Akridas66 18 Ιουλίου 2012 #1 Share 18 Ιουλίου 2012 Γεια σας και καλως σας βρηκα...Προσφατα η κοπελια μου, μου εκανε δωρο εναν Μονομαχο(Μ μεγαλο ετσι για το δηθεν)...Στην αρχη δεν ειχα τπτ!Ουτε γυαλα ουτε ενυδρειο ουτε τπτ...οποτε την επομενη πηγα και πηρα μια μικρη πλαστηκη γυαλα τετραγωνη 10 λιτρων.Ειναι καπως οι εποχες οποτε παω πρακτηκα.Αλλα μετ βρεικα το φορουμ εδω και ελειωσα στο διαβασμα.Ειλικρινα δεν ηξερα τπτ απο ψαρια,ουτε η γευση τπυς δεν μου αρεσει.Μετα απο αρκετο ψαξιμο και λογο ενθουσιασμου πηγα και πηρα ενα ενυδρειο Moby Dick(ελπζιω να μην φανω και εγω ενας Dick στο τελος)25 λιτρων,μερικα ψευτηκα φυτα,εωαλα 4-5 ποντους υποστρωμα.Μετα απο διαβασμα εδω στο site ειδα οτι ισως μπορουσα να βαλω και ενα Apple snail.Και ναι το εβαλα,αλλα μονο γιατι το ειδα και ηταν χαρητωμενο και διαβασα καπου οτι καμια φορα βοηθανε.εστησα το καινουργειο ενυδρειο πριν 3 μερες αλλα δεν εχο βαλει μεσα τον μονομαχο γιατι ηθελα να στρωση το ενυδρειο λιγο πρωτα και δευτερον επειδη στο μαγαζακι(γιατι τετοιο ηταν και σε ποιοτητα και σε φημη)που ηταν ο "μικρος" μαλλον περναγε ασχημα γιατι η "ουρες" του ηταν μαδημενες,οποτε διαβασα οτι μια "θεραπεια" Melafix θα τον βοηθουσε και οντως 3 μερα και φεναιτε να πηγαινει καλητερα.Εχω(πιστευω) εξοπλιστη με οτι χρειαζομαι για το ενυδρειο ωστε να στρωση και φυσηκα εχω υγρα τεστ για τον ελενχο του....Θα ηθελα να με βοηθεισετε με τις γνωσεις....1. Κανω καλα που ριχνω Μελαφιχ?Τον εχω στην μικρουλα γυαλα και του ριχνω 6-7 σταγονες καθε 24 ωρες.2. Το σαλιγκαρη να το βγαλω η δεν εχει θεμα?3. Θα ηθελα παρα πολυ να βαλω στην πορεια μια μικρη Anoubia...Μπορω?4. 3-4 γαριδες θα ηταν καλη παρεα??Ευχαριστω εκ τον προτερον...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Ιουλίου 2012 #2 Share 18 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ και στο χόμπι!!! Πρώτα πρώτα, πρέπει να μας πεις τι εξοπλισμό έχει το ενυδρείο που αγόρασες ( φίλτρο, θερμοστάτη κλπ. ) και τι τεστ αγόρασες... Επίσης, αν δεν έχεις ήδη πάρει, πρέπει να προμηθευτείς με υγρά βακτήρια και αντιχλώριο, τα βακτήρια είναι για να στρώσει το φίλτρο και το αντιχλώριο για να κάνει το νερό κατάλληλο για το ψάρι! Για το μελαφίξ δεν γνωρίζω μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά καλό θα ήταν να του πάρεις και υγρές βιταμίνες για να μουλιάζεις την τροφή και να έρθει πιο γρήγορα η ουρά του στην κανονική της κατάσταση.. Τι το ταϊζεις? Ανούμπια μπορείς να βάλεις, το πιο εύκολο φυτό με τις λιγότερες απαιτήσεις σε φως.... Το σαλιγκαράκι καλώς το έβαλες, για τις γαρίδες, αφού στρώσει το ενυδρείο και ο βυθός σου, το κοιτάμε τότε, μιας και είναι στην συμπεριφορά κάθε μονομάχου αν θα τις δεχτεί ή θα τις κάνει πανάκριβο γεύμα... Αυτά από μένα, ότι θες ρωτάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 19 Ιουλίου 2012 Καλημερα Νικολα και ευχαριστω! Λοιπον εχω το φιλτρακι που πιγαινε μαζι με το ενυδρειο,διαβασα στα specs του οτι ειναι 300l/h αλλα ρυθμιζεται και το εχω βαλει στο πιο χαμηλο και απο οτι ειδα το νερο επιστρεφει πολυ ηρεμα πισω,εχει 2 σφουγκαρια, ενα μπλε και ενα ασπρο και επισης ενα σακουλακι με ανθρακα που μουλιαζει μεσα καθως περναει το νερο και μετα πευτει παλι πισω.Επισης ειχε μια λαμπα μαζι 14 watt φθοριου ασπρη.Εχω βαλει και ενα θερμομετρο για να ελενχω την θερμοκρασια λογο καλοκαιριου.Θερμοστατη δεν εχω παρει γιατι ειναι καλοκαιρι και δεν χρειαζεται ακομα αλλα το εχω προγραμματιση να τον παρω προς Σεπτεμβρη. Τωρα απο υγρα εχω παρει αντιχλωριο το οποιο χρεισημοποιησα στο νερο την ημερα που εστησα το ενυδρειο(την δευτερα 16/07),εχω παρει υγρο βιοογικο υλικο φιλτρου(Bio nitrivec της sera)και το εριξα 2 ωρες μετα ο αντιχλωριο και δεν εκανε τπτ αλλο για 24 ωρες,υγρο κοντισιονερ(Aquatan της sera)την επομενη μερα για να εχουν περασει 24 ωρες,το nano bioτolo betta της JBL,δεν εχω ριξει καθολου γιατι το ειχα παρει για την μικρη γυαλα και υγρα τεστ της eSHa για μετρησεις NO2/NO3, GH, KH, pH και κανω μτρησεις καθε μερα και στις 2 γυαλες just in case.Δεν μετρανε αμμωνια αλλα μολις τελειωσουν τα επομενα που θα παρω θα την μετρανε. Τον ταιζω με bloodworms της sera και flakes novo betta της JBL...και σημερα ελεγα να του βαλω λιγο αρακα να δω πως θα αντιδραση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 19 Ιουλίου 2012 #4 Share 19 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα! Οι μετρήσεις σου ποιες είναι? Να προγραμματίσεις άμεσα να πάρεις τεστ αμμωνίας μιας και είσαι στο στρώσιμο... Όσο για τα βακτήρια (sera bionitrivec) ρίξε όσο λένε οι οδηγίες για στρώσιμο... Από το φίλτρο βγάλε τον άνθρακα, είναι περιττός και βάλε αν βρεις siporax mini ( βιολογικό υλικό ) Το aquatan και αντιχλώριο είναι το ίδιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιουλίου 2012 #5 Share 19 Ιουλίου 2012 Γεια σου και απο μενα! Θα πρεπει να κανεις υπομονη μεχρι να στρωσει το ενυδρειο σου για να βαλεις τον μονομαχο και το σαλιγκαρι μεσα,αυτο θα παρει περιπου 1 μηνα με την μεθοδο που ακολουθεις.Να ριχνεις μερα παρα μερα μερικα φυλαρακια τροφης μεσα στο ενυδρειο για να δημιουργηθει αμμωνια και να εχουν τροφη τα βακτηρια που ριχνεις.Καλο θα ηταν να βγαλεις τον ανθρακα που εχεις στο φιλτρο σου και να βαλεις στη θεση του sera siporax η eheim substract pto,αυτα ειναι βιολογικο υλικο για το φιλτρο οπου αποικουν τα βακτηρια. Θα προτειμουσα να βγαλεις τα ψευτικα φυτα και να βαλεις αληθινα,οπως η ανουμπια που ειπες αλλα και αλλα ευκολα φυτα. Μελαφιξ καλα κανεις και ριχνεις αλλα ακουλουθησε τις οδηγιες του σκευασματος. Γαριδες μπορεις να βαλεις αλλα αν θα στο επιτρεψει ο μονομαχος σου γιατι μπορει να γινουν γευμα,αν βαλεις θα τις βαλεις μετα απο ενα 2μηνο τουλαχιστον για να εχει στρωσει ο βυθος σου. Τεστ καλητερα να παρεις υγρα,τουλαχιστον για no2,no3 και αμμωνιας που ειναι και πιο σημαντικα στο στρωσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 19 Ιουλίου 2012 Οποτε βγαζω τον ανθρακα.Αλλα βακτηριδια συνεχειζω να ριχνω?για ποσο καιρο και σε τι ποσοτητα?αλλαγες νερου καθε ποτε?μετρησεις αυριο γιατι τωρα σας στελνω απ το κινητο λογω εργασιας :-P... Οι γαριδες ετσι κι αλλιως ηταν για αργοτερα... σημερα μετα την δοση του μελαφιξ εβαλα και ενα αποξυραμενο φυλλο αμυγδαλιας γιατι διαβασα στο αναλογο θεμα στο φορουμ οτι μπορουν να μπουν αλλα να πω την αληθεια το συνδιασα στο μυαλο με κατι αλλο που διαβασα σε εναν ξενο φορουμ(μονο για μονομαχους) σχετικα με την "θεραπεια" του μελαφιξ οτι βοηθανε τα φυλλα...και τεσπα κανει καλο η να το βγαλω και να μην βαλω μεχρι να γινει καλα....? Υ.Γ:rastafarian χαρηκα που σας βρηκα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 19 Ιουλίου 2012 Ααα!!και κατι ακομα...ποια ειναι η διαφορα των υγρων τεστ απ τα τεστ σε strip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιουλίου 2012 #8 Share 20 Ιουλίου 2012 Βακτηρια ακολουθεις τις οδηγειες που γραφει το μπουκαλακι και οπως σου ειπα να μη ξεχνας να ριχνεις και λιγο τροφη μερα παρα μερα μεσα στο ενυδρειο.Αλλαγες νερου τωρα στο στρωσιμο δεν κανεις καθολου,μολις στρωσει τοτε κανεις μια αλλαγη 50% και μετα βαζεις το ψαρι.Απο κει και περα ακουθεις την ρουτηνα σου που καλο ειναι να ειναι το 30% καθε βδομαδα.Θα καταλαβεις οτι εχει στρωσει το ενυδρειο σου οταν θα μετρησεις no2 0,αμμωνια 0 και no3 απο 5 και πανω. Τα υγρα τεστ ειναι πιο αξιοπιστα σε σχεση με τα στικς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Ιουλίου 2012 Author #9 Share 20 Ιουλίου 2012 Μαλιστα....ευχαριστω πολυ και αν εχω τπτ αποριες θα σας στειλω...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιουλίου 2012 #10 Share 20 Ιουλίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Gee 22 Ιουλίου 2012 #11 Share 22 Ιουλίου 2012 Το μονομάχο που τον έχεις τώρα;Τι αλλαγές νερού του κάνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 23 Ιουλίου 2012 Τον εχω σε μια πλαστικη γυαλα 8 λιτρων μεχρι να στρωσει το καινουργιο του "σπιτι"...Επισης περιμενω το κιτ της API...οποτε μετρησεις και νεα απο 'βδομαδα....Ξεκιναω και καινουργιο ενυδρειο...στα 100 λιτρα τωρα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος