Jump to content

Απωλειες Των Μουλτι Λογω Θερμοκρασιας.

dmpatanis

Recommended Posts

Παιδια γυρισα απο διακοπες προχτες και διαπιστωσα μολις μπηκα στο σπιτι,το οποιο ηταν κλειστο για 4 ημερες και λογω ταρατσας ανεβαζει μεγαλες θερμοκρασιες μεσα,οτι 12 απο τα 20 μουλτι μου ψοφισαν λογω ζεστης μιας και το θερμομετρο του ενυδρειου εδειχνε 35 βαθμους.Η στεναχωρια μου δεν λεγεται.Αμεσως αγορασα ανεμιστηρα και τον εχω βαλει στο ενυδρειο.

Η θερμοκρασια τωρα εχει πεσει αλλα τα ψαρακια δεν λενε να βγουνε απο τα σαλιγκαρια τους ουτε οταν τα ταιζω.Γιατι τι παθαν πρωτα γινοταν ο χαμος.

Θα ξαναεπανερθουν οπως ηταν???

Ευχαριστω.

Κριμα . :(

Κανε μια αλλαγη 50%,,μετρησες για αμμωνια και νιτρωδη?βαλε και αεραντλια αν εχεις.

Ας ελπισουμε να συνελθουν απο το σοκ

Την πάτησα και εγώ πριν τρία χρόνια .Από τότε και επειδή το καπάκι του ενυδρείου είνια περίεργο και δεν μπορώ να βάλω ανεμιστηράκια με ελεγκτή λειτουργώ επι 24 ωρου βάσεως αεραντλία και φωτισμό μόνο 3 ώρες (επειδή έχω λίγα φυτά) ,έτσι για συντήρηση.Τα φώτα ανάβουν την αυγή με την λίγη δροσιά που υπάρχει και σβήνουν μέχρι τις 9,00 το πρωί.Τα τελευταία 2 χρόνια εφαρμόζω αυτή την τακτική και δε είχα προβλήματα.Βέβαια το ενυδρείο το έχω στο γκαραζ όπου η θερμοκρασία δεν είναι δραματική αλλά τώρα με τον καύσωνα φτάνει δυστυχώς κια 33-34 βαθμούς.Αεραντλία λοιπόν συνεχώς περιορισμό φωτισμού και αν μπορείς να βάλεις ανεμιστηράκια ,με ελεγκτή ακόμα καλύτερα.

Λογικά οι παράμετροι δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα απλά λόγω ψηλής θερμοκρασίας ξέμειναν από οξυγόνο.Η αλλαγή νερού που αναφέρεται πιο πάνω σίγουρα θα κάνει καλό.Μην ταίζεις ακόμα μέχρι να στρώσουν τα ψαράκια.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...