yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 #1 Share 22 Ιουλίου 2012 Ένα σαββατοκύριακο είπα και εγώ να πάω για ξεκούραση, Σταμάτησε το φίλτρο του ενυδρείου και το αποτέλεσμα φρικιαστικό. 4 χρόνια μεγάλωνα αυτά τα ψάρια, τους είχα δώσει το καλύτερο που μπορούσα, δεν είναι δυνατόν όλα να μου πηγαίνουν τόσο στραβά. Τις τελευταίες 45 ημέρες σηκωνόμουν από τις 5 το πρωί για να προλάβω τις γέννες από τα ΚΟΙ που έχω στην λίμνη (για να μην φαγωθούν από τα υπόλοιπα) και είπα να λείψω για ένα πρωινό, αφού πηγαινοερχόμουν κάθε μέρα στο πυσσούρη και το πρωινό που έλειψα γέννησαν!!!! Ένα από τα μεγαλύτερα μου ΚΟΙ 45 εκατοστών τραυματίστηκε στην προσπάθεια μου να το πιάσω και πέθανε λίγο αργότερα!!! Τη αμαρτίες πληρώνω θεέ μου, ποιες?????? Εγώ που δεν πείραξα κανέναν ποτέ αντιθέτως γίνομαι κομμάτια για να βοηθήσω κάποιον άλλον. Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά σε εμένα, ΓΙΑΤΙ?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 22 Ιουλίου 2012 #2 Share 22 Ιουλίου 2012 κριμα φιλε μου... κριμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 22 Ιουλίου 2012 #3 Share 22 Ιουλίου 2012 Τραγικο Γιαννο,λυπαμαι,γιατι ξερω με ποση μεγαλη φροντιδα τα μεγαλωσες.Δεν βρισκω τιποτα αλλο να σου πω φιλε μου,κουραγιο,και φτου απο την αρχη.Ολα τα στραβα ,κατι τετοιες μερες συμβαινουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 22 Ιουλίου 2012 Το τελευταίο βίντεο από τα ψάρια μου….. τώρα δεν υπάρχει ούτε 1 από αυτά ....... ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 22 Ιουλίου 2012 #5 Share 22 Ιουλίου 2012 λυπαμαι γιαννο για της απολειες σου,, οτι και να πει καποιος ειναι λιγο..ολοι μας τρομαζουμε στην ιδεα πως μπορει να χασουμε τα αγαπημενα μας ψαρια που με τοσο κοπο και φροντιδα τα μεγαλωνουμε χρονια... ενα τετιο μεγαλω συστημα σαν το δικο σου πρεπει πιστευω να δουλευει με 2 αντλιες για να μην ξαναπαθεις κατι παρομιο... 2 μικροτερες για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 22 Ιουλίου 2012 #6 Share 22 Ιουλίου 2012 κριμα φιλε μου!!!!ολοι ξερουμε ποσο καψουρα εχεις στα ψαρια σου!! ευχομαι να ξαναπαρεις τα πανω σου και να συνεχίσεις δυναμικοτερα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 22 Ιουλίου 2012 λυπαμαι γιαννο για της απολειες σου,, οτι και να πει καποιος ειναι λιγο..ολοι μας τρομαζουμε στην ιδεα πως μπορει να χασουμε τα αγαπημενα μας ψαρια που με τοσο κοπο και φροντιδα τα μεγαλωνουμε χρονια... ενα τετιο μεγαλω συστημα σαν το δικο σου πρεπει πιστευω να δουλευει με 2 αντλιες για να μην ξαναπαθεις κατι παρομιο... 2 μικροτερες για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο... Το inverter έπαθε βλάβη που τροφοδοτούσε με ηλεκτρισμό και το ενυδρείο και την λίμνη, και 10 αντλίες να είχα το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο…. :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Ιουλίου 2012 #8 Share 22 Ιουλίου 2012 Τα είπαμε και νωριτερα Γιαννο... αλλα απο εκεινη την ωρα κατι δε μου καθεται καλα!! Σου είπα για 48ώρες χωρις ρευμα... μου ειπες ισως 24. Ερωτηση. Πιστευεις οτι ο συνδιασμός της θερμοκρασίας και η απωλεια ρευματος συνετέλεσε στην εξαντληση του οξυγόνου με αποτελεσμα το μοιραίο ή φταιει κατι άλλο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #9 Share 22 Ιουλίου 2012 Τα είπαμε και νωριτερα Γιαννο... αλλα απο εκεινη την ωρα κατι δε μου καθεται καλα!! Σου είπα για 48ώρες χωρις ρευμα... μου ειπες ισως 24. Ερωτηση. Πιστευεις οτι ο συνδιασμός της θερμοκρασίας και η απωλεια ρευματος συνετέλεσε στην εξαντληση του οξυγόνου με αποτελεσμα το μοιραίο ή φταιει κατι άλλο??? Το Σαββάτο το πρωί είχε έρθει ο ξάδελφος μου για τάισμα και όλα ήταν μια χαρά. Σήμερα στης 9+30 το πρωί ήταν όλα ψόφια. Ναι ο συνδυασμός της απώλειας ρεύματος και θερμοκρασίας άφησε τα ψάρια χωρίς οξυγόνο. Σε βαρέλι 500 λίτρων που έχω 30-40 ΚΟΙ δεν έπαθαν τίποτα, το ότι τα ΚΟΙ είναι ποιο ευαίσθητα από τα χρυσόψαρα δεν ισχύει!!!!! Μιλώντας και με εισαγωγής ΚΟΙ και χρυσόψαρων μου έχον πει ότι έχουν τρομερές απώλειες σε χρυσόψαρα σε σχέση με τα ΚΟΙ που σχεδόν ποτέ δεν έχουν πρόβλημα. Άρα ο μύθος καταρρίπτετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Ιουλίου 2012 #10 Share 22 Ιουλίου 2012 Κρίμα φίλε μου για τα ψάρια αλλά και για σένα που όλοι γνωριζουμε το χρόνο, την αγάπη σου και το μεράκι σου γι΄αυτά. προσπαθησε να φτιαξεις το συστημα έτσι ώστε να μην έχεις ξανα τέτοια τραγική κατάσταση, δεν ξερω, ισως με κάποιο ηλιακό πάνελ να έχεις 1-2 αντλίες σε λειτουργία back up, σε περίπτωση που γινει διακοπή ηλεκτροδότησης του συστήματος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Ιουλίου 2012 #11 Share 22 Ιουλίου 2012 Κρίμα ρε συ Γιάννο! Στεναχωρήθηκα πολύ για την απώλεια που είχες! Ξέρω τι είναι να μεγαλώνεις τέτοια κατοικίδια και πραγματικά το θέαμα είναι φρικιαστικό! Μην σε παίρνει από κάτω μια άτυχη στιγμή ήταν και σίγουρα με την θέληση και την αγάπη που είχες γιαυτα τα ζωντανά θα ξανά βρεις τα κουράγια σου! Και πάλι λυπάμαι πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Ιουλίου 2012 #12 Share 22 Ιουλίου 2012 Χρήστο, από οσο ξέρω και το ενυδρείο και η λίμνη παίρνει ρευμα απο ηλιακά. Έτσι δεν είναι γιαννο?? Ισως τελικα η ιχθυοφόρτηση σε συνδασμό με τα παραπάνω να ήταν ένας ακομα παραγωντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #13 Share 22 Ιουλίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, μου δίνετε κουράγιο για συνέχεια…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 22 Ιουλίου 2012 #14 Share 22 Ιουλίου 2012 ούτε ένα δεν επέζησε; λίγο περίεργο δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 22 Ιουλίου 2012 Χρήστο, από οσο ξέρω και το ενυδρείο και η λίμνη παίρνει ρευμα απο ηλιακά. Έτσι δεν είναι γιαννο?? Ισως τελικα η ιχθυοφόρτηση σε συνδασμό με τα παραπάνω να ήταν ένας ακομα παραγωντας. Ναι και το ενυδρείο και η λίμνη δουλεύουν με ηλιακά πάνελ, το βράδυ με μπαταρίες, σε περίπτωση που αδειάσουν το σύστημα ενώνετε αυτόματα στο δίκτυο. Τώρα θα μου πείτε πως έγινε το κακό???? Το κακό έγινε γιατί έστω και αν η μπαταρίες αδειάσουν το inverter παίρνει ρεύμα από το δίκτυο αλλά η έξοδος του είναι ενωμένη με όλες τις συσκευές! Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο inverter χάλασε το ανεμιστιράκη με αποτέλεσμα να κάνει over load, και έτσι παρόλο που είχα και γεμάτες μπαταρίες και ηλεκτρικό ρεύμα το σύστημα έμεινε χωρίς τροφοδότηση. Τώρα η λύση που μπορώ να κάνω είναι να βάλε ένα ρελέ στην έξοδο του inverter σε περίπτωση που συμβεί ξανά αυτό να αποσυνδέετε εντελώς και να παίρνει ρεύμα από το δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 22 Ιουλίου 2012 Author #16 Share 22 Ιουλίου 2012 ούτε ένα δεν επέζησε; λίγο περίεργο δεν είναι; Και ώμος ναι είναι δυνατόν. Όταν δεν έχεις κυκλοφορία δεν έχεις οξυγόνο και η εξωτερική θερμοκρασία είναι 42 και βάλε, με το πρώτο ψάρι που θα πεθάνει η μόλυνση στο νερό εξαπλώνετε τρομερά γρήγορα με τα αποτελέσματα που είδαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 22 Ιουλίου 2012 #17 Share 22 Ιουλίου 2012 κριμα γιαννο..............κουραγιο κ αντε παλι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta 21 22 Ιουλίου 2012 #18 Share 22 Ιουλίου 2012 Oχι ρε αδερφε τι επαθες? κουραγιο ρε φιλε και θα βρεις την ακρη ξανα γιατι εισαι μερακλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 22 Ιουλίου 2012 #19 Share 22 Ιουλίου 2012 Πραγματικά κρίμα φίλε Γιάννο! Η αγάπη σου για το χόμπι όμως φαντάζομαι πως είναι μεγαλύτερη ακόμα κι από την μεγαλύτερη κακοτυχια που μπορεί να συμβεί. Κοιτάμε μπροστά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Ιουλίου 2012 #20 Share 22 Ιουλίου 2012 Ναι και το ενυδρείο και η λίμνη δουλεύουν με ηλιακά πάνελ, το βράδυ με μπαταρίες, σε περίπτωση που αδειάσουν το σύστημα ενώνετε αυτόματα στο δίκτυο. Τώρα θα μου πείτε πως έγινε το κακό???? Το κακό έγινε γιατί έστω και αν η μπαταρίες αδειάσουν το inverter παίρνει ρεύμα από το δίκτυο αλλά η έξοδος του είναι ενωμένη με όλες τις συσκευές! Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο inverter χάλασε το ανεμιστιράκη με αποτέλεσμα να κάνει over load, και έτσι παρόλο που είχα και γεμάτες μπαταρίες και ηλεκτρικό ρεύμα το σύστημα έμεινε χωρίς τροφοδότηση. Τώρα η λύση που μπορώ να κάνω είναι να βάλε ένα ρελέ στην έξοδο του inverter σε περίπτωση που συμβεί ξανά αυτό να αποσυνδέετε εντελώς και να παίρνει ρεύμα από το δίκτυο. Πλεον πρεπει οπωσδήποτε να το κανεις!! Οπως σου ειπα.... ο Μερφι φταίει για όλα!!! Περσυ τετοιο καιρό που ήμουν κάτω..... αν θυμασαι εγινε το αντιστοιχο σε μενα!! Ημουν εκει..... και εδω ψοφησαν όλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 23 Ιουλίου 2012 #21 Share 23 Ιουλίου 2012 To παρακάτω τραγούδι ταιριάζει στην περίπτωση σου !!! Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο ζωντανό. του Νίκου Πορτοκάλογλου Καλό κουράγιο… και καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιουλίου 2012 #22 Share 23 Ιουλίου 2012 Φιλε μου, τη να πω, πραγματικα τα λογια ειναι φτωχεια σε τετοιες περιπτωσεις και η αληθεια ειναι πως η θερμοκρασια ειναι ατιμο πραγμα ακομα και για τα μηχανηματα. Μετα σταματησαν και ολα απο την αλλη και εγινε το τρελο σκηνικο! Ξερω οτι θα τα καταφερεις και οτι θα ξαναγεμισει ο τοπος ζωη στην ομορφη λιμνουλα σου, και επισης το ρελε ειναι μια κινηση που θα πρεπει να την κανεις. Μου φενεται πως υπαρχει και ενα συστημα που μεσω τηλεφωνου σε ειδοποιει εαν κατι παει στραβα μεσο τηλεφωνου αλλα δεν γνωριζω κατι παραπανω αυτη την στιγμη. Και εγω οταν λοιπο γινεται παντα η στραβη και ετσι εχασα ενα απο τα Blue Dempsey το Πασχα και ενα ζεμπρα τωρα το καλοκαιρι αλλα βεβαια δεν μπορω να το συγκρίνω με το δικο σου παθημα απλα επιβεβαιωνω την κακη στιγμη του καθενος. Κουραγιο φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 23 Ιουλίου 2012 #23 Share 23 Ιουλίου 2012 Μεγαλο κριμα ... ηταν φοβερα ψαρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος