vales_red 25 Ιουλίου 2012 #26 Share 25 Ιουλίου 2012 Το ιδιο ισχυει και για μενα με 2.5 χρονων ενυδρειο που εχει περασει τα πανδυνα και πλεον εμπειρο δεν μπορει να καταπολεμησει την διατομικη αλγη. Βεβαια η Α/Ο ειναι δικια σου Βαγγελη, με τη μεμβρανη να μην εχει αλλαχτει εδω και 2.5 χρονια (αλλα εχοντας βγαλει παρα πολλα λιτρα νερο) και τα προφιλτρα φρεσκα Οκτωβριου... Εχω αλλαξει λαμπες, ρουτινες τα παντα ολα....το μονο που μενει ειναι να αλλαξω μεμβρανη.Αν και μου δινει 1ppm μετα την ρητινη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιουλίου 2012 #27 Share 25 Ιουλίου 2012 Βάζοντας ρητίνη στο τέλος δεν χρειάζεται booster, δεν εμποδίζει την ροή του νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 25 Ιουλίου 2012 Author #28 Share 25 Ιουλίου 2012 Το ιδιο ισχυει και για μενα με 2.5 χρονων ενυδρειο που εχει περασει τα πανδυνα και πλεον εμπειρο δεν μπορει να καταπολεμησει την διατομικη αλγη. Βεβαια η Α/Ο ειναι δικια σου Βαγγελη, με τη μεμβρανη να μην εχει αλλαχτει εδω και 2.5 χρονια (αλλα εχοντας βγαλει παρα πολλα λιτρα νερο) και τα προφιλτρα φρεσκα Οκτωβριου... Εχω αλλαξει λαμπες, ρουτινες τα παντα ολα....το μονο που μενει ειναι να αλλαξω μεμβρανη.Αν και μου δινει 1ppm μετα την ρητινη... Βαλεντίνο, ένα φωτιστικό σε LED χρειάζεσαι και μια αλλαγή ενυδρείου άμεσα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Ιουλίου 2012 #29 Share 25 Ιουλίου 2012 Βαλεντίνο, ένα φωτιστικό σε LED χρειάζεσαι και μια αλλαγή ενυδρείου άμεσα !!! Μου λειπουν κατι cent για να το παραγγειλω! χαχαχα και το ενυδρειο μαζι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Ιουλίου 2012 #30 Share 25 Ιουλίου 2012 Αν διαβάσετε λίγο τι κάνουν τα διάτομα μπορεί να αλλάξετε γνώμη.Υπάρχουν οργανισμοί σε ενυδρεία που υποφέρουν γιατί δεν υπάρχει πυρίτιο να φάνε.Αν δεν σταματήσεις αλλαγές νερού για 15 μέρες να δείς τι γίνεται θα βγάζεις συνέχεια...σαν να βάζεις βενζίνη και να το ταΐζεις είναι κάθε φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 26 Ιουλίου 2012 #31 Share 26 Ιουλίου 2012 Αν διαβάσετε λίγο τι κάνουν τα διάτομα μπορεί να αλλάξετε γνώμη.Υπάρχουν οργανισμοί σε ενυδρεία που υποφέρουν γιατί δεν υπάρχει πυρίτιο να φάνε.Αν δεν σταματήσεις αλλαγές νερού για 15 μέρες να δείς τι γίνεται θα βγάζεις συνέχεια...σαν να βάζεις βενζίνη και να το ταΐζεις είναι κάθε φορά. 15η μερα σημερα και ετοιμος να κανω μια αλλαγη...αλλα τα διατομα ειναι εκει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 26 Ιουλίου 2012 Author #32 Share 26 Ιουλίου 2012 15η μερα σημερα και ετοιμος να κανω μια αλλαγη...αλλα τα διατομα ειναι εκει! Τα διάτομα είναι εκεί και περιμένουν αλλαγή για να φάνε, όπως λέει και ο Άλεξ. Χτες τα τάισα μια καλή θαλασσινή αλλαγή αλλά τα έδωσα διωρία να εξαφανιστούν μέχρι το Σάββατο !! axaxaxax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 6 Σεπτεμβρίου 2012 Author #33 Share 6 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Φίλε Βαλεντίνο, επειδή σε βλέπω να χαλιέσαι με την διατομική θα σου πω το εξής. Από την διατομική ξέμπλεξα 90% εδώ και 2 μήνες με τα ακόλουθα : - Χρησιμοποιώ μόνο α/ο για αναπληρωση (αλλαγες με συνθετικο αλατι δεν κανω) και προσθεσα το σταδιο της ρητινης με αποτέλεσμα το TDS να είναι ΜΗΔΕΝ - Δεν βάζω χέρια μέσα επουδενή λόγο. Δυο τρεις φορες που χρειαστηκε εβγαλα κατευθειαν διατομικη αλλά υποχώρησε σε 2-3-4 μερες - Ταιζω μέρα παρα μέρα εναλλαξ, φλέικς, κατεψυγμενο και δυο φορες την εβδομαδα ταιζω τα κοραλια εναλλαξ φυτο & ζωοπλακτον (και coral food απο προχτες) - Ρυθμισα το σκίμμμερ και εκανα μια πατεντα με εξ. σωληνα έτσι ώστε να μπορεί να απορροφα να λειτουργεί άψογα με το σετάπ μου ! - Κραταω σταθερα τα Ca, Mg και kH εδω και ενα μηνα προσθετωντας συμπληρωματα καθε βραδυ με το χερι και παιρνοντας μετρησεις μερα παρα μερα ( PO4=0, NΟ3=2-5 ) - Αλλαγή νερου με θαλασσινο μονο 10% καθε 15μερες αφου διαπιστωσα οτι μεγαλυτερη ποσοτητα και συχνοτερες αλλαγες βοηθουν στην εξαρση της διατομικης. Σε κάθε περιπτωση μετα το 4μηνο - 5μηνο θα στρωσεις και θα γινεις λαμπικος !!!! Υπομονή & Καλή επιτυχία με το νεο σου reef Κωνσταντίνος Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 6 Σεπτεμβρίου 2012 #34 Share 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τα περισσοτερα αποσα λες τα εκανα και με το παραπανω! Ακομα και στο παλιο μου ενυδρειο με πολυ καλυτερο σκιμερ απο το δικο σου (δεν ξερω αν το αλλαξες απο τοτε που μιλησαμε) Ειχα θεμα. Απο την αλλη επελεξα στο καινουριο να μην κανω αλλαγες απο θαλασσα. Οι αποψεις διιστανται. Εχω δει τα πλεονεκτηματα της θαλασσας, αλλα μιας και δεν μπορω να το προσθεσω στη ρουτινα μου, πιστευω οτι ειναι χειροτερο να παιζω μια με θαλασσα μια με αλατι. Επισης στο θαλασσινο λενε οτι δεν μπορεις να προσθεσεις βακτηρια. Θα μου πεις γιατι να προσθετεις βακτηρια!? Συμφωνοι. Θα περιμενω να ωριμασει σιγα σιγα το νερο και το ενυδρειο. Παντως ολα τα κοραλλια ΜΑ ΟΛΑ εχουν επανελθει στους φυσιολογικους τους ρυθμους με την Montipora και την Caliendrum να εχουν ξεκινησει παλι να ασπριζουν στις ακρες τους - δειγμα οτι μεγαλωνουν. Το brain τρομπαρισμενο, η ephylia .... μμμ... θα την ηθελα καλυτερη... αλλα ολα πανε καλα... εκτος απο τον αραγωνιτη. Να προσθεσω οτι σε καμια περιπτωση - εχοντας και το 2πλασιο ενυδρειο απο σενα- μπορω να πω οτι ταιζω το 1/3 αποτι εσυ! Και προσθετα?! Μακρυα! Ειχα τρομαξει με τα κυανο κτλ κτλ και τακοψα... Θα αρχισω δειλα δειλα να ριχνω κανα ζουμακι απο τον επομενο μηνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madsk1llzz 6 Σεπτεμβρίου 2012 #35 Share 6 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια εχει νοημα να σιφωναρουμε το κυανο και τη διατομικη απο τον αραγωνητη ή ειναι προτιμότερο να τα αφηνουμε να κανουν τον κυκλο τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 7 Σεπτεμβρίου 2012 Author #36 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μετά από ένα διάστημα σχετικά μεγάλο και εφόσον δεν υποχωρήσει μόνο του αλλά και για λόγους αισθητικής μας, η γνώμη μου είναι να κάνουμε έναν χημικό καθαρισμό με χέμικλιν, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί. Είναι στην επιλογή μας .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 7 Σεπτεμβρίου 2012 #37 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 Σε νεο ενυδρειο δεν σιφωναρουμε ποτε. Εκτος κι αν εννοεις με πολλη προσοσχη να ρουφηξεις επιφανειακα το κυανο η την διατομικη. Και παλι μερικοι διαφονουν. Θα κανει τον κυκλο του και θα περασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος