Jump to content

Νεο Set Up Λιγη Βοηθεια.

xwriatis

Recommended Posts

Καλημερα παιδια σημερα πηρα το πρωτο εξ φιλτρο απο εναν φιλο που διαλυσε το δικο του ειναι ενα eheim 2236 επισης μπηκε ψιλοκοκη αμμος 15κιλα ενας κυκλοφοριτης 3000λ/ω το εχω γεμισει κ εχει αρχισει να τρεχει επισης εχω προσθεση μια αναλογη δοση απο βακτηρια της σερα καθως κ την ετοιμη βιολογια απο το αλλο μου ενυδρειο. Κ τωρα???:) :) :)

Υ.Γ πως να τοπο8ετησω τα υλικα στο φιλτρο???

• Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να το ενυδρειο οπως τρεχει απο χτες με τα βακτηρια κ ανθρακα για λιγες μερες ακομα

post-49870-0-19999500-1342794167_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - xwriatis

Κ επισης οι πρωτες μετρησεις που εγιναν με υγρα τεστ τις σερα κ αφου περασαν 24+ ωρες απο την προσθηκη βακτιριδιων εδειξαν αμμωνια 0 νιτρωδι κοντα στο 0

κ νητρικα <10

Πολύ ωραίο έγινε!!!!! Απλά άλλαξε τις λάμπες, αν δε το έχεις κάνει... :)

Ναι δεν αδεισα σημερα απο τις δουλειες ωστε να παω να αγορασω μια.. Χρειαζεται καποια συγκεκριμενη να μου προτεινετε?

Τελικα θα παρω τα tropheus moorii red moliro 10 συνολο.

φίλε μου καλησπέρα. επειδή και εγώ ασχολούμαι με τα tropheus, και μετά από 2 bloat θα σου πω την ταπεινή μου γνώμη και αν κάπου κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος έμπειρος. όσο αναφορά τον αριθμό τις αποικίας σου θα ήταν καλύτερα να ήταν πάνω από 10, γύρο στα 15. εγώ στα 350 λίτρα έβαλα 9 και αποδείχτηκε ότι ήταν λίγα. όταν πρόσθεσα ψάρια και τα έκανα 15 άλλαξε τελείως η συμπεριφορά τους. για τις λάμπες που γράφεις απο την στιγμή που δεν είναι φυτεμένο δεν χρειάζεται πολύ φως. εγώ από τις δυο λάμπες που έχει το ενυδρείο την μία ανάβω. για το στήσιμο που έχεις κάνει πολυ΄όμορφο αν και εμένα θα μου άρεσε το ένα από τα δύο βουνά να το σήκωνες λίγο σε ύψος.

φιλικά Νίκος.

Θα συμφωνήσω...10 ψαρια ειναι πολύ λιγα.....αυξησε τον αριθμο γιατι σιγουρα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα.....

Πριν μπουν τα ψαρια φροντισε να εχεις προσθέσει και το δεύτερο και δυνατότερο φιλτρο οπωσδήποτε!!!!

Λαθος δικος μου για τα ποσα ψαρια θα εχω.. Λοιπον θα εχει 10 μεγαλα περιπου 6-8εκ κ επισης θα περιεχει καμια 15++ μικρα απο γεννα τους απο 2++ εκ κ αυτα..

Θα ειμαι καλυτερα τωρα η να αυξησω??

Για τις λαμπες ναι το ξερω οτι αρκετα μεγαλη αλλα ηταν μαζι με το ενυδρειο αλλα θα την αλλαξω εννοειται!!

Οσον αναφορα το στησιμο ναι θα φροντησω n_vergopoulos να προσθεσω μερικες ακομα ωστε τουλαχιστον το ενα να ειναι μεγαλυτερο θα δειξει καλυτερα πιστευω...

Το φιλτρο το δευτερο περιμενω απο βδομαδα να μου ερθει τωρα το τρεχω με το eheim κ ενα εσωτερικο .

Επισης κατι ακομα .. απο θεμα κυκλοφοριας .. εχω εναν κυκλοφοριτη στα 3000λτ/ω θα χρειαστω κ δευτερο? προς τα που να τον εχω στραμμενο κ που να γινει η τοποθετηση του στο ενυδρειο?(δηλ οπως τον εχω στην φοτο η πιο πισω?)

