Jump to content

Γνωριζουμε Για Τον Διαγωνισμό Best Of Discus???

PRINCE

Recommended Posts

Φιλοι Αφρικανοί ισως κάποιοι γνωρίζεται για τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη χώρα μας...οσοι δεν γνωρίζεται περισσότερες πληροφορίες θα δείτε εδώ http://www.bestofdiscus.gr/

Θα μου πέιτε τι δουλειά εχει ο διαγωνισμός των δίκσων στην κατηγορία της Αφρικής.......παράλληλα γίνεται και Διαγωνισμός Βιοτοπικών Ενυδρείων.

Αρκετοί απο εσάς εχουν ομορφα και ιδιαίτερα ψαράκια αλλα και ταλέντο στο στήσιμο....αξιζει να δουμε λοιπόν και αφρικανικές συμμετοχές!!!

:buttrock: :buttrock: :buttrock:

Αγαπητέ Κώστα ήδη έχω δηλώσει για ενα βιοτοπικό θα προσπαθήσω να το φτιάξω ,είναι μια ευκαιρία να αντιπροσωπεύσω και την ιδιαίτερη Πατρίδα μου ,έτσι για λόγους συναισθηματικούς ,παρότι έχασα μαζικά απο δικό μου λάθος όλα τα ενήλικα multi θα βρώ όμως και κάτι θα φτιάξω ,ελπίζω ενδιαφέρον :)

Ενδιαφέρον ακούγεται! Καιρός το μουλτάδικο να αναδειχθεί! :D

Ο διαγωνισμός είναι μια σημαντική διοργάνωση για το χόμπυ μας και μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε και να συμμετάσχουμε είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ώς επισκέπτες. Μέσα στην κατηγορία της Αφρικής, έχουμε δει πάρα πολλά ενυδρεία που πληρούν τις προδιαγραφές ενώς βιοτοπικού ενυδρείου και θα στεκόντουσαν επάξια σε έναν διαγωνισμό. Οπότε τολμήστε το, και μακάρι εκείνη την μέρα να δούμε πολλά Αφρικάνικα ενυδρεία.

:)

οι επιλογες για στησιμο αφρικανικων σε σχεση με το μεγεθος του ενυδρειου που θα ειναι διαθεσιμο 80χ50χ50 ειναι λιγες , δεν μπορεις ας πουμε να βαλεις tropheus σε τετοιο ενυδρειο , δεν μπορεις να βαλεις φροντοζες Η αλλα ειδη , ετσι την τιμητικη τους θα εχουν οι νανοκιχλιδες .

θα μπορουσαν να μπουν λαβιντο σε αυτες τις διαστασεις ?

Γιώργο σίγουρα οι διαστάσεις του ενυδρείου περιορίζουν τις επιλογές κυρίως για τα πιο απαιτητικά είδη. Βέβαια όπως είπες επιλογές υπάρχουν και μέσα στις νανοκιχλίδες, αλλά και σε κάποια άλλα είδη από την Τανγκανίκα, κυρίως μέσα στην οικογένεια των lamprologus. Τώρα όσον αφορά τα labido, σε ένα μόνιμο στήσιμο αυτών των διαστάσεων θα λέγαμε όχι, λόγω κυρίως του μικρού μήκους και βλέποντας το στήσιμο με προοπτική περισσότερου χρόνου απο την διάρκεια ενώς διαγωνισμού. Βέβαια προσωπικά δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργούν και κρίνουν οι διαγωνισμοί, εννοώντας ότι ενώ θα μπορούσαν να κάτσουν τα ψάρια για τις ώρες του διαγωνισμού στο ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν γνωρίζω αν θα κριθεί αρνητικά το στήσιμο γι'αυτόν τον λόγο.

Γιώργο σίγουρα οι διαστάσεις του ενυδρείου περιορίζουν τις επιλογές κυρίως για τα πιο απαιτητικά είδη. Βέβαια όπως είπες επιλογές υπάρχουν και μέσα στις νανοκιχλίδες, αλλά και σε κάποια άλλα είδη από την Τανγκανίκα, κυρίως μέσα στην οικογένεια των lamprologus. Τώρα όσον αφορά τα labido, σε ένα μόνιμο στήσιμο αυτών των διαστάσεων θα λέγαμε όχι, λόγω κυρίως του μικρού μήκους και βλέποντας το στήσιμο με προοπτική περισσότερου χρόνου απο την διάρκεια ενώς διαγωνισμού. Βέβαια προσωπικά δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργούν και κρίνουν οι διαγωνισμοί, εννοώντας ότι ενώ θα μπορούσαν να κάτσουν τα ψάρια για τις ώρες του διαγωνισμού στο ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν γνωρίζω αν θα κριθεί αρνητικά το στήσιμο γι'αυτόν τον λόγο.

Μιλαω για στησιμο αποκλειστικα για τις ημερες της εκθεσης .

Και εγω αυτο ''φοβαμαι'' , ναι μεν μπορει να δοκιμαστει ενα στησιμο με μπολικες πετρες σε τετοιες διαστασεις αλλα πιθανον να εχει και τα ''αρνητικα ''του .

σε παρομοιες διαστασεις ( 75 χ 55 χ55 ) ειχα παλαιοτερα τα demasoni χωρις καποιο προβλημα , για αρκετο καιρο :) αλλα τωρα ειναι καπως ''περιεργα'' τα πραματα

Δυστυχώς δεν έχω καμία γνώση του τρόπου με τον οποίο κρίνονται τα στημένα ενυδρεία στα πλαίσια ενώς διαγωνισμού. Είναι κρίμα δηλαδή να χάσει ένα ωραίο ενυδρείο από τα "λάθος" λίτρα ή από τις "λάθος" διαστάσεις. Ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος που έχει εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Εχουμε μάθει απο τις ανακοινώσεις οτι είναι 80χ50χ50 αυτό είναι και με αυτές τις διαστάσεις θα βαδίσουμε.Ισως κάποτε απο πολλά χρόνια όταν γίνει διαγωνισμός Αφρικής υπάρχουν και πιο πολλά λίτρα.Σίγουρα με αυτά τα λίτρα δεν μπορείς να στήσεις άλλα για άλλα.,δεν το θεωρώ φυσιολογικό.Βέβαια ανκαι εδώ μέσα είναιι Αφρική και για Αφρική μιλάμε υπαρχουν κα άλλοι βιότοποι εκτός αφρικής που μπορεί να αντιπροσωπευθούν με 80χ50χ50 .

Κώστα εμπερία απο διαγωνισμούς δεν έχω αλλά προσωπικά θα φτιάξω ενα βιότοπο που πάει στις συγκερκιμένες διαστάσεις ,πιο πολύ για μένα η συνάντηση έχει σημασία

Κώστα εμπερία απο διαγωνισμούς δεν έχω αλλά προσωπικά θα φτιάξω ενα βιότοπο που πάει στις συγκερκιμένες διαστάσεις ,πιο πολύ για μένα η συνάντηση έχει σημασία

Καλημέρα. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας, απλά είμαι λίγο προσεχτικός σε αυτά που γράφω γιατί δεν θα ήθελα να πάρω κάποιον φίλο στον λαιμό μου, ο οποίος πιθανόν να επιδιώκει και μια διάκριση. Σίγουρα βιότοποι που ταιριάζουν στις διαστάσεις που έχουν δοθεί είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για όσους φίλους θέλουν να λάβουν μέρος.

την μονη διακριση που επιδιωκω ειναι να φυγω ΠΡΩΤΟΣ για διακοπες :P

Εγω θα ήθελα να συμπληρώσω πως εκτος απο τις λίμνες και τις νανοκιχλίδες τους, έχουμε και πολλά ποτάμια στην Αφρική!!!!!

Υπάρχουν Congo tetra, Butterfly fish, διάφορα είδη Steatocranus, διαφορα είδη Hemichromis και Pelvicachromis.....κ.α.

Φανταστειτε ενα ενυδρειο με πετρες, διαφορα φυτα και καμια ριζούλα.......ενα κοπαδακι Congo tetras να πηγαινοέρχονται και στο βυθό μια 4αδα steatocranus να παίζει....

Δεν εχει να ζηλέψει τιποτα ακομα και απο φυτεμένο!!!!!!!!

Εγω θα ήθελα να συμπληρώσω πως εκτος απο τις λίμνες και τις νανοκιχλίδες τους, έχουμε και πολλά ποτάμια στην Αφρική!!!!!

Υπάρχουν Congo tetra, Butterfly fish, διάφορα είδη Steatocranus, διαφορα είδη Hemichromis και Pelvicachromis.....κ.α.

Φανταστειτε ενα ενυδρειο με πετρες, διαφορα φυτα και καμια ριζούλα.......ενα κοπαδακι Congo tetras να πηγαινοέρχονται και στο βυθό μια 4αδα steatocranus να παίζει....

Δεν εχει να ζηλέψει τιποτα ακομα και απο φυτεμένο!!!!!!!!

Βεβαίως :thumbup: :thumbup:

Kαι τα Congo tetra δε βλεπω να ταιριαζουν στους 80 ποντους.Οσα εχω δει στην αγορα τα εχω δει σχεδον τελικο μεγεθος,που φτανει τους 7,5 ποντους.Για ενα κοπαδακι λοιπον 7-10 ψαρια θα ειναι λιγο ζορι.

Αν προσθεσεις και τα δυο ζευγη steatocranus που λες πριγκηπα,παραφορτωνεται το ενυδρειο.Δυστυχως περιοριζει το μηκος.

Ολα αυτα βεβαια ειναι η ταπεινη προσωπικη μου αποψη.

Θα έβρισκα πολύ πρωτότυπο ένα στήσιμο με Atya gabonensis. :)

Όπως προανέφερε ο κύριος Σωκράτης η ουσία βρίσκεται στην συμμετοχή ανεξάρτητα του αποτελέσματος! Νομίζω ότι όποιος δηλώσει συμμέτοχη θα προσπαθήσει για το καλύτερο με δεδομένο πάντα το τι θα του παρέχουν!

Κριτης του διαγωνισμου θα ειναι ο Heiko. Θα μιλησω μαζι του το συντομοτερο δυνατο ετσι ωστε να σας δωσω την καλυτερη δυνατη ενημερωση!!!

Κριτης του διαγωνισμου θα ειναι ο Heiko. Θα μιλησω μαζι του το συντομοτερο δυνατο ετσι ωστε να σας δωσω την καλυτερη δυνατη ενημερωση!!!

Ευχαριστούμε Νιντάλ. Αυτό είναι το καλύτερο για να βοηθήσουμε κι εμείς με την σειρά μας όπως μπορούμε τις συμμετοχές.

Λοιπον μετα απο επικοινωνια με τον Μπλεχερα, μου ειπε οτι δεν παιζει κανενα ρολο το μεγεθος του ενυδρειου, αρκει τα ψαρια που θα μπουνε μεσα να μην ειναι μεγαλα!

Δινοντας του το παραδειγμα με τισ φροντοζες, μου απαντησε το εξης:

"Naturally for the frontosa, the fishes should not be 20, or more, cm, he should put a juvenile group in such aquarium. If ie Discus should be adults not more then 4, samller ones could be 10 or so. etc. Have them write me."

Οποτε Αφρικαναδες ντου!!!

Λοιπον μετα απο επικοινωνια με τον Μπλεχερα, μου ειπε οτι δεν παιζει κανενα ρολο το μεγεθος του ενυδρειου, αρκει τα ψαρια που θα μπουνε μεσα να μην ειναι μεγαλα!

Δινοντας του το παραδειγμα με τισ φροντοζες, μου απαντησε το εξης:

"Naturally for the frontosa, the fishes should not be 20, or more, cm, he should put a juvenile group in such aquarium. If ie Discus should be adults not more then 4, samller ones could be 10 or so. etc. Have them write me."

Οποτε Αφρικαναδες ντου!!!

Μάλιστα, πολύ διαφωστικές οι πληροφορίες ευχαριστούμε Νιντάλ. Οπότε φίλοι Αφρικανοί, ο δρόμος είναι ανοιχτός για πολύ ωραία πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...