρειο,αυτον θα τον τσακιζε,απο την αρχη ,οταν ηταν μωρα ,παντα αυτον κυνηγουσε. Ισως Βασιλη.....δεν μπορεις να γνωριζεις πως θα ηταν αν ειχες 7-8 φροντόζες στο ενυδρειο και το ανάλογο aquascape...μπορει καποια αλλα να του αποσπούσαν την προσοχή........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Ιουλίου 2012 #17 Share 30 Ιουλίου 2012 Ο Rik έχει δίκιο stress coat ή να προσθέσω και εγώ aquasafe και τα δύο έχουν Aloe vera ,θα του κάνουν καλό ,λίγο πολύ αρκετοί από μας τα έχουμε περάσει αυτά ,κιχλίδες τι να πείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #18 Share 30 Ιουλίου 2012 Ο Rik έχει δίκιο stress coat ή να προσθέσω και εγώ aquasafe και τα δύο έχουν Aloe vera ,θα του κάνουν καλό ,λίγο πολύ αρκετοί από μας τα έχουμε περάσει αυτά ,κιχλίδες τι να πείς. Σας ευχαριστω κυρ.Γεωργιου,αλλα το ψαρακι μολις τωρα πεθανε,τα φαρμακα τα παραγγειλα και θα τα εχω αυριο,οποτε ,τωρα αχρηαστα να ειναι ,εμαθα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Ιουλίου 2012 #19 Share 30 Ιουλίου 2012 Να εισαι καλα Νικο,αλλα τωρα που με πηρε τηλ.μου ειπε οτι ειναι νεκρο,και εχει διαλυθει η σαρκα του πλεον.Τουλλαχιστον το ειδα χθες και δεν μου πεθανε μεσα,να μου ανεβασει την αμμωνια στα υψη,ολοκληρο ψαρι. Επαθα και εμαθα Το έχεις πει και μόνος σου ρε φιλε Βασίλη, “έχω να μάθω πολλά ακόμα για την υπέροχη Αφρική”... εγώ να προσθέσω το «όλοι μας» Πάντως ακόμα και δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές είναι μέσα στο παιχνίδι αφού μιλάμε για τόσο κυρίαρχα ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Ιουλίου 2012 #20 Share 30 Ιουλίου 2012 Λυπάμαι πραγματικά αλλά δυστυχώς στις κιχλίδες ανεξάρτητα Ηπείρου και ειδικά στα μεγάλα ψάρια κιχλίδες κατά καιρούς συμβαίνουν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #21 Share 30 Ιουλίου 2012 Το έχεις πει και μόνος σου ρε φιλε Βασίλη, “έχω να μάθω πολλά ακόμα για την υπέροχη Αφρική”... εγώ να προσθέσω το «όλοι μας» Πάντως ακόμα και δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές είναι μέσα στο παιχνίδι αφού μιλάμε για τόσο κυρίαρχα ψάρια! Απλα θα μπορουσα να προλαβω το κακο,καθαρα δικη μου βλακεια,γιατι το εβλεπα να ερχετε και δεν εκανα τιποτα γιαυτο.Σε αυτο τσατιζομαι με μενα,γιατι την πληρωσε το ψαρακι που το ειχα απο 3 ποντους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Ιουλίου 2012 #22 Share 30 Ιουλίου 2012 Απλα θα μπορουσα να προλαβω το κακο,καθαρα δικη μου βλακεια,γιατι το εβλεπα να ερχετε και δεν εκανα τιποτα γιαυτο.Σε αυτο τσατιζομαι με μενα,γιατι την πληρωσε το ψαρακι που το ειχα απο 3 ποντους. Μην το βλέπεις έτσι και μην τα βάζεις με τον εαυτό σου! Έκανες ότι μπορούσες για αυτό το ψάρι και γιαυτο και το έφτασες να γίνει θηρίο, με την αγάπη και την αφοσίωση σου αλλά δυστυχώς με τα ένστιχτα των ζώων δεν μπορούμε να τα βάλουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2012 #23 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασιλη ξερω πως εχεις σπαστει αλλα μην το κανεις θεμα γιατι ολοι μας λιγο πολυ την εχουμε πατησει οπως και εγω με ενα απο τα Blue Dempsey και παντα τυχαινει οταν λυπουμε πχ στην περιπτωση μου και εσυ τωρα που ο πετσοπας ηταν διακοπες. Δυστηχως ο Σωκρατης εχει δικιο, με τις κυχλιδες ποτε δεν ξερεις και ειδικα τωρα που οι θερμοκρασιες εχουν ανεβει και αναβουν και τα αιματα των ψαριων μας. Παντως δεν ξερω αν ειναι εντυπωση μου αλλα εχω παρατηρησει πως και η καραντινα πολλες φορες μπορει να λειτουργησει αρνητικα στην ψυχολογια των ψαριων, ειδικα των μεγαλων μια που πολλες φορες δεν τρωνε οχι επειδη δεν πεινανε ή λογο ασθαινειας, αλλα γιατι ισως αισθανονται πολυ εξω απο τα νερα τους και τους παιρνει απο κατω. Δεν ειμαι ψυχολογος ψαριων και ουτε εχω διαβασει καπου κατι απλα αυτη την εντυπωση εχω αποκομηση παρατηροντας τα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασιλη ξερω πως εχεις σπαστει αλλα μην το κανεις θεμα γιατι ολοι μας λιγο πολυ την εχουμε πατησει οπως και εγω με ενα απο τα Blue Dempsey και παντα τυχαινει οταν λυπουμε πχ στην περιπτωση μου και εσυ τωρα που ο πετσοπας ηταν διακοπες. Δυστηχως ο Σωκρατης εχει δικιο, με τις κυχλιδες ποτε δεν ξερεις και ειδικα τωρα που οι θερμοκρασιες εχουν ανεβει και αναβουν και τα αιματα των ψαριων μας. Παντως δεν ξερω αν ειναι εντυπωση μου αλλα εχω παρατηρησει πως και η καραντινα πολλες φορες μπορει να λειτουργησει αρνητικα στην ψυχολογια των ψαριων, ειδικα των μεγαλων μια που πολλες φορες δεν τρωνε οχι επειδη δεν πεινανε ή λογο ασθαινειας, αλλα γιατι ισως αισθανονται πολυ εξω απο τα νερα τους και τους παιρνει απο κατω. Δεν ειμαι ψυχολογος ψαριων και ουτε εχω διαβασει καπου κατι απλα αυτη την εντυπωση εχω αποκομηση παρατηροντας τα. Ριχαρδε απο θερμοκρασια εδω ειμαστε μια χαρα,πανω απο 28 με ανοιχτα καπακια δεν ανεβηκα.Αν το αφηνα μεσα,μεχρι και οι θηλυκες αλονοκαρες ,που ειναι 8 ποντους,το βαραγανε,αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι,το ψαρι πρεπει να ηταν πολλες μερες χτυπιμενο.Γιατι ενω εχω πολλα ψαρια,οταν τα ταιζω,ξερω αν λειπει καποιο μπουκωμενο.Αλλα αυτο ειδικα ,δεν του εδινα και μεγαλη προσοχη,γιατι παντα κρυβοταν.Οποτε δεν νομιζω σε μια μερα ,να μου το εκανε σμπαραλια ο αλητης. Αλλα οτι και να λεμε τωρα ,παει το ψαρακι,αδικα και τζαμπα. Και κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση,ειναι, ενω το ψαρι παραπαιε στο κεντρο του ενυδρειου,ο αλητης αδιαφορουσε εντελως γιαυτο.Προφανως καταλαβε οτι το τελειωσε,και εκανε την παπια Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Ιουλίου 2012 #25 Share 30 Ιουλίου 2012 Βασιλη ξερω πως εχεις σπαστει αλλα μην το κανεις θεμα γιατι ολοι μας λιγο πολυ την εχουμε πατησει οπως και εγω με ενα απο τα Blue Dempsey και παντα τυχαινει οταν λυπουμε πχ στην περιπτωση μου και εσυ τωρα που ο πετσοπας ηταν διακοπες. Δυστηχως ο Σωκρατης εχει δικιο, με τις κυχλιδες ποτε δεν ξερεις και ειδικα τωρα που οι θερμοκρασιες εχουν ανεβει και αναβουν και τα αιματα των ψαριων μας. Παντως δεν ξερω αν ειναι εντυπωση μου αλλα εχω παρατηρησει πως και η καραντινα πολλες φορες μπορει να λειτουργησει αρνητικα στην ψυχολογια των ψαριων, ειδικα των μεγαλων μια που πολλες φορες δεν τρωνε οχι επειδη δεν πεινανε ή λογο ασθαινειας, αλλα γιατι ισως αισθανονται πολυ εξω απο τα νερα τους και τους παιρνει απο κατω. Δεν ειμαι ψυχολογος ψαριων και ουτε εχω διαβασει καπου κατι απλα αυτη την εντυπωση εχω αποκομηση παρατηροντας τα. Δεν εχω παρα να συμφωνήσω.....και αναρωτιέμαι τι θα γινόταν σε τετοιες περιπτώσεις αν ο παθών ειχε μια καραντινα 250λίτα.... Ριχαρδε απο θερμοκρασια εδω ειμαστε μια χαρα,πανω απο 28 με ανοιχτα καπακια δεν ανεβηκα.Αν το αφηνα μεσα,μεχρι και οι θηλυκες αλονοκαρες ,που ειναι 8 ποντους,το βαραγανε,αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι,το ψαρι πρεπει να ηταν πολλες μερες χτυπιμενο.Γιατι ενω εχω πολλα ψαρια,οταν τα ταιζω,ξερω αν λειπει καποιο μπουκωμενο.Αλλα αυτο ειδικα ,δεν του εδινα και μεγαλη προσοχη,γιατι παντα κρυβοταν.Οποτε δεν νομιζω σε μια μερα ,να μου το εκανε σμπαραλια ο αλητης. Αλλα οτι και να λεμε τωρα ,παει το ψαρακι,αδικα και τζαμπα. Και κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση,ειναι, ενω το ψαρι παραπαιε στο κεντρο του ενυδρειου,ο αλητης αδιαφορουσε εντελως γιαυτο.Προφανως καταλαβε οτι το τελειωσε,και εκανε την παπια Δεν αποκλείεται Βασίλη......και 2 ωρες ειναι αρκετες για να το φέρει σε αυτη την κατασταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος