Jump to content

Κατεστραμενα Φυτα Γρυιζοντας Απο Διακοπες

koti4

Recommended Posts

γιεα σας φιλοι μου.......χθες γυρισα απο διακοπες.....ελειπα για μια εβδομαδα επειδη πηγα για διακοπες στην υπρεροχη κρητη

οταν γυρισα βρικα τα περισοτερρα φυτα κατεστραμενα....αυτα που καταστραφυκαν ειναι : βαλισινερια , καμπομπα , εγκερια ντενσα και κερατοφυλλο

τα μονα φυτα που ειναι ενταξει και επεζησαν ειναι οι ανουμπιες μου.....ανουμπια και ανουμπια νανα

στοιχεια ενυδρειου:

40 λυτρα καθαρα

λειτουργει εδω και 1 χρονο

υποστρωμα ( χωμα για φυτα ενυδρειου)

χαλικι

φωτισμος 14 watt 10 ωρες την ημερα

το ενυδρειο φυλλοξενει γκαπι ολων των ηλικιων 4 γαριδες αμανο 2 ζεβρα σναιλ και 2 helena

φυλτρανση πολυ καλη με εξωτερικο φυλτρο και η αναταραξη νερων ειναι πολυ καλη επησης

προσφατη αλλαγη λιπασματος

εδω και ενα χρονο χρησιμοποιω για λιπασμα το sera florena kai sera floreplus

αλλα στην τελευτεα αλλαγη πριν φυγω χρησιμοποιησα το flourish excel ( της seachen νομιζω) επειδη μου ειχε τελειωσει το florena

μηπως φταιει αυτο η μηπος εβαλα ηπερβολικη δωση η η υπερβολικη ζεστη που υπηρχε αυτην την περιοδο

περιση που ειχε την ιδια ζεστη οι βαλισινεριες και το κερατοφυλλο ειχαν αντεξει μια χαρα

περιμενο απαντησεις για το τι φταει και θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να βαλω τωρα καινουρια φυτα η να περιμενω να δροσισει λιγο ο καιρος???

Υ.Γ. ελπιζω να σωσω τις βαλισινεριες γιατι βλεπω οτι εχουν ακομα υγειοι νεα φυλα

ευχαριστω προκαταβολικα

Έγινε επεξεργασία - koti4

καλησπέρα καλώς ήρθες τι θερμοκρασία έχεις και τι είχες κάνει γ αυτο πριν φύγεις; τα ψαράκια σου είχαν τάιστρα γιατι και εμένα τα γκάπυ μου όταν έφυγα για 3 μέρες και δεν είχα τάιστρα και μου τσιμπισαν λίγο τα φυτα.

η θερμοκρασια περπει να ειχε ξεπερασει τους 30

στα γκαπι δεν ειχα ταιστρα αλλα ηρθε ενας συγγενης 3 φορες και τα ταισε οσο ελειπα....αλλα δεν πιστεβω να μπορουσαν να κανουν κατι τεοιο ....ειναι και μικροκαμομενα

Το flourish excel ειναι ανθρακας και λιώνει το κερατόφυλλο. Τώρα για τα άλλα φυτάκια σου δεν ξέρω να σου πω. Κρίμα όμως...

αρα να μην το χρησιμοποιησω ξανα καλητερα ε? και εγω ληπυθηκα και για τα εξοδα τωρα αλλα και για την αναστατοση που εχει το θεμα....παντος οι βαλισινεριες μεχρι τωρα ηταν πολυ δυνατες και υγειης

κατα την δικια μου άποψη μεγάλο ρόλο έπαιξε η θερμοκρασία 30 είναι πολυ! αν και νομίζω με κλειστό σπίτι θα τους ξεπέρασε.

γιεα σας φιλοι μου.......χθες γυρισα απο διακοπες.....ελειπα για μια εβδομαδα επειδη πηγα για διακοπες στην υπρεροχη κρητη

οταν γυρισα βρικα τα περισοτερρα φυτα κατεστραμενα....αυτα που καταστραφυκαν ειναι : βαλισινερια , καμπομπα , εγκερια ντενσα και κερατοφυλλο

τα μονα φυτα που ειναι ενταξει και επεζησαν ειναι οι ανουμπιες μου.....ανουμπια και ανουμπια νανα

στοιχεια ενυδρειου:

40 λυτρα καθαρα

λειτουργει εδω και 1 χρονο

υποστρωμα ( χωμα για φυτα ενυδρειου)

χαλικι

φωτισμος 14 watt 10 ωρες την ημερα

το ενυδρειο φυλλοξενει γκαπι ολων των ηλικιων 4 γαριδες αμανο 2 ζεβρα σναιλ και 2 helena

φυλτρανση πολυ καλη με εξωτερικο φυλτρο και η αναταραξη νερων ειναι πολυ καλη επησης

προσφατη αλλαγη λιπασματος

εδω και ενα χρονο χρησιμοποιω για λιπασμα το sera florena kai sera floreplus

αλλα στην τελευτεα αλλαγη πριν φυγω χρησιμοποιησα το flourish excel ( της seachen νομιζω) επειδη μου ειχε τελειωσει το florena

μηπως φταιει αυτο η μηπος εβαλα ηπερβολικη δωση η η υπερβολικη ζεστη που υπηρχε αυτην την περιοδο

περιση που ειχε την ιδια ζεστη οι βαλισινεριες και το κερατοφυλλο ειχαν αντεξει μια χαρα

περιμενο απαντησεις για το τι φταει και θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να βαλω τωρα καινουρια φυτα η να περιμενω να δροσισει λιγο ο καιρος???

Υ.Γ. ελπιζω να σωσω τις βαλισινεριες γιατι βλεπω οτι εχουν ακομα υγειοι νεα φυλα

ευχαριστω προκαταβολικα

Αυτα τα φυτα που σου εχω σημειωσει λιωνουν με το excel και σε συνδιασμο με την θερμοκρασια εγιναν χειροτερα τα πραγματα..

κριμα δεν το ηξερα......τι προτινεις να παρω τωρα καινουρια φυτα η να περιμενω να δροσισει ο καιρος???

κατι λιγα ριζαρια βαλισνερια που εμειναν λες να επιβιωσουν ?????

Έγινε επεξεργασία - koti4

Αν κατεβασεις την θερμοκρασια στα κανονικα επιπεδα μπορει να σου ξαναπεταξει η βαλισνερια.

Αν παρεις καινουρια φυτα τωρα και εχεις θερμοκρασιες υψιλες παλι μπορει να εχεις προβλημα,καλητερα να ριθμησεις αυτο το θεμα πρωτα και μετα να πας σε αγορα φυτων.Εξαλου και τα μαγαζια τωρα το καλοκαιρι δεν κανουν και πολλες παραγγελιες φυτων γι αυτο τον λογο.

Αν συνεχιζεις να εχεισ τετοιες θερμοκρασιες η γνωμη μου ειναι να παρεις ανεμηστιρακια και μετα νεα φυτα.

H egeria Densa λιώνει με την παραμικρή δόση excel και τα ceratophylum και camboba είναι επίσης πολύ ευαίσθητα σε αυτό και τα αντίστοιχα χημικά που εκλείουν CO2 τεχνιέντως. ΔΕΝ έχουν όμως το παραμικρό θέμα με το κανονικό CO2 που παρέχεται με μπουκάλα ή DIY συστήματα.

Τα φυτά σου χάθηκαν σίγουρα από το flourish , αν η θερμοκρασία σου ήταν μέχρι 33 - 34 βαθμούς για μία βδομάδα από αποκλείεται να τα έχασες λόγω θερμοκρασίας. Σαφώς τα περισσότερα φυτά προτιμούν θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών αλλά προς θεού δεν χαλάνε με την έκθεση σε λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες για τόσο μικρά διαστήματα.

Έχω δοκιμάσει πολύ δυσκολότερα είδη και σε υψηλότερες θερμοκρασίες (ακόμα και 35 -36 βαθμούς) και δεν υπάρχει θέμα όταν οι υπόλοιπες συνθήκες είναι σωστές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...