Jump to content

Τι Είδος Χρυσόψαρου Και Γιατι;

Ramirez

Recommended Posts

Δεν ξέρω Αγγλικά Σπύρο και δεν καταλαβαίνω .

Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι με το fancy δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε είδος , fancy θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε είδος ψαριού που έχει ιδιαίτερα - εντυπωσιακά χαρακτηριστικά .

Τέλος πάντων όλοι μας εννοούμε τα Οράντα ή κογκολέζους .

Η περιληψη των αγγλικων λλει περιπου αυτο που γραφω πιο πανω

"Αυτα που δεν κρατανε αρκετα το σωματοτυπο του κλασσικου χρυσοψαρου, δλδ ολα εκτος των common, comet και shubunkin"

Οχι μονο τα Oranda και Black Moor

Ολα τα ειδη με διπλες ουρες, κοντοχοντρα σωματα κλπ

Έγινε επεξεργασία - delta66

Με λιγα λογια σε ενυδρειο μπορει να μπει οποιο ειδος χρυσοψαρου χωραει.

Αφου τα fancy γινοται πιο μικρα απο τα common, comet και shubunkin ειναι πιο ευκολο να μπουν σε νορμαλ ενυδρειο και μπορυν να προτεινονται πιο ευκολα.

Comet και shubunkin γινονται πιο μικρα απο τα common, οποτε σε ενα ακομα πιο μεγαλο ενυδρειο, θα μπορουσαν να μπουν πιο ευκολα απο το common που συνισντουνται για μονο για λιμνες μαζι με Koi.

Οτι προετινω εχει να κανει με την καλυτερη δυνατη και φυσιολογικη αναπτυξη που μπορει να παρει ενα ειδος ψαριου σε ενυδρειο (για να ειναι και υγιες), με την οσο πιο απροβληματιστη και ευκολη συντηρηση απο πλευρας χομπιστα.

Ολα τα ειδη με διπλες ουρες, κοντοχοντρα σωματα κλπ

Οράντα είναι όλα αυτα Σπύρο .

Οράντα είναι όλα αυτα Σπύρο .

Στα Oranda συμπεριλαμβανονται ολα αυτα τα Fantail, Pearlscale, Eggfish, Lionhead, Ranchu, Ryukin κλπ που εχουν πλουμιστες ουρες και ειναι κοντοχροντρα?

Γιατι τα εχουν ξεχωριστα απο τα oranda?

http://en.wikipedia....icated_goldfish

http://www.petgoldfish.net/goldfish-types.html

Με λιγα λογια σε ενυδρειο μπορει να μπει οποιο ειδος χρυσοψαρου χωραει.

Αφου τα fancy γινοται πιο μικρα απο τα common, comet και shubunkin ειναι πιο ευκολο να μπουν σε νορμαλ ενυδρειο και μπορυν να προτεινονται πιο ευκολα.

Comet και shubunkin γινονται πιο μικρα απο τα common, οποτε σε ενα ακομα πιο μεγαλο ενυδρειο, θα μπορουσαν να μπουν πιο ευκολα απο το common που συνισντουνται για μονο για λιμνες μαζι με Koi.

Οτι προετινω εχει να κανει με την καλυτερη δυνατη αναπτυξη που μπορει να παρει ενα ειδος ψαριου (για να ειναι και υγιες), με την οσο πιο απροβληματιστη και ευκολη συντηρηση απο πλευρας χομπιστα.

Κοίτα να δείς πράγματι τα χρυσόψαρα γενικώς έχουν παρεξηγηθεί .

Αν πάρουμε τα τελικά τους μεγέθη πράγματι θέλουν λίμνες και όχι ενυδρεία .

Comet και shubunkin τα έχω δεί σε λίμνη να φτάνουν τους 45-50 πόντους με την ουρά .

Παραδόξως common δεν τα έχω δεί πάνω απο 35 πόντους μέ την ουρά .

Εχω δεί όμως και Οράντα ( ολα αυτα που λές fancy ) στους 40-45 πόντους με την ουρά , λόγω όμως του ότι δεν είναι ψάρια που τους αρέσει το τρέξιμο , συν ότι δεν μεγαλώνουν γρήγορα "βάζουμε νερό στο κρασί μας" και τα βάζουμε και σε αρκετά μικρότερα ενυδρεία .

Στα Oranda συμπεριλαμβανονται ολα αυτα τα Fantail, Pearlscale, Eggfish, Lionhead, Ranchu, Ryukin κλπ που εχουν πλουμιστες ουρες και ειναι κοντοχροντρα? Ναί .

Γιατι τα εχουν ξεχωριστα απο τα oranda? Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο δεν τα αναφέρουν σε αυτα τα λίνκ που έβαλες .

http://en.wikipedia....icated_goldfish

http://www.petgoldfi...fish-types.html

Πάντως αν χτυπήσεις στο Google τη λέξη Oranda και πας στις εικόνες θα σου βγάλει σαν γενική εικόνα αυτό που σου λέω .

Στους δε καταλόγους απο το εξωτερικό που είχαμε για να κάνουμε τις παραγγελίες μας στα ψάρια , υπήρχε η επικεφαλίδα που έγραφε Goldfish και αφου μας έγραφε ολα αυτα τα κομετ , κόμον , σουμπούκι και δεν θυμάμαι και τι άλλο πέρναγε σε άλλη κατηγορία που την ονόμαζε Oranda και έβαζε ότι είχε διπλή ουρά στη δε Ελλάδα όλα αυτά παίρναν την ονομασία Κογκολέζοι , που δεν ξέρω πως βγήκε .

Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο δεν τα αναφέρουν σε αυτα τα λίνκ που έβαλες .

Τα αναφερουν τα οranda, αλλα ξεχωριστα απο τα αλλα (Fantail, Pearlscale κλπ) σαν ξεχωριστη ποικιλια το καθενα

Πάντως αν χτυπήσεις στο Google τη λέξη Oranda και πας στις εικόνες θα σου βγάλει σαν γενική εικόνα αυτό που σου λέω .

Στους δε καταλόγους απο το εξωτερικό που είχαμε για να κάνουμε τις παραγγελίες μας στα ψάρια , υπήρχε η επικεφαλίδα που έγραφε Goldfish και αφου μας έγραφε ολα αυτα τα κομετ , κόμον , σουμπούκι και δεν θυμάμαι και τι άλλο πέρναγε σε άλλη κατηγορία που την ονόμαζε Oranda και έβαζε ότι είχε διπλή ουρά στη δε Ελλάδα όλα αυτά παίρναν την ονομασία Κογκολέζοι , που δεν ξέρω πως βγήκε .

Έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό που λέτε! Για κάποιο λόγο όλα τα fancy χρυσόψαρα ο κοινός κόσμος συνηθίζει να τα ονομάζει oranda ενώ όπως εξήγησε και ο Σπύρος διαφέρουν από τα υπόλοιπα είδη!

Πιο συγκεκριμένα τα oranda είναι και αυτά ένα από τα είδη που ανήκουν στης ποικιλίες των fancy χρυσόψαρων!

Συγκεκριμένα σαν oranda υπάρχουν τα oranda red cup, τα oranda orange και τα oranda calico!

http://commons.wikimedia.org/wiki/Oranda

• 4 weeks later...

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις κ την συζήτηση.Σήμερα μετα από πολύ σκέψη εβαλα 2 fantail.Το ενυδρειο απο αποψη βιολογιας δουλευει 1 χρονο και κατι μηνες (αριστες παραμετρους νερου) και για φιλτρο χρησιμοποιω το κρεμαστο EHEIM 2042.

Aν ολα πανε καλα και μεγαλωσουν ομαλα και με υγεια ειμαι προθυμος να αλλαξω ενυδρειο τοποθετοντας τα σε μεγαλυτερο.

Και παλι σας ευχαριστω ολους για την αμμεση υποστηριξει και για τις γνωσεις που εχω παρει απο το φορουμ. :D

Υ.Γ To ενα απο τα δυο ψαρια που πηρα στο σημειο που βρισκονται τα βράγχια απο την αριστερη πλευρα εχει διαφανες χρωμα με αποτελεσμα να φαινεται το ροζ χρωμα απο τα βράγχια.Ειναι τιποτα σημαντικο ή απλα βγηκε ετσι ο χρωματισμος. (Και τα δυο ειναι χρυσολευκα με μαυρες πιτσιλιες)

Να τα χαίρεσαι φίλε μου, πολύ καλή η επιλογή των ψαριών και είμαι σίγουρος πως θα σε ανταμείψουν με αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

Αν το ψαράκι σου είναι calico τότε αυτό το διάφανο κομμάτι πιθανών να είναι από τον χρωματισμό του, παρακολούθησε το όμως για μερικές μέρες και βλέπεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...