nmavra 24 Ιουλίου 2012 #1 Share 24 Ιουλίου 2012 Γράφω για να μοιραστώ την εμπειρία μου με τα εν λόγω χημικά, που υποτίθεται βοηθάνε στον αφανισμό των λαθρεπιβατών. Χρησιμοποίησα το GASTROPEX και ακολούθησα τις οδηγίες σχετικά με τις σταγόνες κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι εκτός από τους λαθρεπιβάτες που όντως πλέον δεν βλέπω, μου σκότωσε και 3 apple snail (παρόλο που το μαγαζί μου είπε ότι δεν θα πάθουν τίποτα). Έκανα αφαίρεση όσο περισσότερα νεκρά σαλιγκαράκια μπορούσα, αλλά δυστυχώς προφανώς μολύνθηκε το νερό πολύ και μες το ΣΚ (το ενυδρείο είναι στο γραφείο) πέθαναν 2 ψάρια. Οπότε προσοχή πολύ στα χημικά αυτά, να έχετε πάντα το μυαλό σας και στον έλεγχο του νερού ώστε να αποφύγετε αυτό που έπαθα εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 24 Ιουλίου 2012 #2 Share 24 Ιουλίου 2012 Εδώ http://www.eshalabs.eu/pages_engels/product_engels.html?zoom=4 γράφει ότι καταστρέφει όλα τα υδρόβια σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 24 Ιουλίου 2012 #3 Share 24 Ιουλίου 2012 Η απώλεια των δύο ψαριών πιθανόν να οφείλεται και στη πιθανή παροσία Αμμωνίας από τον μαζικό θάνατο των σαλιγκαριών Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιουλίου 2012 #4 Share 24 Ιουλίου 2012 Συμφωνώ με το κύριο Σωκράτη για την πιθανή αύξηση της αμμωνίας! Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πιο φυσικές μεθόδους για να απαλλαγείς από τους λαθρεπιβάτες όπως την προσθήκη μερικών σαλιγκαριών Helena στο ενυδρείο σου! Καλό θα ήταν η χρήση τέτοιων σκευασμάτων να αποφεύγεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 24 Ιουλίου 2012 #5 Share 24 Ιουλίου 2012 Από την πείρα μου να πώ οτι παλιότερα το χρησιμοποιήσα σε φυτεμένο με καλά αποτελέσματα,βέβαια δεν είχα άλλα σαλιγκάρια εκτός από τους λαθρεπιβάτες.Αμέσως όμως μετά τη λήξη της θεραπείας έκανα μια καλή αλλαγή νερού και πρόσθεσα για λίγες μέρες κάρβουνο.Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι οτι σε ενυδρεία με χαλίκι έχει σαφώς καλύτερη δράση από ενυδρεία με άμμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nmavra 25 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 25 Ιουλίου 2012 Δυστυχώς λόγω του ότι το ενυδρείο είναι σε γραφείο δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω μετρήσεις νερού, όταν έκανα τη Δευτέρα ήταν πολύ αργά,είχα γεμήσει αμμωνία. Όπως και να έχει, ανέβασα το θέμα ώστε αν κάποιος ψάξει να κάνει κάτι παρόμοιο να προσέξει να μην την πατήσει όπως εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 29 Ιουλίου 2012 #7 Share 29 Ιουλίου 2012 To θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος