Jump to content

Τι Είδος Χρυσόψαρου Και Γιατι;

Ramirez

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα να μαθω σε 60λιτρο ενυδρειο αν γινεται να μπουν χρυσοψαρα,ποιο ειδος,ποσα απο αυτα και για ποιους λογους να προτιμησω το καθε ειδος;

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Για τα λίτρα που διαθέτεις οριακά δυο, και τίποτε άλλο!

Απαιτείται εξαιρετικά καλή φιλτρανση, ισχυρή βιολογία, εβδομαδιαίες αλλαγές νερού, τάϊσμα με σύνεση και μια καλή σκούπα βυθού τύπου eheim!

Από επιλογές έχεις η να βάλεις δυο common (κοινά) η δυο fancy!

Μην βάλεις ένα και ένα γιατί πρώτον το fancy θα τρώει σφαλιάρες και δεύτερων θα μένει νηστικό! Σε καμία περίπτωση δεν βάζεις γρήγορους κολυμβητές όπως commet (κομήτες) η subunkin γιατί το ενυδρείο σου δεν τους φτάνει!

Ελπίζω να σε κάλυψα!

Είπα οριακά! Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έμενε με ένα!

Δεν ειπα για τον αριθμο των ψαριων,

Για το μεγεθος που φτανουν ειπα

Σε 60 λιτρα μετα βιας θα εβαζα δυο fancy

Ναι συμφωνώ για το τελικό τους μέγεθος αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν τα βάλει δεν θα τα αφήσει εκεί βλέποντας τα στο μέλλον να μεγαλώνουν τόσο!

Εκτος οτι δεν θα μεγαλωσουν σωστα (αφου ειναι απο τα ειδη ψαριων που επηρεζονται απο το διαθεσιμο χωρο) και θα μεινουν νανοι (με οποια επακολουθα στην υγεια εχει αυτο), δεν μπορεις να ξερεις αν εχει τη δυνατοτητα να φτιαξει λιμνη στην πορεια ;)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δεν μίλησα για λίμνη, είπα για την μεταφορά τους σε μεγαλύτερο ενυδρείο!

Νομίζω ότι κρίνεται απαραίτητο όταν το ψάρι μεγαλώσει, σε περίπτωση που θα υπάρξει η δυνατότητα της λίμνης ακόμα καλύτερα!

Ελπίζω σε κάτι μακρόστενο (60 οθόνη) και όχι σε κύβο!

60 εκ μηκος για common goldfish που ξεπερνουν τα 35 εκ και ειναι κινητικοτατο ειδος και παραγει και πολλους ρυπους?

60 εκ μαλλον ειναι το τωρινο ενυδρειο του.

Συγγνώμη δεν μιλάμε για το ενυδρείο του φίλου μας?

Με ρωτάς για το ενυδρείο που θα μεταφερθούν όταν μεγαλώσουν?

Ναι. μιλαμε πλεον για αυτο:

Δεν μίλησα για λίμνη, είπα για την μεταφορά τους σε μεγαλύτερο ενυδρείο!

Νομίζω ότι κρίνεται απαραίτητο όταν το ψάρι μεγαλώσει, σε περίπτωση που θα υπάρξει η δυνατότητα της λίμνης ακόμα καλύτερα!

Και συμπληρωσε αν θες σε ποσο καιρο κρινεις οτι ειναι απαραιτητο να γινει η μεταφορα σε μεγαλυτερο ενυδρειο, πρν μεινει καχεκτικο το ψαρι

Να βάλεις 4 οράντα (διαφορετικά χρώματα , λέω εγώ ) με τα φυτά σου τις γαριδούλες σου και τα σαλιγκαράκια σου , να κάνες και τις αλλαγές σου και θα το χαρείς .

Μια προσοχή στο φίλτρο και στο τάισμα και όλα θα πάνε καλά .

Χρυσόψαρο απλό να το ξεχάσεις .

Ναι. μιλαμε πλεον για αυτο:

Και συμπληρωσε αν θες σε ποσο καιρο κρινεις οτι ειναι απαραιτητο να γινει η μεταφορα σε μεγαλυτερο ενυδρειο, πρν μεινει καχεκτικο το ψαρι

Εντάξει Σπύρο συγγνώμη, δεν το κατάλαβα!

Κοίτα, δεν ξέρω αν στο δικό σου ενυδρείο έχεις common στα 150 λίτρα και πόσο μεγάλο είναι αλλά φαντάζομαι την ίδια απορία θα έχεις και εσύ με τα 150 λίτρα και εγώ με τα 180 γιατί έχω ένα μέσα καμιά 10αρια πόντους!

Τωρα αν θα καταφέρουν να φτάσουν τους 60 πόντους τελικό μέγεθος γιατί μάλλον για αυτές της διαστάσεις μιλάς σίγουρα δεν τα χωραει ενυδρείο!

Το θέμα είναι ότι για να φτάσουν εκεί (αν φτάσουν) θέλει χρόνια και τότε μόνο λίμνη θα τα χωραει και ο καθένας από εμάς αν δεν την διαθέτει θα πρέπει να τα δώσει σε κάποιον άλλον που θα έχει!

Όσο για τον φίλο με τα 60 λίτρα αν τελικά βάλει common και ζήσουν να του μεγαλώσουν και θέλει να τα κρατήσει τα μεταφέρει σε ένα μεγαλύτερο πχ 200 λίτρα και συνεχίζει!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Αυτό είναι μια άλλη ιστορία Σπύρο!

