Jump to content

Εξαφάνιση Gappy(???)

doctoras

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά!

στο κοινωνικό μου ενυδρείο έχω μέσα μόνο ζωοτόκα

4ξιφοφορους ,2μολλυ και πρόσφατα(μια εβδομάδα) έβαλα 6 gappy

παρόλο ότι το ενυδρείο περιλαμβάνει ψαράκια ίδιας οικογένειας...παρατηρείται οτι εξαφανίζονται ενα-ενα τα gappy..(?) αυτή την στιγμή έχουν παραμείνει μόλις 3..

έβγαλα τα πάντα από μέσα από το ενυδρείο και έψαξα πολύ καλά μέσα στο ενυδρείο μήπως έχουν "φύγει" από αρρώστια ή κάτι άλλο, να βρω έστω το κουφάρι τους...τίποτα όμως...δεν υπάρχουν πουθενά....!!

ειναι δυνατόν να τρώγονται από τα υπόλοιπα?? :blink::help:

Έγινε επεξεργασία - doctoras

έχεις καπάκι; μήπως είχαν τάσεις αυτοκτονίας και την έκαναν στο λέω γιατι και εγω όταν έβγαλα το καπάκι λόγω ζέστης είχα δυο αυτοκτονίες! και για τις αποφύγω χαμηλωσα την στάθμη.

έχω ανοιχτά τα καπάκια αλλά δεν υπάρχει κάτι εκτός ενυδρείου, χώρια οτι για να δραπετεύσουν πρέπει να κάνουν σάλτο πάνω από 8cm...

Δε ξέρω, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχουν κανιβαληθεί από τα μολλυ ή χίφους......γίνεται αυτό το πράμα?

ψαξε τερμα κατω αναμεσα στα χαλικια,η κοντα ισως και μεσα στο φιλτρο σου...δεν εξαφανιζονται με τη μια ολα....

φίλε άδειασα το περιεχόμενο του ενυδρείου και έμεινε μόνο με τα χαλίκια στα οποία έψαξα για αρκετό χρόνο δεν υπάρχει τίποτα...ουτε καν κάτι "μισοφαγωμένο"

τι διάολο καρχαρίες είναι οι ξιφοφόροι και τα μολλυ??

το φίλτρο εξωτερικά δεν έχει κάτι υπάρχει περίπτωση να περάσαν εντός του φίλτρου έχει μικρές οπές για να περάσουν, θα το ανοίξω εσωτερικά να δω τι παίζει...

υ.σ.παρατήρηθηκε οτι σχεδόν κάθε μέρα έλειπε και ένα gappy(σε μια βδομάδα "εξαφανίσθηκαν" 3)

• 3 months later...

ξαναρχομαι στο περίεργο θέμα..

πλέον και ενώ ζουν 2 θηλυκές gappy παράλληλα με τους 3 ξιφοφόρους και τα 2 μόλλυ για περισσότερο απο 3 μήνες

εκ τον υστέρων 2 φορές προσπάθησα να βάλω ένα αρσενικό gappy αλλά εξαφανίστηκαν και αυτα,

το τελευταίο που ήταν διακριτό και παρατήρησα μετακινήθηκε το ας πούμε κουφάρι τους τελευταίου gappy το οποίο είχε εξαφανισθεί πριν 3μέρες

παράδοξο απο τις 2 θηλυκές gappy έχω 2 μικρά gappy 2 εβδομάδων περίπου κριμένα καλά στο κερατόφυλλο.....

συμπέρασμα που βγάζω... τις θηλυκές gappy δεν τις πειράζουν, τα αρσενικά όμως παίζει να γίνεται ίντριγκα επιβλητικότητας απο τον αρσενικό ξιφοφορο και μολλυ

παίζει να έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?

οτιδήποτε ιδέα μπορεί να βοηθήσει..

Εννοείς ότι οι ξιφοφόροι τρώνε το γκάπυ? σε τι μέγεθος είναι οι ξιφοφόροι και σε τι τα γκάπυ? μήπως έχει και κανένα ancistrus? τα molly τι είδους είναι??? παραξενο πάντως

Tα μολυ τρελαινονται πολλες φορες και χτυπανε τα γκαμπυ....εμενα μου εχει τυχη και σε αρσενικα μολυ και σε θυληκα....

Μου χτυπουσαν οτι κινουνταν και πραγματικα το επαθαν ετσι ξαφνικα....

Τα μολυ 3-4 φορες που τα εχω δοκιμασει ενω στην αρχη πανε καλα μετα τρελαινονται...

Αλλα το παραδοξο ειναι οτι εσυ δεν εχεις δει τα μολυ να κυνηγανε τα γκαμπυ!!!

Εγω παντως μετα την τελευταια φορα μονο ballon molly βαζω....ειναι πιο ηρεμα!!!

τα molly είναι γενικά ήρεμα απλά μπορεί στην αρχή να γίνουν κάποιοι τσακωμοί αλλά άλλο τσακωμοί και άλλο καταβρωχθισμα....εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση....

παλικάρια φάγωμα κανονικό..κακώς δεν έβγαλα φώτο για να σας έδειχνα το τι επέμεινε απο το άμοιρο αρσενικό gappy και δεν υπάρχει κανένα άλλο είδος μέσα εκτός από κάτι σαλιγκαράκια τα οποία μάλλον ήρθαν με το κερατόφυλλο που αγοράσθηκε πολύ πρόσφατα

....απο αυτά που ήξερα και μου είχαν πει, οτι μεταξύ ίδιας οικογένειας(ζωοτόκων) δεν υπάρχει περίπτωση "φαγωμάρας" !

στην παρούσα περίπτωση μάλλον μιλάμε για κανιβαλισμό σε αρσενικά μόνο, τώρα ξιφοφόροι ή μόλλυ δεν έχω ιδέα, δυστυχώς δε γίνεται τίποτα μπροστά μας (μάλλον μεταμεσονύχτιες "δουλειές" είναι)...(?)

πάρτε και μια φώτο

dscn3085q.jpg

εννοείς λαθρεπιβάτες σαλιγκάρια?τα μαύρα?περίεργα πράγματα.....

τα μολυ, οσο τα ειχα εγω ητανε πολυ περιεργα ψαρια. σχεδον παντα τα αρσενικα ηταν επιθετικα προς τα γκαπυ... τα εβγαλα και ξενιασα...

οσο για το φαγωμα, αν και εφοσον καποιο ψαρι ψοφησει, ολοι μα ολοι οι συγκατηκοι του μπορει να το φανε. μια μερα να μεινει στο ενυδρειο ψοφιο μετα δεν το βρισκεις ...

ναι αλλά εδώ μιλάμε για κανονικό φόνο μέσα σε μια νύχτα όλα...??? το ενυδρείο σου έχει χώρο για κρυψώνες για να έχουν όλα τα ψάρια άνεση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...