Jump to content

Προσθήκη Βράχου Σε Nano Reef

Recommended Posts

Καλησπέρα,

στο 60L ενυδρείο μου είναι στημένος εδώ και 4 μήνες βράχος περί τα 6 κιλά

που αγοράστηκε ζωντανός από pet shop και πλέον από τον 2ο μήνα λειτουργίας

διατηρεί όλη τη βιολογία του ενυδρείου, αφού το μόνο που χρησιμοποιώ έξτρα

εκτός το σκίμμερ είναι άνθρακας και αντιφόσφωρος σε εξ.φίλτρο.

Θέλω να προσθέσω επιπλέον βράχο στο ενυδρείο περί τα 4-5 κιλά για τοποθέτηση κοραλιών

αλλά και περισσότερες κρυψώνες για τα ψάρια μου καθώς και για ντεκόρ φυσικά.

Οι επιλογές μου είναι

1. να αγοράσω ζ.β. από pet shop αλλά απ' ότι έχω δει δεν είναι και

τόσο ζωντανός αλλά κουραρισμένος. Θα έχω προβλημα ενδεχομένως με αύξηση αμμωνίας,

νιτρωδών ή νιτρικών και πόσο ασφαλές είναι για τα ζωντανά μου ?

2. Να πάρω ζ.β. από φίλο συνφορουμίτη που έχει στο ενυδρείο του εδώ και χρόνια σε λειτουργία

και μπορεί να μου διαθέσει, όπου θα τον μεταφέρω από το ενυδρείο του σε κουβά με νερό

μέχρι τον χώρο μου σε σύντομο διάστημα λιγότερο της μιας ώρας ?

3. Να αγοράσω ψόφιο βράχο από κατάστημα και να τον τοποθετήσω στο ενυδρείο μου ?

αν και έχω την εντυπωση ότι είναι το λιγότερο ασφαλές αφού θα ανεβάσει αμμωνία κάποια στιγμή.

Εκτός και αν κάνω λάθος ....

Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας αφού από την Δευτερα πρέπει να πράξω ανάλογα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Έλα ρε συ Klaz, ξέρω ότι βλέπεις την έναρξη των ολυμπιακών αλλά ξέρω και

ότι θα γράψεις πρώτος την σωστή άποψη :) και περιμένω με αγωνία !!

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Καλά καλά μην περιμένετε τον klaz να απαντήσει, γιατί μπορεί να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί και να μην έχει απαντήσει ακόμα !! :P

Δώστε σας παρακαλώ πολύ την άποψή σας .........

Αν ψάξεις πιστεύω θα βρείς καλό βράχο σε pet. Εγώ δεν είχα κάποιο θέμα, ίσα ίσα που κουβαλούσαν και ζωντανά. Αχινούς, καβουράκια, σαλιγκαράκια κλπ.

Και το δεύτερο , από συνχομπίστα δεν είναι κακή ιδέα.

Ας σου πούνε όμως και οι εμπειρότερη τη γνώμη τους. Εγώ μπορεί να στάθηκα τυχερός με τα κομμάτια βράχου που βρήκα σε pet.......

εγω εκανα συνδιασμο και απο τα δυο και απο φιλο εδω μεσα και απο petshop και μου βγηκε μια χαρα! αλλα στη θεση σου τωρα δεν θα ρισκαρα θα επερνα απο γνωστο και που τρεχει και καιρο να ειναι και ολοζωντανος!!

Ευχαριστώ για τις εως τώρα απαντήσεις.

Κι εγώ σε αυτό προσανατολίζομαι, να πάρω δηλαδή βράχω απ΄τον φίλο συνφορουμίτη, απλά

παρακαλώ να με πληροφορήσετε αν συντρέχει κίνδυνος που θα βάλω βράχο στο ενυδρείο μου

ή είναι απόλυτα ασφαλές αρκεί να μεταφερθεί σύντομα και μέσα σε νερό φαντάζομαι !?

αμα δεν εχει κατι πανω ο βραχος απο αλγες η απταισιες δεν νομιζω να εχεις καποιο προβμηλα! και αμα τον μεταφερεις με νερο μεσα σε κουβα σιγουρα θα ηταν το καλυτερο!!!