Εγώ πιστεύω πως κανένα κοινό χρυσόψαρο δεν θα φτάσει ποτέ αυτές της διαστάσεις γιατί όλα προέρχονται χρόνια πολλά τώρα από απαράδεκτες αναπαραγωγές και πολύ κακές συνθήκες διαβιώσεις πριν φτάσουν σε εμάς και πλέων όλα αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάπτυξης εκ γενετής!

Διαφωνείς?

Να βάλεις 4 οράντα (διαφορετικά χρώματα , λέω εγώ ) με τα φυτά σου τις γαριδούλες σου και τα σαλιγκαράκια σου , να κάνες και τις αλλαγές σου και θα το χαρείς .

Μια προσοχή στο φίλτρο και στο τάισμα και όλα θα πάνε καλά .

Χρυσόψαρο απλό να το ξεχάσεις .

Σε 60 λιτρα κυριε Σταματη?

Δεν ειπα οτι θα φτασει τα 60 εκ το common. Μιλησα για 35+ εκ

60 εκ ηταν το ενυδρειο που ανεφερες.

Τα common goldfish για να μη το τραβηξουμε αλλο,, δεν ειναι ψαρια για κοινα ενυδρεια και μαλιστα τοσο μικρα.

Τα συνιστουν για λιμνες.

Μικρα fancy ειδη mpορουν να μπουν ανετα.

30-40 λιτρα για το καθενα οταν ενηλικιωθουν θα δωσουν στον ιδιοκτητη καποια ανεση στη συντηρηση αν δεν θελει να κανει πολυ συχνες και μεγαλες αλλαγες νερου,.80-100 εκ θα ελεγα μινιμουμ μηκος για να φανει πιο θεαματικο το κολυμπι τους και η συμπεριφορα τους αλλα και για να μπει μεγαλυτερη ομαδα ψαριων και να "εχει πλακα".

5-6 ψαρια σε 150-200 λιτρα θα ηταν ενα πετυχημενο ενυδρειο με fancy χρυσοψαρα

Μονη εγνοια θα ειναι η ψυξη το καλοκαιρι και η σταθεροτητα παραμετρων (θερμοκρασια pH GH)

Απο εξοδα .συτντηρησης (ΔΕΗ κυριως)... μηδαμινα

ΥΓ εχω δυο fansy velitail και funtail 15 εκατοστων, σε 140 λιτρα, κυβο ομως δυστυχως, με διαστασεις 60χ40χ60

Το αγαπημενο μου ενδυρειο. Καθε μερα με κερδιζουν και περισοτερο

Σκεφτομαι αν αδειασω το 500αρι απο τα τροπικα να το κανω με χρυσοψαρα.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από ότι λες Σπύρο!

Το μόνο που μετά λύπης μου διαπιστώνω είναι ότι κανένα common από αυτά που συνηθίζουν να έχουν οι χομπιστες στα ενυδρεία τους δεν πρόκειται να φτάσει τα μεγέθη που λες και εξήγησα και τους λόγους!

Σε πιστεύω για το ενυδρείο σου ότι είναι το αγαπημένο σου και εγώ νιώθω το ίδιο για το δικό μου, με έχει κερδίσει από την αρχή και δεν σκοπεύω να το αποχωριστώ!

Και εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να το τραβάμε άλλο γιατί ειπώθηκαν 3 γνώμες και αναλύθηκε η συζήτηση ης βάθος! Ο φίλος νομίζω ότι πήρε μια ιδέα και θα πράξει ανάλογος!

Σας παρακαλώ πολυ , μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιά είναι τα fancy ;

:Αυτα που δεν κρατανε αρκετα το σωματοτυπο του κλασσικου χρυσοψαρου, δλδ ολα εκτος των common, comet και shubunkin

http://www.bristol-aquarists.org.uk/goldfish/goldfish.htm

Στο λίνκ που έβαλες , όλα τα λέει fancy ακόμα και τα common !!!

Fancy χρυσόψαρα αναφέρονται από τον κοινό κόσμο τα χρυσόψαρα που λόγο των γενετικών τους μεταλλάξεων απέχουν από τα κοινά χαρακτηριστικά του προγόνου τους του κυπρίνου!

Αυτός ο διαχωρισμός προς την ποικιλία των (φανταχτερών χρυσόψαρων) είναι μια άτυπη ονομασία ώστε να ξεχωρίσουν από τα κοινά (common) χρυσόψαρα!

"Επισημα" οτιδηποτε εκτος wid μπορεις να το πεις fancy.

Οι ενυδρειακες ωστοσο κοινοτητες, ανεπισημα αναφερουν τα μικρα ειδη με περισσοτερες ουρες και διαφρετικο σωματοτυπο ως fancy

Q: What are fancy goldfish?

A: Fantails, otherwise the kinds that are fairly aggresive and fight over food and also don't get very big.

Και οχι μονο ο κοινος κοσμος.

Και τα επιστημονικα κειμενα το ιδιο αναφερουν (ανεπισημα)

The mutation responsible for the duplication of the caudal (and anal) fins, is arguable the most seminal change in the production in what we now call "fancy" goldfish.

Taking this in conjunction with the development of protuberant eyes and short bodies, the scene was clearly set for the explosive development of goldfish varieties which followed

Σελ 26 http://www.docstoc.c...es-and-Genetics

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...