xwriatis 17 Ιουλίου 2012 #1 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλησπερα Ααφρικανοι επεσε στην κατοχη μου ενα 450lt ενυδρειο κ μιας που ειμαι λατρης τις αφρικης εννοειται πως κ αυτο θα γινει αφρικανικο. Λοιπον, εχουμε κ λεμε, το ενυδρειο ειναι 1,50χ0,50χ0,60 , εχει 2 λαμπες Τ8 νομιζω στα 54w. Τωρα το θεμα ειναι με την φιλτρανση κ το τι ψαρια θα μπουνε μεσα.... Ποιο φιλτρο θα ηταν καλο για το ενυδρειο αυτο? Κ τι ψαρια θα φιλοξενηθουν.... Υ.Γ Τα ψαρια θα αργησουν να μπουνε απλα για να αρχισω να ψαχνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 17 Ιουλίου 2012 #2 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα! Πολύ καλές διαστάσεις για Αφρική. Από φίλτρα θα χρειαστείς, κατά την γνώμη μου, 2 μεγάλα, πχ fluval 405, tetratec 1200. Για τον φωτισμό, εάν μπορεί να λειτουργήσει το φωτιστικό και με 1 μόνο λάμπα, θα είναι καλά πιστεύω. Σε ότι αφορα τα ψάρια, οι επιλογές σου είναι τόσες πολλές... Αρχικά, σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα κάποια λίμνη? Θες να το κάνεις species, κοινωνικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 17 Ιουλίου 2012 Ναι ο φωτισμος ειναι δυνατον να λειτουργησει κ με μια λαμπα οποτε δεν υπαρχει θεμα με τον φωτισμο. Καλυτερα λες με 2 φιλτρα να λειτουργησει το ενυδρειο για περισσοτερη ροη.? ενα με φουλ βιολογια? Απο ψαρια προτιμω τανκανικα μερια κ οχι μαλαουι... Ποσα χαρεμια θα μπορουσα να βαλω η καπαδακια ? Και ποσα ειδη μπορω να φιλοξενησω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Ιουλίου 2012 #4 Share 17 Ιουλίου 2012 Ρίξε μια ματιά σε παλαιότερο μου θέμα.Ίσως σε βοηθήσει καθώς το ενυδρείο είναι ίδιων διαστάσεων. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=63283&hl=&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 17 Ιουλίου 2012 Θα το διαβασω κ θα επανελθω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 17 Ιουλίου 2012 Μπορω να βαλω 2 φλτρα οπως το fluval 305 κ ενα ακομα παρομοιο. Οπως καταλαβαινεται οι καροι ειναι δυσκολοι... Απο ψαρια προτιμω τανκανικα δεν ξερω γιατι αλλα εχω κολλησει εκει...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 17 Ιουλίου 2012 FLUVAL FX5 κατι τετοιο θα με καλυβε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Ιουλίου 2012 #8 Share 17 Ιουλίου 2012 FLUVAL FX5 κατι τετοιο θα με καλυβε??? Πολυ καλο και δυνατο φιλτρο,οτι πρεπει και με το παραπανω. Αλλα να ξερεις δυο φιλτρα,θα σε σωσουν απο πολλες κακοτοπιες στο μελλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Ιουλίου 2012 #9 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλή αρχή εύχομαι!!! Συγκέντρωσε με το καλό εξοπλισμό φίλτρα, άμμο, πέτρες και το προχωράμε σιγα σιγά! Μπορεις για αρχή να βάλεις ενα 305 να τρεχει ωστε να στρωνει το ενυδρειο και ψάχνοντας σίγουρα θα βρεις άλλο ενα ικανο να φιλτραρει τα λίτρα σου! Tanganyika λοιπον πολύ χαίρομαι!!! Μπορεις να κάνεις τα εξής: Species με tropheus Frontoza, αλλα θα ελεγα να το αφησεις για τωρα..... Εαν βρεις, μπορεις να βαλεις σαν τα δικά μου ψαρια cyathopharynx furcifer Ολα τα παραπάνω να ξερεις πως εχουν καποιο κοστος..... Μετα παμε σε κοινωνικό που μπορεις να κανεις πολλους συνδασμούς με πετροψαρα(πχ,julidochromis,Neolamprologus, Altolamprologus κ.α.) κοχυλόψαρα(multies, occelatus, brevis, signatus κ.α.) αλλα και ψαρια επιφανείας(πχ cyprichromis και paracyprichromis) Εχε πάντως και στο πισω μέρος του μυαλού σου τα haps απο Λιμνη Malawi......μπορεις να κάνεις ενα φοβερό species ενυδρείο με Cyrtocara moori ή με Dimidiochromis....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Ιουλίου 2012 #10 Share 17 Ιουλίου 2012 Θα πρότεινα κι εγώ 2. Αν θέλεις να παίξεις με fluval βάλε ένα 305 κι ένα 405. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #11 Share 17 Ιουλίου 2012 Σορρυ που ρωτω αλλα γιατι με 2?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 17 Ιουλίου 2012 Επισης τα cyathopharynx furcifer ναι θα μπορουσα κατι τετοια μου αρεσαν? μπαινουν μονα τους η κ με αλλα διαφορα ψαρια? Κ επισης εχω αγαπη στα tropheus.