-Αγορασα βραχο απο ενα τσ..παιδι του φορουμ, 9κιλα, γεματος αλγες, ο οποιος ομως ηταν τριμμενος κατα της παραλαβη..Με αποτελεσμα 2 χρονια μετα να ενισχυω την παγκοσμια βιβλιογραφια με νεα ειδη αλγης! ..........

Εγώ τώρα περιμένω να πάρω βράχο με όλα τα νέα ανεξερεύνητα είδη άλγης στην παγκόσμια ιστορία του υφάλου ? :bigemo_harabe_net-59:

Καλημερα.Εγω θα διαλεγα τη δευτερη περιπτωση,αφου βεβαια εβλεπα πρωτα τον βραχο σε τι κατασταση ειναι.....

Στο ενυδρειο ομως θα τον εβαζα σταδιακα λιγο λιγο,προς αποφυγη των προβληματων που ανεφερες πιο πριν.

:)

Εγώ τώρα περιμένω να πάρω βράχο με όλα τα νέα ανεξερεύνητα είδη άλγης στην παγκόσμια ιστορία του υφάλου ? :bigemo_harabe_net-59:

χαχαχα! Ενας βραχος μου ειναι αυτος...μν φανταστεις, 70κατι λιτρα νερου εχω μονο, λιγα βραχια ειναι...δν ξερω αν θα μπορεσω να σε καλυψω μονο εγω. Αλγες δεν εχω, θα το δεις κι απο κοντα. Εχω ενα συγκεκριμενο ειδος (dead man's fingers algae) που αλλοι στο αμερικα τα κρατανε! Αυτο το κομματι βραχου εχει πανω και τα sps frags μου.. και να χτυπιεσαι κατω δεν στο δινω!

χαχαχα! Ενας βραχος μου ειναι αυτος...μν φανταστεις, 70κατι λιτρα νερου εχω μονο, λιγα βραχια ειναι...δν ξερω αν θα μπορεσω να σε καλυψω μονο εγω. Αλγες δεν εχω, θα το δεις κι απο κοντα. Εχω ενα συγκεκριμενο ειδος (dead man's fingers algae) που αλλοι στο αμερικα τα κρατανε! Αυτο το κομματι βραχου εχει πανω και τα sps frags μου.. και να χτυπιεσαι κατω δεν στο δινω!

Μη στεναχωριεσε... Δώσε σε μένα τα sps και κρατά εσύ τον βράχο με την αλγη... Οπως κάνουν οι αμερικανοί... Άντε πάλι σε εσωσα ... :)

Καλημερα.Εγω θα διαλεγα τη δευτερη περιπτωση,αφου βεβαια εβλεπα πρωτα τον βραχο σε τι κατασταση ειναι.....

Στο ενυδρειο ομως θα τον εβαζα σταδιακα λιγο λιγο,προς αποφυγη των προβληματων που ανεφερες πιο πριν.

:)

Ευχαριστώ Δίας, κάτι τέτοιο λέω να πράξω.

Θα πάρω κανά 2 κιλά βράχο να προσθέσω σε πρώτη φάση και βλέπουμε .....

Όσο για τα δυο λαμόγια παραπάνω τι να πω ........

Ο ένας σκοπεύει να μου πάρει τα SPS κοράλια που είναι πάνω στο βράχο που διάλεξα :bigemo_harabe_net-66:

και ο άλλος που έχει το βράχο σκοπεύει να μου δώσει μόνο τις άλγες χωρίς το βράχο

και μάλιστα με όνομα "του νεκρού Αμερικάνου τα δάχτυλα" ..... κατάλαβες τώρα για τι παρέα μιλάμε ?? :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Καλησπέρα,

στο 60L ενυδρείο μου είναι στημένος εδώ και 4 μήνες βράχος περί τα 6 κιλά

που αγοράστηκε ζωντανός από pet shop και πλέον από τον 2ο μήνα λειτουργίας

διατηρεί όλη τη βιολογία του ενυδρείου, αφού το μόνο που χρησιμοποιώ έξτρα

εκτός το σκίμμερ είναι άνθρακας και αντιφόσφωρος σε εξ.φίλτρο.

Θέλω να προσθέσω επιπλέον βράχο στο ενυδρείο περί τα 4-5 κιλά για τοποθέτηση κοραλιών

αλλά και περισσότερες κρυψώνες για τα ψάρια μου καθώς και για ντεκόρ φυσικά.

