Jump to content

Φυτα Ικεα

annaki

Recommended Posts

Παιδια καλημερα. Χθες πηγα στα ΙΚΕΑ και πηρα 4 υδροβια φυτακια, συγκεκριμενα αυτα : http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=16756 . Διαβασα κι αλλα θεματα στο φορουμ για φυτα απο ΙΚΕΑ, αλλα θελω να ρωτησω αν ξερετε αν τα συγκεκριμενα μπορω να τα βαλω στο ενυδρειο...

Ευχαριστω!

καλημερα Αννα εγω εχω φτιαξει 3 ενυδρεια γεματα με διαφορα φυτα του ικεα και εχουν γινει ζουγκλες!αρκει να εχεις καλο φωτισμο οπως δηλαδη οτι θα εκανες για φυτα που θα αγοραζες απο petshop!ειναι πολλα τα λεφτα πια 5-6-7-8 ευρω για ενα φυτο απο petshop.

Να κανεις σωστη επιλογη.φυτα σιγουρα θα βρεις και πολυ φτηνα,αλλα να εχεις διαβασει πριν καθως το ικεα εχει και αρκετα φυτα που ειναι υδροχαρη και οχι υδροβια και ειναι ακαταλληλα για ενυδρειο.

Εκ κινητου συντονιστη..

εχω egeria densa και 2 ακομα φυτα που δεν εψαξα ποια ειναι, πανω απο 6μηνο απο τα ικεα και μεγαλωνουν σαν τρελα!

εχω παρατηρήσει οτι μολις τα "χτυπάει" στο ταμειο εμφανιζεται στην οθονιτσα η λατινική ονομασια του φυτου!

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη δεν κρατησα την αποδειξη και δεν προσεξα ονομασιες, μπορειτε να με βοηθησετε εσεις για το αν ειναι υδροβια ή υδροχαρη και αν γινεται πως τα λενε; Ειναι απο το λινκ που σας εστειλα τα 3 πρωτα. Ξερω οτι ειναι δυσκολο να καταλαβετε απο τη φωτο, αλλα αν καποιος τα εχει να μου πει απλως αν ειναι υδροβια και μπορω να τα βαλω στο ενυδρειο!Ευχαριστω!

Καλημερα!

Κανε ενα κοπο και βγλε μια φωτο τα φυτα που πηρες,γιατι με τη συσκευασια που εχουν εμενα με μπευρδευουν και δεν μπορω να καταλαβω τι φυτα ειναι

οκ αυριο το πρωι που θα εχω χρονο θα το κανω, ευχαριστω. 2 τελευταιες ερωτησεις (αν υποθεσουμε οτι κανουν για ενυδρειο)

1) απο το λιγο που παρατηρησα δε μου φαινονται να εχουν ιδιαιτερα ριζες, ακομα κι αν εχουν ειναι πολυ λεπτες, τι κανω; φυτευω ο,τι εχουν;

2) μπορω να τα βαλω ασχετα απο τα ψαρια; πχ εγω λεω να τα βαλω κιχλιδες στο ενυδρειο, θα μπορεσω να τα βαλω αυτα τα φυτα; ξερω θα πειτε για το βιοτοπο, θα βαλω πετρες κοχυλια κτλ αναλογα με τις κιχλιδες που θα επιλεξω, αλλα αν βαλω κι αυτα τα φυτακια θα υπαρχει προβλημα ειτε για τα ψαρια ειτε για τα φυτακια;

Για το πρωτο ερωτημα σου η απαντηση ειναι οτι τα φυτευεις κανονικα,για την δευτερη ερωτηση η απαντηση ειναι αναλογα τι κιχλιδες θα βαλεις,καποιες θα τα κανουν γευμα τα φυτα σου...

Οι περισσότερες κιχλίδες είναι φυτοφάγα και νομίζω οτι δεν θα σου μείνει τίποτα απο φυτά..

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη δεν κρατησα την αποδειξη και δεν προσεξα ονομασιες, μπορειτε να με βοηθησετε εσεις για το αν ειναι υδροβια ή υδροχαρη και αν γινεται πως τα λενε; Ειναι απο το λινκ που σας εστειλα τα 3 πρωτα. Ξερω οτι ειναι δυσκολο να καταλαβετε απο τη φωτο, αλλα αν καποιος τα εχει να μου πει απλως αν ειναι υδροβια και μπορω να τα βαλω στο ενυδρειο!Ευχαριστω!

το τριτο ειναι Bacopa caroliniana το πρωτο αν καταλαβα καλα ειναι Limnophila sessiliflora

Ναι αν ειναι οντως αυτα γιατι με μπερδευουν λιγο μεσα εκει που τα εχουν.!

Βαλε μας αυριο τις φωτογραφιες ωστε να ειμαιστε σιγουροι!

αρα μπαινουν σε ενυδρειο,ε?

τα εχω ολα και αλλα πολλα(γιατι καθε φορα φερνουν διαφορετικα) πανω απο χρονο μην τα φοβασαι.

παιδια και αυτα τα φυτα οσοι τα εχετε θα θελουν ιδιαιτερη περιποιηση;εννοω εξειδικευμενα προιοντα πχ ταμπλετες;αν ναι ποια; επισης χριαζονται υποστρωμα, η μπορω να τα φυτεψω απλως στην αμμο/χαλικι που θα βαλω;

οτι βαλεις για καλο θα ειναι.τα περισσοτερα φυτα θελουν ταμπλετες.οχι ομως ολα.αναλογως το φυτο.το υποστρωμα περιεχει εξτρα θρεπτικα για τις ριζες αλλα μπορεις και χωρις αυτο αν μιλαμε για οχι δυσκολα φυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...