Γιωργος guppy 20 Ιουλίου 2012 #26 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Μα βρε παιδια οταν το ψαρι και αν οχι ψαρι ακομα και ο σκυλος παει σε ενα μαγαζι για πουλημα ειναι ηδη καταδικασμενος! Γιατι εμεις να μην τον παρουμε και τουλαχιστον να του προσθερουμε κατι καλητερο απο αυτα που θα του προσφερε το μαγαζι! Εγω πυστευω οτι δεν ειμαι εγω υπευθινος που εχω ενα ενυδρειο! Υπευθινος ειναι αυτος που πιανει το ψαρι και το παει για πουλημα! Εγω ετσι το σκευτομαι οτι γιατι να πεθανει ας πουμε αυτος ο μονομαχος ετσι σε ενα ποτηρι! Αφου εχω ενα ενυδρειο που μπορει να τον φιλοξενησει θα τον παρω να του προσφερω το καλητερο που μπορω! Δεν τον καταδικαζω εγω ομως σε αιχμαλωσια αλλα αυτος που τον πηγε στο μαγαζι! +1000 Κοιτα οι σκυλοι ειναι ενα αλλο θεμα δεν ειναι σαν τα ενυδρεια,τα κλουβια και γενικα τα ζωα που ειναι περιφραγμενα. Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 20 Ιουλίου 2012 #27 Share 20 Ιουλίου 2012 +1000 Κοιτα οι σκυλοι ειναι ενα αλλο θεμα δεν ειναι σαν τα ενυδρεια,τα κλουβια και γενικα τα ζωα που ειναι περιφραγμενα. Ναι εννοειτε απλα το αφερα σαν παραδειγμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 20 Ιουλίου 2012 #28 Share 20 Ιουλίου 2012 Μα βρε παιδια οταν το ψαρι και αν οχι ψαρι ακομα και ο σκυλος παει σε ενα μαγαζι για πουλημα ειναι ηδη καταδικασμενος! Γιατι σαν εμπορας που ειμαι,αν φερω ενα προιον στο μαγαζι μου,και δεν το πουλησω,και καθετε στο ραφι,πρωτα θα του ριξω την τιμη ,εκει οπου παει,και εαν παλι δεν πουλιεται,θα το πεταξω στα σκουπιδια,για να μου αδειασει το ραφι,και δεν θα το ξαναφερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #29 Share 20 Ιουλίου 2012 Το θέμα όπως καταλαβαίνετε έχει πολλές προεκτάσεις και αν επικεντρωθούμε μόνο στην ηθική της αιχμαλωσίας το πιθανότερο είναι ότι δεν βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.... θα συνεχίσουμε να είμαστε "ανήθικοι" πάνω σ αυτό. Διαβάζω κατά καιρούς από νέους χομπίστες ότι θέλουν να κάνουν θαλασσινό (ας επικεντρωθώ σ αυτόν τον πιο δύσκολο τύπου ενυδρείων), με περισσεύματα από το γλυκό τους παλιό, με πολύ φτηνές λύσεις σε εξοπλισμό, με απουσία σημαντικών παραγόντων (τεστ, skimmer, και διάφορα άλλα εξαρτήματα), αλλά πάνω απ όλα γνώσεων και σεβασμού για τα ζωντανά που θα φιλοξενηθούν. Ναι, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για να στηθεί ένα ενυδρείο, συν τον χρόνο και τις υποχρεώσεις που θα έχεις, συν τις γνώσεις και όρεξη για μάθηση… ε τότε μην το κάνεις ρε φίλε !!! Αφού στο φινάλε δεν θα μπορέσεις να τους προσφέρεις όλα αυτά που τους χρειάζονται, γιατί να τα σκοτώνεις σιγά-σιγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 20 Ιουλίου 2012 #30 Share 20 Ιουλίου 2012 Το θέμα όπως καταλαβαίνετε έχει πολλές προεκτάσεις και αν επικεντρωθούμε μόνο στην ηθική της αιχμαλωσίας το πιθανότερο είναι ότι δεν βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.... θα συνεχίσουμε να είμαστε "ανήθικοι" πάνω σ αυτό. Διαβάζω κατά καιρούς από νέους χομπίστες ότι θέλουν να κάνουν θαλασσινό (ας επικεντρωθώ σ αυτόν τον πιο δύσκολο τύπου ενυδρείων), με περισσεύματα από το γλυκό τους παλιό, με