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Ιουλίου 2012 #13 Share 17 Ιουλίου 2012 Γιατι σκεψου να εχεις ενα και να σου πάθει ζημια Σαββατο βραδυ...ή καθημερινή βράδυ....ή οταν λείπεις απο το σπίτι για καποιες μερες...... Εαν εχεις και 2ο θα σωσει την κατασταση....αλλα στο συνολο θα εχεις και καλύτερη φιλτρανση, καλύτερο νερό, υγιή ψαρια!! Οσο για τα cyathopharynx μονα τους......αλλα θα πρέπει να τα βρεις πρωτα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Ιουλίου 2012 #14 Share 17 Ιουλίου 2012 Σορρυ που ρωτω αλλα γιατι με 2?? Για παραπολλους λογους. Αν σταματησει το ενα για οποιονδηποτε λογο ,εχεις το αλλο. Καλυτερη κυκλοφορια νερου Καλυτερος καθαροσμος βυθου. Καθαριζεις εναλλαξ τα φιλτρα και εχει χρονο το αλλο να αναπλυρωσει την χαμενη βιολογια. Αφου στρωσει ξεχνας να κανεις τεστ,γιατι εχεις μεγαλη ασφαλεια. Γενικα φευγεις απο το σπιτι ,και εχεις το κεφαλι σου ησυχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 17 Ιουλίου 2012 Οκ καταλαβα..... Θελω φιλτρα με 1000+ροη εχετε δικαιο στα 2.. δεν το ειχα σκεφτει ετσι... Ειναι δυσκολα να βρεθουν ε??? διαβαζω για τα χαρακτηριστικα τους κ τα βρησκω πολυ ενδιαφεροντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Ιουλίου 2012 #16 Share 17 Ιουλίου 2012 (edited) Εκτός απο τα πολύ ενδιαφέροντα fluval και επειδή δεν είναι κακό να στο ενυδρείο μας να έχουμε διαφορετικές μάρκες φίλτρων θα σου πρότεινα το ενα από τα δύο να είναι αυτό http://85.133.58.150...duct/70.Α Από την άλλη σκέψου και την malawi έχει ενδιαφέρον και δυστυχώς τον ταλευταίο καιρό έχει αδικηθεί Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #17 Share 17 Ιουλίου 2012 Το λινκ μου βγαζει error δεν μπορω να το δω... κ Σωκρατη εχω μια αγαπη προσ αυτα προς τανκανικα κοιταω για διαφορα ψαρια.. Εσεις τι συνδιασμο θα μου προτεινατε απο malawi για τα λιτρα μου?κ τις αναλογιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Ιουλίου 2012 #18 Share 17 Ιουλίου 2012 http://85.133.58.150/Catalog/Product/70 , θα πρότεινα τουλάχιστον 3 χαρέμια mbuna ή και 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #19 Share 17 Ιουλίου 2012 Μπορειτε να μου πειτε καποια? Ετσι να δω τα προφιλ κ αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Ιουλίου 2012 #20 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα Χρήστο! Εγώ θα σου πρότεινα ( αφού θες τανγκανίκα ) να κάνεις ένα species με tropheus!!! Από malawi, θα έλεγα για ps. demasoni , labido και ps. acei... δεν είναι και ο πιο απίθανος συνδυασμός, αλλά προσωπικά μου αρέσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 17 Ιουλίου 2012 Author #21 Share 17 Ιουλίου 2012 Θα ηθελα να δω ποιους συνδιασμους απο μαλαουι θα μου προτειναν τα παιδια για να δω κ εγω αλλα μπα κανεισ δεν εχει ιδεες φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 18 Ιουλίου 2012 Author #22 Share 18 Ιουλίου 2012 (edited) http://desmond.imageshack.us/Himg339/scaled.php?server=339&filename=dsc00357xu.jpg&res=landingοριστε το ενυδρειο βεβαια θελει καθαρισμα τωρα οποτε εχει να πεσει πολυυυ δουλεια τωρα.... εχεις κανεις καμια ιδεα πως να καθαρισω τα αλατα απο τα τζαμια????? Κ επισης τι ειδος ψαρι ειναι αυτο?http://imageshack.us/photo/my-images/507/dsc00358f.jpg/ Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2012 - xwriatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Ιουλίου 2012 #23 Share 18 Ιουλίου 2012 Παρε ξινο απο σ.μ. σε μια κουπα νερου βαλε 3 κουταλιες ξινο,και με το σφουγγαρι τριψτο.Προσοχη μην μενει πολυ ωρα πανω στο γυαλι το ξινο. Απο ψαρια ,αποφασισε ποιο λιμνη ,και τα λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 18 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 18 Ιουλίου 2012 οκ θα το κανω... Επισης μπορω να αδειασω το νερο απο το 120αρι μου ολο μεσα στο καινουριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Ιουλίου 2012 #25 Share 18 Ιουλίου 2012 Θα ξεστήσεις το 120άρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος