Jump to content

H Ηθική Μας Ανηθικότητα

Recommended Posts

Εδώ είναι η φάση που ανάψαμε το τσιγάρο όπως έγραψα και από πάνω!Ψευτο-οικολόγοι είμαστε όλοι μας!!!!!

Σεβαστή η άποψη με το τσιγάρο. Αλλά δεν είδα πολλούς να λένε ότι είναι οικολόγοι.

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Πιστεύω όμως ότι αν παρατηρεί κάποιος τα ψάρια του μπορεί να καταλάβει ότι του μιλούν με τον τρόπο τους.

Φυσικα φιλε

Crazy_Beaver

και τα ψαρια σου δειχνουν εαν ζουν σε καλες συνθηκες και ειδικα οταν εχεις αγριους που χρειαζονται μηνες προσαρμογης στο ενυδρειο εαν εχεις αγριους στο ενυδρειο σου και ειναι ολη μερα σε μια γωνια ,δεν τρωνε και ειναι φοβισμενοι τοτε σημαινει οτι δεν πληρεις της προυποθεσεις ωστε να εχεις ενα ενυδρειο και ειδικα οταν εχεις αγρια ψαρια.Ομως εαν οι δισκοι σου εχουν καταπληκτικα χρωματα και γενικα ολα τα ψαρια και τρωνε τροφη σαν τρελα οπως του κ.Περη τοτε υποθετω οτι τα ψαρια ειναι πολυ υγιει και οτι εισαι ενας καλος χομπιστας.Οποτε τα ψαρια σου δειχνουν εαν ειναι καλα μεσα σε ενα ενυδρειο και υπαρχουν πολλα παραδειγματα.

Νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί το θέμα....και το θέμα είναι να μπορούμε να παρέχουμε στα ζωντανά μας όσον το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το αν θα είναι με X skimmer η με κάποια άλλη μέθοδο, με αλλαγές φυσικού νερού ή όχι ή και εγώ δεν ξέρω με τι άλλο, ο απώτερος σκοπός να είναι η σωστή διαβίωση τους.

Σεβαστή η άποψη με το τσιγάρο. Αλλά δεν είδα πολλούς να λένε ότι είναι οικολόγοι.

Οικολογικό δεν είναι το ζήτημα που συζητάμε;

Φυσικα φιλε

Crazy_Beaver

και τα ψαρια σου δειχνουν εαν ζουν σε καλες συνθηκες και ειδικα οταν εχεις αγριους που χρειαζονται μηνες προσαρμογης στο ενυδρειο εαν εχεις αγριους στο ενυδρειο σου και ειναι ολη μερα σε μια γωνια ,δεν τρωνε και ειναι φοβισμενοι τοτε σημαινει οτι δεν πληρεις της προυποθεσεις ωστε να εχεις ενα ενυδρειο και ειδικα οταν εχεις αγρια ψαρια.Ομως εαν οι δισκοι σου εχουν καταπληκτικα χρωματα και γενικα ολα τα ψαρια και τρωνε τροφη σαν τρελα οπως του κ.Περη τοτε υποθετω οτι τα ψαρια ειναι πολυ υγιει και οτι εισαι ενας καλος χομπιστας.Οποτε τα ψαρια σου δειχνουν εαν ειναι καλα μεσα σε ενα ενυδρειο και υπαρχουν πολλα παραδειγματα.

Στο πρώτο σκέλος θα συμφωνήσω!Ενοείτε ότι καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν παέι καλά με αυτή την συμπεριφορά! Από εκεί και πέρα εγώ νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε έιναι ότι τα ψάρια μας είναι υγιή και τέλος! Ούτε η ψαροψυχολογία υπαρχει σαν επιστήμη ούτε είναι ποτέ λογικό ο δίσκος σου να ευχαρηστιέται περισσότερο το ενυδρείο σου από το ποταμάκι που ζουσε και περνούσαν μπροστά του 100 δισκίνες την ημέρα!

Στο πρώτο σκέλος θα συμφωνήσω!Ενοείτε ότι καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν παέι καλά με αυτή την συμπεριφορά! Από εκεί και πέρα εγώ νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε έιναι ότι τα ψάρια μας είναι υγιή και τέλος! Ούτε η ψαροψυχολογία υπαρχει σαν επιστήμη ούτε είναι ποτέ λογικό ο δίσκος σου να ευχαρηστιέται περισσότερο το ενυδρείο σου από το ποταμάκι που ζουσε και περνούσαν μπροστά του 100 δισκίνες την ημέρα!

Θα συμφωνήσω.

Eδω συμφωνω μαζι σου και δεν αντιλεγω και ειδικα οταν ξερω οτι στην φυση οι 'Αγριοι δισκοι' φτανουν σε ομαδες τα 1000 ατομα και επειτα αναγκαζονται στο ενυδρειο μας να ειναι 5-10-15 ατομα .Αλλα εαν εχεις δισκους πιστευω θα εχεις δει την συμπεριφορα του καποιες φορες.Σου δειχνουν πως νιωθουν.Τωρα για τους δισκους εκτροφης αλλαζουν τα πραγματα δεν εχουν ζησει στην φυση οποτε δεν περιμενουμε την ιδια συμπεριφορα με τους αγριους.

Πες μου τι γινεται με το ντιπ , με το φραγκινκ , με το ταισμα ζωντανων τροφων , με τους εξτριμ φωτισμούς , με τη βότκα στο ενυδρειο κ.α ; Εκει δεν "βασανίζονται " ζωντανοί οργανισμοί ;

Να δεις που τα καταλήξουμε σ αυτό που λέω....

Με το ντιπ προστατεύεις το ίδιο το κοράλλι και όλα τ άλλα που βρίσκονται στο ενυδρείο... μπορεί να "σοκάρετε" αλλά δεν σκοτώνεται και γίνεται για προστασία τόσο του ίδιου όσο και των άλλων.

Το φραγκινκ είναι κάτι που γίνεται και στη φύση με πολύ πιο βάρβαρες συνθήκες, τυφώνες, τρικυμίες και τέτοια.

Οι ζωντανές τροφές είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας όπως και στη φύση.

Βότκα και άλλες παρεμφερείς μεθόδους γιατί.. υπάρχει λόγος?

Αν λοιπόν το ενυδρείο μας είναι σωστά στημένο και συντηρείται όπως πρέπει δεν χρειάζεται ούτε αρρώστιες να καταπολεμούνται, ούτε άλγες, ούτε να το μεθάμε με βότκες και ούτε ντιπ !!!!

Δεν ξέρω από δίσκους!Είναι πολύ ακίνητοι για τα γούστα μου!

Γνώμη μου είναι ότι το ίδιο πράγμα ισχύει από τα γκάπι μέχρι τους καρχαρίες! Αυτό που γνωρίζουμε και μάλιστα το έχουμε μάθει και ανορθόδοξα είναι κάποιες μινιμουμ απαιτήσεις που έχουν ώστε να επιβιώνουν!Εκεί σταματάνε οι δυνατότητές μας IMHO

Γνώμη μου είναι ότι το ίδιο πράγμα ισχύει από τα γκάπι μέχρι τους καρχαρίες! Αυτό που γνωρίζουμε και μάλιστα το έχουμε μάθει και ανορθόδοξα είναι κάποιες μινιμουμ απαιτήσεις που έχουν ώστε να επιβιώνουν!Εκεί σταματάνε οι δυνατότητές μας IMHO

Αυτό που γνωρίζουμε και μάλιστα το έχουμε μάθει και ανορθόδοξα είναι κάποιες μινιμουμ απαιτήσεις που έχουν ώστε να επιβιώνουν!

Αυτό το λες για όλα τα ψαρια;

Με το ντιπ προστατεύεις το ίδιο το κοράλλι και όλα τ άλλα που βρίσκονται στο ενυδρείο... μπορεί να "σοκάρετε" αλλά δεν σκοτώνεται και γίνεται για προστασία τόσο του ίδιου όσο και των άλλων.

Το φραγκινκ είναι κάτι που γίνεται και στη φύση με πολύ πιο βάρβαρες συνθήκες, τυφώνες, τρικυμίες και τέτοια.

Αν λοιπόν το ενυδρείο μας είναι σωστά στημένο και συντηρείται όπως πρέπει δεν χρειάζεται ούτε αρρώστιες να καταπολεμούνται, ούτε άλγες, ούτε να το μεθάμε με βότκες και ούτε ντιπ !!!!

Μα για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα ζωντανά μας, γιατί άλλο; Είναι ένας τρόπος να βοηθήσεις την εξαγωγή οργανικών; Τι να κάνεις να αφήσεις τα sps να γίνουν καφέ;

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Αυτό που γνωρίζουμε και μάλιστα το έχουμε μάθει και ανορθόδοξα είναι κάποιες μινιμουμ απαιτήσεις που έχουν ώστε να επιβιώνουν!

Αυτό το λες για όλα τα ψαρια;

Φυσικά!!!

Πέρα από την επιβίωση όμως υπάρχει και η αναπαραγωγή. Άρα σιγά σιγά κάτι έχουμε μάθει.

Εάν διαβάσει κάποιος πραγματικός φιλόζωος το θέμα θα φρίξει!

Εάν ένας από μας με τα 577 ενυδρεία που έχει μπορεί να υποστηρίξει τον τίτλο φιλόζωος τότε εγώ θα του βγάλω το καπέλο!

Εγώ είμαι της απoψης πως ότι όλοι μας θα πρέπει κάτω από αυτά τα λεγόμενα να πάρουμε της βαριοπούλες και να μην αφήσουμε κολυμπιθροξυλο! Πρώτος εγώ!

Το σπίτι των ζώων είναι η φύση, όχι το σαλόνι, το γραφείο και το μαγαζί!

Για εμένα μάγκας και φιλόζωος είναι αυτός που θα πάρει το ψάρι της λίμνης Μαλάουι η της λίμνης Τανγκανίκα και θα πάει να το ρίξει μέσα αφού θέλει να το σώσει από τον βάρβαρο τον πετσοπα!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα θέματα περι ηθικής και ας κοιτάξουμε (που σίγουρα όλοι το κάνουμε) από την στιγμή που επιλέγουμε να κρατάμε ζώα σε αιχμαλωσία (και αυτη ειναι η αληθεια) να τους προσφέρουμε όσο τον δυνατών καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μπορούμε γιατί ούτε ΕΓΩ ούτε ο Α ούτε ο Β είμαστε το φυσικό τους περιβάλλον!

Αυτά από μένα φίλοι συνχομπιστες!

Υ.Γ. Φίλε Στράτο μήπως σε έχω έτοιμο?

Μα δεν γινεται αυτο.Το καθε ειδος ψαριου εχει αλλες απαιτησεις.Ετσι δεν ειναι??

Έτσι είναι!Εγώ δεν είπα ότι έχουν όλα τις ίδιες απαιτήσεις!

Πέρα από την επιβίωση όμως υπάρχει και η αναπαραγωγή. Άρα σιγά σιγά κάτι έχουμε μάθει.

Ε αμα δεν μαθαίναμε και κάτι θα ήμασταν τελείως για τον.......

Ειναι απλο αυτο που λεει ο Αιολος.

Κανουμε που κανουμε τη μ@λ@κια και εχουμε ζωντανα μεσα σε 5 τζαμια, ας το κανουμε οσο καλυτερα γινεται.

Και αυτο δεν γινεται με τα "μινμουμ" που διαβαζουμε συνηθως.

Πχ μινιμιουμ 40 λιτρα ενυδρειο για το Α ψαρι και 80 λιτρα ενυδρειο για το Β ψαρι.

Το συνηθης ειναι οποιος εχει 80 λιτρα να βαλει το Β ψαρι?

Γιατι δεν βαζει το Α ψαρι στο 80λιτρο να ειναι πιο ανετο δεν το εχω καταλαβει.

Το αλλο με τις τιμες του νερου.

Το Α ψαρι ζει σε θερμοκρασιες 20-27 και το B se 25-33.

Γιατι να βαλουμε και τα δυο στο ιδιο ενυδρειο με 25-26C?

Ουτε το ενα θα ζησει καλα μονιμα στους 25-26 ουτε το αλλο.

Και ποιος μπορει να κραταει στους 25-26 σταθερα τη θερμοκρασια?

Τα ιδια ισχυουν και για pH GH κλπ

Καποιος δεν μπορει να κανει συχνες αλλαγες νερου ή να βαζει χημικα κλπ για να κραταει καθαρο το νερο.

Γιατι να βαλει πολλα ψαρια και να μη βαλει λιγοτερα ετσι ωστε να ειναι η συντηρηση πιο ευκολη?

Κι αυτο δεν το εχω καταλαβει.

Και για ολα αυτα δοξα τω θεω υπαρχουν δωρεαν δημοσιευμενες στο ιντερνετ (οχι οπως παλια που δεν ηξεραν οι χομπιστες που πανε τα 4) μελετες απο επιστημονες αλλα και παρατηρησεις απο εμπειρους χομπιστες για το ποια ειναι ιδανικα.

Καποιος παει να παρει ψηφιακο δεκτη και το μελεταει ενα μηνα πριν, για να παρει αυτον που πρεπει και να μην του δωσουν γουρουνι στο σακι.

Οταν παει σε πετσοπ, γιατι παιρνει οτι του δωσουν χωρις να το μελετησει πρωτα, παλι δεν το καταλαβαινω.

Απλα πραγματα που δεν χρειαζονται πολυ μυαλο για να πουμε οτι δεν ειμαστε τοσο μ@λ@κες που εχουμε ζωντανα σε 5 τζαμια με νερο, αλλα λιγοτερο.

Στρωσιμο ενυδρειου, ιχθυοφορτωση με ειδη που μπορουμε να τους παρεχουμε σωστο νερο σε ιδανικες και σταθερες παραμετρους, και καθαρο συνεχως και διαστασεις ενυδρειου αρκετα μεγαλυτερες απο τις μινιμουμ.

Συγνωμη για τι λεξιλόγιο αλλα δεν λεγονται αλλιως αυτα. :bigemo_harabe_net-145:

Έγινε επεξεργασία - delta66

Aυτο που ειναι σωστο και υποστηριζω απο την αρχη αυτου του θεματος ειναι οτι εφοσον εχουμε ψαρια ας προσπαθουμε και πρεπει να τους δινουμε το 100%της προσπαθειας μας.Γνωριζω οτι τα αγρια ειδη δεν θα νιωσουν ποτε οπως οταν ειναι ελευθερα αλλα εστω ας τα βοηθησουμε οσο πιο πολυ μπορουμε.Δεν μετανιωνω που ασχολουμαι με αυτο το χομπυ και ουτε προκειται να το σταματησω απλα καθε φορα θα προσπαθω και περισσοτερο οχι τοσο για εμενα αλλα για τα ψαρια μου ωστε να ειναι καλυτερα. :bigemo_harabe_net-64:

Εάν ένας από μας με τα 577 ενυδρεία που έχει μπορεί να υποστηρίξει τον τίτλο φιλόζωος τότε εγώ θα του βγάλω το καπέλο!

Εγώ είμαι της απoψης πως ότι όλοι μας θα πρέπει κάτω από αυτά τα λεγόμενα να πάρουμε της βαριοπούλες και να μην αφήσουμε κολυμπιθροξυλο! Πρώτος εγώ!

Για εμένα μάγκας και φιλόζωος είναι αυτός που θα πάρει το ψάρι της λίμνης Μαλάουι η της λίμνης Τανγκανίκα και θα πάει να το ρίξει μέσα αφού θέλει να το σώσει από τον βάρβαρο τον πετσοπα!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα θέματα περι ηθικής και ας κοιτάξουμε (που σίγουρα όλοι το κάνουμε) από την στιγμή που επιλέγουμε να κρατάμε ζώα σε αιχμαλωσία (και αυτη ειναι η αληθεια) να τους προσφέρουμε όσο τον δυνατών καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μπορούμε γιατί ούτε ΕΓΩ ούτε ο Α ούτε ο Β είμαστε το φυσικό τους περιβάλλον!

Υ.Γ. Φίλε Στράτο μήπως σε έχω έτοιμο?

Συμφωνω απολυτα.και με τις καλυτερες συνθηκες ουσιαστικα τα ζωντανα <<παλευουν>> να επιβιωσουν σε ενα τεχνητο οικοσυστημα.

Μεγαλη κουβεντα.Ποιος θεωρει οτι εχει το ευδρειο του <<σωστα>> στημενο;Και ποιος σου ειπε πως στη θαλασσα δεν υπαρχουν αρρωστιες και αλγες;:)

Συμφωνω.

Υ.Γ. Φίλε Στράτο μήπως σε έχω έτοιμο?Οχι ακομα:D.Ολα τα παιδια εξεφρασαν τη γνωμη τους χωρις υποκρισια,και με πολλους συμφωνω σε αρκετα πραγματα,οπως με σενα και τον τρελλοκαστορα:)

Σωστά Στράτο.... κανείς μας δεν έχει το σωστά στημένο ...και το "σωστό" είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση και ας μη ξεχνάμε και όλες τις αναθεωρήσεις πάνω στο χόμπι μας...και κάτι που θεωρούσαμε σωστό μέχρι σήμερα, αύριο μπορεί να μην είναι.

Αλλά όμως υπάρχουν κάποιες σταθερές (προς το παρόν) και βάσει αυτών των (σημερινών) γνώσεων, θεωρούνται απαραίτητα και αποδεκτά κάποια πράγματα.

Δεν μπορεί όμως να είναι αποδεκτό η φιλοξενία μιας ανεμώνης χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό, ούτε κάποια σκληρά κοράλλια χωρίς την σωστή κυκλοφορία και τις σταθερές συνθήκες νερού που χρειάζονται.

πολυ σωστο αυτο που λες Βαγγελη! εγω πιστευω πως δεν ειναι σωστο συγουρα να κραταμε τπτ σε αιχαλωσια αλλα απο τοτε που αρχισα να το κανω,αρχισα να σεβομαι περισσοτερο την φυση γενικοτερα... παλιοτερα ψαρευα μανιοδος.τωρα βλεποντα πως μεγαλωνει ενα ψαρακι πραγματικα λυπαμαι να παω για ψαρεμα... και γενικοτερα εχω πιασει τον εαυτο μου να ειναι πολυ πιο δεμενος με την φυση... μεχρι και της πετρες παρατηρω! η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να προσπαθουμε συνεχεια προς το καλυτερο και να σεβομαστε την φυση.. τελειες συνθηκες δεν υπαρχουν στα ενυδρεια μας αλλα οσο μπορουμε θα προσπαθουμε να της φτασουμε.. και να μην κανουμε σουπες φυσικα,,, αυτος ειναι ενας απο τους λογους που οταν ξεκινησα το χομπι ,ξεκινησα στα 700 λιτρα...και επλιζω αργοτερα να το 3πλασιασω!

Και εγώ το ίδιο εχω πάθει,δεν μπορώ μα φανταστώ τον εαυτό μου πλέον ,σε παραλία ειδικά,χωρίς μάσκα και αναπνευστήρα

Sent from my iPhone

Σωστά Στράτο.... κανείς μας δεν έχει το σωστά στημένο ...και το "σωστό" είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση και ας μη ξεχνάμε και όλες τις αναθεωρήσεις πάνω στο χόμπι μας...και κάτι που θεωρούσαμε σωστό μέχρι σήμερα, αύριο μπορεί να μην είναι.

Αλλά όμως υπάρχουν κάποιες σταθερές (προς το παρόν) και βάσει αυτών των (σημερινών) γνώσεων, θεωρούνται απαραίτητα και αποδεκτά κάποια πράγματα.

Δεν μπορεί όμως να είναι αποδεκτό η φιλοξενία μιας ανεμώνης χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό, ούτε κάποια σκληρά κοράλλια χωρίς την σωστή κυκλοφορία και τις σταθερές συνθήκες νερού που χρειάζονται.

Και παλι σωστα Βαγγελη.Και γιατι δε ανοιγε τοσο καιρο αυτο το θεμα;Περιμενατε απο εναν χομπιστα να γραψει οτι δεν βαζει αντιχλωριο στο νερο βρυσης σαν αφορμη;

Και για να μην παρεξηγηθω,δεν απευθυνομαι αποκλειστικα σε σενα :)

Πάντα υπάρχουν αφορμές για κάτι, χωρίς να προσωποποιούμε τους λόγους... απλά ήταν η ώρα του να ανοίξει !!!

Καλο ειναι να βγει και ενα ασφαλες συμπερασμα.Θα βγει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...