Jump to content

Moorish Idol

grigoros

Recommended Posts

Πριν απο λίγες μέρες και μετά απο επιβεβαίωση πρώτα ότι τρώει παρέλαβα ένα Moorish Idol να κοσμήσει το ενυδρείο μου, αφού τις προηγούμενες μέρες είχα κάνει μια καλή αλλαγή νερού και μετρήσεις για να είναι όλα εντάξει για την υποδοχή του έβαλα το ζωντανό μέσα στο ενυδρείο μετά απο πολύ καλή προσαρμογή με την μέθοδο της σταγόνας για 1 1/2 ώρα, όλα καλά μέχρι εδώ, το κακό ξεκίνησε όταν τα δυο tomato clown που έχω μόλις το είδαν άρχισαν να το κυνηγούν σαν τρελά και κυρίως το αρσενικό, βλέποντας και ο elibi τι παίζεται άρχισε και αυτός ένα κυνηγητό με το ψάρι, κατευθείαν έκλεισα τα φώτα έβγαλα το αρσενικό έξω και μπήκε στο sump, την επόμενη μέρα ακολούθησε και το θηλυκό, τώρα ο elibi έχει ηρεμήσει και δεν το ενοχλεί σχεδόν καθόλου αλλά το Moorish απο το στρεσάρισμα έβγαλε ick και ακόμα δεν έχει φάει τίποτα απο τροφή προσφέροντας του φυλλαράκια, πέλλετς, αρτέμια και σπιρουλίνα εμποτισμένη με το ANGELLIXIR της BRIGHTWELL AQUATICS και βιταμίνη της Tropic Marin, επίσης έριξα μέσα στο νερό βιταμίνες της Seachem το trace και το plus για ενίσχυση του και ιώδιο και ανέβασα θερμοκρασία στους 29 ανάβοντας και την UV για το ick , το μόνο που βλέπω μέχρι και τώρα να κάνει είναι να τσιμπολογάει απο τα βράχια, τι πρέπει άλλο να κάνω για να αρχίσει να τρώει και να επανέλθει;

υπομονη?

Κώστα υπομονή έχω αλλά με αγχώνει γιατί ξέρω ότι είναι ευαίσθητα ψάρια και θα ήθελα να βρω κάποιο τρόπο να συνέλθει πιο γρήγορα, το καλό είναι ότι έχει γίνει κολλητάρι με τον Naso και αυτό είναι καλό για την προσαρμογή.

Του δινεις οτι χρειαζεται.θα επιβραβευθεις πιστευω.

Εκ κινητου συντονιστη..

Γρηγόρη,

μιλας για αυτό το ψάρι ?

Minimum Tank Size: 125 gallons Care Level: Expert Only Temperament: Peaceful

Reef Compatible: With Caution

Που πας και μπλέκεις ρε φίλε σε expert care level και σε reef with caution ?

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι υπομονή και καλή δύναμη, αφού ο ψάρης είναι κούκλος !

Περαστικά σας ........ :(

Περαστικα φιλαρακι! Ξερω ποσο πολυ το περιιμενες το ψαρι! Θα φαει! που θα παει! Αν πεινασει θα φαει!

Το ξέρω Κων/νε και έχω διαβάσει και αυτό και πολλά άλλα, εδώ και ένα μήνα το περίμενα και διάβαζα ότι έβλεπα σχετικά με αυτό το ψάρι, αλλά πες μου φίλε για αυτό το ψάρι δεν αξίζει να προσπαθήσω;

Περαστικα φιλαρακι! Ξερω ποσο πολυ το περιιμενες το ψαρι! Θα φαει! που θα παει! Αν πεινασει θα φαει!

Βαλεντίνε θέλω να πιστεύω πως θα φάει σύντομα αλλιώς θα στεναχωρηθώ πραγματικά πολύ!!!

Το αγαπημένο μου ψαράκι... υπομονή και εγώ πιστεύω οτι θα κάτσει μια χαρά στα χέρια σου.

δοκιμασε να παρεις σκοθλικια κατεπσιγμενα και θαψτα στην αμο και θα τα βρει αυτος

Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενος, σήμερα γυρίζοντας απο την δουλειά και σκεφτόμενος στο ενδιάμεσο τι άλλο τρόπο πρέπει να ακολουθήσω για να το κάνω να φάει, στην πρώτη απόπειρα ταίσματος με φυλλαράκια και στο καπάκι με πέλλετς είδα αυτό που περίμενα τόσες μέρες, επιτέλους έφαγε τροφή το καμάρι μου!!!!!!!!!! Τώρα τα επόμενα ταίσματα θα είναι εμποτισμένα με βιταμίνη ειδική για το Moorish που έχω για να δυναμώσει.

Μπραβο ρε συ!!! Αντε!!! Ποιος τη χαρη σου!!! Μαθε τα κολπα του γιατι ξερεις οτι ειναι κι η δικη μου αδυναμια αυτο το ψαρι!

αντε μπραβο,οπως σου ειπα λιγη υπομονη χρειαζοταν....

τωρα βεβαια απο κοραλια,δεν ξερω τελικα αν θα σου μεινει και κανα κοραλι αφαγωτο......και κακα τα ψεμματα,τα ασφαλη για υφαλο ψαρια εχουν πολυ πιο ανουσια συμπεριφορα απο τα no reff safe ψαρια..

Μην ανησυχεις καθολου!

Οσο δυσκολο ειναι αυτο το ψαρι αλλο τοσο

Ευκολο γινεται οταν τρωει!

Αφου τρωει μην ανησυχεις καθολου!

Κ για το ick επισης μην ανησυχεις,προσωπικα

Τον βρηκα πιο ανθεκτικο απ'οτι περιμενα!

Οσο για τα κοραλια εμενα την πρωτη μερα κυριολεκτικα

Τα τσιμπησε ολα μα ολα!

Κ στο ενυδρειο υπαρχουν τα παντα sps k lps

Αφου τα δοκιμασε ολα σταματησε να ασχολειται μαζι τους!

Περιστασιακα μπορςι να ριξει καμια τσιμπια αλλα οχι

Να πληγωσει καποιο κοραλι κ να του κανει ζημια!

Οσο για συμπεριφορα....το ψαρι απλα τα σπαει!

Ο τροπος που κολυμπαει κ ηενικα που κινειται στο ενυδρειο,

Ο τροπος που σε κοιταει κ οι αντιδρασεις του ειναι ολα τα λεφτα!

Εμενα δυστυχως δεν τρωει ακομα φυλαρακια,μονο μπιλιες κ κατεψυγμενη

Αλλα που θα παει...

Καλη συνεχεια κ απολαυσε τον ψαρακα σου

Α κ ξεχασα να σου πω...οπως στα tang ειναι πολυ καλο για την υγεια τους

Να τρωνε καποιες πρασιναδες η στα lionfish που και που κατι ζωντανο

Ετσι κ σ'αυτον βοηθαει πολυ να τρωει εστω μια.φορα το μηνα

Κανενα σφουγγαρακι!

Οποτε βρισκεις κανενα πετα το μεσα μαζι με το βραχακι

Υπαρχουν και καποιες τροφες με σφουγγαρια μεσα αλλα δεν ξερω εαν τις εχουμε εμεις εδω!

Να είστε καλά ρε παιδιά, ευχαριστώ, Κώστα θα δείξει στην πορεία τι θα κάνει με τα κοράλλια, για την ώρα δεν πειράζει τίποτα και είναι πολύ ευγενικό στην συμπεριφορά του, έχω δει πάντως στο you tube αρκετά βίντεο με ανθρώπους που φιλοξενούν Moorish σε ενυδρεια reef, πάντως κάθομαι και το χαζεύω με τις ώρες και να σου πω την αλήθεια δεν θα με πείραζε αν μου έτρωγε κανένα, είναι απιστευτης ομορφιάς ζωντανό.

Mad23 μακάρι να φάει ο ψαρής σου και να είναι όλα καλά, αυτές οι σταγόνες της Brigtwell aquatics που βάζω στην τροφή έχουν τα συστατικά που έχει και το σφουγγαρι, αυτές κάνουν δουλειά, ρίχνω και αρτέμια κατεψυγμενη και το απόγευμα θα φτιάξω και ζωντανή.

Εχω φιλο που βουτάει, αν του πω να μου φέρνει σφουγγάρι από τις δικές μας θάλασσες θα το τρώει λές;

Στα ποσα λιτρα και πανω μπορουμε να βαλουμε ενα παρα πολυ μικρο?! το πιο μικρο της εισαγωγης?! Και ποσο μικρο ειναι οταν λεμε το μικροτερο της εισαγωγης?

Στα ποσα λιτρα και πανω μπορουμε να βαλουμε ενα παρα πολυ μικρο?! το πιο μικρο της εισαγωγης?! Και ποσο μικρο ειναι οταν λεμε το μικροτερο της εισαγωγης?

το μικρό μεγαλώνει...

Καλή τύχη με τον ψαρή!Είναι πραγματικά απίστευτος!!!!

Δεν ξερω,ωραια θα ηταν!

Τρωνε παντως απ'ολα τα χρωματα.

Ειχα μεσα κατι κιτρινα,μπλε κ μερικα ασπρα

Κ απλα δεν τα ξαναειδα!

Δεν χανεις τιποτα.να του.πεις να σου φερει

Κανενα μικρο,πολυ μικρο κ βλεπεις πως παει!

Βαλεντίνε όντως δίκιο έχει ο Crazy Beaver και ευχαριστώ για την ευχή σου, μην πάρεις όσο μικρό και να είναι γιατί στα λίτρα σου δεν θα είναι άνετα μεγαλώνοντας, θα του πω να μου φέρει ένα μικρό κομματάκι όπως λες και θα το δοκιμάσω.

• 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...