Geosid 20 Ιουλίου 2012 #76 Share 20 Ιουλίου 2012 Σωστά Στράτο.... κανείς μας δεν έχει το σωστά στημένο ...και το "σωστό" είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση και ας μη ξεχνάμε και όλες τις αναθεωρήσεις πάνω στο χόμπι μας...και κάτι που θεωρούσαμε σωστό μέχρι σήμερα, αύριο μπορεί να μην είναι. Αλλά όμως υπάρχουν κάποιες σταθερές (προς το παρόν) και βάσει αυτών των (σημερινών) γνώσεων, θεωρούνται απαραίτητα και αποδεκτά κάποια πράγματα. Δεν μπορεί όμως να είναι αποδεκτό η φιλοξενία μιας ανεμώνης χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό, ούτε κάποια σκληρά κοράλλια χωρίς την σωστή κυκλοφορία και τις σταθερές συνθήκες νερού που χρειάζονται. Αυτο που δεν μπορουσα και δεν μπορω τοσο καιρο στο χομπυ ειναι το να ειναι καποιος ΑΠΟΛΥΤΟΣ . Δεν μπορω να δεχτω οτι ''αυτο ειναι και αλλο δεν ειναι '' με συγχωρεις αλλα δεν μπορω ... θες να με πεις ανωρυμο , θες να με πεις προβληματικο η οπως αλλιως θες να με πεις .... κατα καιρους σε διαφορα σεταπ που εχω κανει στα ενυδρεια μου εχω δοκιμασει καποια ''στανταρ'' αλλα εχω δοκιμασει και καποιες ποιο ανορθοδοξες μεθοδους - γραμμες , ουτε με τον ενα τροπο ουτε με τον αλλο τροπο αντιμετωπισα καποιο ''τραγικο'' προβλημα Η καποιο προβλημα που δεν μπορουσε να διορθωθει . Ετσι πλεον ''βλεπω'' οτι κατι μου πηγαινει καλα ? ΔΕΝ το πειραζω . Οτι και αν ειναι αυτο με οποια μεθοδο και αν ακολουθω . Δεν ειναι το -------> ηρθε ο Γιωργος ( geosid ) να μας φερει τα πανω κατω αλλα ειναι --------> ηρθε ο Γιωργος να μας πει την αποψη του και να υπαρχει και η ''αλλη αποψη'' Δεν ζηταω ουτε μπραβο απο κανεναν , ουτε γιουχαρισμα ουτε τιποτα . Το μονο που θελω ειναι να λαβετε υποψην οτι υπαρχει και ''η αλλη αποψη '' αυτη τη στιγμη τρεχει ενα ενυδρειο 6 μηνες σχεδον με εναν αλφα τροπο , να μαστε καλα οσο περναει ο καιρος θα φανει εαν εκανα καλα Η εαν εκανα λαθος . Το να παραδεχτω τα λαθη μου δεν ειναι κατι κακο . Εαν παει κατι στραβα θα ενημερωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Ιουλίου 2012 #77 Share 20 Ιουλίου 2012 Ρε παιδιά με αυτή την λογική που βλέπω να εξελίσσεται στο τέλος το συμπέρασμα που θα βγει δεν θα είναι ότι είμαστε φιλόζωοι και φυσιολάτρες αλλά καταπιεστές και βιαστές της φύσης, δεν θα πρέπει να έχουμε οποιοδήποτε κατοικίδιο αλλά όλα θα πρέπει να είναι ελεύθερα στη φύση και θα πρέπει να εχω και ενοχές που έχω ενυδρείο, καναρίνια και δύο σκύλου, προσωπικά πιστεύω ότι μέσα από την " αιχμαλωσία " των ζωντανών μαθαίνουμε να σεβόμαστε πραγματικά και να πονάμε μέσα από τα όποια " τραγικά " λάθη έχουμε κάνει στα ζωντανά μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #78 Share 20 Ιουλίου 2012 Ρε παιδιά με αυτή την λογική που βλέπω να εξελίσσεται στο τέλος το συμπέρασμα που θα βγει δεν θα είναι ότι είμαστε φιλόζωοι και φυσιολάτρες αλλά καταπιεστές και βιαστές της φύσης, δεν θα πρέπει να έχουμε οποιοδήποτε κατοικίδιο αλλά όλα θα πρέπει να είναι ελεύθερα στη φύση και θα πρέπει να εχω και ενοχές που έχω ενυδρείο, Μέχρι έδώ τελέιως ωμά έτσι είναι!!!! καναρίνια και δύο σκύλου, προσωπικά πιστεύω ότι μέσα από την " αιχμαλωσία " των ζωντανών μαθαίνουμε να σεβόμαστε πραγματικά και να πονάμε μέσα από τα όποια " τραγικά " λάθη έχουμε κάνει στα ζωντανά μας. Και έγω έχω δεθεί περισσότερο με την φύση από τα ενυδρεία και συμφωνώ ότι μαθαίνουμε πολλά! Το ότι το χόμπι μας έχει πολλά καλά(γι αυτό το έχουμε άλλωστε) δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξ όρισμού αντίθετο με την οποιαδήποτε οικολογική και φιλοζωική αντίληψη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 23 Ιουλίου 2012 #79 Share 23 Ιουλίου 2012 Και εγώ το ίδιο εχω πάθει,δεν μπορώ μα φανταστώ τον εαυτό μου πλέον ,σε παραλία ειδικά,χωρίς μάσκα και αναπνευστήρα Sent from my iPhone Μια απ' τα ίδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Ιουλίου 2012 Author #80 Share 23 Ιουλίου 2012 Όπως και να έχει, ότι να κάνουμε, σκοπός είναι να γίνεται για το καλό των ζωντανών μας..... Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος