Jump to content

Τι Αντλια Και Τι Φωτισμο Χρειαζομαι

zaris

Recommended Posts

Καλημερα παιδια,

ειμαι ετοιμος να αγορασω το ενυδρειο της Resun DMS-400 για να κανω κι εγω το δικο μου reefακι. Το συγκεκριμενο ενυδρειο δεν ειναι ετοιμο για θαλασσινο οποτε πρεπει να κανω καποιες αλλαγες στην αντλια και στον φωτισμο.

Τα χαρακτηριστικα του ενυδρειου ειναι τα εξεις:

VOLT. :100~120 220~240V

FREQ.:50/60Hz

ENERGY-SAVING LAMP:15W x 2 pcs

PUMP INCLUDED:SP-980(*SP-160) Products passed:UL \ GS \ VDE (550l/h)

AQUARIUM SIZE:48L / 12.5Gal

DIMENSION(mm):417 x 386 x 423

Τι αντλια χρειαζομαι και τι φωτισμο για να ειναι επαρκης για το reefακι μου?

Έγινε επεξεργασία - zaris

1-2 μαξ κοραλια νανο η κοραλια1.απο το φως εισαι μαλλο,καλα και ισως χρειαστεις καμμια σειρα λεντ με μπλε φωτισμο για συνδιασμο.

Klaz σευχαριστω για την αμεση απαντηση σου. :bigemo_harabe_net-64: Την εργοστασιακη αντλια που εχει 550λ/ω με καλυπτει για το φιλτραρισμα η' πρεπει να την αλλαξω με μια μεγαλυτερη των 1000λ/ω? και μια τελευταια ερωτηση ο γενικος κανονας watt/ L για τα reef ποιος ειναι? χρειαζεται καποια ιδιαιτερη προσοχη για τα kelvins? σκοπευω να βαλω μονο ευκολα μ****α κοραλλια

Καλησπέρα,

κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ φίλε μου με το ενυδρειάκι της Haquoss που τελικά μου στοίχισε πολύ περισσότερο

αφού άμεσα αφαίρεσα το εσωτερικό φίλτρο και αγόρασα εξωτερικό, προχώρησα σε αγορά μιας T5

για μπλέ φωτισμό αφού η 25w λάμπα Ε27 δεν επαρκούσε και τελικά μετά από 4 μήνες ξήλωσα

όλο τον φωτισμό και προχώρησα σε αγορά led. Τι θέλω να πώ λοιπόν.

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις εξ αρχής ένα ενυδρείο στα λίτρα που επιθυμείς αν και η καλύτερη κατ' εμέ λύση

για mini reef είναι τα 100L που να έχει όμως 2 λάμπες Τ8 στα 60watt περίπου συνολικά για να μπορείς

να έχεις ικανοποητικό φωτισμό και αν έχεις και πλάτη με τα υλικά αλλά και την αντλία επιστροφής σε αυτήν

είναι μια άριστη επιλογή ιδίως αν χωράει και ένα μικρό σκιμμερ εκεί για να αποφύγεις να τοποθετήσεις

εντός του μικρού ενυδρείου για λόγους αισθητικής.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις και πολύ πολύ πολύ υπομονή.

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Καλησπερα και σ'εσενα Road Tail,

Λογο του οτι ο χωρος στο δωματιο μου ειναι καπως περιορισμενος κυμενομαι γυρο στα 50-60 λιτρα

Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι οικονομικο και εργονομικο με πλατη για τα υλικα, χωρο για το skimmer και μοναδικο σ'αυτα τα λιτρα. (Τουλαχιστον για τα καταστηματα της θεσσαλονικης που εχω ψαξει) Εχεις να προτεινεις κανενα που σου γυαλισε στο ματι?

Το συγκεκριμενο το βρηκα στο 110 ευρο +τις αλλαγες που θα κανω (λαμπες και κυκλοφοριτες) δεν θα ξεπερασει τις 200ευρο

καλησπερα φιλε zaris! για να γλυτωσεις λεφτα θα σου προτεινα μια eheim αντλια 800-1000 λιτρα που ειναι και μικρη για να χωραει στην πλατη και μετα για μεσα στο ενυδρειο μια κοραλια 1600 λιτρα και εισαι κομπλε απο κυκλοφορια! τωρα για φωτισμο αμα μπορεις η ξερεις καποιον να σε βοηθησει θα συμφωνησω με το φιλο road tail να πας κατευθειαν σε led κατασκευη!

Ήσουν το έναυσμα να καταγράψω σε λίστα τα υλικά καθώς και τα χρήματα που έχω διαθέσει.

Ρίξε μια ματιά χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο να κάνεις όλες αυτές τις αγορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...