πολύ φτηνές λύσεις σε εξοπλισμό, με απουσία σημαντικών παραγόντων (τεστ, skimmer, και διάφορα άλλα εξαρτήματα), αλλά πάνω απ όλα γνώσεων και σεβασμού για τα ζωντανά που θα φιλοξενηθούν. Ναι, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για να στηθεί ένα ενυδρείο, συν τον χρόνο και τις υποχρεώσεις που θα έχεις, συν τις γνώσεις και όρεξη για μάθηση… ε τότε μην το κάνεις ρε φίλε !!! Αφού στο φινάλε δεν θα μπορέσεις να τους προσφέρεις όλα αυτά που τους χρειάζονται, γιατί να τα σκοτώνεις σιγά-σιγά. :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 20 Ιουλίου 2012 #31 Share 20 Ιουλίου 2012 Το θέμα όπως καταλαβαίνετε έχει πολλές προεκτάσεις και αν επικεντρωθούμε μόνο στην ηθική της αιχμαλωσίας το πιθανότερο είναι ότι δεν βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.... θα συνεχίσουμε να είμαστε "ανήθικοι" πάνω σ αυτό. Διαβάζω κατά καιρούς από νέους χομπίστες ότι θέλουν να κάνουν θαλασσινό (ας επικεντρωθώ σ αυτόν τον πιο δύσκολο τύπου ενυδρείων), με περισσεύματα από το γλυκό τους παλιό, με πολύ φτηνές λύσεις σε εξοπλισμό, με απουσία σημαντικών παραγόντων (τεστ, skimmer, και διάφορα άλλα εξαρτήματα), αλλά πάνω απ όλα γνώσεων και σεβασμού για τα ζωντανά που θα φιλοξενηθούν. Ναι, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για να στηθεί ένα ενυδρείο, συν τον χρόνο και τις υποχρεώσεις που θα έχεις, συν τις γνώσεις και όρεξη για μάθηση… ε τότε μην το κάνεις ρε φίλε !!! Αφού στο φινάλε δεν θα μπορέσεις να τους προσφέρεις όλα αυτά που τους χρειάζονται, γιατί να τα σκοτώνεις σιγά-σιγά. Δυστηχως η οικονομικη κριση επιδρα και εχει πολλες ριζες ακομα και στο χομπυ μας. Ναι φυσικα μην το κανει εαν δεν μπορει να προσφερει οσα περισσοτερα μπορει.Αλλα ομως θα πρεπει να υπαρξει υποστηριξη απο τις εταιριες και επειτα απο τα πετ σοπ.Ειδικα για τα θαλασσινα ενυδρεια εχω δει τιμες απιστευτες οι οποιες μου απαγορευουν να φτιαξω ενα θαλασσινο ενυδρειο που θελω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #32 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) ....... μου απαγορευουν να φτιαξω ενα θαλασσινο ενυδρειο που θελω. ....άρα, ή δεν το κάνεις, ή αν το κάνεις όπως-όπως, θα γίνεις "συνένοχος" στα θέματα ηθικής που συζητάμε. Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #33 Share 20 Ιουλίου 2012 Το θέμα όπως καταλαβαίνετε έχει πολλές προεκτάσεις και αν επικεντρωθούμε μόνο στην ηθική της αιχμαλωσίας το πιθανότερο είναι ότι δεν βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.... θα συνεχίσουμε να είμαστε "ανήθικοι" πάνω σ αυτό. Διαβάζω κατά καιρούς από νέους χομπίστες ότι θέλουν να κάνουν θαλασσινό (ας επικεντρωθώ σ αυτόν τον πιο δύσκολο τύπου ενυδρείων), με περισσεύματα από το γλυκό τους παλιό, με πολύ φτηνές λύσεις σε εξοπλισμό, με απουσία σημαντικών παραγόντων (τεστ, skimmer, και διάφορα άλλα εξαρτήματα), αλλά πάνω απ όλα γνώσεων και σεβασμού για τα ζωντανά που θα φιλοξενηθούν. Ναι, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για να στηθεί ένα ενυδρείο, συν τον χρόνο και τις υποχρεώσεις που θα έχεις, συν τις γνώσεις και όρεξη για μάθηση… ε τότε μην το κάνεις ρε φίλε !!! Αφού στο φινάλε δεν θα μπορέσεις να τους προσφέρεις όλα αυτά που τους χρειάζονται, γιατί να τα σκοτώνεις σιγά-σιγά. Και ποιος λέει ρε συ Αίολε ότι αυτά είναι απαραίτητα;Ποιος μπορεί να πεί ότι αυτά είναι απαραίτητα αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες επιτυχίες με διάφορες μεθόδους, με νερό βρύσης, χωρίς σκιμερ, με νερό από θάλασσα με με με Η συζήτηση αυτή είναι ίδια με την συζήτηση των καπνιστών για τα κακά του καπνίσματος!Συζητάς συζητάς συζητάς, συμφωνείς συμφωνείς συμφωνείς και στο τέλος ανάβεις ένα για να κλείσει ωραία η συζήτηση! Το χόμπι μας είναι εξ ορισμού ανήθικο!Γιατί το κάνουμε;Επειδή μπορούμε! Ότι άλλο λέμε είναι για να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας! Το μόνο που μπορούμε να βάλουμε καλά στο πετσί μας είναι να κάνουμε την κ@@λ@ μας χωρίς να επηρεάζουμε το φυσικό περιβάλλον!Εχουμε την γνώση και να φραγκάρουμε και να αναπαράγουμε ζωντανά για να χαιρόμαστε στα ενυδρεία μας! Εννοείτε ότι βγάζω εκτός περιπτώσεις με 10 tang σε 30 λίτρα και κάτι τέτοια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #34 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Φίλε μου υπάρχουν καταγεγραμμένες γνώσεις από επιστήμονες ή και σε πιο απλή μορφή από "ψαγμένους" χομπίστες για κάποια στάνταρ πράγματα, που ο τρόπος χρήσης τους και ο χρόνος έδειξαν ότι είναι αποδεκτά.....σε πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα απ ότι οι πειραματισμοί με νερό βρύσης ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και μέσα στις σελίδες του ΑΖ αλλά και στο ίντερνετ γενικότερα από πολλούς καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές, ιχθυολόγους, ωκαιανολόγους, βιολόγους κλπ κλπ... λες να κάνουν λάθος για το τι χρειάζεται και το τι είναι απαραίτητο? Γιατί θα πρέπει να αμφισβητηθούν? Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 20 Ιουλίου 2012 #35 Share 20 Ιουλίου 2012 ....άρα, ή δεν το κάνεις, ή αν το κάνεις όπως-όπως, θα γίνεις "συνένοχος" στα θέματα ηθικής που συζητάμε. Οχι καλυτερα να μην το φτιαξω εαν ειναι να μην το χαρω ουτε εγω και ουτε τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #36 Share 20 Ιουλίου 2012 Οχι καλυτερα να μην το φτιαξω εαν ειναι να μην το χαρω ουτε εγω και ουτε τα ψαρια. Πολύ ώριμη η στάση σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 20 Ιουλίου 2012 #37 Share 20 Ιουλίου 2012 Τα προβλήαμτα εντοπίζονται πολλαπλά, θα μπορούσα να πώ εκφράζοντας την προσωπική μου γνώμη. Μέρος της ευθύνης βαραίνει και τους κακούς επαγγελματίες και τους κακομαθημένους πελάτες και την νοοτροπία που κατέχουμε όμως οι περισσότεροι από εμάς οι μέν και οι δε. Ίσως γιατί η παιδεία στη χώρα μας σε πολλά θέματα είναι ελλειπής και ευθύνονται σειρά από ανθρώπους και κοινωνικο-πολιτικοί παράγοντες Στην σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν σκυλιά που πεινάνε στο δρόμο και σκυλιά που τρώνε φιλετάκια Υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από τη λυψειδρία και παιδιά που παίζουν μπουγέλα με νεροπίστολα στο δρόμο. Στην κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι που χορεύουν στα κλάμπ κα άνθρωποι που τρέχουν να σβήσουν τη φωτιά του γείτονα. Άνθρωποι που διαδηλώνουν και παίζουν ξύλο για την ελευθερία τους και ελεύθεροι άνθρωποι που παίζουν ξύλο για μια ξαπλώστρα στην παραλία. Άνθρωποι ηθικοί καλά κρυμμένοι για να μην ξεμπροστιαστούν στους ανήθικους που έχουν κυριέυσει την σύγχρονη κοινωνία. Η επιλογή είναι δική μας ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #38 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Θέμα παιδείας λοιπόν... και επειδή μέσα από εδώ δεν μπορούμε να φτιάξουμε τον κόσμο καλύτερο, ας αρκεστούμε στα ενυδρεία μας... είναι πιο εύκολη αυτή η επιλογή. Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Ιουλίου 2012 #39 Share 20 Ιουλίου 2012 Πολύ ώριμη η στάση σου!!! Βαγγέλη θα σε παρακαλέσω να μην βάζεις "ταμπέλες" . Δηλαδή ο φίλος είναι ώριμος ενώ οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί το " ρέμα " είναι ανώριμος ; Συμφωνώ με την άποψη του τρελοκαστορα . Πες μου τι γινεται με το ντιπ , με το φραγκινκ , με το ταισμα ζωντανων τροφων , με τους εξτριμ φωτισμούς , με τη βότκα στο ενυδρειο κ.α ; Εκει δεν "βασανίζονται " ζωντανοί οργανισμοί ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #40 Share 20 Ιουλίου 2012 Μα φυσικά θα ήταν ανώριμο αν κάποιος προσπαθούσε να κάνει ένα ενυδρείο χωρίς τα απαραίτητα.... αν πάρει κάποιος μια γυάλα αν βάλει νερό βρύσης και 3-5 ψάρια μέσα, θα ήταν ώριμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 20 Ιουλίου 2012 #41 Share 20 Ιουλίου 2012 Πολύ ώριμη η στάση σου!!! Αυτο ομως το καταφερα αφου εκανα πρωτα το λαθος μου και βλεποντας οτι χωρις ολα τα απαραιτητα και βασικα υλικα για ενα σωστο ενυδρειο πετυχενεις ενα ανεπυθημιτο ενυδρειο με πολλα προβληματα το οποιο αργα η γρηγορα θα σε κανει να μην το θες και να το αφησεις στην μοιρα του η να το σταματησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 20 Ιουλίου 2012 #42 Share 20 Ιουλίου 2012 Να πω και εγώ με την από μεριά μου ότι σίγουρα δεν είναι ηθικό και δεν είμαι περήφανος για το ότι έχω άγρια ψάρια. Είμαι όμως περήφανος για την αγάπη και την προσοχή που τους δίνω και μπορώ να πω ότι είναι στιγμές που μου δείχνουν ότι είναι πολύ ευτυχισμένα. Για μένα μετά από τα παιδιά είναι τα ψάρια μου. Αν καταλάβω ότι δεν έχω χρόνο να τους προσφέρω αυτά που νομίζω ότι πρέπει θα τα βγάλω και θα τα δώσω. Το έχω κάνει μια φορά στο παρελθόν με το reef που είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 20 Ιουλίου 2012 #43 Share 20 Ιουλίου 2012 Και ποιος λέει ρε συ Αίολε ότι αυτά είναι απαραίτητα;Ποιος μπορεί να πεί ότι αυτά είναι απαραίτητα αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες επιτυχίες με διάφορες μεθόδους, με νερό βρύσης, χωρίς σκιμερ, με νερό από θάλασσα με με με Η συζήτηση αυτή είναι ίδια με την συζήτηση των καπνιστών για τα κακά του καπνίσματος!Συζητάς συζητάς συζητάς, συμφωνείς συμφωνείς συμφωνείς και στο τέλος ανάβεις ένα για να κλείσει ωραία η συζήτηση! Το χόμπι μας είναι εξ ορισμού ανήθικο!Γιατί το κάνουμε;Επειδή μπορούμε! Ότι άλλο λέμε είναι για να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας! Το μόνο που μπορούμε να βάλουμε καλά στο πετσί μας είναι να κάνουμε την κ@@λ@ μας χωρίς να επηρεάζουμε το φυσικό περιβάλλον!Εχουμε την γνώση και να φραγκάρουμε και να αναπαράγουμε ζωντανά για να χαιρόμαστε στα ενυδρεία μας! Εννοείτε ότι βγάζω εκτός περιπτώσεις με 10 tang σε 30 λίτρα και κάτι τέτοια! +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #44 Share 20 Ιουλίου 2012 Δλδ το σκιμερ για παράδειγμα είναι απαραίτητο; Αν εγώ τρέχω το ενυδρείο μου με ATS και δεν έχω σκιμερ είμαι ανεύθυνος; Ο τύπος με το ενυδρείο στο reef central που τρέχει επί 30 χρόνια και μαζεύει νερό από την πεντακάθαρη θάλασσα της NY είναι ανεύθυνος και όποιος έχει όσμωση είναι σωστός; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #45 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Να πω και εγώ με την από μεριά μου ότι σίγουρα δεν είναι ηθικό και δεν είμαι περήφανος για το ότι έχω άγρια ψάρια. Είμαι όμως περήφανος για την αγάπη και την προσοχή που τους δίνω και μπορώ να πω ότι είναι στιγμές που μου δείχνουν ότι είναι πολύ ευτυχισμένα. Για μένα μετά από τα παιδιά είναι τα ψάρια μου. Αν καταλάβω ότι δεν έχω χρόνο να τους προσφέρω αυτά που νομίζω ότι πρέπει θα τα βγάλω και θα τα δώσω. Το έχω κάνει μια φορά στο παρελθόν με το reef που είχα. σου κλείνουνε το μάτι ή σου σκάνε χαμόγελα; Όπως μόνος σου έγραψες νομίζεις!Ξέρεις; Σε καμία περίπτωση δεν σου κάνω επίθεση και το διευκρινίζω γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας τελευταία! Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 20 Ιουλίου 2012 #46 Share 20 Ιουλίου 2012 σου κλείνουνε το μάτι ή σου σκάνε χαμόγελα; Όπως μόνος σου έγραψες νομίζεις!Ξέρεις; Σε καμία περίπτωση δεν σου κάνω επίθεση και το διευκρινίζω για΄τι πολλά έχουν δει τα μάτια μας τελευταία! Ναι κάτι τέτοιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #47 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Ναι κάτι τέτοιο!!! Και γαμώ τα ψάρια έχεις!!!!! Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 20 Ιουλίου 2012 #48 Share 20 Ιουλίου 2012 σου κλείνουνε το μάτι ή σου σκάνε χαμόγελα; Όπως μόνος σου έγραψες νομίζεις!Ξέρεις; Σε καμία περίπτωση δεν σου κάνω επίθεση και το διευκρινίζω γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας τελευταία! Κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Πιστεύω όμως ότι αν παρατηρεί κάποιος τα ψάρια του μπορεί να καταλάβει ότι του μιλούν με τον τρόπο τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 20 Ιουλίου 2012 #49 Share 20 Ιουλίου 2012 Γι'αυτο και οταν βαλω αγριους δισκους στο ενυδρειο μου θα προσπαθησω να δωσω το 1000% της προσπαθειας μου και γενικα οσο περισσοτερο μπορω ωστε τα ψαρια μου να δειχνουν ευχαριστημενα και υγιει οπως και του φιλου μου του Περι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #50 Share 20 Ιουλίου 2012 Γι'αυτο και οταν βαλω αγριους δισκους στο ενυδρειο μου θα προσπαθησω να δωσω το 1000% της προσπαθειας μου και γενικα οσο περισσοτερο μπορω ωστε τα ψαρια μου να δειχνουν ευχαριστημενα και υγιει οπως και του φιλου μου του Περι. Εδώ είναι η φάση που ανάψαμε το τσιγάρο όπως έγραψα και από πάνω!Ψευτο-οικολόγοι είμαστε όλοι μας!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος