Jump to content

Σκεψη Για Diy Ενυδρειο

peter7

Recommended Posts

Καλησπερα σας!!!Μιας κια ο χωρος περιορισμενος στο δωματιο μου και για αλλο ενυδρειο προσπα8ω να ''στρημοξω '' οπου μπορω ενα μικρο ενυδρειακι μονο με φυτακια πιθανον!!το ραφακι που μπορω να το βαλω εχει διαστασεις 40*15 και ετσι σκεφτομουν να κολλησω ενα με διαστασεις 30*14*30 με 5αρι τζαμι!!!αυτο που με προβληματιζει ειναι το πλατος μου ειναι σχεδον το μισο απο το υψος που σκεφτομαι,8α υπαρχει προβλημα? να κανω το υψος 25?κοντρες ετσι δεν χρειαζομε εξαλλου βγαινει μαχ 12 λιτρα ;)

τα παχος ειναι καλο η με περνει και με 4εκ?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

γεια σου φιλε μου!

γιατι δεν κανεις το πλατος 35εκ. ας πουμε αντι για 30?παντως προτεινω 5ρι για να εισαι σιγουρος, εξαλου και με το 4ρι δεν θα εχει μεγαλη χρηματικη διαφορα οποτε πηγαινε για 5ρι!

στο υψος δεν θα εχεις προβλημα!καν'το 30εκ.!εχεις ξανακολλησει ενυδρειο?

το ραφι σου αντεχει?γιατι εκτος το βαρος του νερου, θα ειναι και τα τζαμια και ο εξοπλισμός και η διακόσμηση!οχι οτι ειναι πολυ μεγαλο το βαρος αλλα σιγουρεψου πρωτα για να μην τρεχεις μετα!

εννοεις το μηκος να το κανω 35 αντι 30 γιατι το πλατος ειναι 14?ναι γιατι οχι το εχω σκεφτει και αυτο!!!

κοιτα δεν εχω ξανακολλησει αλλα να μην το παινευτω αλλα ποιανουν τα χερια μου :bigemo_harabe_net-69: , εξαλλου εχει κολλησει ο πατερας μου οποτε 8α εχω και μια βοη8εια!!!

το ραφακι ναι νομιζω το αντεχει εξαλου δεν ειναι στο τοιχο αλλα παταει ,ε αλλο ξυλο πανω στο γραφειο δηλαδη δεν ειναι ακριβως ραφι!!ετσι και αλλιως γυρω στα 15 κιλα 8α βγει!!

δηλαδη δεν πειραζει που το υψος θα ειναι 30 και το πλατος 14?

εχεις δικιο φιλε μου!!!το μηκος εννοουσα!!!! :D

απλα επειδη εχεις χωρο να τον εκμεταλεφτεις...αρκει να υπολογησεις να χωρανε τα καλωδια κτλ..

νομιζω οτι ειναι καλες διαστασεις για να κολλησεις το 1ο σου ενυδρειο!!!αφου εχει πειρα ο μπαμπας τοτε οκ!!

οσο για το υψος δεν υπαρχει κανενα προβλημα..

τελικα αποφασισα 8α το κανω 35μ*14π*30υ με 5αρι τζαμι (χωρις κοντρες αφου ειναι ''pico'')

απλως εχω μια χαζη απορια!!τα πλαινα πρπει να τα παρω 5mm+5mm=1cm πιο μικρα δηλαδη 13 cm η και λιγο πιο μικρα για να αφησω ''χωρο''για την σιλικονη?αν ναι ποσο?

ωραιος!

θα πρεπει να υπολογίσεις με ποιο τροπο θα κολληθουν τα τζαμια..ενας τροπος ειναι να πατανε τα περιμετρικά τζαμια γυρο απο τον πατο και ο αλλος ειναι να πατανε πανω στον πατο!αν ειναι ο 2ος τροπος τοτε ναι θα πρεπει να γινουν 1 εκ. πιο μικρα..δηλαδη ο πατος θα ειναι 35χ14, τα μεγαλα τζαμια 35χ30 και τα πλαινα 30χ13!

οσο για την σιλικόνη κοιτα να ειναι για ενυδρειακη χρηση ή να ειναι 100% καθαρη και στο κολλημα μην πατησεις πολυ δυνατα τα τζαμια και "ξερασει" ολη την σιλικονη!

• 3 months later...

γεια και χαρά .

το 14 πλάτος δεν μου ακούγεται καθόλου καλό .

μήπως αν ψάξεις λίγο μέσα στο δωματιο σου βρεις κάποιον καλύτερο και μεγαλύτερο χώρο? τουλάχιστον 20 εκ ?

14 εκ τι θα βάλεις μέσα και θα είναι άνετο?

Καλησπέρα κ από μένα... Μεγάλο ρόλο στα φυτεμενα ενυδρεια παίζει το πλάτος .. θα πρέπει να βάλεις κοντά μεσαια κ ψηλά φυτά... Σε 14 εκ δεν μπαίνουν με τπτ... Καντο τλχ όσο το ύψος το πλάτος.... Ένας κύβος είναι ότι πρέπει για αυτο που θες ;-)

Έγινε επεξεργασία - Αντώνιος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...