Οι επιλογές μου είναι

1. να αγοράσω ζ.β. από pet shop αλλά απ' ότι έχω δει δεν είναι και

τόσο ζωντανός αλλά κουραρισμένος. Θα έχω προβλημα ενδεχομένως με αύξηση αμμωνίας,

νιτρωδών ή νιτρικών και πόσο ασφαλές είναι για τα ζωντανά μου ?

πιθανοτατα αν ο βραχος δεν ειναι κουραρισμενος να σου βγαλει αμμωνια με διαφορες παρενεργειες στα ζωντανα σου

(θανατους, νεκρωσεις , στρεσαρισμα , κλπ)

2. Να πάρω ζ.β. από φίλο συνφορουμίτη που έχει στο ενυδρείο του εδώ και χρόνια σε λειτουργία

και μπορεί να μου διαθέσει, όπου θα τον μεταφέρω από το ενυδρείο του σε κουβά με νερό

μέχρι τον χώρο μου σε σύντομο διάστημα λιγότερο της μιας ώρας ?

οσο και καλος φιλος σου να ειναι , δεν θα βαλεις τον φιλο σου στο ενυδρειο αλλα καποια κομματια βραχου απο τον φιλο σου.... αυτο που θελω να πω ειναι οτι .... θελει μεγαλο ελεγχο ο βραχος που θα παρεις για να μην εχεις προβληματα οπως ο Vales_red

3. Να αγοράσω ψόφιο βράχο από κατάστημα και να τον τοποθετήσω στο ενυδρείο μου ?

αν και έχω την εντυπωση ότι είναι το λιγότερο ασφαλές αφού θα ανεβάσει αμμωνία κάποια στιγμή.

Εκτός και αν κάνω λάθος ....

Προσωπικα θα αγοραζα νεκρο βραχο και θα τον τοποθετουσα στο ενυδρειο ανα μερικες βδομαδες και καποιο κομματι....

Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας αφού από την Δευτερα πρέπει να πράξω ανάλογα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Με τον νεκρό βράχο η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη όσον αφορά τους παρασιτικούς οργανισμούς.

Από την άλλη πάλι δεν μπορείς να τον βάλεις όλον μαζί και επίσης θα αργήσει πολύ να μοιάζει με τον ζωντανό που υπάρχει μέσα, επίσης θα αργήσει ακόμη πιο πολύ να γίνει "ζωντανός" σε σχέση με έναν "έτοιμο ζωντανό"

Στο νέα aquascape που έκανα, τα δύο μεγάλα κομμάτια που έβαλα ήταν από νεκρό βράχο που τον είχα 1-2 μήνες σε νάνο ενυδρείο, μετά άλλους 2 μήνες σε ενυδρείο που τον συντηρούσα / ζωντάνευα με όλα τα απαραίτητα....(ένα δεύτερο ενυδρείο δηλαδή), και τον τελευταίο μήνα που τον έβαλα στο κυρίως ενυδρείο, τώρα άρχισε να παίρνει "χρώμα".

Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά σίγουρη και χωρίς παρασιτικά προβλήματα.....

Ο έτοιμος ζωντανός όπως και να το κάνουμε έχει τα ρίσκα του, είτε από φίλο, είτε από κατάστημα... αλλά είναι άλλο πράγμα !!!

Ευχαριστώ Αιολος, vrilos και υπόλοιποι που ευχαρίστησα ήδη παραπάνω.

Αυτό σκοπεύω να κάνω και αν κατάλαβα καλά ακόμα και με προσθήκη ζωντανού βράχου συντρέχει κίνδυνος

αν δεν είναι σωστή η μεταφορά του, αν είναι αυξημένη η ποσότητα που θα εισαχθεί αλλά κυρίως η ποιότητα του βράχου.

Θα μπω λοιπόν στην διαδικασία να προσθέσω κανα δυο καμμάτια ζωντανό βράχο σύντομα να δουλέψουν και να έχω και "πατήματα" για τα κοραλάκια και βλέπουμε στην συνέχεια.

Για ποιόν (με τους αμύθητους τύπους Αμερικάνικης & εξωγήινης άλγης βράχο ) χτυπάει η καμπάνα ?

Αναμένω το σύνθημα φιλαράκι, μην με ξεχάσεις ........

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...