Στήσε πρώτα όλο το σύστημα και ανάλογα θα αποφασίσεις αν θα τοποθετήσεις ή οχι τον κυκλοφορητή ,προέχουν άλλα πράγματα όπως για παράδειγματα η πιθανότητα τοποθέτησης δεύτερου φίλτρου που και αυτό θα βοηθήσει στη καλύτερη κυκλοφορία και βιολογία του συστήματος.

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Επισης κατι ακομα .. απο θεμα κυκλοφοριας .. εχω εναν κυκλοφοριτη στα 3000λτ/ω θα χρειαστω κ δευτερο? προς τα που να τον εχω στραμμενο κ που να γινει η τοποθετηση του στο ενυδρειο?(δηλ οπως τον εχω στην φοτο η πιο πισω?)

μια χαρα ειναι εκει, απλα πρεπει να πειραματιστείς με την κατευθυνση γιατι αν χτυπαει κατω θα στο κανει πλυντηριο!!!!! αυτο θα το δεις μόνο σου. περιμενουμε φωτο μαζι με τα ψαρια !!!!!! :bigemo_harabe_net-81:

κ. Σωκρατη το περιμενω το 2 φιλτρο απο βδομαδα εξαλλου ειναι κενο το ενυδρειο χωρις ψαρια :(....

Κανω συχνες μετρησεις με τα τεστ αλλα με βοηθαει το οτι ειχα ετοιμη βιολογια κ περιπου 110λιτρα νερο απο το μικρο το ενυδρειο γι αυτο μου βγηκαν κ οι μετρησεις αρκετα καλες.. Ενα θεμα που με απασχολη ειναι οτι δεν εχω αρκετη αναταραχη αν κ τωρα εχω στρεψει προς τα πανω τον κυκλοφοριτη ... εννοειται οτι θα μπουν φωτο με τα ψαρια με το που ερθουν....:) :)

Αλλα δεν μου απαντησατε πριν θα ειμαι οκ με τα 15+ μικρα η θα χρειαστει να παρω κ κανα 2 ακομα μεγαλα?? οπως σας ειπα 10 τροφεους 6-8εκ κ 15+ μικρα απο 2++εκ

Για τον αριθμό,νομίζω ότι θα βγουν πολλά.Μια πρόταση είναι να πάρεις όλα τα μικρά και να ξεκινήσεις με αυτά.Περίμενε και τους έμπειρους σε θέματα tropheus τι θα σου πουν

Sent from my iPhone

κ. Σωκρατη το περιμενω το 2 φιλτρο απο βδομαδα εξαλλου ειναι κενο το ενυδρειο χωρις ψαρια :(....

Κανω συχνες μετρησεις με τα τεστ αλλα με βοηθαει το οτι ειχα ετοιμη βιολογια κ περιπου 110λιτρα νερο απο το μικρο το ενυδρειο γι αυτο μου βγηκαν κ οι μετρησεις αρκετα καλες.. Ενα θεμα που με απασχολη ειναι οτι δεν εχω αρκετη αναταραχη αν κ τωρα εχω στρεψει προς τα πανω τον κυκλοφοριτη ... εννοειται οτι θα μπουν φωτο με τα ψαρια με το που ερθουν.... :) :)

Αλλα δεν μου απαντησατε πριν θα ειμαι οκ με τα 15+ μικρα η θα χρειαστει να παρω κ κανα 2 ακομα μεγαλα?? οπως σας ειπα 10 τροφεους 6-8εκ κ 15+ μικρα απο 2++εκ

Εγώ πιστεύω οτι με το συγκεκριμένο πληθυσμό θα πάμε καλά ,κανένα άγχος

Καλημερα οποτε συνεχιζω κ στην πορεια δινω κ καποια μικρα κ ειμαι οκ.. Επισης για να ειμαι ετοιμος οταν ερθουν τα ψαρια κ να μην τρεχω τελευταια στιγμη θα ηθελα να μαθω για τις τροφες ξερω ειναι φυτοφαγα οποτε θελω σπιρουλινα.

Στην κατοχη μου εχω:

Spirulina 40% της jbl

Vegetable pro της tetra

Spirulina flakes της tropical

Cichlid formula της new life spectrum

κ καποιες που εχω αμφιβολια

Cichlid color της tropical

total color gourmet flake blend της wardley

Novo color της jbl

αυτες εχω κ mysis που δεν θα χρειαστουν τα τροφεους

Tαίζουμε τροφές χορταρικά να συμπληρώσω vegetable της TROPICAL ,χαπάκια vegetabin που κολλάνε στο τζάμι της TROPICAL, Cichlid vegi flakes της Ocean nutrition, Sera flola της sera.

Αναφέρεις πιο πάνω οτι έχεις mysis και δεν χρειάζονται στα tropheus ,σφάλμα το κατεψυγμένο mysis όπως και το krill μπορείς να δίνεις μια φορά την εβδομάδα.

Επίσης η η cichlid excel της HIKARI σε pellets βυθιζόμενα ή επιπλέοντα ,δυνατή τροφή

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σ ευχαριστω κ. Σωκρατη ηδη πηρα την Hikari σε βυθιζομενα κ ευτυχως που δεν πεταξα το mysis :ph34r:

εγώ μετά τα προβλήματα που είχα με bloat τους δίνω vegetable της tropical, cichlid vegi flakes της ocean nutrition, Tropical Kelp Algae flakes και μια φορά την εβδομάδα tropical spiroulina 36% και κατεψυγμένα mysis και krill και δεν έχω κανένα πρόβλημα, εκτός ότι δεν τα χορταίνω με τίποτα.

Εχω 2 σπιρουλινες μια 40% κ την κλασσικη της τροπικαλ ποια να χορηγω? Cichlid formula της new life spectrum Vegetable Με αυτην λες να εχω προβλημα? Εχω κ αυτην Vegetable pro της tetra που ειναι ετσι http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=el&sa=N&rlz=1C1CHMO_elGR491GR491&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=Ipwt4jlztrCBvM:&imgrefurl=http://www.britishcichlid.org.uk/phpBB3/viewtopic.php%3Ff%3D9%26t%3D1253&docid=7BOdnMQB5N9QUM&imgurl=http://i248.photobucket.com/albums/gg167/a_d_wood/food/tetra_pro_veg.jpg&w=800&h=536&ei=Gd0LUL65LYTAhAff19n8CQ&zoom=1&iact=hc&vpx=307&vpy=156&dur=487&hovh=184&hovw=274&tx=144&ty=116&sig=107777700634954212360&page=1&tbnh=138&tbnw=184&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:0,i:72 τι λες κανει η να μην το δοκιμασω καν για σιγουρια...Γενικα προτιμω τις δοκιμασμενες τροφες.

Εχω 2 σπιρουλινες μια 40% κ την κλασσικη της τροπικαλ ποια να χορηγω? Cichlid formula της new life spectrum Vegetable Με αυτην λες να εχω προβλημα? Εχω κ αυτην Vegetable pro της tetra που ειναι ετσι http://www.google.gr...29,r:1,s:0,i:72 τι λες κανει η να μην το δοκιμασω καν για σιγουρια...Γενικα προτιμω τις δοκιμασμενες τροφες.

θεωρώ ως δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία από τις δυο σπιρουλίνες, αλλά όπως σου έγραψα σπιρουλίνα δίνω μία φορά την εβδομάδα. Για την Vegetable pro της tetra δεν ξέρω τι να σου πω αλλά θεωρώ πως είναι παρόμοια με τις τροπικαλ και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Εσυ γενικα τι τα ταιζεις καθημερινα? vegetable της tropical, cichlid vegi flakes της ocean nutrition απο αυτες εδω ?

Εσυ γενικα τι τα ταιζεις καθημερινα? vegetable της tropical, cichlid vegi flakes της ocean nutrition απο αυτες εδω ?

και τις τρεις τροφες (vegetable της tropical, cichlid vegi flakes της ocean nutrition, Tropical Kelp Algae flakes) ταιζω καθημερινά. τρία γευματα απο ενα γευμα την κάθε τροφή.

ok καταλαβα :bigemo_harabe_net-64: . Ξερω γινομαι κουραστικος αλλα θελω να μαθω για τα συγκεκριμενα ψαρια γιατι ειναι κ λιγο ευσθητα δεν θελω να κανω καμια βλακεια κ να εχω απωλιες.. οποτε οτι μου πειτε εσεις καλο ειναι:) :) :):bigemo_harabe_net-134:

Καλημερα σημερα πηρα κ το δευτερο φιλτρο για το ενυδρειο μου το οποιο ειναι το SUN (HW-303B) εχει τεθει σε λειτουργια γ αυτο μαζι με το αλλο.. Για πειτε μου τωρα τι κανω?? Θα χρειαστω τπτ αλλο τωρα??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...