jimmis1974 21 Ιουλίου 2012 #1 Share 21 Ιουλίου 2012 να ρωτησω .... σημερα επιασα τον πιο κατω αστερια στη θαλασσα . αν τον ξερει κανεις ποσο ευκολος ειναι και το σημαντικότερο πειράζει κοραλια ? Του κανω προσαρμογη τοσες ωρες σταγονα σταγονα και θελω να ξερω αν ειναι να τον σουταρω η οχι μες στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 21 Ιουλίου 2012 #2 Share 21 Ιουλίου 2012 Τζιμάκο είναι που είναι δύσκολος οργανισμός ο αστερίας ο συγκεκριμένος δεν είναι τόσο συμβατός στα δικά μας ενυδρεία. Πολλές φορές έχω σκεφτεί να πάρω κόκκινο αστερία απο την θαλασσα μας αλλά... κριμα. Είναι όμορφο πλάσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 21 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 21 Ιουλίου 2012 (edited) απλα αυτο που με καει περισσοτερο ειναι αν χτυπησει κοραλια !! δεν πηστευω ομως , φιλος μου ειχε βαλει αστερια απο θαλασσα εναν παρομοιο στο χρωμα αλλα με τα ανοιχτα ποδια (οπως ο sand) και του κρατησε 2 χρονια , μαλιστα έγινε και ο διπλασιος σχεδον στο ενυδρειο του. Αν δεν τρωει κοραλια θα τον βαλω μεσα , απλα τον εχω πολλες ωρες καλη προσαρμογη σταγονα σταγονα και θα τον αφησω ακομη αρκετα να προσαρμοστει. Ειναι κουκλος πάντως , ασε που περπατάει και σφαίρα !!!! Έγινε επεξεργασία 21 Ιουλίου 2012 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 21 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 21 Ιουλίου 2012 ειναι Asterina gibbosa που ειδα απο τις φωτο, τωρα δεν ξερω αν κανει να την βαλω μεσα , λογικα δεν θα μου δημιουργήσει προβλημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 22 Ιουλίου 2012 #5 Share 22 Ιουλίου 2012 Κάνε του έξωση .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Ιουλίου 2012 #6 Share 22 Ιουλίου 2012 για να το λεει ο καπετανιος ακου σε τον jim! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 23 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 23 Ιουλίου 2012 για τον αχινο της φωτο που επιασα τι γνωμη εχετε ? εχω πιασει δυο και τους κανω προσαρμογη τωρα , ειναι καλος ? κανει δουλεια με τις αλγες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 23 Ιουλίου 2012 #8 Share 23 Ιουλίου 2012 Γιατί επιμένεις να θέλεις να εντάξεις ζωντανά σε ένα περιβάλλον που δεν ανήκουν ? Έστω ότι θα επιβιώσουν, έστω ότι θα προσαρμοστούν με τον καιρό, έστω ότι δεν θα σου κάνουν κακό στα ψάρια και στα κοράλια παρά ταύτα εσύ θα έχεις ένα "πίντσερ" το χειμώνα στην αυλή για φύλακα. Δες μόνο τη θερμοκρασία που χρειάζεται ένα μεσογιακό ενυδρείο και αντίστοιχα ένα τροπικό υφάλου !! Μπορείς εδώ να δεις ζωντανά που ανήκουν στο τροπικό θαλασσινό ή φυσικά να επιλέξεις ένα μεσογειακό ενυδρείο με ότι συνεπάγεται. Φιλικά για καλό δικό σου αλλά και των ζωντανών .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2012 #9 Share 23 Ιουλίου 2012 παρα πολυ σωστη παρατηρηση και τοποθετηση κωσταντινε. καλο το τσαμπα,αλλα σε τροπικο υφαλο,καλυτερα να μενουν τροπικοι κατοικοι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 23 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 23 Ιουλίου 2012 (edited) απλα αρκετοι νομίζω βαζουν καποια ειδη τα οποια μπορουν να προσαρμοστουν, δεν νωμιζω οτι ειναι τοσο κακο !! π.χ. εχω και σαλιγγαρια και εριμιτες και ανεμονες απο δικη μας θαλασσα και ειναι μια χαρα τοσο καιρο , ως προς τι το κακο ? τελος παντων , στο θεμα μας ... για τον συγκεκριμενο αν γνωριζει κανεις κατι και τον εχει βαλει σε ενυδρειο να μου πει τι παιζει . Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2012 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Ιουλίου 2012 #11 Share 23 Ιουλίου 2012 προφανως δεν γνωριζεις το παρακατω...... http://fishingmania.pblogs.gr/2009/12/558571.html#.UA2c-LQ0M3F Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 23 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 23 Ιουλίου 2012 καλα αφηστε το ... , μια γνωμη ζητησα ο καψερος και ξεφυγαμε τελειως !!! Αλλωστε δεν πολυτρωω θαλασσινα ειμαι πιο πολυ φιλος του κρεατος !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Ιουλίου 2012 #13 Share 23 Ιουλίου 2012 Μη παρεξηγεισαι τζιμαρα για καλο στο λενε τα παιδια! Μη γινει καμια στραβη κ σου κανει καμια ζημια στο ενυδρειο! Τα σαλιγκαρια απο που τα μαζεψες; Εχω ακουσει κ απο αλλα παιδια που το εκαναν κ εζησαν μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 23 Ιουλίου 2012 Author #14 Share 23 Ιουλίου 2012 (edited) οχι προς θεου , απλα ηθελα μια γνωμη για τους συγκεκριμενους να ξερω αν ειναι να τους βαλω η οχι , και αν κανουν δουλεια με τις αλγες γιατι στο ενα απο τα δυο μου ενυδρεια υπαρχει λιγο θεμα. Προς το παρον και τους δυο που εχω βαλει βολταρουν στο τζαμι . Τα σαλιγγαρακια απο θαλασσα εξω εξω στις πετρες ειναι χιλιαδες μιαζουν στο σχημα και στο σωμα με τα turbo αλλα ειναι πολυ μικρουλια , αφου μεσα σε 2 λεπτα πρεπει να μαζεψα πανω απο 100 , και το καλο δεν βγαινουν εκτος νερου και δεν εχω χασει ουτε ενα !! Απο παραλια Αραχωβιτικα τα μαζεψα. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2012 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikossarr 25 Ιουλίου 2012 #15 Share 25 Ιουλίου 2012 jimmi ακου και εναν ο όποιος έβαλε σε 700 λιτρα reef και αστερία και σαλιγκάρια και αχινό και μίδια απο το περασμένο καλοκαίρι και εχουν σχεδόν διπλασιαστεί..δεν πείραξαν τίποτα απο κοράλια μεχρι και σήμερα..το μόνο που με προβλημάτησε όταν τα έβαλα ήταν η αλλατότητα και λίγο η θερμοκρασία αλλα είπα δε βαριέσαι αν τα δω σε άσχημη κατάσταση ή να κάνουν ζημιές θα τα βγάλω.δίκη μου γνώμη ειναι μη μασάς και βάλτα μέσα μετα απο μια πολλη καλή προσαρμογή και αν δεις τίποτα περίεργο στην χειρότερη τα βγάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 25 Ιουλίου 2012 #16 Share 25 Ιουλίου 2012 οχι προς θεου , απλα ηθελα μια γνωμη για τους συγκεκριμενους να ξερω αν ειναι να τους βαλω η οχι , και αν κανουν δουλεια με τις αλγες γιατι στο ενα απο τα δυο μου ενυδρεια υπαρχει λιγο θεμα. Προς το παρον και τους δυο που εχω βαλει βολταρουν στο τζαμι . Τα σαλιγγαρακια απο θαλασσα εξω εξω στις πετρες ειναι χιλιαδες μιαζουν στο σχημα και στο σωμα με τα turbo αλλα ειναι πολυ μικρουλια , αφου μεσα σε 2 λεπτα πρεπει να μαζεψα πανω απο 100 , και το καλο δεν βγαινουν εκτος νερου και δεν εχω χασει ουτε ενα !! Απο παραλια Αραχωβιτικα τα μαζεψα. θες να μας εξηγησεις το λογο που θες να βαλεις μεσογειακα ζωντανα σε reef ενυδρειο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim salt 25 Ιουλίου 2012 #17 Share 25 Ιουλίου 2012 θες να μας εξηγησεις το λογο που θες να βαλεις μεσογειακα ζωντανα σε reef ενυδρειο?? γιατι σκεφτεται να το κανει μεσογειακο :-p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουλίου 2012 #18 Share 25 Ιουλίου 2012 jimmi ακου και εναν ο όποιος έβαλε σε 700 λιτρα reef και αστερία και σαλιγκάρια και αχινό και μίδια απο το περασμένο καλοκαίρι και εχουν σχεδόν διπλασιαστεί..δεν πείραξαν τίποτα απο κοράλια μεχρι και σήμερα..το μόνο που με προβλημάτησε όταν τα έβαλα ήταν η αλλατότητα και λίγο η θερμοκρασία αλλα είπα δε βαριέσαι αν τα δω σε άσχημη κατάσταση ή να κάνουν ζημιές θα τα βγάλω.δίκη μου γνώμη ειναι μη μασάς και βάλτα μέσα μετα απο μια πολλη καλή προσαρμογή και αν δεις τίποτα περίεργο στην χειρότερη τα βγάζεις. Ξερω κι εγω εναν που ειχε βαλει πριν καιρο μυδια στο ενυδρειο του.Αρκετα,και στο main και στο sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Ιουλίου 2012 #19 Share 25 Ιουλίου 2012 Πήγα σήμερα στην θάλασσα και δίπλα μου ήταν ένα πιτσιρικάς 14-15 που έβγαζε αστερίες απο την θάλασσα και τους άφηνε στον ήλιο για να τους κάνει διακοσμητικά... κ@λόπαιδο..η μάνα του δίπλα καμάρωνε το βλαστάρι... Αυτοί οι οργανισμοί ζούνε σε άλλα νερά .Δεν ξέρουν τι θα πει αιχμαλωσία σε ενυδρείο τζάμια και σιλικόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Ιουλίου 2012 #20 Share 25 Ιουλίου 2012 Οκ... Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό... Όλοι τρώμε ψάρια ενώ έχουμε ενυδρεία κ τρελλαινομαστε για τα ζωντανά μας.. αλλα αυτό που έκανε το παιδάκι είναι απλά βασανηστηριο για το ζωντανό ...άκρως απαράδεκτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 25 Ιουλίου 2012 #21 Share 25 Ιουλίου 2012 (edited) Από το θέμα του Aiolos "Η ηθική μας ανηθικότητα" η τοποθέτησή μου νομίζω τα λέει όλα : ....... Ίσως γιατί η παιδεία στη χώρα μας σε πολλά θέματα είναι ελλειπής και ευθύνονται σειρά από ανθρώπους και κοινωνικο-πολιτικοί παράγοντες. Έγινε επεξεργασία 25 Ιουλίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος